Bitcoin Forum
August 23, 2026, 06:46:40 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Çok güzel Çağrı  (Read 24 times)
halcybtc (OP)
Member
**

Activity: 155
Merit: 20

View Profile
Today at 01:00:47 PM

Bir öğretmenden milli eğitim bakanına çağrı: "Bakanım, ilkokullarda matematik var, Türkçe var, geometri var, beden eğitimi var, resim var... Hep beyin çalışıyor. Şu elleri ne zaman çalıştıracağız? Çocuklara şu şekilde bir aparat yaptım. Alın bütün okullara koyun bunu. Bir ders sıksınlar, öbür ders söksünler. El becerisini kazanması için de böyle bir cıvatamız var.

Adam 30 yaşına geliyor, aletleri bilmiyor. Sökme takmasını bilmiyor. E bunlar niye okulda öğretilmiyor, ben anlamıyorum! O yüzden bunu derslerin arasına koyalım lütfen Sayın Bakanım."

https://x.com/turkcedusunuyor/status/2091439045876285876

Öğretmen söylediklerinde sonuna kadar haklı ama eminim söküp takmayı bilmeyen o derse girecek öğretmenler bile vardır.
Bu dersler ilkokul ya da anaokulundan itibaren haftada bir saat ders şeklinde olması lazım
Hvdv
Hero Member

Activity: 1344
Merit: 694

View Profile
Today at 01:31:33 PM

Çok önemli ve güzel bir çağrı bence. Baksanıza belli yaşlara gelmiş kişiler ama iki musluk sıkamayan arkadaşlar usta çağırıyorlar. Üstelik bu ustalar da hiç bir şey yapmasa da gelme parası arıza tespit parası alıyor. Halbuki iş çok kolay mesela mutfak evyesinde sorun var, adam altına eğilip bakmaya üşeniyor sonra servise veya ustaya dünya para bayılıyor. Bu bilgileri öğretmek lazım. Temel tadilat diye ders olmalı.

l99l
Hero Member

Activity: 1162
Merit: 680

View Profile
Today at 03:35:59 PM

Doğru ve yerinde bir çağrı. Bu cağrıya gerek olmadan eğitim sistem içerisinde olması gerekiyor. Çocuklar eğitim çağında elleriyle pratik yapabilecekleri dersler olmalı.
Marangozluk olabilir mesela ya da benzer en basitinden bir sürü şey koyulabilir derslere. El becerisi o yaşlarda kazanmak çok önemli. El becerisi gelişmediği zaman o çocuklar aşırı zorluk çekiyorlar günlük hayatta böyle olmamalı.

Yabani
Sr. Member

Activity: 840
Merit: 262

View Profile
Today at 05:37:46 PM

Eğitim sisteminin içerisinde bol miktarda dini içerik olacağına bu gibi şeylerin olması daha mantıklı. Değerler eğitimi bildiğim kadarıyla anaokulunda var. Bu ilk okulda da olmalı. Çocuklar büyüğünü küçüğünü bilmeli. Gerekirse bununla ilgili uygulama çalışmaları yapılmalı. Otobüste büyüğe yer ver. Otobüste başkalarını rahatsız etme vs
Pazarda nasıl gezilir pazar mantığı. Cıvata sıkma çekiç keser tutma. Tornavida nasıl tutulur çocuk görsün. MEB'in bunlarla işi olmaz ki. Onlar öğretmen önlük giysin. Gömlek giysin derdinde
Bu tavsiyelere sıra gelmez

██████▄▄████▄▄░
███▄████▀▀▀▀█░███▄
▄███▀████████▀████▄
▄███████████████████▄
█████████████████████
█████████████████████
█████████████████████
▀███████████████▄▄▀▀
▀███▄████████▄███▀
███▀████▄▄▄▄████▀
██████▀▀████▀▀
█▀▀▀▀

█▄▄▄▄
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
.
Bitcointalk Archive 📚
Visualization ' Search

.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▀▀▀▀█

▄▄▄▄█
Pages: [1]
  Print  

Jump to: