Bitcoin Forum
July 15, 2026, 07:20:55 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: Zašto treba pokretati sopstveni Bitcoin nod  (Read 288 times)
Daniel91
Legendary
*

Activity: 3640
Merit: 1943

View Profile WWW
Today at 10:25:59 AM

/snip

Nisam bas strucnjak za IT ali mislim da se moze traziti nalog od telekomunikacijske tvrtke da se preko IP adrese nade vlasnik uredaja, tako da po tome ne bi trebao biti problem naci osobu koja se nalazi iza odredene IP adrese (barem je to neka moja logika).

Naravno da se na taj način može doći do točne lokacije. Ali ne bih rekao da haker može nazvati telekom operatera i pitati za adresu na kojoj se neka IP adresa koristila u nekom periodu. A mislim da nije neka prevelika šansa da netko hakira baš onaj telekom kojeg ja koristim i to samo zbog toga da dođe do podatka o mojoj točnoj lokaciji. OK je biti oprezan i čuvati svoj identitet, ali ne treba niti pretjerivati.

Da, slažem se.
Podatke o privatnim osobama koje stoje iza određenih IP adresa može zatražiti samo policija ako sumnja na počinjenje nekog krivičnog djela.
Takve zahtjeve onda mora odobriti nadležni sud a ako se radi o drugoj državi sve ide preko Interpola i mehanizma međunarodne pravne suradnje.
Hakeri sigurno ne mogu na taj način doći do naših privatnih podataka a mislim da u prosjeku telekomi imaju višu razinu zaštite i sigurnosti podataka svojih korisnika nego druge informatičke firme i servisi.
Ja barem do sada nisam čuo da je netko hakirao bazu korisničkih podataka neke Telekom firme kod nas ili u regiji.

▄▄████████████████████▄▄
▄███████▀▀██████▀▀███████▄
████████████████████████
████████▄▄██████▄▄██████

████████████████████████
██▄▄█████████████▄▄██████
██▀▀██████████████████▄▄██
██████▀▀██████████████▀▀██
██████████████████████████
██████▀▀██████▀▀████████
████████████████████████
▀███████▄▄██████▄▄███████▀