Elon yalnızca video oyunları kısmına odaklanmış ancak araştırmada egzersizden de bahsediliyor.
Zeka yalnızca soyut bir beyin fonksiyonu değil bedenin mekanla ve diğer insanlarla da kurduğu temasın bir ürünüdür ve çevreseldir. Yeni neslin geneline baktığımızda bir çoğunun tek aktivitesi bilgisayar oyunları oynamak vb. Bu yüzden karmaşık bedensel jestler yerine yalnızca parmak uçlarını kullandıkları mikro hareketler kullanıyorlar. Bu da ne yazık ki motor beceri bozuklukları ile seyreden bilişsel işlevlerde gerilemeye neden oluyor. Ancak bilgisayar oyunu oynayan aynı çocuk düzenli egzersiz yapıyor ya da el becerisi ve karmaşık jestler gerektiren başka aktiviteler ile uğraşıyor olsaydı bilişsel işlevlerinde artış gözlemlenirdi.
Bu konu ile ilgili Ram Dass’ın kendisinin yaşadığı bir olayı verilecek en güzel örnek olarak görürüm. Bir konuşması sırasında Ram Dass’ın gözü dinleyiciler arasındaki yaşça herkesten büyük olan herkes bembeyaz giyinmişken rengarenk giyinmiş bir kadına takılır ve önyargı ile kadının dinleyicilerden birinin büyükannesi olduğunu varsayar. Konuşma bitiminde kadın Ram Das’ın yanına gelir ve konuştuklarınız tam da benim düşüncelerim ile aynı der Ram Dass şaşırır ve kadına bütün bunları nasıl bildiğini sorar ve gülerek kadının bir madde kullanıp büyük bir aydınlanma yaşadım gibi bi şey söylemesini beklediğinden bahseder. Ancak kadnının bütün bunları nasıl biliyorsun sorusuna verdiği cevap “ben tığ işi yapıyorum” olur.
Yani zeka yalnızca soyut bir beyin fonksiyonu değil aynı zamanda bedenin çevresel koşullara uyum sağlayabilme becerisinin de bir sonucudur.
Bu videoda hikayeyi daha kısa anlatmış Ram Dass
https://m.youtube.com/shorts/k35m7znf7rE