Autor:
GazetaBitcoinTopic original:
List of useful Bitcoin block explorers
Napomena: ovu je temu pokrenuo 1miau. Ipak, na naš zajednički zahtjev, theymos je 18. prosinca 2023. prebacio vlasništvo nad temom na mene. Tu je informaciju potvrdio i 1miau
ovdje.
Sakupio sam neke od najpoznatijih alata za pregled Bitcoin blokova (tzv. *block explorera*) i uključio pregled podržanih značajki, poput prikaza izvornih SegWit bech32 adresa ili mogućnosti prepoznavanja odlaznih transakcija s ugniježđenih SegWit P2SH adresa. Na kraju sam ocijenio korisnost svakog od tih alata; što je ocjena viša, to je alat detaljniji.
Preglednici Bitcoin blokova *:*Nakon procjene rasporeda naše tablice i analize nekoliko mogućih izmjena, te provedene
ankete, dogovorili smo se da ćemo uvesti
ove promjene.
Ovdje i dalje možete pronaći naš
stari raspored tablice.
**
Što su BTC adrese koje počinju s "3"? Pojednostavljeno objašnjenje. ***Možete postaviti pokazivač miša iznad svake ocjene i pojavit će se oblačić s komentarima članova koji su predložili pojedini preglednik blokova (Block explorer). Format prikaza komentara pri prelasku mišem
predložio je korisnik SFR10 ovdje.
****Neki se elementi ne prikazuju ili ne rade ispravno, ali većinom sve funkcionira kako treba.
PrivacyG je sastavio popis svih navedenih istraživača blokova koji rade
bez JavaScripta.
Ovdje možete pronaći doprinos korisnika PrivacyG i saznati više o tome.
Uklonjeni preglednici blokova Svi preglednici blokova koji su uklonjeni s našeg popisa.
Dodao sam anketu pa vas molim da glasate za svog favorita među preglednicima blokova (block explorerima). Svatko ima dva glasa, a svoj odabir možete promijeniti u bilo kojem trenutku – primjerice, ako preglednik uvede promjene (ukloni ili doda značajke) ili ako potpuno prestane s radom.
Razne druge stranice / .onion poveznice:
Ako znate za dobre preglednike Bitcoin blokova koje sam propustio uvrstiti na svoj popis, možete ih ovdje navesti i izravno ocijeniti. Možete upotrijebiti sljedeći kod:
[table]
[tr]
[td]Naziv (poveznica)[/td]
[td]Podržani Bech32 / Bech32m (P2TR)?[/td]
[td]Može li se prepoznati SegWit (P2SH)?**[/td]
[td]Radi li bez JS-a?[/td]
[td]Ocijenio/la[/td]
[/tr]
[tr]
[td]________________________[/td]
[td]________________________________[/td]
[td]_________________________[/td]