Bitcoin Forum
June 28, 2017, 05:55:07 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.14.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Starting Litecoin Pool on Windows  (Read 5280 times)
regular
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 297


View Profile
February 26, 2012, 10:05:25 PM
 #1

I've been trying to start up a litecoin pool for my apt to run with some friends in my apartment.  What would be the easiest way to start on a windows machine that my neighbors can connect to my computer and mine?

I'm not familiar with linux at all so it would like be a lot tougher and I do want to keep my primary machine windows as I have games and apps that require it.  Thank you.
1498629307
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1498629307

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1498629307
Reply with quote  #2

1498629307
Report to moderator
1498629307
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1498629307

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1498629307
Reply with quote  #2

1498629307
Report to moderator
If you see garbage posts (off-topic, trolling, spam, no point, etc.), use the "report to moderator" links. All reports are investigated, though you will rarely be contacted about your reports.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1498629307
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1498629307

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1498629307
Reply with quote  #2

1498629307
Report to moderator
1498629307
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1498629307

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1498629307
Reply with quote  #2

1498629307
Report to moderator
1498629307
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1498629307

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1498629307
Reply with quote  #2

1498629307
Report to moderator
bitcoinsarefun
Member
**
Offline Offline

Activity: 98



View Profile
February 26, 2012, 10:08:18 PM
 #2

I've been trying to start up a litecoin pool for my apt to run with some friends in my apartment.  What would be the easiest way to start on a windows machine that my neighbors can connect to my computer and mine?

I'm not familiar with linux at all so it would like be a lot tougher and I do want to keep my primary machine windows as I have games and apps that require it.  Thank you.

install litecoin
configure via litecoin.conf to add an rpc username and password
have everyone mining use your http://machineip:9332 and the username and password when mining
regular
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 297


View Profile
February 26, 2012, 10:49:32 PM
 #3

How would I change the port to 80?  This is my config so far:

server=1
rpcallowip=*
rpcuser=user
rpcpassword=password
rpcport=80

To run the server, do I run litecoin-qt.exe?  or do I have to run litecoind?  Finally can people connect to me with cpuminer?

I've used the above config and even when litecoin-qt gui is running, cpuminer can't connect.  Secondly, running litecoind, I just get a black screen that closes by itself after a few seconds.
bitcoinsarefun
Member
**
Offline Offline

Activity: 98



View Profile
February 26, 2012, 10:55:02 PM
 #4

How would I change the port to 80?  This is my config so far:

server=1
rpcallowip=*
rpcuser=user
rpcpassword=password
rpcport=80

To run the server, do I run litecoin-qt.exe?  or do I have to run litecoind?  Finally can people connect to me with cpuminer?

I've used the above config and even when litecoin-qt gui is running, cpuminer can't connect.  Secondly, running litecoind, I just get a black screen that closes by itself after a few seconds.

for litecoin-qt, make sure litecoin.conf is in the same directory as you executable and that should work

for litecoind.exe , I normally specifiy everything on the command line

litecoind.exe -conf=c:\myconf.conf -datadir=c:\mydatadir -port 0000 -rpcport=0000
marked
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168



View Profile
February 26, 2012, 11:09:01 PM
 #5

How would I change the port to 80?  This is my config so far:

server=1
rpcallowip=*
Not a good idea. restrict this to your local network, which would generally be 192.168.x.0/24 (255.255.255.0)

Quote
rpcuser=user
rpcpassword=password
rpcport=80
set rpcport to a value higher than 1024. You may have an application already bound to port 80 (Personal Web Server, or IIS.)

Quote
To run the server, do I run litecoin-qt.exe?  or do I have to run litecoind?  Finally can people connect to me with cpuminer?

I've used the above config and even when litecoin-qt gui is running, cpuminer can't connect.  Secondly, running litecoind, I just get a black screen that closes by itself after a few seconds.

check the db.log and debug.log to find out why. These are located in %appdata%\litecoin.

marked
regular
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 297


View Profile
February 26, 2012, 11:35:01 PM
 #6

thanks I got cpuminer connected and working.

How do I keep track of when I find a block?  Secondly, does the payment go directly to my wallet?

Secondly, is there native long-polling support on litecoin-qt when I run it like this?

Thanks.
bitcoinsarefun
Member
**
Offline Offline

Activity: 98



View Profile
February 26, 2012, 11:40:18 PM
 #7

thanks I got cpuminer connected and working.

How do I keep track of when I find a block?  Secondly, does the payment go directly to my wallet?

Thanks.

The block will appear in your wallet as a transaction and then after its been confirmed ( 120 ) you will be allowed to spend it.
Limie
Member
**
Offline Offline

Activity: 70



View Profile WWW
April 06, 2013, 11:14:21 PM
 #8

so would everyone use the same username and pass?? I know this is ancient but im working on the same thing unless theres an easier way to set up a private pool. Thanks

XRP- rJZrZTkMYrqe94c1V6KS1gbYpcaJRQqcd8
caish5
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 324



View Profile WWW
May 05, 2013, 01:01:24 PM
 #9

Yes same for everyone

Bitvolcano YAC, BBQ and WDC P2Pools at http://bitvolcano.com
LordZed
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
November 25, 2013, 08:22:19 AM
 #10

Hi,

Can anybody answer me, why I have this problems with connect to litecoind pool?

I am using litecoind to whitch I have connect several computers from different networks. Everything seem to be OK, besides that I can´t connect more then 3 computer at the same time. Why? Is the some kind of connection restriction in litecoind?

I am using litecoind with next configuration:
rpcuser=xxxxx
rpcpassword=xxxx
rpcallowip=*
rpcport=8080
deamon=1
server=1
maxconnections=500
gen=0
block_nTime=1317972665
block_nNonce=2084524493


Please, excuse my english.

Thanks
Lord Zed
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!