Diyelim ki cüzdanınızda 1 BTC var ve bu paranızın ek güvenlik önlemiyle transferini istiyorsunuz. Dolandırıcılar sizin cüzdanınıza ulaştı ve BTC‘leri çekmek istedi. Vault sistemde amaçlanan öncelikle bu 1 BTC‘yi imzalıyor ama blockchain ağına göndermiyorsunuz. Ve oradan para çekmek istediğinizde ek bir kontrol mekanizması devreye giriyor. Bir blok süresinin ortalama 10 dk olduğunu düşünürsek 144 blok sonra bu parayı cüzdana gönder diye ek bir önlem atıyorsunuz.
Parayı gönderen sizseniz 144 blok sonra bu transfer hedeflenen adrese geçiyor ama eğer siz değilseniz?
Aslında Vault önerisi de tam olarak bunu amaçlıyor. Cüzdanın takip botları sayesinde saldırganın cüzdandan hareket ettirmeye çalıştığı anda sizin 144 blok süresi (24 saat) kadar önleminiz oluyor. Bu süre kişiden kişiye değişir örnek vermek için 24 saat karşılığı 144 blok dedim.
Uzun vadeli btc saklamak için mantıklı gibi ama kısa vadeli tutanlar veya al-sat yapanlar için mantıklı değil sanırım. Yani diyelimki bitcoinlerim vault’ta, bi anda btc fiyatı arttı veya acil bir durum gelişti ve satmam gerekti. Anında satış işlemi yapamıyorum çünkü belirlediğim koruma süresinin dolması gerek, o zaman benim için dezavantaj gibi oluyor doğru mu anlıyorum?
bir de benim gibi kücük yatırımcının düşüneceği şeyler değil tabii de, fikir cok iyi olsa da btc saklama işlerini biraz daha kompleksleştiriyormuş gibi geldi bana.