Bitcoin Forum
April 19, 2019, 01:26:28 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.17.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1] 2 3 4 »  All
  Print  
Author Topic: [ANN][GRS] GroestlCoin BIP44 android wallet | Electrum | MultiGroestl | JSWallet  (Read 15421 times)
Anonylz
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 874
Merit: 501View Profile
August 07, 2014, 03:03:50 PM
Last edit: June 16, 2015, 09:19:41 PM by Anonylz
 #1

Dit is een vertaling van de eerste post in dit topic: https://bitcointalk.org/index.php?topic=525926.0

Ik ben deze week benaderd door GroestlCoin. Omdat ik alle cryptovaluta een warm hart toedraag en ik van mening ben dat wij elkaar allemaal nodig hebben en elkaar niet als concurrenten moeten zien heb ik hun eerste post vertaald. Het staat waarschijnlijk nog bol van de spelfouten, dus indien iemand anders een betere poging wil doen, ga gerust je gang.

Start 22 maart 09:00 PM GMT
Groestlcoin (GRS) – Het nieuwe thuis van GPU delvers

Over de naam:
De naam "Grøstl" is een meertalig samenraapsel van woorden dat verwijst naar een Oostenrijks recept wat doorgaans wordt bereid met kliekjes aardappel en varkensvlees dat in stukjes word gesneden. Dit wordt vervolgens in een pan gebakken in roomboter, samen met roomboter en uien. Veelgebruikte specerijen voor de bereiding zijn zout, peper, marjolein, komein en peterselie en het gerecht wordt geserveerd met een gebakken ei of kool. Gröstl lijkt erg op het Amerikaanse gerecht genaamd hash. De letter ‘ö’ is vervangen door ‘ø’, een letter uit het Deense alffabet die op dezelfde manier wordt uitgesproken als ‘ö’. Op deze manier bevat de naam, evenals de hashfunctie van het protocol,  een mix van zowel Deense als Oostenrijkse invloeden. De uitspraak van Grøstl lijkt wellicht een hele uitdaging. Als je bang bent dat je moeite krijgt met de uitspraak is hier een klein ezelfbruggetje om de uitspraak te onthouden: Zie de letter ‘ø’ alsof het een ‘eu’ is, bijvoorbeeld in het woord keuken. De letter is een zogenoemde vrije klinker.

Over de munt:
-   Is een cryptovaluta gebruikmakend van Proof of Work
-   Momenteel is er geen ASIC in omloop voor Groestl & het is onwaarschijnlijk dat deze in de nabije toekomst zal worden ontwikkeld. GroestlCoin zal voorlopig dus vrij zijn van ASIC minen.
-   Door bovengenoemde eigenschappen belichaamd GroestlCoin de eerlijke verspreiding en decentrale grondslag van cryptovaluta. Iedereen kan efficiënt delven met minimale verbruik of overlast.
-   Door de komst van ASIC’s zijn wij van mening dat decentraal delven binnenkort tot het verleden behoort, met behulp van GroestlCoin willen wij dit nieuw leven inblazen en dit concept naar een hoger niveau tillen.
-   De toegevoegde waarde van GroestlCoin is dat het zogehete “rijkdom voordeel” (het bezitten van meerdere GPU’s) wordt verkleint, dit maakt GroestlCoin eerlijker dan andere cryptovaluta.
-   Staat voor democratisering van valuta en delven, de mogenlijkheid om, volledig anoniem, direct wereldwijd geld te verzenden en te ontvangen, zonder het betalen van exorbitante commissies aan banken, met behoud van veiligheid.
-   Door een innovatief algoritme is het energieverbruik van GroestlCoin lager, de veiligheid hoger en de beloning voor delvers duurzamer dan het geval is bij munten die gebaseerd zijn op een sha256, scrypt, x11 en x13 algoritme.
-   Wij streven ernaar om Groestlcoin beschibaar te stellen voor het grote publiek. Innovatief en gebruiksvriendelijk voor iedereen. Intergriteit en transparantie staan bij ons hoog in het vaandel. Crypto valuta zijn de toekomst en GroestlCoin zal een van de leiders zijn van de huidige R3\/0_|utie.

Over het algoritme:
-   Is een itererende hash functie, waarbij de compressie functie is opgebouwd uit twee vaste, grote, verschillende permutaties. Het ontwerp van Grøstl is transparant en gebaseerd op principes die zeer verschillen van de SHA-family. De twee gebruikte permutaties worden gebouwd met behulp van de zogehete ‘wide trail design’ strategie, die het mogelijk maakt om krachtige verklaringen te geven over de weerstand van Grøstl tegen een grote verscheidenheid van crypto-analytische aanvallen. Indien deze permutaties worden verondersteld geschikt te zijn, is dit het bewijs voor de beveiliging van de hashfunctie.
-   Kan en wordt versterkt door de hardware genaamd AES support. Dit is aanwezig in de meeste moderne CPU’s. Dit zorgt ervoor dat het efficientie verschil tussen CPU en overige manieren van delven wordt verkleint. Groestl (oude CPU/GPU) – Groestl maakt een afweging tussen zaken als aankoop van nieuw materiaal, reactietijd en energieverbruik. Hierdoor verbruikt Groestl minder energie per hash dan andere algoritmen. Doordat het hashing algoritme eenvoudig is, presteren ook oudere CPU’s of GPU’s goed. Voor meer informatie verwijzen we naar de volgende link: http://www.groestl.info/Groestl.pdf
-   Is het meest energie efficiënte algoritme voor GPU’s in de huidige cryptovaluta markt. De praktijk heeft uitgewezen dat Groestl het laagste energieverbruik, warmte en geluidsoverlast geeft van alle recent uitgebrachte algoritmen. Dit zorgt voor een stillere en meer efficiëntere manier  van delven.
-   Is bedoeld om de toekomst van het delven te zijn. Groestlcoin is trots dat het als eerste gebruik maakt van dit nieuwe efficiënte algoritme.
-   Is een recent voorgesteld cryptografisch hashing algoritme dat een vergelijkbare structuur en toepassingen heeft als de Advanced Encryption Standard (AES). Het doel van dit document is het presenteren van het ontwerp van het samenwerkingsverband tussen AES en Grøstl met gebruik van minimale middelen door een pijpleidingconstructie. Het voordeel van deze samenwerking is dat het op efficiente wijze zowel voorziet in een cryptografische hashfunctie, en daarnaast dienst doet als blocknummer. Het systeem is gericht op de Altera Cyclone IV FPGA. Het document geeft een volledige omschrijving van het ontwerp en de ingebruiname, almede een analyse van de resultaten van deze fusie.  Tot slot worden verschillende mogenlijkheden van het gebruik van Grøstl met elkaar vergeleken.
-   Is een byte-georiënteerd SP-netwerk dat verschillende componentented heeft geleend van AES. De S-box (substitution of vervangings-box) die wordt gebruikt is identiek met AES. Het gevolg is een sterke verwarring en verspreiding binnen Grøstl.
-   Is een zogehete wide-pipe constructie waarbij de grootte van de interne status aanzienlijk groter is dan de omvang van de output. Dit heeft het bekende effect dat generieke aanvallen tegen de hashfunctie aanzienlijk worden vermoeilijkt.
-   Levert op een wijd vlak verschillende goede prestaties en heeft daarnaast verschillende maatregelen getroffen tegen zogehete side-channel attacks die zichzelf reeds hebben bewezen door AES.

Over de AES versnelling:
De samenstellingsfunctie is gebaseerd op een gekoppelde 256– of 512-bit permutatiefunctie P en Q en wordt gedefinieerd als
f(h, m) = P(h ⊕ m) ⊕ Q(m) ⊕ h

De permutatiefuncties P en Q zijn verregaand gebaseerd op het Rijndael (AES) bloknummer, maar opereren middels 8×8 of 8×16 serie van bytes, in plaats van 4×4. Net als AES bestaat iedere ronde uit vier handelingen:

1. AddRoundKey (de rondenummers van Grøstl hebben een vaste waarde, maar verschillen tussen P en Q)
2. SubBytes (maakt gebruik van de Rijndael S-Box, waardoor het delen van AES uitvoeringen mogelijk worden gemaakt.
3. ShiftBytes (een uitbreiding in vergelijking met AES, hierdoor verschillen P en Q en 512- en 1024-bit versies)
4. MixColumns (maakt gebruik van een 8×8 matrix in plaats van de 4×4 Rijndael matrix.
Grøstl onderscheid de input in blokken en berekent herhaldelijk de hi = f(hi-1, mi). Echter, Grøstl behoud een hash status van tenminste twee maal de grootte van de laatste output (512 of 1024 bits), welke aan het einde van de hashberekening wordt afgeroomd.  ▄▄                                  ▄▄
 ███▄                            ▄███
  ██████                      ██████
   ███████                  ███████
    ███████                ███████
     ███████              ███████
      ███████            ███████
       ███████▄▄      ▄▄███████
        ██████████████████████
         ████████████████████
          ██████████████████
           ████████████████
            ██████████████
             ███████████
              █████████
               ███████
                █████
                 ██
                  █
veil|     PRIVACY    
     WITHOUT COMPROMISE.      
▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂
|   NO ICO. NO PREMINE. 
   X16RT GPU Mining. Fair distribution.  
|      The first Zerocoin-based Cryptocurrency      
   WITH ALWAYS-ON PRIVACY.  
|                   ▄▄████
              ▄▄████████▌
         ▄▄█████████▀███
    ▄▄██████████▀▀ ▄███▌
▄████████████▀▀  ▄█████
▀▀▀███████▀   ▄███████▌
      ██    ▄█████████
       █  ▄██████████▌
       █  ███████████
       █ ██▀ ▀██████▌
       ██▀     ▀████
                 ▀█▌
   ▄███████
   ████████
   ███▀
   ███
██████████
██████████
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
     ▄▄█▀▀ ▄▄▄▄▄▄▄▄ ▀▀█▄▄
   ▐██▄▄██████████████▄▄██▌
   ████████████████████████
  ▐████████████████████████▌
  ███████▀▀▀██████▀▀▀███████
 ▐██████     ████     ██████▌
 ███████     ████     ███████
▐████████▄▄▄██████▄▄▄████████▌
▐████████████████████████████▌
 █████▄▄▀▀▀▀██████▀▀▀▀▄▄█████
  ▀▀██████          ██████▀▀
      ▀▀▀            ▀▀▀
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1555680388
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1555680388

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1555680388
Reply with quote  #2

1555680388
Report to moderator
jackielove4u
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 587
Merit: 526View Profile WWW
June 16, 2015, 07:33:10 PM
 #2Electrum-grs is een lichtgewicht “slanke client” groestlcoin portemonnee voor Windows, MacOS en Linux en is gebaseerd op een client-server protocol. Het grootste voordeel ten opzichte van de orginele Groestlcoin client zijn de ondersteuning van multi-signature portemonnees en het niet behoeven te downloaden van de gehele blokketen.


Indien je een gewone gebruiker bent van Groestlcoin en eenvoudigweg het gebruikersgemak van een web-portemonnee wilt, met de beveiligingstandaard van de volledige applicatie en daarnaast multi-signature ondersteunt wilt zien, dan is Electrum-GRS de juiste keuze voor jou.

Kenmerken:
• Versleutelde portemonnee – Het bestand dat je groestlcoins bevat is beveiligd met een wachtwoord. Je bent beschermt tegen diefstal.
• Deterministische sleutel voortbrenging – Indien je jouw portemonnee verliest kan je deze herstellen vanuit de seed. Je bent beschermt tegen je eigen fouten.
• Direct te gebruiken – De client download de blokketen niet, maar vraagt deze informatie bij een server op. Hierdoor is er geen vertraging en loopt je portemonnee altijd synchroon met het netwerk.
• Vrijheid en privacy – De server slaat gebruikersgegevens niet op. Je bent niet verbonden aan 1 enkele server en de server hoeft je niet te herkennen.
• Geen scripts: Electrum download geen enkele code. Indien een server is gecompromitteerd kan deze je geen willekeurige code sturen om te proberen je groestlcoins te stelen.
• Geen single point of failure – Doordat de servercode openbaar beschikbaar is kan iedereen een server draaien.
• Transacties worden lokaal ondertekend – Jouw persoonlijke sleutel wordt niet gedeeld met de server. Je hoeft de server je geld dus niet toe te vertrouwen.
• Firewall vriendelijk – De client hoeft geen poort te openen, in plaats daarvan controleert hij de server regelmatig op updates.
• Vrije software – Gnu GPL v3. Iedereen kan de code controleren.
• Geschreven in Python – De code is kort en eenvoudig te bekijken.
• Gebruiksvriendelijk – Ondersteuning van Groestlcoin URIs, ondertekende URIs en Groestlcoin aliasen.
• Geen opsluiting – Je kan je persoonlijke sleutel exporteren en gebruiken in andere versies van Groestlcoin.
• Geen downtime – Electrum servers zijn gedecentraliseerd en redundant. Je portemonnee zal het nooit laten afweten.
• Zekerheidscontrole – Electrum portemonnee verifieerd alle transacties in je geschiedenis met behulp van SPV.
• Koude Opslag – Houdt je persoonlijke sleutels offline en ga online met een alleen-kijken portemonnee. Onderteken transacties van een computer die altijd offline is. Verzend de transacties via een apparaat dat jouw sleutels niet bezit.
• Multisign – Verdeel de toestemming om munten te spenderen tussen meerdere portemonnees met behulp van parallelle BIP32 afleidingen en P2SH adressen (“2 van de 2”, “2 van de 3”). Compact tot een reeks behorende formaat voor niet of gedeeltelijk ondertekende transacties welke de BIP32 master publieke sleutel en de afleiding hiervan bevatten die nodig zijn om de input te ondertekenen. Tot een reeks behorende transacties kunnen worden verzonden naar mede-ondertekenaars of naar koude opslag met behulp van QR codes.
• Mede-ondertekenaar pool plugin – versleuteld communicatie kanaal voor multisign portemonnees, voor het verzenden en ontvangen van gedeeltelijk ondertekende transacties.
• Val op – Draai een publieke Electrum server, publiceer je bericht en bereik duizenden Groestlcoin gebruikers.

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt gegeven van de volgende zaken:
1. Lukt het om munten te ontvangen? (test met kleine bedragen om mogelijk verlies te beperken)
2. Lukt het om munten te verzenden?
3. Lukt het om een QR code te scannen van een andere telefoon?
4. Werkt de mede-ondertekenaars pool als je gebruik maakt van een multi-sign portemonnee?
5. Werkt het virtuele toetsenbord wanneer wordt gevraagd om je portemonnee wachtwoord in te geven?
6. Wordt electrum1.groestlcoin.org en electrum2.groestlcoin.org automatisch gedetecteerd bij Tool – Network?
7. Lukt het om persoonlijke sleutels te vegen?

Deze applicatie bevat de GPL versie 3 licentie. Er is geen garantie en derden partijen kunnen niet aansprakelijk worden gesteld in geval van schade. Als deze applicatie ervoor zorgt dat munten verloren raken wordt deze schade niet gecompenseerd. Gebruik van de applicatie is volledig op eigen risico.

De applicatie heeft mogelijk niet ontdekte fouten en problemen. Feedback kan worden verstuurd via de volgende wegen:
1. PM sturen
2. email: groestlcoin@gmail.com
3. Plaats opmerkingen of fouten in dit topic

Belangrijk:
Bewaar je geheime zin op een veilige plek!
De multi-signature adressen beginnen met een “3” en niet met een “F”
Electrum-GRS maakt een versleutelde bestandsnaam “default_wallet” in plaats van “wallet.dat” (zoals in Groesltcoin Core gebruikelijk is)
• Locatie windows: Navigeer naar C:\Gebruikers\gebruikersnaam\AppData\Roaming\Electrum-grs\wallets  (of open windows explorer en vul in %appdata%\Electryum-grs\wallets) en maak een back-up van default_wallet door het bestand te kopiëren en te verplaatsen naar een veilige locatie
• Lokatie Mac: Navigeer naar ~/Libarary/Application Support/Electrum-grs/wallets en maak een back-up van default_wallet door het bestand te kopiëren en te verplaatsen naar een veilige locatie

Je kan Electrum-GRS downloaden via de onderstaande links en Groestlcoin gebruiken binnen 5 minuten.
Download de OSX DMG portemonnee hier: https://github.com/GroestlCoin/electrum-grs/releases/download/v2.0.3/Electrum-grs-2.0.3.dmg
Download de Windows portemonnee hier:  https://github.com/GroestlCoin/electrum-grs/releases/download/v2.0.3/Electrum-grs-2.0.3-setup.exe
Voetnoot: De QR code scanner wordt niet ondersteund in Windows en OSX binaries

Broncode:
Github server:  https://github.com/GroestlCoin/electrum-server
Github client: https://github.com/GroestlCoin/electrum
jackielove4u
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 587
Merit: 526View Profile WWW
June 16, 2015, 07:33:47 PM
 #3MultiGroestl is een lichtgewicht “slanke client” Groestlcoin portemonnee voor Windows, MacOS en Linux, gebaseerd op groestlcoinj. Het grootste voordeel ten opzichte van de originele Groestlcoin client bestaat uit de ondersteuning voor het simultaan openen van meerdere portemonnees en het niet hoeven te downloaden van de gehele blokketen.


Indien je een gewone gebruiker bent van Groestlcoin en op zoek bent naar een portemonnee die werkt zonder al te veel gedoe, dan is MultiGroestl voor jou de juiste keuze.

Kenmerken:
• Meerdere portemonnees kunnen gelijktijdig worden geopend.
• Snel en eenvoudig te installeren op alle grote besturingssystemen (Windows, Mac, Linux)
• Veilig door het ontwerp – Alle persoonlijke sleutels worden versleuteld opgeslagen op je lokale apparaat (of op een usb stick)
• Sneller – Synchroniseert met het netwerk door enkel de blok koppen zeer snel te downloaden.
• Lichter – Niet benodigd om de gehele Groestlcoin blokketen te downloaden en op te slaan.
• Eenvoudig – Geen verplichting om extra nodes te zoeken of het configuratie bestand aan te passen.
• Toont de laatste koerswaardering van Groestcoin op Poloniex
• Importeer en exporteer je persoonlijke sleutels.
• Grafiek van je balansontwikkeling van de afgelopen 30 dagen.
• Free en gedecentraliseerd – Open Source met MIT licentie.
• Internationaal – meerdere talen worden ondersteunt .

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt gegeven van de volgende zaken:
1. Lukt het om munten te ontvangen? (test met kleine bedragen om mogelijk verlies te beperken)
2. Lukt het om munten te verzenden?
3. Lukt het om een QR code te scannen van een andere telefoon?
4. Werkt de grafische weergave bij jou?
5. Hoe lang duurt het om de blokketen te synchroniseren?
6. Wordt jouw taal ondersteunt?
7. Berekend de applicatie de wisselkoers juist?

Indien de blokketen niet synchroniseerd of vast raakt, ga dan simpelweg naar Tools – reset blockchain and Transaction. De applicatie zal zeer snel synchroniseren (het programma sluiten is geen noodzaak). Deze applicatie bevat de GPL versie 3 licentie. Er is geen garantie en derden partijen kunnen niet aansprakelijk worden gesteld in geval van schade. Als deze app ervoor zorgt dat munten verloren raken wordt deze schade niet gecompenseerd. Gebruik van de applicatie is volledig op eigen risico.

De applicatie heeft mogelijk niet ontdekte fouten en problemen. Feedback kan worden verstuurd via de volgende wegen:
1. PM sturen
2. email: groestlcoin@gmail.com
3. Plaats opmerkingen of fouten in dit topic

Belangrijk:
MultiGroestl maakt een versleutelde bestandsnaam “multigroestl.wallet” in plaats van “wallet.dat” (zoals in Groestlcoin Core gebruikelijk is)
• Locatie windows: Navigeer naar C:\gebruikers\gebruikersnaam\AppData\Roaming\multigroestl  (of open windows explorer en vul in %appdata%\MultiGroestl) en maak een back-up van multigroestl.wallet door het bestand te kopiëren en te verplaatsen naar een veilige locatie
• Locatie Mac: Navigeer naar ~/Libarary/Application Support/multigroestl  en maak een back-up van multigroestl.wallet door het bestand te kopiëren en te verplaatsen naar een veilige locatie

Je kan Multigroestl downloaden via de onderstaande links en Groestlcoin gebruiken binnen 5 minuten.
Download de Linux portemonnee hier: https://mega.co.nz/#!74llBIjY!4nQWHuEAMg1ndP1SHlsQ24Yf09greVCIo2qvu4XpDqE
Download de OSX DMG portemonnee hier: https://mega.co.nz/#!WkkllTBS!d_DSbixYPi38hPx84UBTmrQi05anfrgkgxc5hlgrpcc
Download de Windows portemonnee hier:  https://mega.co.nz/#!LkFRiQSI!mR3JXUMiqUbLeMgOASIfKfaqcHHfZFEWv2zg5VVtMq0h

Broncode:
Groestlcoin java bibliotheek voor Multigroestl:  https://github.com/GroestlCoin/groestlcoinj-mb-alice
MultiGroestl portemonnee: https://github.com/GroestlCoin/MultiGroestl
jackielove4u
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 587
Merit: 526View Profile WWW
June 16, 2015, 07:34:16 PM
 #4Een BIP-0032/-0039/-0044 verenigbare HD Groestlcoin portemonnee


Na een periode van hard werken aan de aanpassingen voor de laatste Wallet32 (v.0.3.17) voor Android is de Groeslcoin wallet32 beta (v0.1.3) klaar voor testen. De applicatie maakt het mogelijk om Groestlcoin met behulp van QR codes en URI links op je apparaat te verzenden en ontvangen. Sla je geheime zin op en email deze aan jezelf als je van de applicatie gebruik gaat maken! Op die manier kunnen je munten worden teruggevonden, zelfs wanneer jij je telefoon verliest.

Groestlcoin wallet32 verwezenlijkingen:
Bip-0032 voor het implementeren van een HD wallet
BIP-0039 voor het implementeren van een ezelsbruggetjes code of ezelsbruggetjes zin voor het aanmaken van deterministische portemonnees ( het proces om in een Bip-0032 seed te veranderen)
Bip-0044 voor het implementeren van een logische hiërarchie van deterministische portemonnees, gebaseerd op een algoritme zoals beschreven in BIP-0032 (specifiek formaat van een BIP-0032 portemonnee)

Kenmerken:
• Meerdere logische “rekeningen” binnen iedere portemonnee
• Nieuwe ontvangst en wisselgeld adressen voor iedere transactie.
• De portemonnee dient slechts eenmalig te worden veilig gesteld, tijdens het eerste gebruik.
• De portemonnee back-up bestaat uit een simpele lijst van 12 gewone woorden (BIP-0039)
• Dezelfde portemonnee kan op een veilige manier gelijktijdig via meerdere apparaten worden aangesproken.
• Portemonnee informatie is beveiligd door Groestl toegangscode
• Importeer papieren portemonnees en veeg ze.

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt gegeven van de volgende zaken:
1. Lukt het om munten te ontvangen? (test met kleine bedragen om mogelijk verlies te beperken)
2. Lukt het om munten te verzenden?
3. Lukt het om een QR code te scannen van een andere telefoon?
4. Lukt het om munten op te vragen via email of andere android services?
5. Hoe lang duurt het voordat de blokketen gesynchroniseerd is?
6. Hoeveel ruimte neemt de applicatie in beslag?
7. Berekend de applicatie de wisselkoers juist?

Belangrijk:
Sla je geheime zin op een veilige plek op!

Om de applicatie te sluiten druk je simpelweg op de terug toets, totdat het thuisscherm is bereikt. De applicatie zal zichzelf sluiten (het is niet noodzakelijk om de verbinding te verbreken).
Deze applicatie bevat de GPL versie 3 licentie. Er is geen garantie en derden partijen kunnen niet aansprakelijk worden gesteld in geval van schade. Als deze applicatie ervoor zorgt dat munten verloren raken wordt deze schade niet gecompenseerd. Gebruik van de applicatie is volledig op eigen risico.

De applicatie heeft mogelijk niet ontdekte fouten en problemen. Feedback kan worden verstuurd via de volgende wegen:
1. PM hashengineering op bitcointalk  https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=155038
2. email: hashengineeringsolutions@gmail.com
3. Plaats opmerkingen of fouten in dit topic

Groestlcoin Wallet32 is beschikbaar in de Google Playstore: https://play.google.com/store/apps/details?id=hashengineering.groestlcoin.wallet32

Broncode:
Groestlcoin Java Library (voor de Android applicatie en mogelijk andere software): https://github.com/HashEngineering/groestlcoinj
Groestlcoin Wallet32 Android broncode: https://github.com/GroestlCoin/GroestlCoin-Wallet32
jackielove4u
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 587
Merit: 526View Profile WWW
June 16, 2015, 07:34:40 PM
 #5Klaar-voor-gebruik HTML5 cross-platform Groestlcoin portemonnee, enkel door jou beheerd.


Groestlcoin is verheugd om onze nieuwe HTML5 klaar-voor-gebruik portemonnee, JSWallet aan te kondigen. Wij hebben naar onze gemeenschap geluisterd en een snelle, makkelijke, sexy wallet  ontwikkeld voor meerdere plaformen of browsertypen.

Wij zijn bij onze oorspronkelijke gedachte gebleven door zowel geen toegang te hebben tot munten van onze gebruikers door gevoelige informatie lokaal op te slaan, alsook het veiligstellen van je portemonnee mocht de site ooit offline gaan door deze door meerdere systemen te laten ondersteunen.

Maak een portemonnee aan in minder dan 5 seconden door je muis over het scherm te laten bewegen (of je vinger als je een touch-screen hebt) zonder dat je hierbij gebruikersinformatie afstaat. Door de beweging van de gebruiker als input te gebruiken voegen zijn bewegingen entropie (willekeurigheid) toe aan de berekening die ten grondslag ligt aan de het toekennen van de private sleutel van de Groestlcoin portemonnee.

Zou kan de JSWallet interpreteren als een “hot-wallet” waarbij jouw geheime URL gelijk staat aan je sleutel, welke optioneel extra kan worden beveiligd met een wachtwoord. JSWallet genereerd een splinternieuwe portemonnee met een publieke sleutel. Als je in de URL/adresregel kijkt zie je een willekeurig-ogende rij van letters en cijfers welke begint met ‘#’ of hash – de code achter de hash is dat wat jij zelf hebt ingegeven om te onthouden en is een “geheime link”welke nergens anders zichtbaar is dan op de browser van je eigen apparaat. Deze URL kopieer je vervolgens op een veilige plek, of voeg hem toe aan je favorieten om in de toekomst verbinding te maken.Kenmerken:
•   Geen login vereist
•   Wachtwoord is optioneel
•   Werkt op meerdere apparaten
•   Maak een “onthoud portemonnee”
•   Groestlcoins worden opgeslagen aan de kant van de gebruiker
•   Geschreven in HTML5
•   Nieuwe portemonnee in minder dan 5 seconden

Maak je eigen URL door een onthoud portemonnee aan te maken. Een onthoud portemonnee staat voor een willekeurige wachtwoordzin die alleen jij kent. Dit maakt het mogelijk om je persoonlijke URL te onthouden zodat je in iedere willekeurige browser toegang kan verkrijgen tot je portemonnee. Je wachtwoordzin is kritiek voor de veiligheid. In het algemeen kan gesteld worden dat een goede wachtwoordzin aan de volgende eisen voldoen:
•   Ten minste 10 woorden lang
•   Letter, hoofdletters, cijfers en tekens
•   Woorden die normaliter niet voorkomen in een boek, liedje of wachtwoordsysteem
•   Voor de gebruiker makkelijk te onthouden is
•   Onmogelijk om voor iemand anders te raden

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt gegeven van de volgende zaken:
1.   Lukt het om munten te ontvangen? (test met kleine bedragen om mogelijk verlies te beperken)
2.   Lukt het om munten te verzenden?
3.   Lukt het om een QR code te scannen van een andere telefoon?
4.   Hoor je een geluid zodra je munten verzend of ontvangt?
5.   Werkt het op alle (mobiele) browsers?
6.   Is de transactie voltooid binnen een aantal seconden?
7.   Berekend de applicatie de wisselkoers juist?

Belangrijk:
Kopieer de volledige URL op een veilige plek of voeg hem toe aan je favorieten voor toegang in de toekomst.
Ondanks dat ‘de geheime URL’ nooit wordt opgeslagen op het internet, slaan de meest moderne browsers iedere URL op die je bezoekt. Dit betekend dat je nieuwe veilige onthoudportemonnee mogelijk ook wordt opgeslagen. Dit is natuurlijk handig als je de enige persoon bent die een apparaat gebruikt, maar kan gevaar opleveren als je een apparaat deelt met andere gebruikers, of gebruik maakt van een publiek toegangkelijke computer. Om deze reden adviseerd het team achter de ontwikkeling van JSWallet dat je altijd gebruik maakt van de wachtwoord functionaliteit, of ervoor kiest om de JSWallet alleen te gebruiken voor snelle transacties, waarna de portemonnee waardeloos is geworden en van geen belang meer is. Alleen op deze manier kan worden voorkomen dat een aanvaller die toch jouw geheime URL in handen weet te krijgen financiele schade kan berokkenen. Een andere manier kan zijn het verwijderen van de browsergeschiedenis zoals de meeste gewend zijn te doen ingeval van vernederende webadressen of ongewenste URL’s.

De applicatie heeft mogelijk niet ontdekte fouten en problemen. Feedback kan worden verstuurd via de volgende wegen:
1. PM sturen
2. email: groestlcoin@gmail.com
3. Plaats opmerkingen of fouten in dit topic

Genereer die van jouw via jswallet.groestlcoin.org

De broncode zal binnenkort online komen via: https://github.com/Groestlcoin/grs-rush-wallet
Zeta0S
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1736
Merit: 1011


View Profile
July 20, 2015, 11:53:17 PM
 #6

staat inmiddels ook op Bitcoinupdate
http://www.bitcoinupdate.nl/home/groestlcoin-ondergewaardeerd-heel-veel-wallets

Get a HUGE 3% discount with promo code: MOON @ Genesis Mining
https://www.genesis-mining.com
jackielove4u
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 587
Merit: 526View Profile WWW
August 22, 2015, 06:19:25 PM
 #7Groestlcoin Gemaksdelver is een software pakket ontworpen om alle nauwkeurige, martelende technologische verwensingen die de gemiddelde persoon te voorduren krijgt wanneer hij Groestlcoin begint te delven weg te nemen. Het Gemaksdelver pakket bevat de laatste auto/tuning delving software voor Groesltcoin en Electrum/GRS portemonnee voor snel en gemakkelijke toegang naar gedolven munten.


Als je op zoek bent naar een gemakkelijke delver zonder een immense zoektocht naar de juiste configuratie  bestanden voor jouw specifieke GPU dan is Groestlcoin Gemaksdelver de juiste keuze voor jouw.

Eigenschappen
• Ingebouwd auto-tuning mechanisme – Auto-tuned zichzelf terwijl je bezig bent, op basis van de CPU van de gebruiker of, indien van toepassing, GPU capaciteit.
• Niet zoeken naar pools en geen noodzaak om uit te zoeken hoe alles werkt
• Geen noodzaak om .bat bestanden te bewerken
• Geen uren laadtijd van je Groestlcoin portemonnee voordat je iets kan gebruiken of er munten binnenkomen
• Goede ondersteuning – Werkt met alle cpu’s en gpu’s
• Enorm eenvoudig – slechts één bestand om aan te klikken
• Het programma souffleert voor de gebruikers dat ze de driver van hun videokaart moeten installeren (indien nodig)
• Er is geen kennis nodig met betrekking tot het delven
• Free en gedecentraliseerd – Open source

Hoe gebruik je de Groestlcoin Gemaksdelver:
1. Unzip het zipbestand
2. Draai het RunMe.vbs bestand
3. Kies optie 1 om het delven te beginnen

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt aangeleverd voor het volgende:
1. Lukt het om Groesltcoin te delven met je cpu?
2. Lukt het om Groestlcoin te delven met een AMD grafische kaart?
3. Lukt het om Groestlcoin te delven met een nVidia grafische kaart?
4. Ontvang je munten in je portemonnee?
5. Werk de autotuning functionaliteit correct?

Belangrijk:
• Er is geen garantie en er kan geen partij aansprakelijk worden gesteld voor geleden schade. Indien je munten verliest of schade ondervind aan je GPU/CPU door gebruik van deze applicatie zal deze niet worden gecompenseerd. Gebruik geschied op eigen risico.

