Bitcoin Forum
August 16, 2018, 02:18:43 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 364 »
  Print  
Author Topic: [Awesome Miner] - Powerful Windows GUI to manage and monitor up to 10000 miners  (Read 561026 times)
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1260
Merit: 1014


View Profile WWW
November 06, 2016, 12:53:10 PM
 #581

Thanks for the feedback toptek & FlensGold.

Awesome Miner development version 2.0.6 makes these changes:
- Claymore's Zcash Miner 1.1 supported
- Device Profiles works with with this miner
- Awesome Miner will no longer write to config.txt, but the way Claymore's miners work, it will not be used when started from Awesome Miner, because Awesome Miner needs to be able to set command line arguments when starting the miner, and as soon you have one specified argument, the file config.txt is no longer used by Claymore's miner.

The result of the above is that if you need custom command line arguments to the miner, don't set them in config.txt, but set them in Awesome Miner instead (Managed Miner -> Command Line). It's also important to specify a pool for the Managed Miner. Awesome Miner will, just like int the case of using Claymore's Ethereum miner, only modify the epools.txt file.

If you run into any problems starting the miner, could you please send me the Awesome Miner log file (can be accessed from toolbar: Tools -> Log File). Thanks!


Awesome Miner - The most powerful Windows software to manage and monitor ASIC, GPU and CPU miners
Centralized management for up to 10,000 miners, notifications, recovery, scripting, APIs, mobile web and profitability switching [Web site]
Join the Awesome Miner Affiliate Program and get a commission when you refer new customers to Awesome Miner
1534385923
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534385923

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534385923
Reply with quote  #2

1534385923
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1534385923
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534385923

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534385923
Reply with quote  #2

1534385923
Report to moderator
1534385923
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534385923

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534385923
Reply with quote  #2

1534385923
Report to moderator
1534385923
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534385923

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534385923
Reply with quote  #2

1534385923
Report to moderator
FlensGold
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1341
Merit: 1000


View Profile
November 06, 2016, 02:56:30 PM
 #582

Thank you for the update!

One general question, maybe I am to blind to find it:
Is there an "easy" way to switch between Pools or do I always have to adjust the "Managed Miners" settings (set mining software + pool)?
It would be easier if one could change the pool via right-click on the miner (this is already possible) and the system automatically detects the required Mining Software (maybe assigned to the pool).
Currently I set up a pool in the first step and then set pool + software under the "Managed Miners" part. I think it might be better to assign mining software to pool settings, or am I wrong? (Actually I think I AM wrong since you have more experience with this)

Keep up the good work!

Edit:
Just wanted to mention that Mining Equihash on nicehash (BTC Payment) also works fine now!
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1260
Merit: 1014


View Profile WWW
November 07, 2016, 08:49:44 PM
 #583

One general question, maybe I am to blind to find it:
Is there an "easy" way to switch between Pools or do I always have to adjust the "Managed Miners" settings (set mining software + pool)?
It would be easier if one could change the pool via right-click on the miner (this is already possible) and the system automatically detects the required Mining Software (maybe assigned to the pool).
Currently I set up a pool in the first step and then set pool + software under the "Managed Miners" part. I think it might be better to assign mining software to pool settings, or am I wrong? (Actually I think I AM wrong since you have more experience with this)
Thanks for your comments! If you switch between pools that can be handled by the same mining software, you can simply use the Switch Pool feature you are referring to.

If you require multiple mining software types because of very different algorithms, you either need to make the change you describe, or simply add another Managed Miner with this configuration. Then you can stop one Managed Miner and start another one to switch between very different configurations.

The pools can actually represent not only a single pool, but also a group of pools in different combinations. Each miner can have a unique set of pool settings, and it's mainly the miner, not the pool, where most operations are performed and statistics collected. This is the main reason why the miner entity is the main concept in Awesome Miner.

Awesome Miner - The most powerful Windows software to manage and monitor ASIC, GPU and CPU miners
Centralized management for up to 10,000 miners, notifications, recovery, scripting, APIs, mobile web and profitability switching [Web site]
Join the Awesome Miner Affiliate Program and get a commission when you refer new customers to Awesome Miner
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1260
Merit: 1014


View Profile WWW
November 07, 2016, 08:52:16 PM
 #584

Awesome Miner development version 2.0.7 upgrades the Claymore's Zcash miner to version 2.0.

Awesome Miner - The most powerful Windows software to manage and monitor ASIC, GPU and CPU miners
Centralized management for up to 10,000 miners, notifications, recovery, scripting, APIs, mobile web and profitability switching [Web site]
Join the Awesome Miner Affiliate Program and get a commission when you refer new customers to Awesome Miner
solteykr
Member
**
Offline Offline

Activity: 111
Merit: 10


View Profile
November 08, 2016, 01:24:56 AM
 #585

No, it's a scam. I will report it although the post was made a long time ago - thanks for letting me know.

You're welcome, and also one thing. of you can bring back bitcoin as mode of payment when I buy awesome miner. its much easier to pay with bitcoin that's why. hoping... Smiley

COINS.PH Share the gift of convenience by inviting your friends to Coins.ph
Show your friends how easy it is to send money, buy load and pay bills.
You both receive 50 PHP every time a friend signs up through your referral link and verifies ID and Selfie.
kilo17
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 966
Merit: 1001

aka "whocares"


View Profile
November 08, 2016, 06:16:05 AM
 #586

I continue to have some issues with getting some rigs online running.  They come on and it says "Starting" but nothing happens..  In the past I was able to either switch to a Static IP or delete conflicting IP's but now I cannot.

I have looked at the logfile and it says "ChannelFactoryProvider: Channel faulted"

Any ideas on how I can get it going.

Thanks

BTW- it happens on Custom Software Uploads on some rigs

Bitcoin Will Only Succeed If The Community That Supports It Gets Support - Support Home Miners & Mining
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1260
Merit: 1014


View Profile WWW
November 08, 2016, 08:00:30 PM
 #587

I continue to have some issues with getting some rigs online running.  They come on and it says "Starting" but nothing happens..  In the past I was able to either switch to a Static IP or delete conflicting IP's but now I cannot.

I have looked at the logfile and it says "ChannelFactoryProvider: Channel faulted"

Any ideas on how I can get it going.

Thanks

BTW- it happens on Custom Software Uploads on some rigs
The "Channel faulted" is an indication of communication problem between the application and the remote miner.
Are the miners on the same network or really far away?

In the past the timeout for uploading software was really low, so it would fail if it would take more than 10 seconds. That was however changed to 60 seconds since version 2.0. Could this still be a problem, that the actual software transfer is too slow?

Awesome Miner - The most powerful Windows software to manage and monitor ASIC, GPU and CPU miners
Centralized management for up to 10,000 miners, notifications, recovery, scripting, APIs, mobile web and profitability switching [Web site]
Join the Awesome Miner Affiliate Program and get a commission when you refer new customers to Awesome Miner
wolfen
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602
Merit: 500


View Profile
November 09, 2016, 08:15:29 PM
 #588


I have 3 autotune s9's.
One is running 644 644 590 freqs on the gui.

Awesome miner shows 706 706 706. What do you suppose that means? Awesome miner not  quite working with autotune s9's?

fans show 4500/0 on awesome, gui shows 2300/2300

Have 40 seats.

Awesome miner is just.... awesome.

For those about to block we salute you! AC->BTC
wolfen
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602
Merit: 500


View Profile
November 09, 2016, 08:26:32 PM
 #589

How do you edit imported pools? I typo'ed a few.
Do I have to export , edit, then import?

Cannot do any pool mods/import/enable/disable  with the new antminer s9 autotune. (13.5TH)

For those about to block we salute you! AC->BTC
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1260
Merit: 1014


View Profile WWW
November 10, 2016, 06:05:40 PM
 #590


I have 3 autotune s9's.
One is running 644 644 590 freqs on the gui.

Awesome miner shows 706 706 706. What do you suppose that means? Awesome miner not  quite working with autotune s9's?

fans show 4500/0 on awesome, gui shows 2300/2300

Have 40 seats.

Awesome miner is just.... awesome.
Hi,
The latest batches has changed how some of the Antminer statistics are reported. There are some improvements made in the latest development version of Awesome Miner, and these changes will also be included in Awesome Miner 2.1 that soon will be released.

If you see any inconsistency in the new version, please send me an API report from Awesome Miner (toolbar: Tools -> API Report)

Awesome Miner - The most powerful Windows software to manage and monitor ASIC, GPU and CPU miners
Centralized management for up to 10,000 miners, notifications, recovery, scripting, APIs, mobile web and profitability switching [Web site]
Join the Awesome Miner Affiliate Program and get a commission when you refer new customers to Awesome Miner
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1260
Merit: 1014


View Profile WWW
November 10, 2016, 06:10:29 PM
 #591

How do you edit imported pools? I typo'ed a few.
Do I have to export , edit, then import?

Cannot do any pool mods/import/enable/disable  with the new antminer s9 autotune. (13.5TH)
If you go to the Options dialog in Awesome Miner, and navigate to the Pool sections, you can add, edit and remove pools. Was it this feature you were looking for?

Awesome Miner - The most powerful Windows software to manage and monitor ASIC, GPU and CPU miners
Centralized management for up to 10,000 miners, notifications, recovery, scripting, APIs, mobile web and profitability switching [Web site]
Join the Awesome Miner Affiliate Program and get a commission when you refer new customers to Awesome Miner
boki019
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13
Merit: 0


View Profile
November 10, 2016, 10:47:10 PM
 #592

How can i configure my AW M to calculate mu ZEC profit?  I even don't have ZEC in COINS
Am I doing something wrong here? Smiley

http://prntscr.com/d5q3lo


Thanks
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1260
Merit: 1014


View Profile WWW
November 11, 2016, 06:20:02 PM
 #593

How can i configure my AW M to calculate mu ZEC profit?  I even don't have ZEC in COINS
Am I doing something wrong here? Smiley

http://prntscr.com/d5q3lo
The Zcash profit calculation requires the latest development version of Awesome Miner. But I will release all Zcash features as part of Awesome Miner 2.1 within a few minutes.

Awesome Miner - The most powerful Windows software to manage and monitor ASIC, GPU and CPU miners
Centralized management for up to 10,000 miners, notifications, recovery, scripting, APIs, mobile web and profitability switching [Web site]
Join the Awesome Miner Affiliate Program and get a commission when you refer new customers to Awesome Miner
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1260
Merit: 1014


View Profile WWW
November 11, 2016, 06:26:05 PM
 #594

Awesome Miner Version 2.1
- Zcash mining with Claymore's Zcash Miner 4.0.
- 'Generic Miner' is a new type of miner for mining software that doesn't provide any API. Allows the mining process to be started and stopped from Awesome Miner, but no statistics will be provided.
- Chip temperature for Antminer is now presented in ChipTemp1, ChipTemp2 and ChipTemp3 to better support latest batches.
- Zcash coin added to statistics
- X14 algorithm added to profit switcher
- Claymore's Dual Ethereum Miner 7.3


Awesome Miner - The most powerful Windows software to manage and monitor ASIC, GPU and CPU miners
Centralized management for up to 10,000 miners, notifications, recovery, scripting, APIs, mobile web and profitability switching [Web site]
Join the Awesome Miner Affiliate Program and get a commission when you refer new customers to Awesome Miner
boki019
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13
Merit: 0


View Profile
November 11, 2016, 06:40:16 PM
 #595

Awesome
Good job
thanks
boysie
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 43
Merit: 0


View Profile
November 11, 2016, 08:27:08 PM
 #596

what am I missing, when I setup a zcash pool the box to add in a wallet addr is blocked out.


Note: I found you make the RIG name the wallet plus Rig name

I find it odd you would make the worker name a property of the pool and not the miner.

by making it the pool property you can not name the rigs different workers and pass up to the pool which is silly, you are removing the basic options of the miner by doing this.

the Rig should have a worker Name and that's able to report up to the pool per rig and provide the wallet address on the pool config.

very odd

boysie
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 43
Merit: 0


View Profile
November 12, 2016, 07:46:05 AM
 #597

I'm struggling with the following setup which is fairly basic and odd that its either not working or just pain to setup

AutoStart Miner after miner reboot.

Things tried:
Rule
Trigger:  Detect offline + Detect miner API connection established
Match all

Actions:
Notification
Wait 15s
Start miner

Expected result : Miner starts after reboot, power loss, BSOD or any thing else that would cause the miner to reboot/power down and up again.

Actual result: miner never starts automatically

Manually running the rule results in the miner starting.

this basically makes the software almost totally useless....which is odd as it looks very good and worthy of the price tag, but I'm sure there is a simple explanation if you could respond please.

NOTE: the miner is using the agent installed and added as a full managed miner

Boysie
berron
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 670
Merit: 501



View Profile
November 12, 2016, 09:47:45 AM
 #598

Hi patrike,

Is it explained in any place how the software choose the maximum profit pool/coin to mine? I have the impression it's not able to change the pool in an optimum way when I mine user defined X11 coins in my baikal. When mining only in multicoin pools (nicehas, zpool, ltcrabbit,...) it seems to work perfect instead.

Thanks

Beware with ENT, shaddy things happen when try to mine it...
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1260
Merit: 1014


View Profile WWW
November 12, 2016, 02:39:55 PM
 #599

what am I missing, when I setup a zcash pool the box to add in a wallet addr is blocked out.

Note: I found you make the RIG name the wallet plus Rig name

I find it odd you would make the worker name a property of the pool and not the miner.

by making it the pool property you can not name the rigs different workers and pass up to the pool which is silly, you are removing the basic options of the miner by doing this.

the Rig should have a worker Name and that's able to report up to the pool per rig and provide the wallet address on the pool config.
Hi,

For most miner types (zcash just happens to be an exception right now), you have access to the 'Advanced' settings for the miner, where you specify a 'Worker suffix' that will be appended after the worker name. So if the pool is configured with a worker name 'MyWorker', and you give a miner the suffix '1' and another miner the suffix '2', the worker name being used for the miners will be MyWorker.1 and MyWorker.2.

For the Zcash miner type that just was introduced, I do see that the Advanced section of the miner configuration is disabled, simply because most settings doesn't apply. What I will look at for next release is to move this setting to make it more visible and also accessible for zcash mining. Thanks for the feedback

I'm struggling with the following setup which is fairly basic and odd that its either not working or just pain to setup

AutoStart Miner after miner reboot.

Things tried:
Rule
Trigger:  Detect offline + Detect miner API connection established
Match all

Actions:
Notification
Wait 15s
Start miner

Expected result : Miner starts after reboot, power loss, BSOD or any thing else that would cause the miner to reboot/power down and up again.

Actual result: miner never starts automatically

Manually running the rule results in the miner starting.
First of all, there are two types of Remote feature. Remote Agent and Remote Service. More info here: http://www.awesomeminer.com/help/remoteagent.aspx

The option 'Autostart miner' should automatically start a Managed Miner as soon as the Remote Agent/Service is started. However, if you are using the Remote Agent option, you need to have automatic login configured in Windows, otherwise Remote Agent will not start, and the mining will not automatically start. You find information about this on the link above.

Awesome Miner - The most powerful Windows software to manage and monitor ASIC, GPU and CPU miners
Centralized management for up to 10,000 miners, notifications, recovery, scripting, APIs, mobile web and profitability switching [Web site]
Join the Awesome Miner Affiliate Program and get a commission when you refer new customers to Awesome Miner
patrike
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1260
Merit: 1014


View Profile WWW
November 12, 2016, 02:43:17 PM
 #600

Hi patrike,

Is it explained in any place how the software choose the maximum profit pool/coin to mine? I have the impression it's not able to change the pool in an optimum way when I mine user defined X11 coins in my baikal. When mining only in multicoin pools (nicehas, zpool, ltcrabbit,...) it seems to work perfect instead.

Thanks
I had some discussion with another user about Baikal miner and I think the conculsion back then was that the Baikal miner didn't support chaning algorithm at the same time the pool was changed. Since then I've also seen discussions about updated firmware for Baikal that could address this.

What happens if you manually try to do 'Change pool' from a X11 pool and to X13 pool using Awesome Miner, while the mining is running? Does that operation work on the Baikal?

Awesome Miner - The most powerful Windows software to manage and monitor ASIC, GPU and CPU miners
Centralized management for up to 10,000 miners, notifications, recovery, scripting, APIs, mobile web and profitability switching [Web site]
Join the Awesome Miner Affiliate Program and get a commission when you refer new customers to Awesome Miner
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 364 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!