Bitcoin Forum
July 17, 2026, 06:51:17 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: ANTARKTİKA'YI 933 KM Yürüyerek Geçen TÜRK - Ali Rıza Bilal  (Read 101 times)
l99l (OP)
Hero Member

Activity: 1120
Merit: 656

View Profile
July 11, 2026, 05:37:26 PM
Merited by mhanbostanci (2), EFS (1), xzone (1), Vispilio (1), kizilhare (1)

Gerçekten büyük bir irade ve emek. Böyle başarıların daha fazla duyulması gerekiyor bu yüzden konusu açtım. Tebrikler Ali Rıza Bilal.
933km Antartika'da yürümek kulağa bile zor geliyor. Büyük başarı helal olsun.
Dünyanın en zorlu koşullarından birinde böyle bir başarı elde etmek her yiğidin harcı değil. Sessiz sedasız gelen, Dünya çapında bir başarı.
Dünyanın en sert iklimlerinden birinde böyle bir başarı elde etmek herkesin yapabileceği bir şey değil. Böyle başarılar gençlere örnek olmalı. Vazgeçmemeyi ve mücadeleyi gösteriyor. 10 sene önce ilk planı yaptığında sponsorluğu iptal olmuş ve vazgeçmemiş tam 10 sene sonra tekrardan yapmaya karar vermiş bu sefer tam istediğini almış. Etrafındaki insanlar da oldukça destek olmuşlar.

RaltcoinsB
Legendary
*

Activity: 2926
Merit: 1549

View Profile
July 11, 2026, 07:27:36 PM

Kendi kürekçiymiş kürek nasıl bir spor böyle ya baya iyi etkisi oluyor sporcusunun vücuduna dirençli ve sürekli mücadeleci ruhlu oluyor genellikle bunlar Antarktika gibi bir yerde neredeyse 1000 km yürümek inanılmaz bir dirayet ve güç istiyor amacına ulaşması da onun adına müthiş olmuş helal olsun valla Türk bayrağını dalgalandıran her kişi benim için değerlidir iyi ki böyle bir insana sahibiz hele de 53 yaşında bunu yapması bunu daha anlamlı hale getiriyor

kriminall
Hero Member

Activity: 1764
Merit: 568

View Profile
July 12, 2026, 10:55:17 PM

Ali Rıza bey’e büyük tebrikler. Soğuk, rüzgar ve bir çok engeli aşmayı başardı. Türkiye’de bunu yapan ilk kişi olmuş tebrik ediyorum. Antarktika dediğimiz kıtayı uçakla bile geçen sayılı iken orada yürümek ve 933 km yol yapmak en büyük başarı. Ayrıca başarı adına vazgeçmemeye iyi bir örnek oldu kendisi.

Droppies
Newbie
*

Activity: 24
Merit: 2

View Profile
July 13, 2026, 10:39:08 AM
Merited by Phoenix Anka (1)

Şöyle bir videosunu buldum 6 ay önce paylaşılmış. https://www.youtube.com/watch?v=dd4WfULmpgw şimdi oturup izleyeceğim. Şu aralar bu doğal ortamda ev yapanları, sonra ed stafford'u izlemeye bayılırken bir Türk'ün böyle karşıma çıkması ve diğerlerinden daha zorunu başarmış birisi yani antartika abi boru mu bu derler Cheesy
Phoenix Anka
Legendary
*

Activity: 1722
Merit: 1101

View Profile
July 13, 2026, 07:42:57 PM

Şöyle bir videosunu buldum 6 ay önce paylaşılmış. https://www.youtube.com/watch?v=dd4WfULmpgw şimdi oturup izleyeceğim. Şu aralar bu doğal ortamda ev yapanları, sonra ed stafford'u izlemeye bayılırken bir Türk'ün böyle karşıma çıkması ve diğerlerinden daha zorunu başarmış birisi yani antartika abi boru mu bu derler Cheesy
İlk 6 dakikayı izledim Gerçejten izlemeye değer. Kalan dakikaları da sonraya bıraktım ve cips ile çerezimi alıp kalan dakikaları keyifle kendi ağzından dinleyeceğim. Muhteşem bir spor geçmişi varmış hakikaten. Bunu başarmak da çok zor bir şey ve bunu yapmayı başarması ve Türk bayrağını oraya çıkarması gururların en büyüğü.

xzone
Legendary
*

Activity: 3374
Merit: 1864

View Profile
July 13, 2026, 08:04:28 PM
Merited by EFS (1), l99l (1)

Adam günde neredeyse 20 kilometre yürümüş, hava sıcaklığı -40 derece. Bir de üstüne taşıdığı ekipmanı, yiyeceği falan var. Bu baya insan üstü bir azim ve vücut dayanıklılığı. Biz 10 km koşu yapınca 3 gün yerimizden kalkamıyoruz, temeli sağlam olan sporcular ise neler neler yapıyor.
Başka ülkelerde olsa gurur kaynağı olur, günlerce televizyonlarda ve sosyal medyada konuşulur. Peki bizde ne oldu? Normalde yine kanalı yüzerek geçen sporcularımızı falan internet ortamında görebiliyoruz bir yerden destek buluyorlar ama ben bu haberi ilk kez forumda gördüm.

Bu durum bence baya üzücü, bu kadar büyük başarılar tebriksiz kalmamalı Smiley

███████████████████████████
███████▄████████████▄██████
████████▄████████▄████████
███▀█████▀▄███▄▀█████▀███
█████▀█▀▄██▀▀▀██▄▀█▀█████
███████▄███████████▄███████
███████▀███████████▀███████
████▄██▄▀██▄▄▄██▀▄██▄████
████▄████▄▀███▀▄████▄████
██▄███▀▀█▀██████▀█▀███▄███
██▀█▀████████████████▀█▀███
.
.Duelbits PREDICT..
█████████████████████████
███████████▀▀░░░░▀▀██████
██████████░░▄████▄░░████
█████████░░████████░░████
█████████░░████████░░████
█████████▄▀██████▀▄████
████████▀▀░░░▀▀▀▀░░▄█████
██████▀░░░░██▄▄▄▄████████
████▀░░░░▄███████████████
█████▄▄█████████████████
.
.WHERE EVERYTHING IS A MARKET..
█████
██
██

██
██
██████
Will Bitcoin hit $200,000
before January 1st 2027?

No @1.15         Yes @6.00    
█████
██
██

██
██
██████

CHECK MORE > 
Phoenix Anka
Legendary
*

View Profile
July 13, 2026, 08:06:52 PM

Adam günde neredeyse 20 kilometre yürümüş, hava sıcaklığı -40 derece. Bir de üstüne taşıdığı ekipmanı, yiyeceği falan var. Bu baya insan üstü bir azim ve vücut dayanıklılığı. Biz 10 km koşu yapınca 3 gün yerimizden kalkamıyoruz, temeli sağlam olan sporcular ise neler neler yapıyor.
Başka ülkelerde olsa gurur kaynağı olur, günlerce televizyonlarda ve sosyal medyada konuşulur. Peki bizde ne oldu? Normalde yine kanalı yüzerek geçen sporcularımızı falan internet ortamında görebiliyoruz bir yerden destek buluyorlar ama ben bu haberi ilk kez forumda gördüm.

Kesinlikle öyle hocam ya. Maalesef Türkiye’de değeri bilinmeyen bir başarı ama Türk bayrağı için ne kadar çabaladığını gösteriyor adam. Tam bir otobiyografik belgesel. Antarktika çoğumuz için adını bildiğimiz bir yer adam oraya gidip üstüne inanılmaz başarılar göstermiş.

eightdots
Legendary
*

Activity: 1568
Merit: 1056

View Profile
July 13, 2026, 08:08:43 PM

Okurken normal geliyor ama gerçekte böyle bir şeyi yapmak hiç de kolay değildir. O derecede o şartlarda yüklerle yürüyebilmek nasıl bir şey. Temeli sağlam olan sporcular kendini belli ediyor gerçekten. Böyle bir şeye başlayabilmek bile zaten büyük bir karar ve bitirebilmek çok başka bir şey.

Sosyal medyada sporcuların başarıları görülüyor ve tebrik ediliyor. Televizyonlarda çok sık görülmüyor ya da çok kısa haber yapılıp geçiliyor.

███████▀▀███████▀▀███████
█████▀░░▄███████▄░░▀█████
███▀░░██████▀░▀████░░▀███
██▀░░▀▀▀████████████░░▀██
██░░█▄████▀▀███▀█████░░██
██░░███▄▄███████▀▀███░░██
██░░████████████████░░██
██▄░░████▄▄██████▄▄█░░▄██
███▄░░██████░░████░░▄███
█████▄░░▀███░░▐▀░░▄█████
███████▄▄███████▄▄███████
.
 ROOBET .██████. BET ON WORLD CUP  🗺 ⚽︎.██████.
|

█▄█
▀█▀
████▄▄██████▄▄████
█▄███▀█░░█████░░█▀███▄█
▀█▄▄░▐█████████▌▄▄█▀
██▄▄█████████▄▄████▌
██████▄▄████████
█▀▀████████████████
██████
█████████████
██
█▀▀██████████████
▀▀▀███████████▀▀▀▀
|.
   BET NOW   
Phoenix Anka
Legendary
*

View Profile
July 14, 2026, 12:26:08 AM

An itibariyle bitirdim bu güzel videoyu. Paylaşan arkadaşla teşekkür ederim. Çok değerli bir sporcu ve 52 yaşına rağmen muhteşem azim ve konsantrasyon ile bunu başarmış Ali Rıza Bilal. Burada da durmamış, Grönland’ı geçen ilk Türk olmuş aynı zamanda. Türkiye böyle bir sporcuya sahip olduğu için çok şanslı. Hem Fenerbahçe hem Galatasaray kürek takımında olmuş uzun yıllar kürek sporunun Türkiye’de başarılarını elde etmiş birisi. Bu arada ilginç olanı bunlara rağmen arktik tecrübe eksikliği sebebiyle yürüyüş talebinin ilkinde reddedilmiş olması. Görünen şey basit gibi ama -40 derece soğukta yaptığı şey inanılmaz.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: