Bitcoin Forum
July 31, 2021, 01:46:17 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: [SOLVED] Just got some Gridseed 5-chips and I'm having problems...  (Read 1459 times)
juggalodarkclow
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 980
Merit: 1000



View Profile
June 28, 2014, 02:24:56 AM
Last edit: June 28, 2014, 11:03:01 AM by juggalodarkclow
 #1

I just received 2 Gridseed 5-chip miners and I've been trying like hell for the last 3 hours to get them working without luck.
I'm using Windows 7 as my controller and I'm mining at clevermining

I ran Zadig, installed the WinUSB driver, and tried the CGMiner 3.7.2 Gridseed fork and kept getting "failed to initialize..."
I uninstalled the drivers, re-installed the devices, kept the STM32 Virtual COM port driver, and tried BFGMiner 4.0 and it didn't recognize any devices.
I tried one of the newer CPUminer forks and I never got any "YAY!" messages.

For the love of God can somebody please help me get these things running!!

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1627739177
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627739177

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627739177
Reply with quote  #2

1627739177
Report to moderator
michelem
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1015
Merit: 1000



View Profile WWW
June 28, 2014, 07:12:50 AM
 #2

I just received 2 Gridseed 5-chip miners and I've been trying like hell for the last 3 hours to get them working without luck.
I'm using Windows 7 as my controller and I'm mining at clevermining

I ran Zadig, installed the WinUSB driver, and tried the CGMiner 3.7.2 Gridseed fork and kept getting "failed to initialize..."
I uninstalled the drivers, re-installed the devices, kept the STM32 Virtual COM port driver, and tried BFGMiner 4.0 and it didn't recognize any devices.
I tried one of the newer CPUminer forks and I never got any "YAY!" messages.

For the love of God can somebody please help me get these things running!!


You should try this: https://github.com/siklon/cpuminer-gc3355 you can find windows binary at the bottom of the page.

Get Minera. Your next bitcoin mining dashboard. Donations are welcome
vm1990
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1498
Merit: 1002



View Profile
June 28, 2014, 08:39:25 AM
 #3

Try uninstall all drivers
Unplug them all
Plug them all back in
Let windows get the drivers installed
Unplug them yet again
Plug them back in make sure there in device manager
Use zadig to change drivers
Unplug
Plug back in
Run cgminer.

If you want to test them then leave them on virtual com drivers and bitminter client should find them.

juggalodarkclow
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 980
Merit: 1000



View Profile
June 28, 2014, 11:02:41 AM
 #4

I discovered the problem, the STM32 drivers were not giving me com port numbers (i.e. Com 4, Com 5, etc.). I updated the virtual com port drivers and everything finally showed up, now they're working fine on the cpuminer fork.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!