Bitcoin Forum
November 19, 2017, 01:04:29 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: USB Riser sorunu  (Read 1203 times)
intotherain
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


Blocklancer - Freelance on the Blockchain


View Profile
April 22, 2014, 08:56:58 AM
 #1

60cm'lik usb riserlardan taktım sisteme. fakat GPU'lardan hiçbirini tanımadı. bu konuda fikri olan var mı acaba? kartlar r9 280x , anakart asus f1 a75

1511096669
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511096669

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511096669
Reply with quote  #2

1511096669
Report to moderator
Join ICO Now A blockchain platform for effective freelancing
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511096669
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511096669

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511096669
Reply with quote  #2

1511096669
Report to moderator
1511096669
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511096669

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511096669
Reply with quote  #2

1511096669
Report to moderator
Karartma1
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1344


You have to stand up for some thing in this world


View Profile WWW
April 22, 2014, 10:52:50 AM
 #2

60cm'lik usb riserlardan taktım sisteme. fakat GPU'lardan hiçbirini tanımadı. bu konuda fikri olan var mı acaba? kartlar r9 280x , anakart asus f1 a75


Bak şimdi nasıl yaptın bilmiyorum ama bende yaşadım aynı sorunu. şu şekilde çözdüm önce anakarta ekran kartlarından birini taktım. sonra açtım kapattım tanımasını sağladım. sonra 1 usb riser ı bağladım. tekrar açtım kapattım. sonra diğeri. bu şekilde dene önce. hepsini aynı anda bağladığın  zaman görmemezlik yapıyor. en son olarakta anakarta taktığın ekran kartını söküyorsun ve usb olarak bağlıyorsun. bu arada kaç adet 280 x?

██
█║█
║║║
║║║
█║█
██
'BTC MULTI-WALLET SOON'
▬▬▬▬ Download WHITEPAPER ▬▬▬▬

                    ▄██▄
                  ▄██████▄
                ▄██████████
              ▄██████████▀   ▄▄
            ▄██████████▀   ▄████▄
          ▄██████████▀    ████████▄
         ██████████▀      ▀████████
         ▀███████▀   ▄███▄  ▀████▀   ▄█▄
    ▄███▄  ▀███▀   ▄███████▄  ▀▀   ▄█████▄
  ▄███████▄      ▄██████████     ▄█████████
  █████████    ▄██████████▀    ▄██████████▀
   ▀█████▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
     ▀▀▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
          ██████████▀    ▄██████████▀
          ▀███████▀      █████████▀
            ▀███▀   ▄██▄  ▀█████▀
                  ▄██████▄  ▀▀▀
                  █████████
                   ▀█████▀
                     ▀▀▀
e i d o o
██

███▀▀
▐▐▌
▐▌
▐▌
▐▐▌
███▄▄
▀▀███
▐▌▌
▐▌
▐▌
▐▌▌
▄▄███
intotherain
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


Blocklancer - Freelance on the Blockchain


View Profile
April 22, 2014, 12:17:31 PM
 #3

4 adet 280x .
bir de öyle deneyeyim bakalım.

Karartma1
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1344


You have to stand up for some thing in this world


View Profile WWW
April 22, 2014, 12:19:22 PM
 #4

4 adet 280x .
bir de öyle deneyeyim bakalım.

var mı bir gelişme ?

██
█║█
║║║
║║║
█║█
██
'BTC MULTI-WALLET SOON'
▬▬▬▬ Download WHITEPAPER ▬▬▬▬

                    ▄██▄
                  ▄██████▄
                ▄██████████
              ▄██████████▀   ▄▄
            ▄██████████▀   ▄████▄
          ▄██████████▀    ████████▄
         ██████████▀      ▀████████
         ▀███████▀   ▄███▄  ▀████▀   ▄█▄
    ▄███▄  ▀███▀   ▄███████▄  ▀▀   ▄█████▄
  ▄███████▄      ▄██████████     ▄█████████
  █████████    ▄██████████▀    ▄██████████▀
   ▀█████▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
     ▀▀▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
          ██████████▀    ▄██████████▀
          ▀███████▀      █████████▀
            ▀███▀   ▄██▄  ▀█████▀
                  ▄██████▄  ▀▀▀
                  █████████
                   ▀█████▀
                     ▀▀▀
e i d o o
██

███▀▀
▐▐▌
▐▌
▐▌
▐▐▌
███▄▄
▀▀███
▐▌▌
▐▌
▐▌
▐▌▌
▄▄███
intotherain
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


Blocklancer - Freelance on the Blockchain


View Profile
April 23, 2014, 04:16:50 PM
 #5

henüz deneyemedim . sonucu bildiririm.

intotherain
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


Blocklancer - Freelance on the Blockchain


View Profile
April 27, 2014, 07:53:51 AM
 #6

maalesef hiçbir şekilde tanımadı. 10 adet getirtmiştim usb riserları. gümrüğe takınca gittim sinirlendim gümrükten de çektirmiştim. acaba diyorum 10 tanesi de bozuk mu yoksa ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum. Smiley

anakartı mı değiştirsem?

Karartma1
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1344


You have to stand up for some thing in this world


View Profile WWW
April 27, 2014, 10:34:18 AM
 #7

1 tanesini anakarta direk bağlayıp 1 tane usb riser şeklinde bağlamayı dene. bios ayarlarını gözden geçir. biosdan dolayıda görmüyor olabilir.

