Bitcoin Forum
December 07, 2016, 04:43:36 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: ASUS P8P67 WS motherboard, anyone using these and what set-up?  (Read 1623 times)
jjshabadoo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 519


View Profile
February 23, 2012, 07:36:35 AM
 #1

I have two of these because they looked great for four cards, especially watercooling and I thought the extra molex connector to add power to the pci slost would come in handy, but they are nothing but sucking for me right now. I wanted to build a 4x5970 water cooled rig with this board, but I can't even get four 5970's on air to work. i don't want to waste my time with water and end up draining the loop and all that BS.

Anyone getting 8 gpu's on these? 4 5970's or 6990's?

If so, are you using linux, windows, bamt, etc.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481129016
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481129016

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481129016
Reply with quote  #2

1481129016
Report to moderator
1481129016
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481129016

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481129016
Reply with quote  #2

1481129016
Report to moderator
1481129016
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481129016

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481129016
Reply with quote  #2

1481129016
Report to moderator
SlaveInDebt
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 702


Your Minion


View Profile
February 23, 2012, 09:54:36 AM
 #2

nf200 north bridge is likely your problem. Can't get the first pcie slot to boot proper with 5970 in it?
If so put a single gpu there and settle. Same issue I have with an ASUS P7P55 WS board.

"A banker is a fellow who lends you his umbrella when the sun is shining, but wants it back the minute it begins to rain." - Mark Twain
bulanula
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518



View Profile
February 23, 2012, 10:38:52 AM
 #3

nf200 north bridge is likely your problem. Can't get the first pcie slot to boot proper with 5970 in it?
If so put a single gpu there and settle. Same issue I have with an ASUS P7P55 WS board.

What does the NF200 chip have to do with it Huh
jjshabadoo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 519


View Profile
February 23, 2012, 04:04:34 PM
 #4

putting a single in there is fine. I want to put two 6970's and two 6990's on there. So maybe I can put the 6970's on slots 1 and 3 and 6990's on 2 and 4 ?

they will all be under water.

I assume I will need to plug in the molex also to provide more juice to the pci lanes.

Hey slave, have you gotten four card on that board? or 6 gpus like I'm working on? Going to try BAMT because I think it uses the SDK 2.4 which is better on the 6 series. I also would like to use the latest ATI drivers and latest version of cgminer.

Is SDK 2.6 better?
ShadesOfMarble
Donator
Hero Member
*
Offline Offline

Activity: 543



View Profile
February 23, 2012, 05:52:00 PM
 #5

Depends. Latest DiabloMiner is optimized for SDK 2.6

Review of the Spondoolies-Tech SP10 „Dawson“ Bitcoin miner (1.4 TH/s)

[22:35] <Vinnie_win> Did anyone get paid yet? | [22:36] <Isokivi> pirate did!
e21
Member
**
Offline Offline

Activity: 105


View Profile
February 23, 2012, 09:16:25 PM
 #6

I have two of these because they looked great for four cards, especially watercooling and I thought the extra molex connector to add power to the pci slost would come in handy, but they are nothing but sucking for me right now. I wanted to build a 4x5970 water cooled rig with this board, but I can't even get four 5970's on air to work. i don't want to waste my time with water and end up draining the loop and all that BS.

Anyone getting 8 gpu's on these? 4 5970's or 6990's?

If so, are you using linux, windows, bamt, etc.

I have one of these boards; currently running 4 GPUs on Windows 7 64bit. Will boot with 5 GPUs (have not tried 5 GPUs with a PCIE-16X in the first slot), but when I get into Windows it loads for a second then BSODs saying pagefault in non paged area, and points to an ati .dll file, although I don't remember which off the top of my head. Am looking to try Linux although I haven't got around to it yet, so that's not much help, sorry.

I'm curious to try and see if I can't get it to boot into Windows with a GPU in the first PCIe-x16.. I'll let you know. I'm using the latest 1503 BIOS, 12.2 preview drivers with bundled 2.6 SDK.
SlaveInDebt
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 702


Your Minion


View Profile
February 23, 2012, 10:39:49 PM
 #7

putting a single in there is fine. I want to put two 6970's and two 6990's on there. So maybe I can put the 6970's on slots 1 and 3 and 6990's on 2 and 4 ?

they will all be under water.

I assume I will need to plug in the molex also to provide more juice to the pci lanes.

Hey slave, have you gotten four card on that board? or 6 gpus like I'm working on? Going to try BAMT because I think it uses the SDK 2.4 which is better on the 6 series. I also would like to use the latest ATI drivers and latest version of cgminer.

Is SDK 2.6 better?

I have 7 gpu's running on the P55 using win7x64, 11.12 driver and 2.5sdk. Best to use 2.4/2.5, SDK 2.6 is for 7 series.


What does the NF200 chip have to do with it Huh

Everything I suspect. It's just a pcie splitter and doesn't play nice with dual gpu amd cards in the first slot.
Just my experience with one board. Also can't use 1x pcie slots on other nvidia based chipsets either as gpu's aren't recognized. Again just my experience.

"A banker is a fellow who lends you his umbrella when the sun is shining, but wants it back the minute it begins to rain." - Mark Twain
e21
Member
**
Offline Offline

Activity: 105


View Profile
February 24, 2012, 05:13:29 PM
 #8

I have two of these because they looked great for four cards, especially watercooling and I thought the extra molex connector to add power to the pci slost would come in handy, but they are nothing but sucking for me right now. I wanted to build a 4x5970 water cooled rig with this board, but I can't even get four 5970's on air to work. i don't want to waste my time with water and end up draining the loop and all that BS.

Anyone getting 8 gpu's on these? 4 5970's or 6990's?

If so, are you using linux, windows, bamt, etc.

I have one of these boards; currently running 4 GPUs on Windows 7 64bit. Will boot with 5 GPUs (have not tried 5 GPUs with a PCIE-16X in the first slot), but when I get into Windows it loads for a second then BSODs saying pagefault in non paged area, and points to an ati .dll file, although I don't remember which off the top of my head. Am looking to try Linux although I haven't got around to it yet, so that's not much help, sorry.

I'm curious to try and see if I can't get it to boot into Windows with a GPU in the first PCIe-x16.. I'll let you know. I'm using the latest 1503 BIOS, 12.2 preview drivers with bundled 2.6 SDK.

I tired 2 GPUs in the first two PCIE-16x slots, and three GPUs in all of the PCIE-1X slots; Windows booted and stayed stable, but as soon as I tried to mine on all 5 GPUs, I got the same BSOD saying pagefault in non-paged area
rjk
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


1ngldh


View Profile
February 24, 2012, 07:43:47 PM
 #9

I have two of these because they looked great for four cards, especially watercooling and I thought the extra molex connector to add power to the pci slost would come in handy, but they are nothing but sucking for me right now. I wanted to build a 4x5970 water cooled rig with this board, but I can't even get four 5970's on air to work. i don't want to waste my time with water and end up draining the loop and all that BS.

Anyone getting 8 gpu's on these? 4 5970's or 6990's?

If so, are you using linux, windows, bamt, etc.

I have one of these boards; currently running 4 GPUs on Windows 7 64bit. Will boot with 5 GPUs (have not tried 5 GPUs with a PCIE-16X in the first slot), but when I get into Windows it loads for a second then BSODs saying pagefault in non paged area, and points to an ati .dll file, although I don't remember which off the top of my head. Am looking to try Linux although I haven't got around to it yet, so that's not much help, sorry.

I'm curious to try and see if I can't get it to boot into Windows with a GPU in the first PCIe-x16.. I'll let you know. I'm using the latest 1503 BIOS, 12.2 preview drivers with bundled 2.6 SDK.

I tired 2 GPUs in the first two PCIE-16x slots, and three GPUs in all of the PCIE-1X slots; Windows booted and stayed stable, but as soon as I tried to mine on all 5 GPUs, I got the same BSOD saying pagefault in non-paged area
Sounds like shitty AMD drivers. Try BAMT.

Mining Rig Extraordinaire - the Trenton BPX6806 18-slot PCIe backplane [PICS] Dead project is dead, all hail the coming of the mighty ASIC!
bitlane
Internet detective
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 462


I heart thebaron


View Profile
February 24, 2012, 09:43:52 PM
 #10

I have 7 gpu's running on the P55 using win7x64, 11.12 driver and 2.5sdk. Best to use 2.4/2.5, SDK 2.6 is for 7 series.

...I think I just got hard....just a little....LOL

What board model/manufacturer is this ? I am DESPERATELY searching for something that is 5+ GPU/Windows7 x64 - friendly.......

Could you please share your setup for that rig, including the use of any MODs (cable/pin mods etc) required to get the GPUs recognized ?

Thanks in advance,
bitlane.

this time
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 55


View Profile
February 25, 2012, 02:10:19 AM
 #11

I have 7 gpu's running on the P55 using win7x64, 11.12 driver and 2.5sdk. Best to use 2.4/2.5, SDK 2.6 is for 7 series.

...I think I just got hard....just a little....LOL

What board model/manufacturer is this ? I am DESPERATELY searching for something that is 5+ GPU/Windows7 x64 - friendly.......

Could you please share your setup for that rig, including the use of any MODs (cable/pin mods etc) required to get the GPUs recognized ?

Thanks in advance,
bitlane.

From reading his post, it's a ASUS P7P55 WS board and he sets it up by putting a single gpu card in the x16 slot and dual gpu cards in the other 3 for 7 total.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!