Bitcoin Forum
June 22, 2018, 12:15:06 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: connect bitcoin-qt to a running bitcoind?  (Read 3576 times)
Costia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28
Merit: 0



View Profile
January 22, 2012, 12:05:40 AM
 #1

I want to run bitcoind in the background and start the gui only when needed
I have seen someone suggest to use the -server option but i didn't find any documentation on that
So, how can i make the bitcoin-qt GUI connect to a running instance of bitcoind (on windows)?
1529669706
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529669706

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529669706
Reply with quote  #2

1529669706
Report to moderator
The World's Betting Exchange

Bet with play money. Win real Bitcoin. 5BTC Prize Fund for World Cup 2018.

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1529669706
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1529669706

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1529669706
Reply with quote  #2

1529669706
Report to moderator
lucif
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462
Merit: 250


Clown prophet


View Profile
January 22, 2012, 12:38:52 AM
 #2

I tried to do this with 0.5.2 without luck Sad

I put bitcoind on a remote home server and tried to connect to it with bitcoin-qt with -server command line option (and config option). But when bitcoin-qt starts, it starts to download initial block chain and using local wallet.dat

Costia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28
Merit: 0



View Profile
January 24, 2012, 02:00:53 AM
 #3

*bump*
still looking for a standalone bitcoind GUI for windows
stcupp
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 209
Merit: 100


View Profile
January 24, 2012, 11:29:14 AM
 #4

the gui bitcoin has bitcoind built into it

make a new .bat file and in it write
Code:
C:\path\to\your\bitcoin\folder\bitcoin-qt.exe -server

and the GUI bitcoin will do the same thing as bitcoind
Costia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28
Merit: 0



View Profile
January 24, 2012, 02:54:36 PM
 #5

the point is not to run the gui - it sometimes crashes . bitcoind is stable.
so i run bitcoind in script along with my miner and p2pool
but sometimes i want to view my wallet in the GUI
currently to do that i have to stop the bitcoind (which causes errors in the p2pool client and the miner) and run the gui
i am looking for a way to make the gui connect to an already running instance of bitcoind
terrytibbs
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616
Merit: 500



View Profile
January 24, 2012, 03:02:36 PM
 #6

the point is not to run the gui - it sometimes crashes . bitcoind is stable.
so i run bitcoind in script along with my miner and p2pool
but sometimes i want to view my wallet in the GUI
currently to do that i have to stop the bitcoind (which causes errors in the p2pool client and the miner) and run the gui
i am looking for a way to make the gui connect to an already running instance of bitcoind
Try something like Spesmilo. It connects to a running server instance over RPC.
Costia
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28
Merit: 0



View Profile
January 24, 2012, 03:09:03 PM
 #7

Quote
Principal authors: genjix and Luke-Jr
scary Sad

i hoped i can do that with the official client...
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!