|
bitkoyun
|
 |
May 31, 2014, 06:27:14 PM Last edit: June 02, 2014, 04:13:31 PM by bitkoyun |
|
Teşekkürler. Türkçe içeriğin ve ihtiyaç duyulan Türkçe terminolojinin geliştirilmesine çalışıyoruz. Makalenin özeti: Bitcoin: Eşten-eşe Elektronik Nakit Ödeme Sistemi Satoshi Nakamoto Türkçe'ye Çeviren: bitcoinhaber.netÖzet. Tamamen eşten-eşe çalışan bir elektronik para sistemi herhangi bir finansal kurumdan geçmeden bir taraftan diğerine çevrimiçi ödeme gönderilmesini mümkün kılar. Dijital imzalar çözümün bir parçasıdır, ancak mükerrer harcamaları önlemek için hala güvenilir bir üçüncü tarafa ihtiyaç duyuluyorsa temel faydalarını kaybederler. Mükerrer harcama problemine eşlerarası ağ kullanarak bir çözüm öneriyoruz. Ağ, işlemleri sürekli uzayan özet fonksiyonu tabanlı bir iş-kanıtı zincirine ekleyek zaman damgasıyla işaretler ve iş-kanıtını tekrar üretmeden değiştirilemez bir kayıt oluşturur. En uzun zincir sadece karşılaşılan olayların sırasını kanıtlamakla kalmaz aynı zamanda en büyük CPU gücüne sahip havuzdan geldiğini de kanıtlar. CPU gücünün çoğunluğu ağa saldırmak için işbirliği yapmayan düğümlerin kontrolünde olduğu sürece en uzun zinciri üretecekler ve saldırganları alt edeceklerdir. Ağın kendisi çok az bir altyapıya ihtiyaç duyar. Mesajların yayınlanmasında "elden geldiği kadar" kuralı geçerlidir. Düğümler istediklerinde ağdan ayrılabilirler ve dışarıda geçirdikleri sürede yapılan işlemlerin kanıtı olan en uzun iş-kanıtı zincirini kabul ederek tekrar katılabilirler.
|
|
|
|
theeric
|
 |
June 01, 2014, 05:49:03 PM |
|
Eline sağlık ^_^
|
|
|
|
pandacoin
Legendary
Activity: 1554
Merit: 1000
|
 |
June 01, 2014, 06:33:00 PM |
|
Güzel çalışma olmuş, teşekkürler. Daha önce Bitcoin.org'un Türkçe'ye çevrilmesinde katkınız olmuş muydu? Çok merak ediyorum ana siteyi kimlerin çevirdiğini.
|
|
|
|
jackjones53
|
 |
June 01, 2014, 11:05:23 PM |
|
Elinize Sağlık Yararlı Çalışma Olmuş
|
|
|
|
ferman
Full Member

Activity: 238
Merit: 100
Sanırım BAN 11 Nisan'a uzadı...
|
 |
June 02, 2014, 12:05:14 PM |
|
bit coin hakkındabir çok şeyi yeni öğrenmiş oldum. bu işe girmek isteyen herkesin okuması gereken bir makale. çeviri iiçin teşekkürler.
|
|
|
|
lewentkurt
|
 |
June 02, 2014, 01:38:02 PM |
|
güzel çalışma elinize sağlık..
|
|
|
|
samaney
Member

Activity: 102
Merit: 10
|
 |
June 02, 2014, 04:11:32 PM |
|
Emek Verdiğiniz İçin Tebrikler.
|
|
|
|
wadili89
Legendary
Activity: 1106
|
 |
June 02, 2014, 04:41:53 PM |
|
adam bildiğin akademik makale yazmış.
akademisyen rolünün olduğunu bilmiyordum satoshi'nin. teşekkürler çeviri için de
|
|
|
|
bitkoyun
|
 |
June 02, 2014, 05:45:53 PM |
|
Bitcoin'in arkasındaki teknolojinin bilgisayar biliminin en önemli icatlarından biri olduğunu çoğu zaman gözardı ediyoruz. Bugün fiyatının düşmesi ya da yükselmesi çok önemli değil. Önemli olan daha önce de çok kişinin çözmeye uğraştığı bir problemin dahice bir yöntemle çözülmüş olması. Nakamoto'nun kullandığı metodlar (dijital imza, açık anahtarlı şifreleme, iş kanıtı) aslında önceden de biliniyordu. Yaratıcılığı bunları biraraya getirmesi olmuş.
|
|
|
|
ferman
Full Member

|
 |
June 02, 2014, 11:05:49 PM |
|
Bitcoin'in arkasındaki teknolojinin bilgisayar biliminin en önemli icatlarından biri olduğunu çoğu zaman gözardı ediyoruz. Bugün fiyatının düşmesi ya da yükselmesi çok önemli değil. Önemli olan daha önce de çok kişinin çözmeye uğraştığı bir problemin dahice bir yöntemle çözülmüş olması. Nakamoto'nun kullandığı metodlar (dijital imza, açık anahtarlı şifreleme, iş kanıtı) aslında önceden de biliniyordu. Yaratıcılığı bunları biraraya getirmesi olmuş.
güzel yorum. bu milenyumun dahisi seçilebilir bu satoshi. paraya çok güzel bir digital kimlik kazandırdı.
|
|
|
|
trako
|
 |
June 03, 2014, 09:47:29 AM |
|
bilader, bu işler çok uzun hesaplar gerektiren karışık işler. arkasında bi kişinin ön aldığı bir proje olduğunu düşünmüyorum.internet protokolü gibi bişey. internet protokolünü de bi kişi icat etmedi. arkasında abd vardı. hatta satoshi, uyduruk bir isim olduğu kanısındayım.
|
|
|
|
ferman
Full Member

|
 |
June 03, 2014, 01:57:42 PM |
|
bilader, bu işler çok uzun hesaplar gerektiren karışık işler. arkasında bi kişinin ön aldığı bir proje olduğunu düşünmüyorum.internet protokolü gibi bişey. internet protokolünü de bi kişi icat etmedi. arkasında abd vardı. hatta satoshi, uyduruk bir isim olduğu kanısındayım.
bilgisayar teknisyeniyim tarihçesini iyi bilirim  benim yorumum digital para birimini yaratmalarıyla ilgili. kim bunu yarattıysa güzel icat. çok da kullanışlı.
|
|
|
|
mert1337
Newbie
Activity: 45
Merit: 0
|
 |
June 04, 2014, 08:07:28 PM |
|
Oh be bende böyle bir şey arıyordum sonunda türkçesi çıkmış. Teşekkürler!
|
|
|
|
RaasielX
Newbie
Activity: 30
|
 |
June 04, 2014, 10:47:44 PM |
|
güzel çalışma
|
|
|
|
|
olcaytu2005
Legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
|
 |
June 07, 2015, 09:56:04 AM |
|
Eline sağlık. Görme engelliler için yararlı bir kaynak olacak .
|
|
|
|
nasituygun
Legendary
Activity: 952
Merit: 1006
|
 |
June 07, 2015, 09:47:48 PM |
|
ordaki toplam sembolünden sonra bu işlerin ne kadar karışık oldugunu anladım
|
|
|
|
DirtyUniverse
Full Member

Activity: 224
All I want is a new CLEAN page for just to live!
|
 |
June 11, 2015, 10:39:41 PM |
|
Dinlemesi çok zevkli okuması harika. gerçekten keşke daha uzun neler hissettiğini neden böyle bir işe giriştiğini falan da ekleseydi, teknik anlatımın yanında
|
Ok
|
|
|
MineGuru
Newbie
Activity: 23
|
 |
June 13, 2015, 08:44:43 PM |
|
Eline Sağlık
|
|
|
|
mudiko
|
 |
June 22, 2015, 09:22:53 PM |
|
çeviri için teşekkürler
|
|
|
|
xRaVeNx
Legendary
Activity: 980
Merit: 1011
|
 |
June 23, 2015, 03:06:02 PM |
|
Ellerinize sağlık tebrik ediyorum. Sizler sayesinde geride kalmıyoruz.
Not: Benim gibi ingilizce bilmeyen arkadaşlar için mükemmel gelişme.
|
|
|
|
trako
|
 |
September 06, 2015, 01:16:05 PM |
|
güzel çalışma.
|
|
|
|
nyks
|
 |
December 02, 2015, 06:57:36 PM |
|
Yazının teknik kısımlarını ve çoğu terimini pek anlamadım ama dilimize çevrilmiş olması güzel okuya okuya araştıra araştıra öğreneceğiz elbet
|
|
|
|
nasip35
|
 |
December 14, 2015, 12:44:27 PM |
|
yararli bi konu eline saglik
|
|
|
|
AcTDeadLy
Newbie
Activity: 16
|
 |
December 27, 2015, 09:00:26 AM |
|
çok başarılı emeği geçenlere teşekkürler.
|
|
|
|
Busrasultan
Newbie
Activity: 13
|
 |
December 29, 2015, 07:40:02 PM |
|
Çok faydalı ve güzel bir çalışma olmuş teşekkürler
|
|
|
|
kenanzz
Legendary
Activity: 1036
|
 |
January 09, 2016, 02:39:10 PM |
|
çeviriye bir göz attım fakat bilmediğim terimler çok olduğu için bazı noktaları anlamayamadım örneğin satıcıyı koruyan bir para sistemi ama ya alıcı tarafını korumak için nasıl bir önlem almış bu sistem halk diliyle anlatabilirmisiniz?
|
|
|
|
bitkoyun
|
 |
January 09, 2016, 10:12:11 PM |
|
çeviriye bir göz attım fakat bilmediğim terimler çok olduğu için bazı noktaları anlamayamadım örneğin satıcıyı koruyan bir para sistemi ama ya alıcı tarafını korumak için nasıl bir önlem almış bu sistem halk diliyle anlatabilirmisiniz?
Sanırım makalede geçen şu cümleden bahsediyorsunuz Geri döndürülmesi imkansıza yakın işlemler satıcıları dolandırıcılıktan koruyacaktır. Alıcıları koruyacak rutin emanetçi mekanizmaları kolaylıkla uygulanabilir. Emanetçi (Escrow) servisi nakit ya da kredi kartıyla alışverişte uygulanabildiği gibi bitcoin ile de mümkündür. Örneğin gittigidiyor gibi siteler "Güvenli Alışveriş" adıyla bu sistemi uygular. Her iki tarafın da güvendiği bir emanetçi seçilir. Alıcı parayı emanetçiye gönderir. Mal alıcıın eline geçtikten sonra emanetçi parayı satıcıya iletir. Çok imzalı bitcoin adresleri burada kullanılabilir. Örneğin 3 imzalı bir adrese giden bitcoin 3 imzadan herhangi 2'si ile harcanabilecek şekilde programlanabilir. Bu imzalar Alıcı, Satıcı ve Emanetçinin imzalarıdır. Alıcı parayı bu 3 imzalı hesaba gönderir. Emanetçi bu hesaptaki parayı tek başına hareket ettiremez. Eğer dolandırıcılık yapacaksa da ancak satıcının işbirliğiyle yapabilir.
|
|
|
|
kenanzz
Legendary
Activity: 1036
|
 |
January 10, 2016, 12:16:05 AM |
|
Sanırım makalede geçen şu cümleden bahsediyorsunuz Geri döndürülmesi imkansıza yakın işlemler satıcıları dolandırıcılıktan koruyacaktır. Alıcıları koruyacak rutin emanetçi mekanizmaları kolaylıkla uygulanabilir. Emanetçi (Escrow) servisi nakit ya da kredi kartıyla alışverişte uygulanabildiği gibi bitcoin ile de mümkündür. Örneğin gittigidiyor gibi siteler "Güvenli Alışveriş" adıyla bu sistemi uygular. Her iki tarafın da güvendiği bir emanetçi seçilir. Alıcı parayı emanetçiye gönderir. Mal alıcıın eline geçtikten sonra emanetçi parayı satıcıya iletir. Çok imzalı bitcoin adresleri burada kullanılabilir. Örneğin 3 imzalı bir adrese giden bitcoin 3 imzadan herhangi 2'si ile harcanabilecek şekilde programlanabilir. Bu imzalar Alıcı, Satıcı ve Emanetçinin imzalarıdır. Alıcı parayı bu 3 imzalı hesaba gönderir. Emanetçi bu hesaptaki parayı tek başına hareket ettiremez. Eğer dolandırıcılık yapacaksa da ancak satıcının işbirliğiyle yapabilir. Açıklama için teşekkürler ben bi an sadece ikisi arasında nasıl bir şekilde olacağını düşündüm escrow olayı aklıma gelmemişti.
|
|
|
|
technology2015
Newbie
Activity: 39
|
 |
January 10, 2016, 07:30:30 PM |
|
Güzel bir paylaşım emeğinize sağlık .
|
|
|
|
ridewithme
Sr. Member

Activity: 406
Merit: 250
Follow me to the Profitland.
|
 |
January 17, 2016, 02:52:18 PM |
|
cidden güzel bi çalişma youtuba attigin Satoshi Nakamoto - Türkçe E-kitap, Sesli Kitap dinliyorum şuanda teşşekürler
|
I invested in ETH and made money, WAVES, made money, JEWELS made money, NXT made money, BTC made a lot of money! Follow me and profit.
|
|
|
haldun
Newbie
Activity: 2
|
 |
February 10, 2016, 07:17:46 AM |
|
çok faydalı bilgiler. teşekkür ederim.
|
|
|
|
bitpazari
|
 |
March 03, 2016, 10:17:03 AM |
|
6. Teşvik
Kural gereği bir bloktaki ilk işlem bu bloğu yaratanın sahip olacağı yeni bir parayı dolaşıma çıkardığı özel bir işlemdir. Bu düğümlerin ağı desteklemelerini teşvik eder. Aynı zamanda, para basacak merkezi bir kurum olmadığından paranın dolaşıma katılmasını da sağlar. Sabit bir miktardaki para miktarının sürekli dolaşıma girmesini altın madencilerinin piyasaya yeni altın sürmesine benzetebiliriz. Bizim durumumuzda tüketilen şey CPU işlem gücü ve elektriktir. Teşvik işlem ücretlerinden de elde edilebilir. Bir işlemin çıktısı girdilerinden küçükse, aradaki fark işlem ücreti olarak işlemi ihtiva eden bloğun teşvik miktarına eklenir. Önceden belirlenmiş bir miktar para tedavüle çıktıktan sonra teşvik tamamen işlem ücretinden elde edilir ve enflasyon sıfıra iner. Teşvik düğümlerin dürüst kalmalarını sağlar. Eğer açgözlü bir saldırgan bütün dürüst düğümlerden daha fazla işlem gücünü toplamayı başarabilirse bu gücü ödemelerini çalarak insanları dolandırmak için mi yoksa yeni para üretmek için mi kullanacağına karar vermelidir. Oyunu kurallarına uygun oynamayı daha karlı bulmalıdır. Sistemi kandırıp kendi zenginliğinin geçerliğini zedelemektense kurallara uymak ona herkesin toplamından daha fazla yeni para kazandıracaktır.
Son yazılanların hangi maksatla açıklanma gereği duyulduğuna anlam veremedim. Halbuki bunun yerine daha çok detaya girilebilirdi ama yinede niye değinilmiş, bunları belirtirken düşüncesi neydi acaba. Makale ne zaman yazılmış acaba endişelerimi vardı.
Bu arada Moore yasasına bile değinmiş ufaktan, helal olsun.
|
|
|
|
magnific61
|
 |
March 03, 2016, 10:34:22 AM |
|
Bastan sona okudum ama bitcoinin gelecegi hakkinda cok fazla ipucu vermiyor. Blockchain islem hacminin genisligi konusunda karamsar ifadeler bitcoinin gelecegi hakkinda endiselendiriyor beni. Ustelik Cin'deki, internet yavasligi ve bircok mining sirketinin Cin menseili olmasi olayi gelecekte daha karmasik hale, sokacak gibi geliyor bana.
|
|
|
|
NetNeo
|
 |
March 29, 2016, 11:46:10 AM |
|
|
|
|
|
beyinsi
|
 |
April 01, 2016, 09:51:28 PM |
|
olayın mimarından kripto parayı anlamak için güzel bir yazı, çeviri için teşekkürler
|
|
|
|
GrandCoiner
Newbie
|
 |
April 04, 2016, 10:46:26 PM |
|
İşin mantığını anlamak için faydalı bir makale.
|
|
|
|
Druvax
|
 |
April 24, 2016, 11:33:23 AM |
|
Baştan sona okudum. Anlayamadığım bir sürü şey var. Blockhain teknolojisine ilgi duymaya başladım. Yaklaşık 1 aydır okuyorum, okuyorum... Bitmiyor... Geçmi kaldık acaba? Daha başındamıyız? Bu Bitcoin nereye varacak kestiremiyorum açıkçası. Ama teknoloji mükemmel...
|
|
|
|
fkod
|
 |
May 16, 2016, 09:11:20 AM |
|
Blockhain teknolojisi yolun çook başında. Henüz bu teknoloji ile tanışan dünyada bir avuç insan. Yüzyılımızda yeni başlayan herşeyin akıl almaz hızda ilerlediğini düşünürsek o sebeple bugün başında dediğimiz teknoloji göz açıp kapayana kadar hangi noktalara gelir Allah bilir.
|
|
|
|
nicomedya5
|
 |
May 18, 2016, 02:30:31 PM |
|
elinize saglık çok faydalı bilgiler. teşekkür ederim.
|
|
|
|
kriptopara
Member

Activity: 112
|
 |
May 21, 2016, 09:35:38 AM |
|
satoshi zamanında bu makaleyi yazarken ileriyi gorup de bazı cıkarımlar yapmıstır . ve bence ethereum dao gibi projeler de bundan yararlanıp ileriye goturmustur satoshinin tezlerini ve çıkarımlarını
|
|
|
|
mhanbostanci
Legendary
Activity: 3416
Merit: 1572
|
 |
June 05, 2016, 09:57:43 PM |
|
Satoshi bir yol açmış, bir felsefe ortaya koymuş. Sonra teknik olur unu tartışmış ve nihayetinde ortaya blockchain yapısı çıkmış. Sonra da geliştiriciler bu yolda yürümeye başlamışlar. daha ne pojeler çıkacak bu mantıktan türeyen.
|
|
|
|
1melyun
|
 |
June 06, 2016, 10:04:18 AM |
|
Çok karışık ya matematiksel denklemleri kodlama yazar gibi yazmı birşey anlamadım.
|
|
|
|
caspit
Newbie
Activity: 6
|
 |
June 10, 2016, 10:35:58 PM |
|
Güzel Anlatım konu yararlı oldu bizim için Bilmediğim şeyler çok muş meğer...
|
|
|
|
xRaVeNx
Legendary
Activity: 980
Merit: 1011
|
 |
June 18, 2016, 04:11:03 PM |
|
Çok karışık ya matematiksel denklemleri kodlama yazar gibi yazmı birşey anlamadım.
Kardeş zamanla anlarsın sadece bilgi bu kavramları açıklayabilir.
|
|
|
|
mubil
Newbie
Activity: 40
|
 |
July 11, 2016, 10:48:21 AM |
|
güzel ve özel bir paylaşım gerçekten.arşivime ekledim,elinize sağlık ve teşekkürler.
|
|
|
|
dord11
Newbie
Activity: 8
|
 |
August 06, 2016, 05:29:26 PM |
|
Geç Oldu Ama Okumak Bugüne Nasip oldu Eline Sağlık Kardeşim. 
|
|
|
|
flanaganjj
Newbie
Activity: 8
|
 |
August 10, 2016, 05:59:06 PM |
|
Uzun zaman sonra foruma gelince bunu gördüm gerçekten yararlı.
|
|
|
|
soldierrrr
|
 |
September 29, 2016, 07:08:38 PM |
|
Eline sağlık emeğine sağlık
|
|
|
|
Granxis
|
 |
October 31, 2016, 08:11:35 PM |
|
klavyene Sağlık Yararlı, daha once bu makaleyi nasil gormedim
|
| | | . .Duelbits. | | | █▀▀▀▀▀ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █▄▄▄▄▄ | TRY OUR
NEW UNIQUE GAMES! | | . ..DICE... | ███████████████████████████████ ███▀▀ ▀▀███ ███ ▄▄▄▄ ▄▄▄▄ ███ ███ ██████ ██████ ███ ███ ▀████▀ ▀████▀ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ▄████▄ ▄████▄ ███ ███ ██████ ██████ ███ ███ ▀▀▀▀ ▀▀▀▀ ███ ███▄▄ ▄▄███ ███████████████████████████████ | . .MINES. | ███████████████████████████████ ████████████████████████▄▀▄████ ██████████████▀▄▄▄▀█████▄▀▄████ ████████████▀ █████▄▀████ █████ ██████████ █████▄▀▀▄██████ ███████▀ ▀████████████ █████▀ ▀██████████ █████ ██████████ ████▌ ▐█████████ █████ ██████████ ██████▄ ▄███████████ ████████▄▄ ▄▄█████████████ ███████████████████████████████ | . .PLINKO. | ███████████████████████████████ █████████▀▀▀ ▀▀▀█████████ ██████▀ ▄▄███ ███ ▀██████ █████ ▄▀▀ █████ ████ ▀ ████ ███ ███ ███ ███ ███ ███ ████ ████ █████ █████ ██████▄ ▄██████ █████████▄▄▄ ▄▄▄█████████ ███████████████████████████████ | 10,000x MULTIPLIER | │ | NEARLY UP TO .50%. REWARDS | | | ▀▀▀▀▀█ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▄▄▄▄▄█ |
|
|
|
marleyjr
Newbie
Activity: 1
|
 |
November 03, 2016, 11:57:10 AM |
|
Çok teşekkürler . Daha önce okumuştum dinlemek daha farklı bi deneyim
|
|
|
|
yenivera
|
 |
December 03, 2016, 08:27:59 PM |
|
Baştan sona okudum. Anlayamadığım bir sürü şey var. Blockhain teknolojisine ilgi duymaya başladım. Yaklaşık 1 aydır okuyorum, okuyorum... Bitmiyor... Geçmi kaldık acaba? Daha başındamıyız? Bu Bitcoin nereye varacak kestiremiyorum açıkçası. Ama teknoloji mükemmel...
Bitcoinle ilk tanıştığım zamanlarda bir yığın şüphem varken okumuştum çevirisini, çevirisi yokken de ingilizcesini... Bilgisayar programlama ve şifreleme yöntemlerini pek bilmeyen benim gibi insanlar için çok yabancı şeylerde var ama araştıra araştıra zamanla oturuyor. Bitcoin gökten zembille inen bi olay değil. Bir arkadaşında önceki yorumlarında belirttiği gibi, Satoshi Nakamato, bilinen bir kaçşeyi bir araya getirip, bilinmeyen yeni bir şeyi yani "sanal parayı" ortaya koyarak dahice bir iş yaptı. Bu anlamda o sanal dünyanın üstadı olmayı hak ediyor. Benim şahsi fikrim, çok yakın bir zamanda hisse senetleri, devlet tahvilleri, banka bonoları blockchain teknolojisi ile satılacak, el değiştirecek ve bir şekilde vergisi de bu şekilde alınacak. Örneğin merkezi bir idarenin mesela BİST'in algoritması ve şifrelemesi kendi elinde bulunan dağıtık bir yapı ile bir blok zinciri kurması, ve her hareketten madenci payını alması pekala mümkün. (yada devletin elden ele geçen her paradan, hisse senedi yada tahvilden "vergisini" alması). İşte bu son aşamaya geçtiğimiz de hem güvenilir, hem merkezi, hem de aktarımı çok hızlı olan bir sanal para ortaya çıkmış olur. Böylece sanal paranın arkasındaki korku bulutları da ortadan kalkar. Time is changing ( Zaman değişiyor ) lafı Person of Interest dizisinde çok sık geçerdi. Ve şimdi bizler dijital bir dünyanın eşiğindeyiz. Bir adım sonrasında her şey değişecek...
|
|
|
|
Red John
|
 |
December 07, 2016, 09:16:01 AM |
|
Pdf linki ölmüş android telefonum olmadığı için de ekitabı indiremiyorum, pdf'i veya epub'u elinde olan biri upload edebilir mi
|
|
|
|
|
btcmurat
|
 |
April 24, 2017, 09:20:15 PM |
|
kim olduğunu çok merak ediyorum  hala yaşıyormudur acaba? deli zengin adam. çok akıllı biriymiş
|
|
|
|
internaldr
|
 |
May 19, 2017, 01:52:12 PM |
|
kim olduğunu çok merak ediyorum  hala yaşıyormudur acaba? deli zengin adam. çok akıllı biriymiş bende çok merak ediyorum, acaba bir kişi mi yoksa bir ekibin adı mı? eğer tak bir kişiyse cidden üstün zekalı birisiymiş. zengin olduğu da kesin çünkü 1 milyon bitcoini var  )
|
|
|
|
byhasan
Newbie
|
 |
May 24, 2017, 12:08:57 AM |
|
Emeğine sağlık kardeş güzel bir makale olmuş .
|
|
|
|
denetci
|
 |
May 26, 2017, 06:57:13 AM |
|
Makaleyi türkçeye çeviren arkadaşın ellerine sağlık. Bitcoine yatırım yapmak isteyen her yeni kullanıcının bu makaleyi sindirerek okumasını tavsiye ediyorum
|
|
|
|
Kubilay
Jr. Member
Merit: 1
|
 |
June 02, 2017, 05:43:24 PM |
|
Elinize sağlık, 1.elden önemli bir kaynağı dilimize kazandırdınız. Teşekkürler.
|
|
|
|
Meteeray
|
 |
June 04, 2017, 04:58:59 PM |
|
Elinize sağlık başlangıç için güzel bir çalışma olmuş. 
|
|
|
|
nascasto
Full Member

Activity: 504
Merit: 102
PRIVATE FEDERATED BLOCKCHAIN
|
 |
June 09, 2017, 11:50:33 PM |
|
İlham ve fikir verebilir. Paylaşım için teşekkürler 
|
|
|
|
Tobi777
|
 |
June 12, 2017, 08:42:55 PM |
|
Faydalı olacağı kesin.Emeğiniz için tebrikler..
|
|
|
|
erguse
|
 |
June 15, 2017, 10:22:10 AM |
|
Ellerinize sağlık, sesli olarak anlatmak da ayrı bir zahmet. Onun için de teşekkürler. Daha önceden vaktim yoktu bakamamıştım, çok güzel bir iş çıkarmışsınız. 
|
|
|
|
husdemba
Full Member

Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
|
 |
June 27, 2017, 03:02:43 PM |
|
Çeviri için teşekkürler, elinize zihninize sağlık
|
|
|
|
NYGMA_35
|
 |
June 30, 2017, 08:34:46 PM |
|
Elinize sağlık. Bende okuyacak birşeyler arıyordum 
|
|
|
|
faithcalling01
Newbie
Activity: 3
|
 |
July 01, 2017, 03:17:55 PM |
|
Makale çevirisi için emeğinize sağlık ayrıca sesli kitap olarakta eklenmiş youtube a. Daha çok insanın yararlanması için güzel bi çalışma olmuş teşekkürler her şey için
|
|
|
|
TroubleMaker
|
 |
July 11, 2017, 09:23:28 PM |
|
Uzayda ülke kurmakla eşdeğer...
|
|
|
|
gogo1903
|
 |
July 14, 2017, 06:24:25 AM |
|
tesekkurler
|
|
|
|
drclck
Newbie
Activity: 44
|
 |
July 15, 2017, 05:22:37 PM |
|
Elinize sağlık, teşekkürler.
|
|
|
|
Mimar
|
 |
July 25, 2017, 11:52:19 PM |
|
Benim merak ettiğim, Şu son zamanlarda yapılmak istenen segwit durumunun yapılması için şuanki geliştiriciler satoshiden fikirlerini alıyormudur  tabi hala yaşıyorsa. Adam zamanında yapmış, ortaya koymuş. Ben olsam, bana sorulmasını isterdim 
|
|
|
|
SanalPara
|
 |
July 26, 2017, 09:04:57 AM |
|
Benim merak ettiğim, Şu son zamanlarda yapılmak istenen segwit durumunun yapılması için şuanki geliştiriciler satoshiden fikirlerini alıyormudur  tabi hala yaşıyorsa. Adam zamanında yapmış, ortaya koymuş. Ben olsam, bana sorulmasını isterdim  Bitcoin Core yazılımı açık kaynak kodlu olduğu için geliştiriciler çocuk oyuncağı gibi oynuyorlar programın kodu ile. Ben Nakamoto olsaydım kapalı kodlu yayınlardım programı. Oh ne şiş yansın ne kebap. 👅
|
|
|
|
truncus
|
 |
July 28, 2017, 06:21:46 PM |
|
bu adamı (ya da grubu) çok merak ediyorum. çocuğum olursa adını satoşi koyabilirim 
|
|
|
|
Red John
|
 |
August 01, 2017, 05:55:34 PM |
|
Uzun zamandır okumayı çok istiyordum fakat bir türlü okuyamadım. Böyle uzun yazılar okurken gözlerim yoruluyor hep. Sesli anlatım çok güzel olmuş çok teşekkür ediyorum bunun için. Çok değerli bir makale olmuş okumamak büyük pişmanlık
|
|
|
|
overlord_44
Member

Activity: 207
...Our goal is being human in the world...
|
 |
August 09, 2017, 06:07:49 AM |
|
Ellerinize sağlık güzel çalışma olmuş, satoshi amcaya da teşekkürler tabi 
|
|
|
|
mcointurk
Newbie
Activity: 42
|
 |
August 09, 2017, 04:57:01 PM |
|
Çeviri için teşekkürler,Emeğinize sağlık
|
|
|
|
tendor
|
 |
August 13, 2017, 02:13:27 PM |
|
Bastan sona kadar okudum. Adam nasil bir sey urettiginin farkinda ve bugun hepimiz agzimiz acik bu devrimi izliyoruz.
|
|
|
|
SiiGLe
Full Member

Activity: 161
ICO Live! betterbetting.org
|
 |
August 14, 2017, 01:09:53 PM |
|
Ellerine sağlık usta 
|
|
|
|
MrKoin
Newbie
|
 |
August 14, 2017, 08:52:28 PM Last edit: August 18, 2017, 07:03:07 PM by MrKoin |
|
Bu forumun (ilk hali SMF olarak) kaynak kodlarının yazımında bulunmuş, forumun sahibi sirius la yazışmaları, forumun ilk test mesajları var daha öncesinde... bence bir grup olamaz, bir kişi satoshi. Ancak tabii ki bitcoin fikri sıfırdan çıkmamış. Blockchain diye adlandırdığımız teknolojik altyapı makaleleri daha önceye dayanıyor. Yine de dahiyane bir sebeple ve yine dahiyane bir bütünsel kapalı devre sistem haline getirip "Aradaki finansal kapital bacağı devre dışı bırakıp ucuz ve Güvenli bir ödeme aktarım sistemi"ni; a. Düşünmek b. Tasarlamak c. Makaleye dökmek d. Teorisini teze, Tezini de gerçeğe dökmek için oturup bir de temel kodlarını yazmak e. Kodların çalışacağı altyapıyı bir araya getirip çalıştırmak, sonuçta vücuda getirmek... Bu işte, iş bitiriciliktir ve Japonlar da olduğu bilinen bir özelliktir. Ama tabii ki hâla kim olduğunu bilemiyoruz.  Ancak ben ilk ilgilenmeye başladığımda, arkasında Çinli hackerların (devlet destekli ya da desteksiz) olabileceğini, Dijital bir para birimi ile abd yi ayakta tutan base para birimi Doları ve arkasındaki Sermaye'yi devre dışı bırakma, temellerini sarsma hedefi güden komunist Çin'in; ayrıca eskiden kalma Japon düşmanlığını da kullanarak artık (2. dünya savaşından sonra) abdnin "ayakçısı" konumundaki Japonlarla abdnin arasına "Nifak" sokma girişimi olduğunu düşünmüştüm. Bu makale teknolojik, ekonomik, felsefik bakış açıları olan bir Manifesto niteliğindedir bana göre. Kim bilir tarihi ne oranda kırmıştır, nelerin değişimine önayak olmıuştur, bizi nerelere sürükleyecektir yaşayıp hep beraber göreceğiz inşallah. Çok uzattım kusura bakmayın ama aslında bunlar yazılması gerekenlerin 2^256. (ya da artık kuantum bilgisayarlar sayesinde 3^256. mı desek  ) dereceden özetidir. Aklımıza geldikçe yazarız yine... Teşekkürler, saygılar.
|
|
|
|
nimbuscl
Newbie
|
 |
August 20, 2017, 12:27:24 PM |
|
tesekkurler
|
|
|
|
Kyyz
Newbie
Activity: 54
|
 |
August 25, 2017, 11:16:39 PM |
|
Makaleyi çeviren, sesli kitaba dönüştüren ve bunu paylaşan arkadaşlar emeğiniz için teşekkürler.
|
|
|
|
themystick
Full Member

Activity: 182
eHarvestHub
|
 |
August 30, 2017, 01:57:52 PM |
|
Kim olduğu hakkında hala bir bilgi bulunmaması da çok ilginç geliyor bana. Neden kendini saklarsın ki böyle bir durumda?
|
|
|
|
hfx1337
Newbie
Activity: 18
|
 |
September 10, 2017, 04:55:36 PM |
|
Ellerine sağlık. Çok güzel içerik.
|
|
|
|
bahtsiz bedevi
Member

Activity: 88
|
 |
September 14, 2017, 02:35:50 PM |
|
Hocam bayağı vakit ve emek harcamışsınız teşekkür ederim. Emeğine sağlık
|
|
|
|
Kutup Ayisi
|
 |
September 15, 2017, 08:09:30 AM |
|
Makaleyi Türkçe ye çevirene teşekkür ediyorum. İşime yarayacak bilgiler muhakkak ki içeriyordur.
|
|
|
|
varole
|
 |
September 15, 2017, 07:16:16 PM |
|
Gayet açıklayıcı bilgilendirici bir makale. Bitcoini zengin olma aracı olarak görmeden önce mevcut finansal sisteme karşı bir manifesto olarak görebilirsek daha güzel olacak.
|
|
|
|
uzayli
Full Member

RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
|
 |
September 16, 2017, 09:22:53 AM |
|
Eline sağlık güzel bir paylaşım olmuş.
|
|
|
|
R1011
Full Member

Activity: 182
|
 |
September 16, 2017, 12:53:39 PM |
|
Emeğinize sağlık teşekkür ederim. Yararlı bilgiler içeriyordur muhakkak.
|
|
|
|
HiatusGG
|
 |
September 17, 2017, 08:59:43 AM |
|
Güzel çalışma elinize sağlık bitcoinhaber.net ' in türkçeye çevirmesi çok yerinde olmuş
|
|
|
|
yuzdeyuzmalt
|
 |
September 17, 2017, 10:28:59 AM |
|
Teşekkürler güzel derleme ayrıyetten okumaya üşenenler için youtubeye sesli kitap olarak koymanda çok düşünceli olmuş 
|
|
|
|
HDIMI
|
 |
September 17, 2017, 12:35:26 PM |
|
Çok teşekkür ederim. Sesli kitap olarak youtubeye koyman çok güzel olmuş iyi günler.
|
|
|
|
Peacee
Full Member

|
 |
September 18, 2017, 08:49:30 AM |
|
Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Sesli kitap olarak eklenmesi çok hoşuma gitti.
|
|
|
|
judas
|
 |
September 22, 2017, 01:05:04 PM |
|
cok güzel bir makale olmuş emegine saglık teşşekürler
|
| ▄██▄ ▄▄ █████ ▄████ █████▌ █████▌ ██████████████ ███▀█████▀██▀████▄ ▄▄▄▄▄███████▄███████ ▄▄██████▄██▄▄██████▄█▀ ▐██████████████████████▄ ▀████████ ████▀ ▀███████▄ ▄███▀ ███████████████▀ ▄█████████████████ ▄▄███████████████████▄ | |
█▄▀▀▀▀▀ ▀▄▄ ▄▄ ▄▄▀▀▀▀▀▀▄▄ ▀▄█ ▄▀ ▄▀ ▄▄ ▀▄ ▄ ████ ▄▄▄▄ ▐██▄ █ ▐▌ █ ▐▌ ▀▀███████▄▄ ▐▌ █ ▐▌ █ ▀██████▀▀ ████ ███▀▄ ██▄ ▄▀ ▄▀ ▀▀▄ ▀▀▄▄▄███▀▀ ▄▀▀ ▀▀ ▄▄▄▄▄▄██
| | | | x | | | | | ▀▀▀▄▄▄ ▄▀██▄ ▄▄▄██▄ ▄██████ ▄▄▄▄▄▄ ▄▄▄▄▄█████████▀█▄ ▀████▀▀█████████████ ▀██▌ ▀▀ ▀▀▀▀▀▀ ▄█▀ ▀ ███ ▀▄▀▄▄▀▀▄ ▄ ▀ ▄█ ▀████ ▐█████▄▄▄▌ ▄███████▀██▄▄ █▀█▄▄ ▀██▄█████ ██▌▄███ ▐█▀ ▄ ███████▀ ▐██▌▀███▄ ▀▄█████████▀ ▄▀▀█▄ ▄███▌ ▐██████▀ ▄▄███ ▀███ | | │ | | ▄██▄ ▄ ▄ ██▄████▄██▄ ▄▄▐███▌▄▄ ▀▀██ █▀▀▀ ████▀▀▀████ ████████ ▀██▄▄▄██▀ ███ ▀▀▄▀▀▀ ▐██▀█▀██▌ █ ▄▀ █ ▄▀ ▄█▀ █ ▄▄▄████████▀ ▄█▄█████████▀▀▀▄ ▄▄ ▄███████▀ ▀▄▄████ ▄▄▄ ▄███████▀▀▀▄▄ ███▌ ▐███▀ ██████▀ ███ ▄██████▄ ████▀ ▀██▀▀██▀ | | CRYPTO'S IIIFASTEST GROWING CASINO | | | | | ▄▀▀▀▀▀▀▀▀ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▀▄▄▄▄▄▄▄▄ | | ▀▀▀▀▀▀▀▀▄ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ ▄▄▄▄▄▄▄▄▀ | |
|
|
|
akm3535
Full Member

Activity: 252
The Standard Protocol - Solving Inflation
|
 |
September 23, 2017, 10:59:11 PM |
|
Cok yararlı bi makale olmuşş tekşşekürler elinize saglık
|
|
|
|
kokoko77
Jr. Member
Activity: 57
|
 |
October 03, 2017, 09:53:51 AM |
|
eline sağlık üstadım.
|
▬ ▬▬▬ The FuzeX Team strive to make all forms of currency payment secure, reliable and easy to use. ▬▬▬ ▬ █ █ FuzeX █ █ ▬ ▬▬▬ Connecting Cryptocurrencies and Commerce ▬▬▬ ▬ (http://www.fuzex.co/)
|
|
|
l3irsen
|
 |
October 06, 2017, 09:54:34 AM |
|
güzelll.. teşekkürlerr.. 
|
|
|
|
spielmarke
Newbie
Activity: 12
|
 |
October 06, 2017, 11:03:07 PM |
|
|
|
|
|
zenfo
|
 |
October 07, 2017, 06:48:42 PM |
|
adam gelecek yuzyila damgasini vuracak bir makale yazmis. bu makalenin bu kadar buyuk bir etki yaratacagini eminim ki kendiside tahmin etmemistir. sonucta toplulukla guclenen bir proje bu. bugun bu kadar buyuduyse arkasindaki topluluk gucu bunun tek sebebidir.
|
|
|
|
kribati7
|
 |
October 09, 2017, 02:40:02 PM |
|
Dün akşam okudum, hiçbir şey anlamadım 
|
|
|
|
Hsn06
Newbie
|
 |
October 09, 2017, 03:46:46 PM |
|
Makaleyi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Çok faydalandım
|
|
|
|
nuhank
Newbie
|
 |
October 09, 2017, 05:49:11 PM |
|
Ellerinize sağlık. Çok güzel bir çalışma olmuş. Teşekkür ederim.
|
|
|
|
mhtakfdmr
Member

Activity: 87
|
 |
October 10, 2017, 09:44:21 AM |
|
Elinize sağlık 
|
|
|
|
nalpagutt
Sr. Member

Activity: 364
Merit: 258
Joy Token - Smarter Games for Smarter Players
|
 |
October 14, 2017, 01:09:15 AM |
|
Emeğinize sağlık çok güzel olmuş .
|
|
|
|
bulson
Full Member

Activity: 322
Merit: 101
https://owloper.com
|
 |
October 15, 2017, 06:49:16 AM |
|
Teşekkürler elinize sağlık.
|
|
|
|
msahin35
Member

Activity: 99
|
 |
October 15, 2017, 03:14:24 PM |
|
|
|
|
|
sealofsun
|
 |
October 16, 2017, 02:25:07 PM |
|
Sadece modüllere baksan bile anlaşılır, güzel olmuş
|
|
|
|
hacidasi
|
 |
October 17, 2017, 09:50:32 AM |
|
eline sağlık 
|
|
|
|
attalos
Newbie
Activity: 50
|
 |
October 17, 2017, 03:09:33 PM |
|
Paylaşım için teşekkürler, özellikle BTC hakkında hiç fikir sahibi olmayanlar hakkında faydalı olacağı kanaatindeyim.
|
|
|
|
hckdeface
|
 |
October 18, 2017, 06:58:29 PM |
|
bayaa akademik bi makale olmuş bu adamı hakkaten çok merak ediyrm ben ya.
|
|
|
|
burky155
Member

Activity: 532
Merit: 12
|
 |
October 24, 2017, 04:04:35 AM |
|
tercüme edenin emeğine sağlık, çok faydalı oldu benim için..
|
|
|
|
jackspow
Member

Activity: 178
Be Free
|
 |
October 24, 2017, 07:19:01 PM |
|
Kutsal kitap okur gibi oldum resmen. Gerçekten çok detaylı ve güzelmiş. Aynı hissi 1984 kitabını okurken yaşamıştım sadece.
|
|
|
|
crypturk
Newbie
Activity: 5
|
 |
October 25, 2017, 07:31:36 AM |
|
Emeğinize sağlık.
|
|
|
|
Erayakarsu
Member

Activity: 110
Merit: 11
|
 |
October 25, 2017, 01:07:02 PM |
|
Tesekkurler Türkçe olmasi ayri guzel.
|
|
|
|
cenk279
|
 |
October 25, 2017, 02:55:15 PM Merited by Erayakarsu (1) |
|
Tesekkurler Türkçe olmasi ayri guzel.
bunun çıktısını alıp paraya eli değen herkesin okuması gerek sanrım
|
|
|
|
scorpionso
Newbie
Activity: 89
|
 |
October 26, 2017, 05:35:15 AM |
|
güzel çalışma olmuş dağıtım için teşekkürler
|
|
|
|
umutdogan
Newbie
Activity: 15
|
 |
October 26, 2017, 10:17:11 AM |
|
Teşekkürler. Özellikle seslendirme için 
|
|
|
|
akturk
Newbie
Activity: 47
|
 |
October 28, 2017, 09:35:50 AM |
|
bu güzel kaynak için teşekkürler
|
|
|
|
suhayunus
Newbie
Activity: 4
|
 |
October 29, 2017, 12:03:50 AM |
|
Güzel makale, çevirenin eline sağlık.
|
|
|
|
emresasi
Newbie
|
 |
October 29, 2017, 12:14:47 AM |
|
Türkçe içeriklerin artırılması çok iyi oluyor. Emeği geçenlerin eline sağlık.
|
|
|
|
sdfg123
Newbie
|
 |
October 30, 2017, 06:41:43 AM |
|
elinize saglık faydalı bilgiler icin
|
|
|
|
akiper
Newbie
|
 |
October 30, 2017, 09:51:58 AM |
|
Teşekkürler paylaşım için.
|
|
|
|
poyrazz52
Member

Activity: 96
|
 |
October 31, 2017, 07:41:01 PM |
|
Çok güzel bir çalışma olmuş, elinize sağlık.
|
|
|
|
butterfly48
Newbie
|
 |
October 31, 2017, 08:56:03 PM |
|
Makaledeki bazı teknik kısımları ve terimleri tam olarak anlayamadıysamda,hiçbirşey yapmamaktansa okumaya çalışmak yeni bilgiler öğrenmek adına ve Türkçe olması güzel bir şey. Tercüme edenin emeklerine sağlık.
|
|
|
|
wieo
Newbie
Activity: 131
|
 |
November 02, 2017, 01:41:32 PM |
|
eline sağlık
|
|
|
|
NVogue
Member

Activity: 70
"Akche, Türkiye'nin Dijital Parası"
|
 |
November 03, 2017, 04:25:29 PM |
|
satoshi bu kadar iyi düşünüp ürettiyse bu fikri neden arkasında durmadı biz kıçı kırık alt-coinleri cüzdanımızda bir halt etmyeceksede dursun diyoruz. Bu iş bu mantığın üzerinde bir yere varıyordur.
|
|
|
|
drogbacrash1
Member

Activity: 392
Merit: 13
|
 |
November 03, 2017, 08:15:26 PM |
|
Elinize sağlık
|
|
|
|
mefulu
Member

Activity: 76
|
 |
November 04, 2017, 01:45:11 AM |
|
Her okuduğumda yeni şeyler keşfediyorum. Herif resmen bambaşka bir dünyanın kapılarını açmış bize biz farkında değiliz.
|
|
|
|
EnaksiS
Member

|
 |
November 05, 2017, 05:54:59 AM |
|
Teşekkürler.
|
|
|
|
ethereumcu
Full Member

Activity: 434
Merit: 111
Hydax Global Bounty Program
|
 |
November 09, 2017, 07:16:54 AM |
|
Bu makale dünya için çok önemli bir adım, gerçekten adam ( ya da ekip) çok iyi çalışmış. özellikle anonimliği de çok iyi düşünmüşler. şu an tamamen insanoğluna ait bir coin.
|
|
|
|
FamousGrouseNaked
Newbie
|
 |
November 09, 2017, 10:47:39 AM |
|
Bu makaleyi arıyordum her yerde. elinize sağlık teşekkurler.
|
|
|
|
ibrhmsyt
Newbie
|
 |
November 09, 2017, 02:03:07 PM |
|
elinize sağlık güzel bir çalışma
|
|
|
|
Dr. Moriarty
Newbie
|
 |
November 10, 2017, 03:28:00 PM |
|
Ellerine Sağlık Çok bilgilendirici oldu 
|
|
|
|
Undermood
Legendary
Activity: 950
|
 |
November 12, 2017, 08:17:09 AM |
|
elline sağlık dostum, yeni bir şey öğrenmek her zaman iyiyidır
|
╓▄▄▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄╖, ,▄██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▄, ▄████▀▀░░ ░╙▀▓███▓, ,███▓╣▒▒▒░░╓╖╖╖╖╖╖,░░░▒▒╢▓▓▓[ ╓▓██▓▓▓███▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▓╢▓▓▓▓ ╖▒▓▓▓▓▓██████▀▀▀▀▀▀▀▓██████▓▓▓▓▒░, ╫▒▒▓▓▓▓▓▓▒ "▓▓▓▓▓▓ ╟ ▐▓░░░▓▓▓▓▓▓╖ ▓▓▓▓▓▓░ ]▓ ,▓▓░░░░╙▓▓▓▓▓▄ ╓▓▓▓▓▓▓`░░ ▐▓▌ ╟▓▓▌░░░ ╙▓▓▓▓▓▓ ╓▓▓▓▓▓▓░░░░╓▓▓▓ ╟▓▓▓▓ ░`▓▓▓▓▓▓, ╟▓▓▓▓▓╜░░░░╓▓▓▓▓ ╙▓▓▓▓▓,░ ░ ▓▓▓▓▓▓╖ ,▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░╟▓▓▓▓▌ ▓▓▓▓▓▓╖░ ╙▓▓▓▓▓▌ ╓██████▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓` ╙▓▓▓▓▓▌ ░░╙▓▓▓▓▓▓█████▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓ ╙▓▓▓▓▓▓ ░░░▓▓▓▓▓▓███▓╢╣╢╢▓███▓█▀ ▓▓▓▓▓▓@░░░░▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██████▀ ▀▓▓▓▓▓▄░▒▒░▓▓▓▓▓▓██▓████▀▀ ╙▀▀▀██████████▀▀▀` | | InfinitusToken.io | | ███ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ | | | | ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ██ ███ ███ | | ⚑⚑ Read our Whitepaper ⚑⚑ Medium ⚑⚑ Telegram |
[/ta
|
|
|
isaihtb11
Newbie
Activity: 17
|
 |
November 14, 2017, 11:51:57 PM |
|
Güzelmiş.Böylesine önemli bir makaleyi okumak bitcoinin mantığı ve hedefini anlamak için çok iyi birşey.Tabi ki Satoshi'nin sözlerinden bunu idrak etmek daha keyifli.Çeviride emeği geçenlerin eline sağlık 
|
|
|
|
bitcoincitr
|
 |
November 17, 2017, 09:56:02 AM |
|
eline sağlık, merak ediyorduk.
|
|
|
|
mesacan
Member

Activity: 280
|
 |
November 17, 2017, 08:39:55 PM |
|
Hazırlayanların emeğine sağlık
|
|
|
|
JJRousseau
Member

Activity: 114
|
 |
November 17, 2017, 09:30:48 PM |
|
Teşekkürler gerçekten çok etkileyici bir anlatım zevkle okuyor insan bu tür konulara daha fazla rastlamalıyız.
|
|
|
|
bitblocksplicer
Newbie
|
 |
November 18, 2017, 05:29:28 AM |
|
gerçekten başarılı bir çalışma. Türk toplumunda Bitcoin farkındalığını yaratma açısından önemli bir adım. emeğinize teşekkürler.
|
|
|
|
hyipworld
|
 |
November 18, 2017, 11:12:53 AM |
|
sistemi anlamak için okumanızı tavsiye ederim
|
|
|
|
Jamesco
|
 |
November 18, 2017, 12:53:28 PM |
|
satoshi 2010'dan sonra online olmamış ama forumun databasesi hacklenmişti? hackleyen kişi neden girmedi diye düşünüyorum
|
|
|
|
erhansahin.tr
Member

Activity: 68
|
 |
November 18, 2017, 08:14:41 PM |
|
Güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık
|
|
|
|
cryptolian
Newbie
Activity: 62
|
 |
November 21, 2017, 08:40:24 PM |
|
Eline sağlık, teşekkürler.
|
|
|
|
Muradiye
Newbie
Activity: 63
|
 |
November 21, 2017, 09:02:58 PM |
|
Sesli makale için teşekkür ederim bir çok kullanıcı için faydalı bilgiler içeriyor.
|
|
|
|
msahin35
Member

Activity: 99
|
 |
November 22, 2017, 01:52:07 AM |
|
Bir makaleden böyle bir ekomi oluşacağını kim tahmin ederdi. Adam harbi ileri görüşlüymüş tekrardan saygı duydum.
|
|
|
|
pinarsusar
Member

|
 |
November 23, 2017, 11:18:39 PM |
|
güzel çalışma olmuş tebrikler
|
|
|
|
gokhangold1905
Newbie
|
 |
November 26, 2017, 06:21:35 PM |
|
gerçekten çok yararlı bir kaynak. eminim çok faydalanan vardır. herkesin okuması gereken bir makale olmuş. çevirenede teşekkür ederim
|
|
|
|
Bitcoin Acemisi
|
 |
November 27, 2017, 09:58:24 PM |
|
Elinize saglık vakit buldugum zaman hepsini okucam teşşekürler
|
|
|
|
sadelimon
Newbie
|
 |
November 28, 2017, 02:06:47 AM |
|
Hatasız yazılmış bir anayasadaha fazla araştırıp makale okudukça dahada anlam kazanıyor. 
|
|
|
|
DedeKorkut
Newbie
|
 |
November 28, 2017, 10:25:09 AM |
|
Hocam eline sağlık arigato
|
|
|
|
enes2
Member

Activity: 89
|
 |
November 30, 2017, 12:23:35 AM |
|
Teşekkürler kaynak için 
|
|
|
|
SimonBeCoinin
|
 |
November 30, 2017, 03:36:47 PM |
|
Elinize sağlık çok teşekkür ederim hocam, bu tür makalelerin çevirileri artması dileğiyle. Bitcoin konusunda daha fazla teknik bilgiye ihtiyacımız var.
|
|
|
|
Boinkit
|
 |
December 02, 2017, 01:16:15 AM |
|
Bu makaleleri okumayan Bitcoin'in felsefesini anlayamaz
|
|
|
|
hdikmetas
Newbie
Activity: 28
|
 |
December 02, 2017, 05:25:58 AM |
|
Çok güzel çok faydalı olmuş. Ellerinize sağlık.
|
|
|
|
gumusi
|
 |
December 02, 2017, 10:44:39 AM |
|
Oldukça ayrıntılı teknik bir dili var, kafayı verip okumak gerekli. ama ne dersek diyelim üstat akademik dile hakim. boş iş yapmamış. dünya iin önemli bir adım
|
|
|
|
Ainslie
Newbie
Activity: 24
|
 |
December 03, 2017, 01:17:59 PM |
|
işin aslı dunyada bu sanal paraları insanların kullanıp kullanmadıklarıdır.
|
|
|
|
hdikmetas
Newbie
|
 |
December 05, 2017, 01:24:21 PM |
|
Eline sağlık, gönlüne sağlık.
|
|
|
|
VaramiR
Member

Activity: 144
Merit: 16
|
 |
December 05, 2017, 08:04:21 PM |
|
Ohh be sonunda bitcoin nerden nasıl gelmiş nereye gidicek filan mantığımı öğrenmiş olduk detaylıca.. Çevirenin eline sağlık paylaşım için de ayrıca teşekkürler
|
|
|
|
yns1903
|
 |
December 05, 2017, 09:27:42 PM |
|
Bitcoinin nasıl oluştuğunu ifade eden güzel bir makale Türkçeye çevirenlerin eline sağlık yeni bilgiler öğrendik sayelerinde
|
|
|
|
Nocenk
Newbie
Activity: 32
|
 |
December 07, 2017, 08:47:58 PM |
|
Çok heyecan verici ve aradığım bitseydi faydalı olacaktır, çok teşekkürler
|
|
|
|
Blausee
Newbie
|
 |
December 10, 2017, 03:19:22 PM |
|
Çok teşekkürler. Değerli bir paylaşım. Zevkle okudum.
|
|
|
|
ekber0101
Newbie
Activity: 98
|
 |
December 13, 2017, 01:49:56 PM |
|
Eyvlh reis bende kaç gündür böyle birşey arıyordum thanks. 
|
|
|
|
ozm0823
Member

Activity: 294
Borderless for People, Frictionless for Banks
|
 |
December 14, 2017, 03:06:18 AM |
|
Ellerinize saglik kardesim. Epey faydali bir paylasim.
|
|
|
|
cengaver0038
Newbie
Activity: 35
|
 |
December 14, 2017, 05:37:01 PM |
|
Güzel çalışma. Teşekkürler
|
|
|
|
myortvyje
Member

Merit: 52
|
 |
December 14, 2017, 07:46:52 PM |
|
inceleyeceğim teşekkürler.
|
|
|
|
seymenyunus1654
Member

Merit: 14
|
 |
December 15, 2017, 10:26:03 AM |
|
Sesli makale için teşekkürler. Bizim gibi yeni başlayanlar için bu tarz bilgiler çok önemli.
|
|
|
|
BitcoinTurk
|
 |
December 16, 2017, 09:19:18 AM |
|
Türkçe içerik paylaşımı için teşekkürler, hepimiz için faydalı birer paylaşım olduğundan eminim. PDF linkine tıkladığım zaman linkin kırık olduğunu gördüm, bunu düzeltirseniz yeni başlayanlar için veya bu işi merak edenler için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
|
|
|
|
clownwe9
Newbie
|
 |
December 16, 2017, 08:00:40 PM |
|
Eline sağlık paylaşım için çok teşekkürler. Özellikle yeni başladığım için çok iyi oldu bu makale. Bu arada üstteki paylaşımda da belirtilmiş alttaki pdf linki çalışmıyor evet, ben ilk linkten ulaşabildim.
|
|
|
|
afmfk
Member

Activity: 271
XMONETA ICO
|
 |
December 18, 2017, 04:30:29 PM |
|
Barış Özcan'ın Youtube'da bununla ilgili güzel bir videosu var. İzlemenizi tavsiye ederim. Linki: https://youtu.be/ENwtC8LgPcw
|
|
|
|
sadikcantr
Newbie
|
 |
December 18, 2017, 08:59:44 PM |
|
Makale çok hoşuma gitti gerçekten bilmediğim çok şey varmış meğer Paylaşım için teşekkürler.
|
|
|
|
FinancierNt
Newbie
Activity: 100
|
 |
December 19, 2017, 08:33:37 AM |
|
Heyecanla okudum. Çok açıklayıcı bir makale olmuş. Birçok insan daha bitcoin ne bilmeden, sadece haberlerde çıkan çok değerlendi başlıklarına göre hemen atlıyorlar. Herkesin bunu okuması lazım.
|
|
|
|
BloodyHell
Newbie
Activity: 25
|
 |
December 19, 2017, 12:42:46 PM |
|
Bitcoin haber değerli bir çalışmada bulunmuş. Paylaşan arkadaşa teşekkürler.
|
|
|
|
jokerrrr
Newbie
|
 |
December 19, 2017, 01:01:13 PM |
|
Yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesinde etkili olabilecek bir makaleydi. Ülkemiz insanları biraz daha okusa , bitcoin'i Anahaberlerden takip etmese ; Bitcoini daha iyi tanır , dolandırılmaların da önüne geçilebilirdi.
|
|
|
|
ahmetsusar
Jr. Member
Merit: 7
|
 |
December 20, 2017, 12:01:35 AM |
|
harika bir çalışma olmuş gerçekten tebrikler
|
|
|
|
muham88
Newbie
Activity: 56
|
 |
December 20, 2017, 07:26:36 AM |
|
başarılı çalışma olmuş eline sağlık
|
|
|
|
Jarvansond
Newbie
Activity: 9
|
 |
December 20, 2017, 12:08:13 PM |
|
teşekkürler adam kırdı parayı  satoshi baba bizede el atsan
|
|
|
|
Blausee
Newbie
|
 |
December 22, 2017, 12:43:44 AM |
|
tekrar okudum da; demeden edemeyeceğim, yeni dünya düzeninin makalesi olarak çıktısını al ve bir köşeye as:)
|
|
|
|
nasilyani
Newbie
|
 |
December 24, 2017, 08:16:23 PM |
|
yeni gördüm bunu güzel paylaşım teşekkürler.
|
|
|
|
DirtyUniverse
Full Member

All I want is a new CLEAN page for just to live!
|
 |
December 24, 2017, 09:23:57 PM |
|
Bu adamın olaylara yaklaşım biçimini çok seviyorum, her anlattığı konuyu enine boyuna anlatıyor ve karşıdakinin bunu anlaması için elinden geleni yapıyor. İşliyor resmen beyinlere.
|
Ok
|
|
|
adile
Member

|
 |
December 26, 2017, 05:53:02 AM |
|
paylaşım için teşekkürler güzel olmuş.
|
|
|
|
onur_simsek
Member

Activity: 196
Pro Translation Agency, Istanbul
|
 |
December 30, 2017, 03:49:51 PM |
|
herkes mutlaka okumalı. Anladıgı kadarını anlamalı.
|
|
|
|
btcmiota
Newbie
|
 |
December 31, 2017, 06:31:52 PM |
|
İyiki üye olmuşum.coin dünyası ile ilgili bilmediğim çok şey varmış gerçekten.çok teşekkürler
|
|
|
|
mefulu
Member

Activity: 76
|
 |
January 02, 2018, 02:26:34 PM |
|
Türkçesi iyi olmuş diyeceğim ama bunu da anlayamadım
|
|
|
|
holyspecter
Newbie
Activity: 126
|
 |
January 02, 2018, 02:57:53 PM |
|
paylaşım için teşekkürler bende yeni başladım ilgileneceğim
|
|
|
|
Asmilker
Newbie
Activity: 37
|
 |
January 05, 2018, 04:36:17 PM |
|
süper,teşekkürler
|
|
|
|
kriptocan
Newbie
Activity: 67
|
 |
January 06, 2018, 04:21:37 PM |
|
Güzel çalışma. Ellerinize sağlık. Satoshi şu an ne yapıyor acaba?
|
|
|
|
onlyhodi
Newbie
Activity: 17
|
 |
January 11, 2018, 11:39:56 AM |
|
Faydalı bir çalışma olmuş başarılı.
|
|
|
|
vliegenderhollander
Newbie
Activity: 43
|
 |
January 12, 2018, 03:43:15 AM |
|
Paylasim ve sesli uyarlama kismi icin tesekkurler elinize saglik.
|
|
|
|
rifkitirol
Newbie
Activity: 11
|
 |
January 12, 2018, 07:27:52 AM |
|
Bilgilendirme için teşekkürler. bir çok rivayete göre bitcoinin satoshi değil elon musk'ın bir projesi olduğu söylenir, doğruluğu var mıdır sizce?
|
|
|
|
halat
Newbie
Activity: 13
|
 |
January 12, 2018, 07:20:34 PM |
|
Ellerinize sağlık. Çok güzel bir çalışma olmuş. Teşekkür ederim.
|
|
|
|
otto_diesel
|
 |
January 13, 2018, 07:52:41 PM |
|
Bu konuyu dönüp dönüp okuyorum, gerçekten çok güzel, dünyayı değiştiren bir makale bu, insan vay be diyor böyle şeyler görünce
|
|
|
|
wieo
Newbie
Activity: 131
|
 |
January 13, 2018, 08:03:22 PM |
|
Sözlük niteliğinde eline sağlık
|
|
|
|
au0606
Newbie
|
 |
January 14, 2018, 11:33:30 AM |
|
Güzel çalışma olmuş, teşekkürler.
|
|
|
|
gecenintenhasi
Newbie
Activity: 59
|
 |
January 15, 2018, 01:28:37 PM |
|
Satoshiye bu dijital devrim için çok teşekkür ederiz. satoshi ya da satoshi adıyla anılan bu mechul ekip, tarihe çok büyük bir çizgi çekmiştir.
Allah Razı olsun.
|
|
|
|
au0606
Newbie
|
 |
January 15, 2018, 05:51:06 PM |
|
Çok Teşekkür ederim
|
|
|
|
pma17
Newbie
Activity: 61
|
 |
January 15, 2018, 07:46:21 PM |
|
türkçesi güzel bi çalışma olmuş emeğine sağlık 
|
|
|
|
novatr
Newbie
|
 |
January 16, 2018, 11:41:33 AM |
|
teşekkürler bilgi için
|
|
|
|
fkylmz
Newbie
|
 |
January 17, 2018, 11:37:48 AM |
|
Eline sağlık cok faydalı
|
|
|
|
neCrypto
Newbie
|
 |
January 17, 2018, 11:58:57 AM |
|
Buram buram emek kokuyor. Sayenizde anlayabildiğim kadarıyla merakımı giderdim.
|
|
|
|
bmirror83
Newbie
Activity: 100
|
 |
January 19, 2018, 03:59:54 AM |
|
epeydir okumaya niyetlenip unutuyordum. çeviri için emeğinize sağlık. bu dünyaya kapı açıp da bunu okumamak olmaz.
|
|
|
|
shariomario
Jr. Member
Activity: 120
Merit: 3
|
 |
January 19, 2018, 09:40:15 AM |
|
tercüme eden arkadaşların emeğine sağlık. makaleyi anlamak için biraz mühendislik ve matematik bilgisine ihtiyaç olsa da kendi dilimizde okumak gibisi yok.
|
|
|
|
cbuber
Newbie
|
 |
January 19, 2018, 02:24:04 PM |
|
Faydalı, kimbilir hangi zamanda nasıl derlendi?
|
|
|
|
alimnts
Member

Activity: 116
Sürekli araştırmacı
|
 |
January 19, 2018, 07:06:46 PM |
|
Elinize sağlık gerçekten bitcoin nedir diyip araştırmaya bşlayanlar için ilk okumaları gereken bir makale ve türkçe
|
I have a dream I live to make it come true
my metamask adress: 0xE4B6C4d1a5603Ff0bebEeF37BEAAec5D263A74d0
|
|
|
ginshimura
Newbie
Activity: 85
|
 |
January 19, 2018, 08:05:07 PM |
|
emeğiniz sağlık. ilginç gerçekten
hocam sana mesaj gönderemiyorum newbielerden mesaj alma ayarın kapalı galiba bir bakıversen
|
|
|
|
repla64
Member

Activity: 194
Trust me. I'm a holder.
|
 |
January 21, 2018, 09:43:10 PM |
|
Yeni farkettim aslında ilk okunması gerekn bu makale.
|
|
|
|
Internet Explorer
Member

Activity: 208
|
 |
January 30, 2018, 10:05:04 PM |
|
Emeğiniz için teşekkürler çok güzel bir çalışma olmuş
|
|
|
|
Kenapsi
Newbie
|
 |
February 01, 2018, 04:12:10 PM |
|
müthiş bir paylaşıma benziyor. ilk fırsatta okuyacağım, teşekkürler paylaşım için.
umarım bunca çöp bilgi arasında düzgün türkçe kaynakların sayısı daha da artacaktır.
|
|
|
|
Sagaris
Jr. Member
Activity: 270
Merit: 6
Crypto Worker
|
 |
February 04, 2018, 09:18:23 PM |
|
Her şeyin başladığı makale... Çeviri çok iyi olmuş, teşekkür ederim.
|
If you like it, you can give Merit!
|
|
|
forumevi
Jr. Member
|
 |
February 10, 2018, 06:36:57 AM |
|
Yararlı bilgiler teşekkürler
|
|
|
|
aslancan32
Newbie
|
 |
February 10, 2018, 09:56:50 AM |
|
Okumak için linke tıkladığımda site hata ver link kırılmış sanırım elinde olan başka bir kaynağa yükleye bilir mi?
|
|
|
|
Egosmaster
|
 |
February 10, 2018, 08:31:20 PM |
|
Okumak için linke tıkladığımda site hata ver link kırılmış sanırım elinde olan başka bir kaynağa yükleye bilir mi?
Ben linkin bozuk olduğunu yaklaşık 1 hafta önce farketmiştim. Ancak son mesajlara bakınca herkes teşekkür edip çok faydalı bilgiler olduğunu yazmaya devam ediyordu. Yani çoğu kişi içeriği okumadan post kasıyor, acınacak haldeler. Kim farkedecek diye bekliyordum ki siz farketmişsiniz. Tebrikler Satoshi Nakamoto'nun Bitcoin makalesini türkçe olarak şu linkten okuyabilirsiniz. https://books.google.co.uk/books?id=ZpKyAwAAQBAJ&lpg=PA1&hl=tr&pg=PA1#v=onepage&q&f=falseAyrıca moderatör başlığı düzenlerse sanırım daha iyi olur malum ilk mesajdaki linkin düzeltilmesi gerekir. @EFS
|
|
|
|
aslancan32
Newbie
|
 |
February 12, 2018, 06:15:26 PM |
|
Ben linkin bozuk olduğunu yaklaşık 1 hafta önce farketmiştim. Ancak son mesajlara bakınca herkes teşekkür edip çok faydalı bilgiler olduğunu yazmaya devam ediyordu. Yani çoğu kişi içeriği okumadan post kasıyor, acınacak haldeler. Kim farkedecek diye bekliyordum ki siz farketmişsiniz. Tebrikler Satoshi Nakamoto'nun Bitcoin makalesini türkçe olarak şu linkten okuyabilirsiniz. https://books.google.co.uk/books?id=ZpKyAwAAQBAJ&lpg=PA1&hl=tr&pg=PA1#v=onepage&q&f=falseAyrıca moderatör başlığı düzenlerse sanırım daha iyi olur malum ilk mesajdaki linkin düzeltilmesi gerekir. @EFS Çok teşekkür ederim İlginizden dolayı 
|
|
|
|
freegeyik
Newbie
|
 |
February 13, 2018, 02:33:22 PM |
|
Sayın Egosmaster, https://books.google.co.uk/books?id=ZpKyAwAAQBAJ&lpg=PA1&hl=tr&pg=PA1#v=onepage&q&f=false Linki paylaşımı için teşekkür ederim. Makaleden de anlaşılacağı üzere yine herşey matematiğin üzerine kurulmuş. Ah bu matematik. Saygıularımla Okumak için linke tıkladığımda site hata ver link kırılmış sanırım elinde olan başka bir kaynağa yükleye bilir mi?
Ben linkin bozuk olduğunu yaklaşık 1 hafta önce farketmiştim. Ancak son mesajlara bakınca herkes teşekkür edip çok faydalı bilgiler olduğunu yazmaya devam ediyordu. Yani çoğu kişi içeriği okumadan post kasıyor, acınacak haldeler. Kim farkedecek diye bekliyordum ki siz farketmişsiniz. Tebrikler Satoshi Nakamoto'nun Bitcoin makalesini türkçe olarak şu linkten okuyabilirsiniz. https://books.google.co.uk/books?id=ZpKyAwAAQBAJ&lpg=PA1&hl=tr&pg=PA1#v=onepage&q&f=falseAyrıca moderatör başlığı düzenlerse sanırım daha iyi olur malum ilk mesajdaki linkin düzeltilmesi gerekir. @EFS
|
|
|
|
akanus
Newbie
|
 |
February 14, 2018, 06:37:00 AM |
|
Son yazanlar neye teşekkür ediyor anlamadım? Her iki site de açılmıyor.
|
|
|
|
cagcug
Newbie
Activity: 95
|
 |
February 15, 2018, 01:57:59 AM |
|
Ellerine sağlık çok teşekkürler buna gerçekten ihtiyacımız vardı çok doğru yükselmesi ve düşmesi değil önemli olan .. 
|
|
|
|
falapella
Newbie
|
 |
February 15, 2018, 09:36:26 PM |
|
Eline sağlık merak edenler için yararlı bir bilgi. Teşekkürler paylaşım için
|
|
|
|
Rockerfaller
Newbie
Merit: 2
|
 |
February 15, 2018, 10:20:11 PM |
|
Makalenin Türkçe’ye çevrilmesi tabiki güzel. Buradaki link açılmıyor, Youtube üzerinden sesli kitap olarak açılıyor. Bu arada makaleyi hem İngilizce hemde Türkçe olarak okudum. ( Hatta bir kaç defa ) Her seferinde Satoshi’ye olan hayranlığım arttı  Emekler için teşekkürler..
|
|
|
|
ylmz611
Newbie
Activity: 31
|
 |
February 18, 2018, 03:38:49 PM |
|
Ellerine sağlık
|
|
|
|
byalican
Newbie
|
 |
February 19, 2018, 06:48:50 AM |
|
Çeviri için teşekkürler. Herşeyin başladığı nokta. Ne yazıkki büyük bir kitle artık teknolojiyi, gelecek vizyonu bir kenara bırakıp kısa sürede kar etmek için çaba sarfediyor.
|
|
|
|
mecazherif
Newbie
|
 |
February 20, 2018, 06:22:12 AM |
|
Bu makale gerçekten dünyayı değiştiren ve dünya ya yepyeni bir soluk getiren bir makale.
|
|
|
|
Guap0
Newbie
Activity: 32
|
 |
February 20, 2018, 01:23:53 PM |
|
Çok teşekkürler bu konulardan yeni haberdar olmuş biri için çok faydalı ve anlaşılır buldum çok iyi yazılmış benim gibi yeni girenlerin bakmasını öneririm elinize sağlık. Tekrardan teşekkürler.
|
|
|
|
petito
Newbie
|
 |
February 20, 2018, 01:28:24 PM |
|
Elinize sağlık çeviriyi yararlı buldum coin ve sistemi hakkında baya açık bilgi sunulmuş diğer coinler hakkında da böyle çevirilerin olması yapılması gerekli bence ve yeni girenlere , bilmeyip öğrenmek isteyenlere okumalarını tavsiye ederim...
|
|
|
|
charlesone
Newbie
|
 |
February 22, 2018, 09:12:43 PM |
|
Elinizi Sağlık. Çok güzel bir çalışma olmuş
|
|
|
|
CryptoriaCitizen
Newbie
Activity: 14
|
 |
February 23, 2018, 05:58:48 AM |
|
Elinize emeğinize sağlık.Çok yararlı bir çalışma olmuş.
|
|
|
|
Cryptorianx
|
 |
February 24, 2018, 05:20:44 AM |
|
Emeğinize sağlık. Çok güzel bir çalışma olmuş. Teşekkürler.
|
|
|
|
kirmizicizgimiz
Member

Activity: 210
|
 |
February 25, 2018, 08:50:39 PM |
|
Şu makaleyi bir kere okumayan adamlar forumda ahkam kesmekten zerre utanmıyorlar ya foruma girerken okutulması gereken bir çeviri gerçekten newbie hesapların ellerine sağlık postlarını görünce mutlu oluyor insan
|
|
|
|
hakuna42
Newbie
Activity: 50
|
 |
February 26, 2018, 10:04:20 AM |
|
Adamın(ların) düşüncesini,felsefesini anlamak için bile en az 6-7 defa okudum.Adamlar bunu düşünüp,uygulayıp,hayata geçirmişler.. Adam(lar) dememin sebebi dil bilimcilere göre makale 4 ayrı kişi tarafından parça parça yazılmış.
|
|
|
|
xaptan
Newbie
|
 |
February 26, 2018, 12:22:58 PM |
|
Elinize Sağlık Yararlı Çalışma Olmuş
|
|
|
|
birfincankahve
Jr. Member
Merit: 4
|
 |
February 26, 2018, 08:45:19 PM |
|
bu gerçekten gerek insanoğlu için gerekse, dünyanın geleceği için çok ama çok büyük bir devrim...
|
|
|
|
paradox41
Newbie
|
 |
February 27, 2018, 03:07:11 PM |
|
Eline sağlık
|
|
|
|
Mabeyn
Newbie
|
 |
March 03, 2018, 08:02:04 PM |
|
eline sağlık teşekkürler.
|
|
|
|
apache87
Newbie
|
 |
March 05, 2018, 12:09:16 PM |
|
tarihe geçecek bir manifesto.emeğinize sağlık.
|
|
|
|
ebadige
Newbie
|
 |
March 05, 2018, 11:30:41 PM |
|
I think, it will be most important thing in human life. All save systems, financial system will use it. As the days go on, there will a lot of data for saving and secure so blockchain technology complete raised.
|
|
|
|
btcboob
|
 |
March 06, 2018, 08:31:41 PM |
|
Tarih bunu da yazar. Elinize sağlık.
|
|
|
|
dedoleec
Newbie
|
 |
March 15, 2018, 06:53:41 PM |
|
Güzel çalışma olmuş gerçekten tebrik ederim. Ama şu Satoshi Nakamoto nun gerçekten kim olduğunu da bir öğrensek ne güzel olacak.
|
|
|
|
mappefaar
Jr. Member
Activity: 168
|
 |
March 17, 2018, 06:36:12 PM |
|
Yeni başlayanlar için güzel bir rehber olmuş
|
|
|
|
agacsizkoala
Member

|
 |
March 20, 2018, 07:03:10 PM |
|
Bu makale dijital devrimin özetidir, bu kadar yalın ve teknik dille yazılmış çok çok az makale okumuşumdur bu bile satoshinin üstün zekasını gösteriyor
|
|
|
|
nkaraates
Newbie
|
 |
March 22, 2018, 08:10:44 AM |
|
Elinize sağlık. teşekkürler.
|
|
|
|
hacisahinx
Newbie
|
 |
March 28, 2018, 09:58:40 PM |
|
Eline sağlık biraz önce tamamını okudum gayet güzel ve bilgilendirici bir paylaşım çok teşekkürler.
|
|
|
|
Koray55
Member

Activity: 236
Merit: 75
|
 |
March 28, 2018, 10:27:18 PM |
|
Elinize sağlık hocam. Türkçeye kim/kimler cevirmisse takdire şayan
|
|
|
|
Ceisus
Newbie
Activity: 36
|
 |
April 01, 2018, 11:52:31 PM |
|
Çok yeni sayılmam bu piyasada. Ama 1,5 yıl oldu. Sadece forex bilgisi ile al sat yaptım. Teknolojinin temelini bilsem de hep kendime sorduğum sorular vardı. Blockchaini çok güzel anlatan bir yazı olmuş. Üşenilmeden okunması lazım. Umsrım bu "emeğine sağlık çok güzel olmuş" diyenler sadece post kasmak için değil de gerçekten okumuş oldukşarı için yazmışlardır
|
|
|
|
frankiemalton
Member

Activity: 196
|
 |
April 03, 2018, 02:21:16 PM |
|
Blockchain ancak bu kadar iyi bir şekilde anlatılabilirdi, türkçe’ye çeviren arkadaşlar emeğinize sağlık.
|
|
|
|
coin1998
Newbie
Activity: 23
|
 |
April 06, 2018, 06:34:55 AM |
|
güzel çalışma
|
|
|
|
simsir055
Newbie
|
 |
April 08, 2018, 09:17:46 PM |
|
Gerçekten beklediğim bir paylaşım teşekkür ederim. Yararlı olacağı kesin (:
|
|
|
|
massk
Newbie
|
 |
April 13, 2018, 09:00:55 PM |
|
Emeğine Sağlık ..
|
|
|
|
rastnik91
Newbie
|
 |
April 16, 2018, 11:46:37 AM |
|
elinize sağlık çok güzel olmuş
|
|
|
|
Farkimifarket
Newbie
|
 |
April 16, 2018, 11:34:54 PM |
|
bu gerçekten tüm dünyayı etkilemiş çok önemli bir makale diye düşünüyorum, yani baktığınız zaman yeni bir para birimi getirdi desek yeridir
|
|
|
|
yasin0538
Newbie
|
 |
April 20, 2018, 10:03:52 PM |
|
bu güzel çalışmayı bizimle paylaştığınız için teşekür ederim . yanlız bazı yerlerde okudum satoshi nakamoto bitcoin kurucu bazı yerler dede olup olmadı kesin değil diye konuşmalar var bu konuda aydınlatmaya calişrsaniz sevinirim
|
|
|
|
needestor
Newbie
|
 |
April 22, 2018, 09:49:43 AM |
|
youtube da ki videonuz çok başarılı,işime yaradı teşekkür ederim emeklerinize sağlık, bitcoinle alakalı her gün yeni ve öğrenilmesi gereken konuları öğrenmek güzel, her gün bu tür yeni bilgilerin yayınlandığını görmek tüm dünyada ciddi anlamda bitcoinin net farkına vardıklarını anlıyorum her ne kadar riskleri beni korkutsa da bilgilenmeye devam 
|
|
|
|
Sercanplayerz1
Newbie
Activity: 133
|
 |
April 28, 2018, 04:21:50 AM |
|
Çeviri için teşekkürler.Eline sağlık.
|
|
|
|
sinandd
Jr. Member
|
 |
April 29, 2018, 10:01:30 PM |
|
teşekkür ederiz elinize sağlık ama bir kişi değil bir grup sadece adı konan bir kahraman abimiz kanısındayım
|
XCT CLUB | xCrypt - Blockchain Ecosystem ▰▰▰ ▲▼ PRE - ICO Sale is Live! ▲▼ ▰▰▰
|
|
|
kardil
Newbie
|
 |
May 02, 2018, 04:44:12 PM |
|
Çeviri için teşekkürler, Satoshi'nin de öngörüsüne sağlık. Adam/adamlar dünyayı değiştiriyor resmen
|
|
|
|
GalaxyCrypto
Newbie
|
 |
May 02, 2018, 06:19:34 PM |
|
Teşekkürler. Emeğinize sağlık.
|
|
|
|
skaynar
Newbie
|
 |
May 04, 2018, 01:24:07 AM |
|
okuma zamanım gelmişti paylaşım için teşekkürler çevirenler de çok iyi iş çıkarmışlar onlara da teşşekkürler
|
|
|
|
yenivera
|
 |
May 07, 2018, 04:52:59 PM |
|
İlk okuduğum zamanı hatırladım. Bazen takıldığım niye böyle düşünmüş dediğim yerler olur. Açıp bakarım.
Nakamato biraz filozof, biraz ekonomist, iyi bir yazılımcı ama hepsinden fazlası o bir yaratıcı deha... Ardına bakmayıp giderken, şu yaşadığımız çağı sonsuza dek değiştirmeyi başardı.
20-30 yıl sonra "paranın hikayesini" okurken geçmişe hayret ederek bakacağız. Bu gelmekte olan, dijital bir paradan, şifrelenmiş bir varlıktan daha da ötesi... İnternetin herşeyi (internet of the things) birbirine bağladığı ve kayıt altına aldığı bir dünyaya doğru gidiyoruz. Belki de bundan sonra dediklerimiz uzun bir kayıf defterinde silinmemek üzere tutulacak...
Biraz korku, biraz endişe ama kesinlike keşfedilmeye değer bir gelecek...
|
|
|
|
baris553
Newbie
|
 |
May 08, 2018, 08:05:20 PM |
|
eline sağılık gerçektenden faydasını gördüm.
|
|
|
|
nedemek
Newbie
|
 |
May 14, 2018, 02:25:19 PM |
|
Faydalı bir çalışma olmuş emeğinize sağlık..
|
|
|
|
seymen
Newbie
|
 |
May 17, 2018, 06:29:36 PM |
|
Bitcoin ile yeni ilgilenmeye başlamaya karar vermiştim ve yeteri kadar bilgim yoktu ama bu türkçeye çevirilmesi bitcoin hakkında yeteri kadar bilgi ve donanıma sahib oldum bu çeviriyi yapanlar emeğinize sağlık çok teşekkür ederim
|
|
|
|
nefsim
Jr. Member
|
 |
May 29, 2018, 12:53:42 PM |
|
Teşekkürler. Türkçe içeriğin ve ihtiyaç duyulan Türkçe terminolojinin geliştirilmesine çalışıyoruz. Makalenin özeti: Bitcoin: Eşten-eşe Elektronik Nakit Ödeme Sistemi Satoshi Nakamoto Türkçe'ye Çeviren: bitcoinhaber.netÖzet. Tamamen eşten-eşe çalışan bir elektronik para sistemi herhangi bir finansal kurumdan geçmeden bir taraftan diğerine çevrimiçi ödeme gönderilmesini mümkün kılar. Dijital imzalar çözümün bir parçasıdır, ancak mükerrer harcamaları önlemek için hala güvenilir bir üçüncü tarafa ihtiyaç duyuluyorsa temel faydalarını kaybederler. Mükerrer harcama problemine eşlerarası ağ kullanarak bir çözüm öneriyoruz. Ağ, işlemleri sürekli uzayan özet fonksiyonu tabanlı bir iş-kanıtı zincirine ekleyek zaman damgasıyla işaretler ve iş-kanıtını tekrar üretmeden değiştirilemez bir kayıt oluşturur. En uzun zincir sadece karşılaşılan olayların sırasını kanıtlamakla kalmaz aynı zamanda en büyük CPU gücüne sahip havuzdan geldiğini de kanıtlar. CPU gücünün çoğunluğu ağa saldırmak için işbirliği yapmayan düğümlerin kontrolünde olduğu sürece en uzun zinciri üretecekler ve saldırganları alt edeceklerdir. Ağın kendisi çok az bir altyapıya ihtiyaç duyar. Mesajların yayınlanmasında "elden geldiği kadar" kuralı geçerlidir. Düğümler istediklerinde ağdan ayrılabilirler ve dışarıda geçirdikleri sürede yapılan işlemlerin kanıtı olan en uzun iş-kanıtı zincirini kabul ederek tekrar katılabilirler. Bilgilendirme için teşekkürler.
|
|
|
|
decteax
Newbie
Activity: 44
|
 |
May 29, 2018, 03:50:38 PM |
|
Kripto parayla yeni ilgileniyorum ve devamlı okuyorum araştırıyorum ama seviye olayından dolayı güçlük çekiyorum Ama azimliyim çözecem
|
|
|
|
karakan77
Jr. Member
Activity: 378
|
 |
May 31, 2018, 12:27:59 PM |
|
Bilgilendirme için teşekkürler emeğinize sağlık.
|
▀▀ PUBLISHprotocol [ WHITELIST ] ▀▀ The most viable blockchain based media platform
|
|
|
kayuzak
Newbie
Activity: 36
|
 |
June 03, 2018, 12:42:57 AM |
|
çeviri için teşekkür ederiz karmaşık geldi ama seviyeme göre bakıcaz
|
|
|
|
sargon_26
Newbie
|
 |
June 03, 2018, 06:33:36 PM |
|
teşekkürler faydalı bir çalışma olmuş
|
|
|
|
needestor
Newbie
|
 |
June 07, 2018, 07:52:05 AM |
|
bu tür bilgilerin ve önemli makalelerin çevirisi gerçekten çok önemli ve anlaşılır bir şekilde olması da önemli öncelikle teşekkür ederim, bu tür bilgiler yazılı olarak ve bitcoin ile alakalı bilgilendirme videoları da gerçekten işime yarıyor daha da çoğalması dileği ile.
|
|
|
|
SpacExplorer
Jr. Member
Activity: 51
|
 |
June 12, 2018, 08:33:44 PM |
|
geçen yaz bu makaleyi ve spk da çalışan adamın makalesini okuduğum zaman aklıma geldi. bitcoin makalelerinde anlamakta en çok zorlandığım konu para üstü muhabbetiydi.
|
|
|
|
seninyanda
Newbie
|
 |
June 18, 2018, 03:43:29 AM |
|
Yararlı bilgiler sağolasın .
|
|
|
|
loverstartitej
Newbie
|
 |
June 18, 2018, 07:18:59 PM |
|
Elinize sağlık hocam faydalı bilgiler var
|
|
|
|
sercandrop
Newbie
Activity: 84
|
 |
June 22, 2018, 07:32:19 AM |
|
Çok faydalı, bunu arıyordum gerçekten uzun zamandır
|
|
|
|
whitebwithlovelyc
Newbie
|
 |
June 22, 2018, 08:38:51 AM |
|
adam bayağı bayağı geleceğe yön verdi helal olsun ya
|
|
|
|
franch
|
 |
June 29, 2018, 12:22:46 PM |
|
Gerçekten faydalı bir çalışma olmuş eline sağlık dostum
|
|
|
|
akalayci34
Jr. Member
In volent we trust
|
 |
July 01, 2018, 01:55:46 AM |
|
Nakamato Aile Vakfı İki bölümden oluşan yazınsal çalışmadaki ilk alıntının duyurulması. Alıntı temin edilmiştir. Tarihin kısa bir bakışı olarak eklemek istedim. Kitabın tamamını okuyamayanlar için bile, bunu herkesin kullanımına sunmak istedim. En çok sorulan sorular ve cevaplardan bazılarıyla birlikte bir kısa hikaye. İnsanların ve gerçeklerin bilinmesini istedim. Veya mümkün olduğunca fazlasının bilinmesini istedim. Çoğunu hatta en iyi kısımları kitaplar için saklıyorum. Şu anda sadece bir olasılık. Bu arada alıntı dahil edildi. Kitap hakkında bilgi içeren linkler(eğer bu sözkonusu ise) önümüzdeki ay bu sitede yayınlanacak. Bu bulmacada her ikisinin de isimleri çözülmek üzere, spoiler'ın alıntıya doğru ilerlemesini isteyenler için: cryptopuzzle - Harfleri sayılara dönüştürün - 1 gibi sayılar karışık soırayla B harfini temsil eder, - Sonunda iki parçaya ayrılmış kitabın başlığı ortaya çıkıyor 29 Haziran 2018 Paper: Duality: An excerpt Satoshi Nakamoto nakamotofoundation@protonmail.com http://nakamotofamilyfoundation.org/  https://t.me/VolentixTurkeyhttps://t.me/volentixhttps://venue.volentix.io
|
Telegram: https://t.me/VolentixTurkey Join Us! twitter: @volentixturkiye
|
|
|
sectorim
|
 |
July 05, 2018, 07:30:15 AM |
|
Şu hayatta bilgi, zamanlama, eyleme geçme ve sabır bunları tutturan parayı kırıyor. Satoshinin gerçek olmadığını inananlardanım. Yüzyılın teknolojisi diye tabir edilen blockchaini ancak Snowden gibi yazılım uzmanları yapar. Bitcoin türkçe makaleyinin eklenmesi en azından ne olup bittiğini görmemizi sağlıyor. teşekkürler.
|
|
|
|
babayeni
Jr. Member
|
 |
July 06, 2018, 06:30:29 PM |
|
Ellerine sağlık dostum.
|
|
|
|
omercengiz_1907
Newbie
|
 |
July 07, 2018, 04:36:54 AM |
|
Nihayet tam manasıyla anlayabildik şu kriptoların mantığını, milletin ağzında ben bu işe anlam veremiyorum, hayali paralarla nasıl gerçek paralar kazanabiliyorsun diyenlere verilecek güzel cevaplar oluştu zihnimde..
|
|
|
|
alpddere
Newbie
Activity: 75
|
 |
July 07, 2018, 12:45:06 PM |
|
biz yeni başlayanlar için özellikle güzel bir kaynak niteliğinde. işin özünü kavramadan ne bir şeyler yazmaya çalışmak ne de kripto projelerine yatırım yapmak çok saçma. bir şeyler öğrenmek için iyi bir başlangıç, teşekkürler.
|
|
|
|
slhcne
Newbie
|
 |
July 10, 2018, 10:55:03 AM |
|
alp ışığın dediği gibi kaç kez okudum ama hala hiç bişey anlamadım 
|
|
|
|
pao25
Newbie
|
 |
July 11, 2018, 04:10:26 PM |
|
makale herkes için anlaşılır değil, zaten akademik bir makale. eğer biraz algoritma mantığından ve olasılıktan anlıyorsanız çoğunu anlayabilirsiniz. aksi durumda biraz araştırma yaparak açığınızı kapatmanızı öneririm.
|
|
|
|
agacsizkoala
Member

|
 |
July 12, 2018, 08:06:37 PM |
|
bu makale tarihin seyrini değiştiren önemli makalelerden bir tanesi diye düşünüyorum gerçekten önemli
|
|
|
|
blokceyin
Member

Sound/Foley FX Design Service For Your ICO Videos
|
 |
July 13, 2018, 09:45:07 AM |
|
bu makale tarihin seyrini değiştiren önemli makalelerden bir tanesi diye düşünüyorum gerçekten önemli
Kesinlikle katılıyorum. Ellerinize sağlık, büyük hizmet! Şu hayatta ölmeden önce tanışmak istediğim biri varsa o da Satoshi Nakamoto'dur. Bu arada çeviriyi anlayabilmek için biraz İngilizce bilmek ve ilgili terimle hakim olmak gerekiyor. Saygılar.
|
Sound/Foley FX Design Service For Your ICO Promo Videos
|
|
|
sercandrop
Newbie
|
 |
July 15, 2018, 07:45:57 AM |
|
Tarihi değiştiren insanlar gerçekten...
|
|
|
|
vuslatgelir
Member

Activity: 195
-
|
 |
July 20, 2018, 12:10:09 AM |
|
satoshi nakamotonun yazdığı bu makale devrim niteliğinde bir makaledir, bakalım neler bekliyor olacak bizleri ileride
|
|
|
|
hdheiiwo123
Newbie
Activity: 29
|
 |
July 23, 2018, 11:52:40 AM |
|
Bitcoin üzerinde talimatların yanı sıra bulmak için uygundur
|
|
|
|
dacjskq@123
Newbie
|
 |
July 25, 2018, 09:43:22 AM |
|
Bu makale gerçekten faydalı,,Bu kullanışlı bir araç 
|
|
|
|
samiyun
Jr. Member
Activity: 67
|
 |
July 27, 2018, 08:03:28 PM |
|
O yazı yazıldığı anda burda olmak vardı. Düşünsene satoshi ile tanışıyorsun ve o ara bir kaç bin tane bitcoin alıyorsun. Hep hayal hep hayal  Ne olacak bizim sonumuz böyle.
|
|
|
|
seje
|
 |
July 28, 2018, 10:50:25 AM |
|
Bitcoinin nasıl oluştuğunu ifade eden güzel bir makale... Türkçeye çevirenlerin emeğine sağlık... Elimde merit olmadığı için meritte veremedim lakin o kadar kişiden bir kişinin merit vermesine de üzüldüm... İlk fırsatta benden size helalinden gelecek tabi ki ben merit alabilirsem 
|
|
|
|
spawn44
Newbie
Activity: 51
|
 |
July 29, 2018, 11:03:32 AM |
|
Bu makaleye yazıldığı an tanıklık edenler şuan ne durumda acaba. Düşünsenize gaza gelip 1k bitcoin aldıklarını o an. Ki o an hiç bir değeri yoktu.
|
|
|
|
elfatiha
Jr. Member
|
 |
July 29, 2018, 05:25:23 PM |
|
Bugün fiyatının düşmesi ya da yükselmesi çok önemli değil. Önemli olan daha önce de çok kişinin çözmeye uğraştığı bir problemin dahice bir yöntemle çözülmüş olması.Makaleden de anlaşılacağı üzere yine herşey matematiğin üzerine kurulmuş. Bitcoin türkçe makaleyinin eklenmesi en azından ne olup bittiğini görmemizi sağlıyor. teşekkürler.
|
Help donate children
https://donationforchildren.ecwid.com/
|
|
|
akansaatler
Newbie
|
 |
August 14, 2018, 09:02:52 PM |
|
bence bu dünyayı değiştiren sayılı makaleler arasında yerini çoktan aldı bile. thanks satoshi..
|
|
|
|
cengizzz
Newbie
|
 |
August 18, 2018, 07:04:34 PM |
|
Faydalı
|
|
|
|
miller14
Member

Activity: 602
|
 |
September 05, 2018, 11:33:59 PM |
|
Bu gercekmiymis ki acaba
|
|
|
|
BitcoinFani
Jr. Member
Activity: 81
|
 |
September 10, 2018, 06:25:58 PM |
|
satoshinin makalesi daha doğrusu manifestosu ufuk açıcı 
|
|
|
|
baronofficiall2
Member

