Bitcoin Forum
July 19, 2018, 10:10:36 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: USB Riser sorunu  (Read 1219 times)
intotherain
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644
Merit: 502



View Profile
April 22, 2014, 08:56:58 AM
 #1

60cm'lik usb riserlardan taktım sisteme. fakat GPU'lardan hiçbirini tanımadı. bu konuda fikri olan var mı acaba? kartlar r9 280x , anakart asus f1 a75

  ██                                                      
██████                                                    
██████████                ████              ████          
█████████████          ██████████        ██████████        
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████     ████████████████   ████  ██████████  ██████████  
█████        ██████████          █████████        █████████
█████         ██████             ██████              ████  
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         ███████            ██████              ████  
█████        ███████████         █████████        █████████
█████     █████████████████  ████   █████████  ██████████  
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████████████          █████████         ██████████        
██████████                ████              ████          
  ████                                                    
/Distributed
Credit Chain
//
/////Empower Credit, Enable Finance/////
GithubFacebookMedium ‹‹‹dcc.finance››› RedditTwitterTelegram
1532038236
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1532038236

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1532038236
Reply with quote  #2

1532038236
Report to moderator
1532038236
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1532038236

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1532038236
Reply with quote  #2

1532038236
Report to moderator
1532038236
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1532038236

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1532038236
Reply with quote  #2

1532038236
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1532038236
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1532038236

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1532038236
Reply with quote  #2

1532038236
Report to moderator
1532038236
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1532038236

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1532038236
Reply with quote  #2

1532038236
Report to moderator
Karartma1
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1582
Merit: 1060


Be Revolutionary Or Die Trying


View Profile WWW
April 22, 2014, 10:52:50 AM
 #2

60cm'lik usb riserlardan taktım sisteme. fakat GPU'lardan hiçbirini tanımadı. bu konuda fikri olan var mı acaba? kartlar r9 280x , anakart asus f1 a75


Bak şimdi nasıl yaptın bilmiyorum ama bende yaşadım aynı sorunu. şu şekilde çözdüm önce anakarta ekran kartlarından birini taktım. sonra açtım kapattım tanımasını sağladım. sonra 1 usb riser ı bağladım. tekrar açtım kapattım. sonra diğeri. bu şekilde dene önce. hepsini aynı anda bağladığın  zaman görmemezlik yapıyor. en son olarakta anakarta taktığın ekran kartını söküyorsun ve usb olarak bağlıyorsun. bu arada kaç adet 280 x?

I am not interested in preserving the status quo; I want to overthrow it. Niccolò Machiavelli
intotherain
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644
Merit: 502



View Profile
April 22, 2014, 12:17:31 PM
 #3

4 adet 280x .
bir de öyle deneyeyim bakalım.

  ██                                                      
██████                                                    
██████████                ████              ████          
█████████████          ██████████        ██████████        
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████     ████████████████   ████  ██████████  ██████████  
█████        ██████████          █████████        █████████
█████         ██████             ██████              ████  
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         ███████            ██████              ████  
█████        ███████████         █████████        █████████
█████     █████████████████  ████   █████████  ██████████  
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████████████          █████████         ██████████        
██████████                ████              ████          
  ████                                                    
/Distributed
Credit Chain
//
/////Empower Credit, Enable Finance/////
GithubFacebookMedium ‹‹‹dcc.finance››› RedditTwitterTelegram
Karartma1
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1582
Merit: 1060


Be Revolutionary Or Die Trying


View Profile WWW
April 22, 2014, 12:19:22 PM
 #4

4 adet 280x .
bir de öyle deneyeyim bakalım.

var mı bir gelişme ?

I am not interested in preserving the status quo; I want to overthrow it. Niccolò Machiavelli
intotherain
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644
Merit: 502



View Profile
April 23, 2014, 04:16:50 PM
 #5

henüz deneyemedim . sonucu bildiririm.

  ██                                                      
██████                                                    
██████████                ████              ████          
█████████████          ██████████        ██████████        
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████     ████████████████   ████  ██████████  ██████████  
█████        ██████████          █████████        █████████
█████         ██████             ██████              ████  
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         ███████            ██████              ████  
█████        ███████████         █████████        █████████
█████     █████████████████  ████   █████████  ██████████  
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████████████          █████████         ██████████        
██████████                ████              ████          
  ████                                                    
/Distributed
Credit Chain
//
/////Empower Credit, Enable Finance/////
GithubFacebookMedium ‹‹‹dcc.finance››› RedditTwitterTelegram
intotherain
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644
Merit: 502



View Profile
April 27, 2014, 07:53:51 AM
 #6

maalesef hiçbir şekilde tanımadı. 10 adet getirtmiştim usb riserları. gümrüğe takınca gittim sinirlendim gümrükten de çektirmiştim. acaba diyorum 10 tanesi de bozuk mu yoksa ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum. Smiley

anakartı mı değiştirsem?

