Bitcoin Forum
August 17, 2026, 12:17:04 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: ASELSAN liselerinin başarısı  (Read 30 times)
MomusReign (OP)
Member
**

Activity: 196
Merit: 46

View Profile
August 16, 2026, 04:25:48 AM
Merited by Vispilio (1)

Yerli ve milli savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirme hedefiyle yola çıkan ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ASELSAN Konya MTAL, 2026 yılı yerleştirmelerinde başarı çıtasını en üst seviyeye taşıdı.
Sizce direkt olarak mesleki eğitim verilen liselere yönelinmesi durumunda başarı seviyesi ve ülkemizin geliştirdiği bilim adamı sayısı artar mı?
https://www.dha.com.tr/egitim/aselsan-liseleri-yerlestirmelerde-zirveyi-birakmadi-2927769
kriminall
Hero Member

Activity: 1792
Merit: 585

View Profile
August 16, 2026, 06:25:29 PM

Böyle sağlam şirketlerin oluşturduğu MTAL’lere ilgi artacak ve MTAL’lerinin odağını arttıracaktır. Bence çok mantıklı ayrıca ASELSAN’a gereken nitelikli iş gücünü buradan temin de edebilirler.

Bunu yapabilecek çok firma var:

Tüpraş : Kimya sektörü, Rafineri sektörü
PETKİM : Kimya, petrol sektörü.
MKE : Makine sektörü.
EREĞLİ : Demir Çelik sektörü,
THY : Havacılık sektörü.

Bu firmalar MTAL’ler kurarsalar ilgi artacak. Bayraktar için de aynı şeyi söyleyebilirim. Aslında belirli bir büyüklüğe erişmiş firmalara devlet bunu zorunlu kılsa keşke.

karabiber
Hero Member

Activity: 2170
Merit: 974

View Profile
August 16, 2026, 08:07:10 PM

Mesleki ve teknik liselerin daha fazla olması gerekiyor. 90’lı nesil iyi bilir. Bizim zamanımızda meslek liseleri başarısız olanların ve okumaya niyeti olmayanların gittiği liseler olarak anılırdı. Ki bence tamamen çok ama çok yanlış bir görüştü bu. Bu sebeple ki insanlar meslek lisesi yerine düz liseleri tercih etti ve düz liseden çıkanlar meslek liselerinden çıkanlardan daha vasıfsız bir konumda yer aldı. Şimdi ise meslek liselerine karşı algı olumlu yönde değişmişe benziyor. Bu ülkenin aylak aylak gezen gençliğe değil, mesleki ve teknik bilgisi yüksek, donanımlı gençlere ihtiyacı var. Meslek liseleriyle bunun başarıldığının en büyük kanıtlarından biridir bu haber. Darısı diğer alanlara diyelim.

Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1484
Merit: 1039

View Profile
August 16, 2026, 09:02:05 PM

Cevap veriyorum kendimce, başarılı insanların sayısı elbette artar. Düşünün ki bu konuda çekirdekten 4 sene eğitim alıp üstüne 4 yıl lisansı ekleyince en genç beyinde 8 senelik bilgi birikimi olacak. Ayrıca sahada da etkili olacaklar staj eğitimlerinde vs. Etkili eğitimleriyle bence başarılı bir sistem bu. Devamının gelmesini çok isterim.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: