Bitcoin Forum
October 23, 2019, 01:34:06 AM *
News: Help collect the most notable posts made over the last 10 years.
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 »
  Print  
Author Topic: NSGminer v0.9.4: The Fastest NeoScrypt GPU Miner  (Read 219138 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
Scrappy007
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 64
Merit: 0


View Profile
February 04, 2018, 03:37:06 AM
 #561

Hello. I have problem, nsgminer is not work for many pools. For example when mine VIVO. Use the same setting, but change pool name and port only.

My settings: nsgminer --neoscrypt --gpu-platform 1 -o stratum+tcp://<pool:port> -u <wallet> -p c=VIVO -I 16 -g 1

When i use s.antminepool.com:4233 miner works good.
If i use eu1.altminer.net:4233 then miner not loading. Miner    always show empty CMD window.
What could be the problem?
1571794446
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1571794446

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1571794446
Reply with quote  #2

1571794446
Report to moderator
1571794446
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1571794446

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1571794446
Reply with quote  #2

1571794446
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
ermis4coin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
February 04, 2018, 11:09:49 AM
 #562

Please, forgive me for such a stupid questions! Can someone help me Huh

Maybe Ghostlander, do you have a few minutes to help me? If you give me your wallet address I can send you something as a sign of gratitude

Well, thank you everybody!

900KH/s for a GTX 1070 isn't bad. More in a few days.

It is bad. I get 1300 with my Zotac 1070. I have GPU clock +130MHz @2075 and Mem clock +620MHz @4417 with 68C temp.
I run: ccminer -a neoscrypt -i 16 -o stratum+tcp://pool.unimining.net:4236 -u xxx -p c=GBX
ermis4coin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
February 04, 2018, 11:18:34 AM
 #563

- This is my bat file: ccminer-x64 -a neoscrypt -o stratum+tcp://pool.unimining.net:4236 -u "[--wallet--]"
Try the -i 16 setting.
herbex
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 64
Merit: 0


View Profile
February 04, 2018, 11:47:37 AM
 #564

Hello. I have problem, nsgminer is not work for many pools. For example when mine VIVO. Use the same setting, but change pool name and port only.

My settings: nsgminer --neoscrypt --gpu-platform 1 -o stratum+tcp://<pool:port> -u <wallet> -p c=VIVO -I 16 -g 1

When i use s.antminepool.com:4233 miner works good.
If i use eu1.altminer.net:4233 then miner not loading. Miner    always show empty CMD window.
What could be the problem?
You use wrong port for altminer . should be 10001
ghostlander
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1177
Merit: 1019


No surrender, no retreat, no regret.


View Profile WWW
February 05, 2018, 03:42:34 AM
Last edit: February 05, 2018, 04:39:15 PM by ghostlander
 #565

New NeoScrypt CUDAminer v1.0.0 has been released. The links are in the OP.

It supports all NVIDIA GPUs with compute capability 5.0 and higher, i.e of the Maxwell and Pascal architectures. Should work on Volta, too, with manual settings. I've changed the name back to CUDAminer because both Christians who have managed the CCminer project back in 2014 are no longer in business, so the old name is rather confusing.

Both Stratum and GetWork should work fine. No GetBlockTemplate.

There is a single CUDA kernel written in PTX asm for the most part. CUDA 6.5 seems to do the best, CUDA 7.5 is slightly slower, CUDA 8.0 is considerably slower. Although there are 3 hashing modes which fit different GPUs:

-m 1 is for the Maxwell architecture. Derived from NSGminer. Does very well on 750 Ti like 270KH/s @ 1400MHz core / 3200MHz memory;

-m 2 is for the Pascal architecture with GDDR5, i.e. 1060 and 1070. Over 1.1MH/s on a reference 1070 with no overclocking;

-m 3 is for the Pascal architecture with GDDR5X, i.e. 1080. From TPruvot's miner. Needs more work though. 1080 is almost as fast as 1070 with it.

The miner is open source, no dev fees or anything, though your donations are welcome.

"If you've got a problem and have to spread some coins to make it go away, you've got no problem. You've got an expence." ~ Phoenixcoin (PXC) and Orbitcoin (ORB) and Halcyon (HAL)
encryptblockr
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 0


View Profile
February 05, 2018, 04:14:55 AM
 #566



VIRUS detected
clean up your code base
ghostlander
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1177
Merit: 1019


No surrender, no retreat, no regret.


View Profile WWW
February 05, 2018, 05:20:00 AM
 #567

VIRUS detected
clean up your code base

Ignorance detected.
Educate yourself.

"If you've got a problem and have to spread some coins to make it go away, you've got no problem. You've got an expence." ~ Phoenixcoin (PXC) and Orbitcoin (ORB) and Halcyon (HAL)
k0stas
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 513
Merit: 500


View Profile WWW
February 05, 2018, 07:16:45 AM
Last edit: February 05, 2018, 09:14:39 AM by k0stas
 #568

New NeoScrypt CUDAminer v1.0.0 has been released. The links are in the OP.

It supports all NVIDIA GPUs with compute capability 5.0 and higher, i.e of the Maxwell and Pascal architectures. Should work on Volta, too, with manual settings. I've changed the name back to CUDAminer because both Christians who have managed the CCminer project back in 2014 are no longer in business, so the old name is rather confusing.

Both Stratum and GetWork should work fine. No GetBlockTemplate.

There is a single CUDA kernel written in PTX asm for the most part. CUDA 6.5 seems to do the best, CUDA 7.5 is slightly slower, CUDA 8.0 is considerably slower. Although there are 3 hashing modes which fit different GPUs:

--mode 1 is for the Maxwell architecture. Derived from NSGminer. Does very well on 750 Ti like 270KH/s @ 1400MHz core / 3200MHz memory;

--mode 2 is for the Pascal architecture with GDDR5, i.e. 1060 and 1070. Over 1.1MH/s on a reference 1070 with no overclocking;

--mode 3 is for the Pascal architecture with GDDR5X, i.e. 1080. From TPruvot's miner. Needs more work though. 1080 is almost as fast as 1070 with it.

The miner is open source, no dev fees or anything, though your donations are welcome.


Tested with all cuda versions on 1060 3GB with power limit to 80W, core clock 1596MHz, and memory clock 4480MHz i use this settings for 1,5 years without any problem

cuda 6.5 was the faster
cuda 7.5  3% slower
cuda 8.0 20% slower
cuda 9.0 20% slower

edit : From my own tests till now only ccminer of KlausT is working well with cuda 9 and give the same speed like cuda 7.5


melpheos
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 478
Merit: 4


View Profile
February 05, 2018, 01:52:20 PM
 #569

Crashes on 1070ti when using --mode 2
ghostlander
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1177
Merit: 1019


No surrender, no retreat, no regret.


View Profile WWW
February 05, 2018, 03:02:11 PM
 #570

Crashes on 1070ti when using --mode 2

Maybe reduce the intensity. Does it work in other modes?

"If you've got a problem and have to spread some coins to make it go away, you've got no problem. You've got an expence." ~ Phoenixcoin (PXC) and Orbitcoin (ORB) and Halcyon (HAL)
melpheos
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 478
Merit: 4


View Profile
February 05, 2018, 03:07:01 PM
 #571

Crashes on 1070ti when using --mode 2

Maybe reduce the intensity. Does it work in other modes?


Haven't tested yet but it crashed without even setting any intensity.
I will when i'm back from work
k0stas
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 513
Merit: 500


View Profile WWW
February 05, 2018, 03:21:55 PM
 #572

Crashes on 1070ti when using --mode 2

Maybe reduce the intensity. Does it work in other modes?


Haven't tested yet but it crashed without even setting any intensity.
I will when i'm back from work

Use only the -m 2 is working
for some reason --mode 2  crashing

but better start the miner without the --mode option

ghostlander
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1177
Merit: 1019


No surrender, no retreat, no regret.


View Profile WWW
February 05, 2018, 05:15:36 PM
 #573

Crashes on 1070ti when using --mode 2

Maybe reduce the intensity. Does it work in other modes?


Haven't tested yet but it crashed without even setting any intensity.
I will when i'm back from work

Use only the -m 2 is working
for some reason --mode 2  crashing

but better start the miner without the --mode option

I've fixed this odd bug. Use -m 2 or stay with the defaults for now if you use the uploaded Windows binaries.

"If you've got a problem and have to spread some coins to make it go away, you've got no problem. You've got an expence." ~ Phoenixcoin (PXC) and Orbitcoin (ORB) and Halcyon (HAL)
Vlizzjeffrey
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 784
Merit: 503


Bitcoin King BTC


View Profile
February 06, 2018, 05:02:52 AM
 #574

i get 1.4 mh/s on my 1080ti on 60% power limit.
Only every time i close the miner  my nvidia drivers crash, not that big of a problem but thought i'd mention it.

           ▀██▄ ▄██▀
            ▐█████▌
           ▄███▀███▄
         ▄████▄  ▀███▄
       ▄███▀ ▀██▄  ▀███▄
     ▄███▀  ▄█████▄  ▀███▄
   ▄███▀  ▄███▀ ▀███▄  ▀███▄
  ███▀  ▄████▌   ▐████▄  ▀███
 ███   ██▀  ██▄ ▄██  ▀██   ███
███   ███  ███   ███  ███   ███
███   ███   ███████   ███   ███
 ███   ███▄▄       ▄▄███   ███
  ███▄   ▀▀█████████▀▀   ▄███
   ▀████▄▄           ▄▄████▀
      ▀▀███████████████▀▀
DeepOnion★  Anonymity Guaranteed
★  Anonymous and Untraceable
★  Guard Your Privacy
      ▄▄██████████▄▄
    ▄███▀▀      ▀▀█▀   ▄▄
   ███▀              ▄███
  ███              ▄███▀   ▄▄
 ███▌  ▄▄▄▄      ▄███▀   ▄███
▐███  ██████   ▄███▀   ▄███▀
███▌ ███  ███▄███▀   ▄███▀
███▌ ███   ████▀   ▄███▀
███▌  ███   █▀   ▄███▀  ███
▐███   ███     ▄███▀   ███
 ███▌   ███  ▄███▀     ███
  ███    ██████▀      ███
   ███▄             ▄███
    ▀███▄▄       ▄▄███▀
      ▀▀███████████▀▀
k0stas
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 513
Merit: 500


View Profile WWW
February 06, 2018, 08:28:29 AM
 #575

I increased power limit to 110W without to change anything else and the speed went from 720KH/s to 780KH/s but i think isn't worth for long term, 30W more for only 60KH/s.


ghostlander
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1177
Merit: 1019


No surrender, no retreat, no regret.


View Profile WWW
February 06, 2018, 09:54:25 PM
 #576

I increased power limit to 110W without to change anything else and the speed went from 720KH/s to 780KH/s but i think isn't worth for long term, 30W more for only 60KH/s.

If I reduce TDP of my watercooled GTX 1080 from 250W to 150W, the core clock speeds go down from ~2000MHz to ~1670MHz. The hash rate falls only by 70KH/s to 1.0MH/s due to the GDDR5X bottleneck. The lowest possible power limit is 125W which results in 0.9MH/s.

"If you've got a problem and have to spread some coins to make it go away, you've got no problem. You've got an expence." ~ Phoenixcoin (PXC) and Orbitcoin (ORB) and Halcyon (HAL)
hankt
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12
Merit: 0


View Profile
February 07, 2018, 09:06:01 AM
 #577

How would I launch for just GPU 7, an AMD card?
aciddude
Member
**
Offline Offline

Activity: 173
Merit: 26


View Profile WWW
February 07, 2018, 03:40:42 PM
Merited by ghostlander (10)
 #578

VIRUS detected
clean up your code base

Ignorance detected.
Educate yourself.


@Encryptblockr

What Ghostlander means by that is some Anti-viruses will flag miner software as a virus.  This is because a lot of bad actors try to hide miners inside malware etc....ages ago even Bitcoin-qt was flagged by anti-virus software until they removed the inbuilt CPU miner.

So basically it is a false positive - the code is 100% open source so you can read it yourself - If you read and understand code you'll see there's no virus hidden in there.....that's the beauty of opensource.



Please consider yourself (partially) educated..... Telling someone to "clean up their code base"  without even understanding what's going on just shows ignorance on your part.


FTC API + Block Explorer https://fsight.chain.tips
giveen1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 70
Merit: 0


View Profile
February 07, 2018, 04:49:11 PM
 #579

Pretty impressed with CUDAminer v1.0.0 with my 1060's

Nearly same performance as the HSRMiner-JustAMiner Fork, but dropped my temps by 4-6C.
hankt
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12
Merit: 0


View Profile
February 08, 2018, 03:55:54 AM
 #580

How would I launch for just GPU 7, an AMD card?

Oddly, when launched nsgminer only employs my Nvidia cards?

I want to use nsgminer strictly on the Amd cards. Can anyone assist me with configuration switches for that?
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!