  ██                                                      
██████                                                    
██████████                ████              ████          
█████████████          ██████████        ██████████        
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████     ████████████████   ████  ██████████  ██████████  
█████        ██████████          █████████        █████████
█████         ██████             ██████              ████  
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         ███████            ██████              ████  
█████        ███████████         █████████        █████████
█████     █████████████████  ████   █████████  ██████████  
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████████████          █████████         ██████████        
██████████                ████              ████          
  ████                                                    
/Distributed
Credit Chain
//
/////Empower Credit, Enable Finance/////
GithubFacebookMedium ‹‹‹dcc.finance››› RedditTwitterTelegram
Karartma1
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1582
Merit: 1060


Be Revolutionary Or Die Trying


View Profile WWW
April 27, 2014, 10:34:18 AM
 #7

1 tanesini anakarta direk bağlayıp 1 tane usb riser şeklinde bağlamayı dene. bios ayarlarını gözden geçir. biosdan dolayıda görmüyor olabilir.

I am not interested in preserving the status quo; I want to overthrow it. Niccolò Machiavelli
intotherain
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644
Merit: 502



View Profile
April 27, 2014, 10:36:34 AM
 #8

pci-e gen 2 modunda değil gen 1 modunda çalışmalıymış ancak benim bios'da öyle bir ayar yok maalesef. aynen senin dediğin gibi yaptım karartma1. ancak olmadı. diğer riglerimdeki anakartlarımdan biriyle denemek için yola çıkıyorum şimdi Smiley

  ██                                                      
██████                                                    
██████████                ████              ████          
█████████████          ██████████        ██████████        
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████     ████████████████   ████  ██████████  ██████████  
█████        ██████████          █████████        █████████
█████         ██████             ██████              ████  
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         ███████            ██████              ████  
█████        ███████████         █████████        █████████
█████     █████████████████  ████   █████████  ██████████  
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████████████          █████████         ██████████        
██████████                ████              ████          
  ████                                                    
/Distributed
Credit Chain
//
/////Empower Credit, Enable Finance/////
GithubFacebookMedium ‹‹‹dcc.finance››› RedditTwitterTelegram
Karartma1
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1582
Merit: 1060


Be Revolutionary Or Die Trying


View Profile WWW
April 27, 2014, 10:51:19 AM
 #9

diğer anakartlarında da aynı dediğim gibi yap. gen 1 gen2 farketmiyor. bende auoto da hepsini görüyor gen1 de de gen2 dede. msi z87 var bende. hepsini aynı anda bağlayıp açınca tanımıyor. sırayla bağlaya bağlaya gittim ben. tanıdıktan sonra da cgmineri çalıştırdığımda düşük verenler oldu. onlarında yerini değiştirerek en sağlam ayarı buldum.

I am not interested in preserving the status quo; I want to overthrow it. Niccolò Machiavelli
BeNBeNfdnzm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 241
Merit: 100



View Profile
April 27, 2014, 11:32:22 AM
 #10

ben bu sorunu pin shorting yaparak çözmüştüm.

intotherain
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644
Merit: 502



View Profile
April 27, 2014, 12:22:38 PM
 #11

pin shorting a1 ile b 17'ydi sanırım. yanlız ben de 16x 3 adet slot var. onlara pin shorting oluyor mu?

  ██                                                      
██████                                                    
██████████                ████              ████          
█████████████          ██████████        ██████████        
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████     ████████████████   ████  ██████████  ██████████  
█████        ██████████          █████████        █████████
█████         ██████             ██████              ████  
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         ███████            ██████              ████  
█████        ███████████         █████████        █████████
█████     █████████████████  ████   █████████  ██████████  
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████████████          █████████         ██████████        
██████████                ████              ████          
  ████                                                    
/Distributed
Credit Chain
//
/////Empower Credit, Enable Finance/////
GithubFacebookMedium ‹‹‹dcc.finance››› RedditTwitterTelegram
BeNBeNfdnzm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 241
Merit: 100



View Profile
April 28, 2014, 03:41:53 PM
 #12

Evet oluyor ama ana slota yapmadım ben haberin olsun.

intotherain
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644
Merit: 502



View Profile
April 28, 2014, 07:06:22 PM
 #13

ana slot derken 16x in işlemciye yakın slotundan bahsediyorsun değil mi?

  ██                                                      
██████                                                    
██████████                ████              ████          
█████████████          ██████████        ██████████        
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████     ████████████████   ████  ██████████  ██████████  
█████        ██████████          █████████        █████████
█████         ██████             ██████              ████  
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         ███████            ██████              ████  
█████        ███████████         █████████        █████████
█████     █████████████████  ████   █████████  ██████████  
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████████████          █████████         ██████████        
██████████                ████              ████          
  ████                                                    
/Distributed
Credit Chain
//
/////Empower Credit, Enable Finance/////
GithubFacebookMedium ‹‹‹dcc.finance››› RedditTwitterTelegram
BeNBeNfdnzm
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 241
Merit: 100



View Profile
April 28, 2014, 09:26:46 PM
 #14

Eğer bu makineyi normal bir pc olarak kuracak olsaydın ve 1 tane ekran kartın olsaydı, ekran kartını takman gereken slot, ana slottur. Hangisi olduğunu bilemem. Kitapçığında yazar.

intotherain
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644
Merit: 502



View Profile
April 29, 2014, 06:08:01 AM
 #15

evet sorun çözülmüştür. aldığım usb riserlar sata molex'liydi. normal molex kablosu takınca tüm aletleri gördü. günlerdir ossuruktan bir sebepten dolayı kafayı çizmek üzereydim. Sata molex'ler muhtemelen ekran kartlarını besleyemediğinden dolayı problem çıkıyordu.

  ██                                                      
██████                                                    
██████████                ████              ████          
█████████████          ██████████        ██████████        
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████     ████████████████   ████  ██████████  ██████████  
█████        ██████████          █████████        █████████
█████         ██████             ██████              ████  
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         ███████            ██████              ████  
█████        ███████████         █████████        █████████
█████     █████████████████  ████   █████████  ██████████  
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████████████          █████████         ██████████        
██████████                ████              ████          
  ████                                                    
/Distributed
Credit Chain
//
/////Empower Credit, Enable Finance/////
GithubFacebookMedium ‹‹‹dcc.finance››› RedditTwitterTelegram
Lydian
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714
Merit: 520



View Profile
April 29, 2014, 06:15:34 AM
 #16

evet sorun çözülmüştür. aldığım usb riserlar sata molex'liydi. normal molex kablosu takınca tüm aletleri gördü. günlerdir ossuruktan bir sebepten dolayı kafayı çizmek üzereydim. Sata molex'ler muhtemelen ekran kartlarını besleyemediğinden dolayı problem çıkıyordu.

sata yerine nasil normal molex taktin onu tam anlayamadim..? paylasirsan tam nasil cözdügünü cogu kisiye faydali olacaktir.

▄█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█▄
▄█▀▄███████████▄▀█▄
▄█▀▄███████████████▄▀█▄
▄█▀▄███████ ██ ████████▄▀█▄
█ ███████▄▄ ▌ ▄▄▄ ▀██████ █
█ █████████ ▌ ████ ██████ █
█ █████████ ▌ ▄▄▄▄ ▀█████ █
█ █████████ ▌ █████ █████ █
█ █████▄▀▀  ▌ ▀▀▀▀ ▄█████ █
▀█▄▀███████ ██ ████████▀▄█▀
▀█▄▀███████████████▀▄█▀
▀█▄▀███████████▀▄█▀
▀█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█▀
.JINBI..

merges gold’s investment
holding value
with
blockchain technology
.
...T H E   G O L D E N   I C O...
.────────     WHITEPAPER     ────────.
▄█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█▄
▄█▀▄███████████▄▀█▄
▄█▀▄███████████████▄▀█▄
▄█▀▄███████ ██ ████████▄▀█▄
█ ███████▄▄ ▌ ▄▄▄ ▀██████ █
█ █████████ ▌ ████ ██████ █
█ █████████ ▌ ▄▄▄▄ ▀█████ █
█ █████████ ▌ █████ █████ █
█ █████▄▀▀  ▌ ▀▀▀▀ ▄█████ █
▀█▄▀███████ ██ ████████▀▄█▀
▀█▄▀███████████████▀▄█▀
▀█▄▀███████████▀▄█▀
▀█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█▀
intotherain
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644
Merit: 502



View Profile
April 29, 2014, 06:49:56 AM
 #17

ekran kartına giren parçanın girişi zaten dişi normal 4 pin molex girişi. diğer tarafı ise sata idi.yani şu kabloydu


ben şununla değiştirdim.


sorun çözüldü.


  ██                                                      
██████                                                    
██████████                ████              ████          
█████████████          ██████████        ██████████        
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████     ████████████████   ████  ██████████  ██████████  
█████        ██████████          █████████        █████████
█████         ██████             ██████              ████  
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         █████              ████                      
█████         ███████            ██████              ████  
█████        ███████████         █████████        █████████
█████     █████████████████  ████   █████████  ██████████  
█████  █████████    ███████████████   ████████████████    
█████████████          █████████         ██████████        
██████████                ████              ████          
  ████                                                    
/Distributed
Credit Chain
//
/////Empower Credit, Enable Finance/////
GithubFacebookMedium ‹‹‹dcc.finance››› RedditTwitterTelegram
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!