Activity: 140
Merit: 18
|
 |
September 28, 2018, 09:00:12 PM |
|
Akademisyen satoshi seni bulacağım eğer hala hayattaysan :Fsdfd elinize sağlık hocam güzel bir çalışma olmuş, özellikle youtube bölümü dinlemesi daha bi başka herkese iyi forumlar bol kazançlar.
|
|
|
|
GezginFatih
Newbie
|
 |
October 09, 2018, 04:10:16 PM |
|
İşin mantığını öğrendiğimde daha da güven geldi. Emeği geçen herkeze teşekkürler. Bilgi paylaştıkca çoğalan bir hazinedir . . .
|
|
|
|
daggez
Newbie
|
 |
November 03, 2018, 02:22:51 PM |
|
Piyasada büyük bir yükseliş olucak zamanla herkes bunu görecek açtığım konularda yazdığım yorumlarda hep bahsediyorum az da olsa yatırım yapmalı herkes
|
|
|
|
KUTUB
Jr. Member
Activity: 164
|
 |
November 10, 2018, 08:14:04 AM |
|
Satoshi Nakamoto tamamen finansal kurumlardan bağımsız çalışan bir sistem kurmuş ama günümüzde coin borsaları bankalarla çalışıyor, bu ne yaman çelişki böyle, esas buna çözüm bulunmalı...
|
|
|
|
bigbooss
|
 |
November 17, 2018, 08:43:02 PM |
|
Konuyla alakasız olacak ama ben bu işin belirli sermaye sahipleri tarafından piyasaya sürüldüğünü ve deneysel olarak ortaya çıktığını düşünüyorum piyasa kendini geliştirdiği zaman bu adamlar işin başına geçecekler
|
|
|
|
KryptoKedi
Copper Member
Newbie
Activity: 27
Mad About Crypto !
|
 |
December 12, 2018, 01:04:09 AM |
|
Her kesin okumasini siddetle tavsiye ederim zira dunyayi degistirien bir makale
|
|
|
|
taylan745
Newbie
|
 |
January 07, 2019, 12:06:48 PM |
|
Güzel çalışma olmuş. Elerinize sağlık.
|
|
|
|
Rdu
Jr. Member
|
 |
January 13, 2019, 01:46:31 PM |
|
Eline sağlık hocam. Bu makalenin Türkçesinin olduğunu biliyordum ama henüz okuma fırsatım olmamıştı. Burada durması güzel en azından dileyen bir göz gezdirir. Bilgi edinmiş oluruz.
|
SOVREN ───── Trade. Pay. Borrow. Play. Blockchain Innovation for Securities Markets [ https://sovren.app/ ]
|
|
|
neyzen
Newbie
|
 |
January 17, 2019, 09:15:49 PM |
|
Eline sağlık hocam yararlı şeyler için uğraşanlara hayranım emeğin için teşekkürler 
|
|
|
|
YoutubIR
Jr. Member
Activity: 31
|
 |
February 11, 2019, 03:59:04 PM |
|
Güzel bir makale. daha doğrusu manifesto. tam anlamıyla benimsedim, uygun adım ileri marş 
|
|
|
|
barslanhan
Member

Activity: 658
Merit: 42
Graphic Designer
|
 |
March 23, 2019, 12:54:54 PM |
|
PDF linki bozulmuş onu tekrar düzeltirseniz sevinirim. Onun dışında gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş Bitcoine sırf para yea işte diyen bir takım dalgacı zihniyet yanında onun ne olduğundan haberi olmayan diğer zihniyeti de içine alacak şekilde hepsine ders niteliğinde bir teknolji olduğunu anlatma adına çok başarılı bir çalışma. Bunun için ayrıca teşekkürler.
|
|
|
|
Fc1453
Newbie
|
 |
March 28, 2019, 07:46:58 PM |
|
Emeği geçen herkesin ellerine sağlık herkesin faydalanabileceği bir başlık olmuş çok teşekkür ediyorum.
|
|
|
|
lossnet
Legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
|
 |
April 06, 2019, 07:38:13 PM |
|
Bitcoin'in ilk ortaya çıkış amacı: Güvenilir, gizli (anonim), hızlı ve ucuz para transferiydi. Gelinen son noktada ise bir yatırım aracına dönüştü. Değeri sürekli yükselen-düşen bir paranın, alışverişlerde (mal alıp satmak için) ne sıklıkta kullanılabileceği soru işareti oluşturuyor.
|
|
|
|
elfatiha
Jr. Member
|
 |
July 04, 2019, 07:03:53 PM |
|
gerçekten harika bir makale olmuş. bitcoin bize aslında ne kadar yakınlaşsada onu gerçekten tanıyormuyuz. tehlikelerini biliyormuyuz. veya nimetlerini nasıl kullanıyoruz. bence harika bir makale olmuş çok teşekkürler.
|
Help donate children
https://donationforchildren.ecwid.com/
|
|
|
fckGravity
Jr. Member
Activity: 157
|
 |
July 09, 2019, 07:18:46 PM |
|
Ellerinize sağlık, sesli makale paylaşımı harika oldu.
|
|
|
|
Mauser 98
Copper Member
Jr. Member
Activity: 56
Merit: 69
|
 |
July 09, 2019, 09:56:29 PM |
|
BTC madenciliği yapmayı ya da satın almayı düşünen teknolojiye meraklı kişilerin öncelikli olarak okuması gereken bir makale. Bu makaleyi okuduktan sonra BTC'nin yaratılış amacının banka ya da aracı kuruluş olmadan kişiler arası para transferi yapmak olduğunu anlayacak ve olayın mantığını kavrayacaksınız. Bugün bir çok insan public address'den private key yaratma senaryoları kuruyor ya da CPU gücünü kullanarak içi dolu BTC adresleri bulmaya çalışıyor. SHA-256 ile şifrelenmiş bir para biriminde ters işlem yaparak, public adresten private key bulmak mümkün değildir çünkü SHA-256 algoritması tek yönlü çalışır.
|
|
|
|
ibonesesufur
Jr. Member
|
 |
December 22, 2019, 10:50:13 AM |
|
Sesli makale olarak eklenmesi çok iyi olmuş. İşin teknik kısmının anlaşılması açısından da konu ayrı bir ehemmiyet taşıyor. Emeğinize sağlık. Herne kadar konu eski dahi olsa eskimeyecek bir mevzu...
|
|
|
|
Konkordato
Member

Activity: 854
Merit: 50
|
 |
June 13, 2020, 01:03:12 PM |
|
Ne güzel bir emek vermişssiniz.Tebrikler.Sesli makale olması ve ayrıca Google Play dede ayrıca pdf olarak buldum çok güzel olmuş.Tebrik ederim.
|
✹ ✹ ✹ ✹ ✹ ✹ WEB3 ✹ ✹ ✹ ✹ ✹ ✹
|
|
|
Yabani
Member

Activity: 320
Merit: 68
|
 |
October 02, 2020, 08:07:37 AM |
|
Adam zamanında bir makale yazıyor ve bu makele tarihin resmen akışını değiştiriyor. Ödeme yöntemleri gelişiyor, değişiyor hayat bir garip. Bir kişi dünyayı değiştiriyor ve
Kanıtları ortaya bırakıyor. İnanılmaz birşey bu.
|
|
|
|
ZekiBeyy
|
 |
December 30, 2020, 11:30:39 AM |
|
Teşekkürler. Türkçe içeriğin ve ihtiyaç duyulan Türkçe terminolojinin geliştirilmesine çalışıyoruz. Makalenin özeti: Bitcoin: Eşten-eşe Elektronik Nakit Ödeme Sistemi Satoshi Nakamoto Türkçe'ye Çeviren: bitcoinhaber.netÖzet. Tamamen eşten-eşe çalışan bir elektronik para sistemi herhangi bir finansal kurumdan geçmeden bir taraftan diğerine çevrimiçi ödeme gönderilmesini mümkün kılar. Dijital imzalar çözümün bir parçasıdır, ancak mükerrer harcamaları önlemek için hala güvenilir bir üçüncü tarafa ihtiyaç duyuluyorsa temel faydalarını kaybederler. Mükerrer harcama problemine eşlerarası ağ kullanarak bir çözüm öneriyoruz. Ağ, işlemleri sürekli uzayan özet fonksiyonu tabanlı bir iş-kanıtı zincirine ekleyek zaman damgasıyla işaretler ve iş-kanıtını tekrar üretmeden değiştirilemez bir kayıt oluşturur. En uzun zincir sadece karşılaşılan olayların sırasını kanıtlamakla kalmaz aynı zamanda en büyük CPU gücüne sahip havuzdan geldiğini de kanıtlar. CPU gücünün çoğunluğu ağa saldırmak için işbirliği yapmayan düğümlerin kontrolünde olduğu sürece en uzun zinciri üretecekler ve saldırganları alt edeceklerdir. Ağın kendisi çok az bir altyapıya ihtiyaç duyar. Mesajların yayınlanmasında "elden geldiği kadar" kuralı geçerlidir. Düğümler istediklerinde ağdan ayrılabilirler ve dışarıda geçirdikleri sürede yapılan işlemlerin kanıtı olan en uzun iş-kanıtı zincirini kabul ederek tekrar katılabilirler. Uzun yazıları okumaktan sıkılanlar için özet iyi olmuş sizin de elinize sağlık  .
|
| | sociogram | ⬤ ⬤ | LAUNCH MEMECOINS |
▄████████▄ ▄████████████▄ ████████████████ ██████████████████ ██████████████████ ██████████████████ ████████████████ ▀████████████▀ ▀████████▀
| ⬤ |
COMMENT & EARN |
⬤ ⬤ | ▄████████▄ ▄████████████▄ ████████████████ ██████████████████ ██████████████████ ██████████████████ ████████████████ ▀████████████▀ ▀████████▀ | PLAY MINI APPS | | ⬤ | | ..Get FREE Crypto.. | | ▄█▄█████████▄█▄ █████████████████ ███████████████████ █████████████████████ ███████████████████████ ▄███████████████████████▄ █████▀▀▀▀███████▀▀▀▀█████ ████▄░▐█▀░█████░▀█▌░▄████ █████▄░▀▀███████▀▀░▄█████ ▀███████████████████████▀ ▀█████████████████████▀ ▀█████████████████▀ ███████████ |
[/quote]
|
|
|
crytolog
Jr. Member
Activity: 102
|
 |
January 25, 2021, 07:14:42 PM |
|
elinize sağlık, Türkçeleşmesi çok iyi oldu.
|
|
|
|
fenergs
Newbie
|
 |
January 31, 2021, 04:38:43 AM |
|
Eline sağlık makaleyi sesli olarak eklemeniz çok iyi, uyurken dinleriz artık 
|
|
|
|
bitcoinokulu
|
 |
February 06, 2021, 08:51:20 PM |
|
Adam zamanında bir makale yazıyor ve bu makele tarihin resmen akışını değiştiriyor. Ödeme yöntemleri gelişiyor, değişiyor hayat bir garip. Bir kişi dünyayı değiştiriyor ve
Kanıtları ortaya bırakıyor. İnanılmaz birşey bu.
Makale mi değiştiriyor yoksa bulduğu teknoloji mi?
|
|
|
|
b4r8
Newbie
|
 |
September 29, 2021, 08:31:47 PM |
|
Gizemli adam Satoshi'nin makalesini daha önceden okudum. Forumunu ilk defa görüyorum. Satoshi'nin de forum hesabı var mı?
|
|
|
|
Bthd
Legendary
Activity: 2380
Merit: 2594
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
|
 |
September 30, 2021, 09:05:41 PM |
|
Gizemli adam Satoshi'nin makalesini daha önceden okudum. Forumunu ilk defa görüyorum. Satoshi'nin de forum hesabı var mı?
Evet var, Satoshi.
|
|
|
|
Scotland
Jr. Member
Activity: 95
Hello BTC Talk Family
|
 |
January 21, 2022, 02:41:59 PM |
|
Satoshi ,thanks but now get that bitcoin to the moon..
|
I'm here to provide you the cheapest Gaming & Entertainment & All premium subscriptions legally 
|
|
|
fanatikhamsi
Member

Activity: 77
|
 |
February 04, 2022, 06:42:19 AM |
|
Satoshinin makalesini okumak değil fikrini içselleştirmek gerekiyor
|
|
|
|
errorcode99
Member

Activity: 223
Merit: 91
|
 |
July 27, 2022, 09:10:10 AM |
|
Blockchain adını verdiğimiz teknoloji altyapısı makalesi uzun süredir ortalıkta dolaşıyordu. Ancak yine dahiyane nedenlerle, "Aradaki finansal sermayenin ayaklarını kaldırarak ucuz ve güvenli bir ödeme transfer sistemi" olan, ustaca bütüncül bir kapalı döngü sistemine dönüştürülmüştür. İş hayatında bu işin sonudur ve Japonların aşina olduğu bir özelliktir. Ama tabii ki hala kim olduğunu bilmiyoruz. Bununla birlikte, ilk ilgilenmeye başladığımda, komünist Çin'deki (devlet destekli veya desteksiz) Çinli bilgisayar korsanları tarafından dijital para birimleri ve sermaye ile ABD dolarını sakatlamayı ve zayıflatmayı amaçlayan arkalarında olabilirler; Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri uzun süredir devam eden Japon karşıtı düşmanlıklar kullandı. Bana göre bu makale teknolojik, ekonomik ve felsefi bakış açısına sahip bir Manifesto'dur. Kim bilir tarihin ne kadar yıkıldığını, ne gibi değişiklikler getireceğini, bizi nereye götüreceğini hep birlikte yaşayıp göreceğiz inşallah.
|
|
|
|
bilinmezciyibilen
Newbie
|
 |
August 24, 2022, 09:12:49 AM |
|
hocam bu bitcoin.org ve bitcointalk.org bu siteleri kim yönetiyor?
|
|
|
|
Bthd
Legendary
Activity: 2380
Merit: 2594
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
|
 |
August 25, 2022, 07:13:29 PM |
|
hocam bu bitcoin.org ve bitcointalk.org bu siteleri kim yönetiyor?
Bitcoin.org Cøbra tarafından, bitcointalk ise theymos tarafından yönetiliyor.
|
|
|
|
Lolojones
Newbie
Merit: 3
|
 |
November 11, 2022, 05:01:38 PM |
|
Bitcoin deki bu dalgalanmalar çanlar kimin için çalıyor piyaz bu durumdayken güzel pozisyon alıp pusuda beklemeliyiz düşüncesindeyim.
|
|
|
|
|
|