██
█║█
║║║
║║║
█║█
██
'BTC MULTI-WALLET SOON'
▬▬▬▬ Download WHITEPAPER ▬▬▬▬

                    ▄██▄
                  ▄██████▄
                ▄██████████
              ▄██████████▀   ▄▄
            ▄██████████▀   ▄████▄
          ▄██████████▀    ████████▄
         ██████████▀      ▀████████
         ▀███████▀   ▄███▄  ▀████▀   ▄█▄
    ▄███▄  ▀███▀   ▄███████▄  ▀▀   ▄█████▄
  ▄███████▄      ▄██████████     ▄█████████
  █████████    ▄██████████▀    ▄██████████▀
   ▀█████▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
     ▀▀▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
          ██████████▀    ▄██████████▀
          ▀███████▀      █████████▀
            ▀███▀   ▄██▄  ▀█████▀
                  ▄██████▄  ▀▀▀
                  █████████
                   ▀█████▀
                     ▀▀▀
e i d o o
██

███▀▀
▐▐▌
▐▌
▐▌
▐▐▌
███▄▄
▀▀███
▐▌▌
▐▌
▐▌
▐▌▌
▄▄███
intotherain
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


Blocklancer - Freelance on the Blockchain


View Profile
April 27, 2014, 10:36:34 AM
 #8

pci-e gen 2 modunda değil gen 1 modunda çalışmalıymış ancak benim bios'da öyle bir ayar yok maalesef. aynen senin dediğin gibi yaptım karartma1. ancak olmadı. diğer riglerimdeki anakartlarımdan biriyle denemek için yola çıkıyorum şimdi Smiley

Karartma1
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1344


You have to stand up for some thing in this world


View Profile WWW
April 27, 2014, 10:51:19 AM
 #9

diğer anakartlarında da aynı dediğim gibi yap. gen 1 gen2 farketmiyor. bende auoto da hepsini görüyor gen1 de de gen2 dede. msi z87 var bende. hepsini aynı anda bağlayıp açınca tanımıyor. sırayla bağlaya bağlaya gittim ben. tanıdıktan sonra da cgmineri çalıştırdığımda düşük verenler oldu. onlarında yerini değiştirerek en sağlam ayarı buldum.

██
█║█
║║║
║║║
█║█
██
'BTC MULTI-WALLET SOON'
▬▬▬▬ Download WHITEPAPER ▬▬▬▬

                    ▄██▄
                  ▄██████▄
                ▄██████████
              ▄██████████▀   ▄▄
            ▄██████████▀   ▄████▄
          ▄██████████▀    ████████▄
         ██████████▀      ▀████████
         ▀███████▀   ▄███▄  ▀████▀   ▄█▄
    ▄███▄  ▀███▀   ▄███████▄  ▀▀   ▄█████▄
  ▄███████▄      ▄██████████     ▄█████████
  █████████    ▄██████████▀    ▄██████████▀
   ▀█████▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
     ▀▀▀   ▄██████████▀    ▄██████████▀
          ██████████▀    ▄██████████▀
          ▀███████▀      █████████▀
            ▀███▀   ▄██▄  ▀█████▀
                  ▄██████▄  ▀▀▀
                  █████████
                   ▀█████▀
                     ▀▀▀
e i d o o
██

███▀▀
▐▐▌
▐▌
▐▌
▐▐▌
███▄▄
▀▀███
▐▌▌
▐▌
▐▌
▐▌▌
▄▄███
BeNBeNfdnzm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 141


View Profile
April 27, 2014, 11:32:22 AM
 #10

ben bu sorunu pin shorting yaparak çözmüştüm.
intotherain
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


Blocklancer - Freelance on the Blockchain


View Profile
April 27, 2014, 12:22:38 PM
 #11

pin shorting a1 ile b 17'ydi sanırım. yanlız ben de 16x 3 adet slot var. onlara pin shorting oluyor mu?

BeNBeNfdnzm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 141


View Profile
April 28, 2014, 03:41:53 PM
 #12

Evet oluyor ama ana slota yapmadım ben haberin olsun.
intotherain
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


Blocklancer - Freelance on the Blockchain


View Profile
April 28, 2014, 07:06:22 PM
 #13

ana slot derken 16x in işlemciye yakın slotundan bahsediyorsun değil mi?

BeNBeNfdnzm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 141


View Profile
April 28, 2014, 09:26:46 PM
 #14

Eğer bu makineyi normal bir pc olarak kuracak olsaydın ve 1 tane ekran kartın olsaydı, ekran kartını takman gereken slot, ana slottur. Hangisi olduğunu bilemem. Kitapçığında yazar.
intotherain
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


Blocklancer - Freelance on the Blockchain


View Profile
April 29, 2014, 06:08:01 AM
 #15

evet sorun çözülmüştür. aldığım usb riserlar sata molex'liydi. normal molex kablosu takınca tüm aletleri gördü. günlerdir ossuruktan bir sebepten dolayı kafayı çizmek üzereydim. Sata molex'ler muhtemelen ekran kartlarını besleyemediğinden dolayı problem çıkıyordu.

Lydian
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462


View Profile
April 29, 2014, 06:15:34 AM
 #16

evet sorun çözülmüştür. aldığım usb riserlar sata molex'liydi. normal molex kablosu takınca tüm aletleri gördü. günlerdir ossuruktan bir sebepten dolayı kafayı çizmek üzereydim. Sata molex'ler muhtemelen ekran kartlarını besleyemediğinden dolayı problem çıkıyordu.

sata yerine nasil normal molex taktin onu tam anlayamadim..? paylasirsan tam nasil cözdügünü cogu kisiye faydali olacaktir.

intotherain
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 402


Blocklancer - Freelance on the Blockchain


View Profile
April 29, 2014, 06:49:56 AM
 #17

ekran kartına giren parçanın girişi zaten dişi normal 4 pin molex girişi. diğer tarafı ise sata idi.yani şu kabloydu


ben şununla değiştirdim.


sorun çözüldü.


Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!