De applicatie heeft mogelijk niet gevonden fouten of problemen. Om feedback achter te laten:
1. stuur een pb
2. Email: groestlcoin@gmail.com
3. Plaats berichten van foutmeldingen in dit topic

Belangrijk:
Sla je geheime zin op een veilige plek op!
Electrum-GRS maakt een versleuteld bestand aan genaamd default_wallet in plaats van wallet.dat (zoals dat gebruikelijk is in Groestlcoin Core)
• Locatie van de portemonnee: navigeer naar C:\Gebruiker\GEBRUIKERS NAAM\Appdata\Roaming\Electrum-grs\wallets (of open windows explorer en toets %appdata%\electrum-grs\wallets) en back-up je default_wallet bestand door een kopie te maken en te verplaatsen naar een veilige locatie

Download de Groestlcoin Gemaksdelver
Hier: https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-Easyminer/archive/1.0.zip

Broncode: https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-Easyminer
jackielove4u
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 587
Merit: 526View Profile WWW
August 22, 2015, 06:20:02 PM
 #8Groestlcoin Multisig is een krachtig rekening beheers instrument en veilig opslag middel voor Groestlcoin. Het ondersteunt gedecentraliseerde sleutel generatie, offline ondertekenen, gedeelde alleen-lezen portemonnees, snelle synchronisatie op meerdere apparaten, volledige ondersteuning van BIP32 (hiërarchisch gedetermineerde portemonnees), en de doorsnee m-van-de- n multihandtekening transacties. Het heeft meerdere toepassingen, variërend van veilige koude opslag voor individuen tot bedrijfsgrote rekeningen die kunnen worden ingezet en gemonitord door de gehele organisatie. Een Multisig portemonnee voor Windows, MacOS en Linux met de veiligheid van een volwaardige node.


Als je op zoek bent naar een interactieve desktop applicatie voor transacties op het Groestlcoin netwerk die tevens m-van-de-n transacties en meerdere gebruikers/apparaten ondersteunt dan is Groestlcoin Multisig voor jou de juiste keus!

Eigenschappen
• Groestlcoin Multisig staat het toe aan gebruikers om een volle portemonnee te draaien zoals bijvoorbeeld Groestlcoin-qt en Groestlcoin-wpf
• Maak facturen aan voor jouw bedrijf
• Rekeningen kunnen worden aangemaakt op zo’n manier dat het aantal autorisaties en benodigde handtekeningen afhankelijk is van het beleid dat een bedrijf wenst te implementeren. Bijvoorbeeld, een bedrijf stelt het zo in dat van de 5 personen die bevoegd zijn een handtekening te zetten er minimaal 3 moeten zijn die een transactie goedkeuren. Zodra het aantal vereiste handtekeningen is bereikt wordt een transactie door Groestlcoin multisig in het netwerk toegevoegd en verspreid in het netwerk.
• Heeft geen standaard publiek adres. De portemonnee zal altijd een betaal naar scripts adres (p2sh) hanteren) zelfs als dit 1 op 1 gebeurt.
• Voelt meer aan als een versleutelings-management systeem dan een portemonnee
• Bouwen op een drie voor Groestlcoin gemaakte libraries, GroestlcoinCore, CoinQ, en CoinDB, welke allemaal functionaliteiten uitvoeren voor het Groestlcoin data syteem, zoals het verbinden van peers en het verwerken van blijvende opslag.
• De portemonnee kan een maximum van 8-van-de-8 ondertekeningsadressen ondersteunen.
• Een bedrijfsmatige portemonnee welke vergelijkbaar is met Armory.
• Eenvoudig te installeren – Bevat standaard opties voor de meest gangbare configuratie. Het is ontworpen met een logisch georganiseerde en overzichtelijke grafische interface die op een duidelijke manier de belangrijkste functies en meest relevante gebruikers informatie weergeeft.
• Zowel bedrijfsmatig als persoonlijk te gebruiken. Het is opgezet om gedeelde meervoudig ondertekenings rekeningen op te zetten door het gebruik van hiërarchisch bepaalde sleutelketens. Het ondersteunt de best mogelijke beveiligingsmogelijkheden die momenteel beschikbaar zijn en wordt door leden van ons team aangemerkt als de meest veilige portemonnee. Genereer private sleutels offline, deel veilig publieke sleutelketens en maak gedeelde rekeningen met m-van-de-n ondertekening beleid. Exporteer of print private sleutelketens voor een veilige back-up.
• Bouw op een Service-georiënteerde platform bouwstijl, welke zowel ontwikkeld is voor bedrijfsmatig beleid als voor sleutelketen en rekening management. Het kan eenvoudig een virtueel oneindige hoeveelheid sleutels aan en nieuwe rekeningen kunnen snel en eenvoudig worden aangemaakt en gesynchroniseerd vanaf meerdere apparaten.
• Zeer snel – Het is gebouwd met gebruik van C++. Het beschikt daarnaast tevens over vereenvoudigde betaal verificatie, welke de noodzaak van het volledig downloaden van de blokketen om netwerksynchronisatie te verkrijgen overbodig maak. Voor degene die willen vertrouwen op hun eigen validatie node is het mogelijk om te verbinden met iedere node die de taal van het Groestlcoin protocol machtig is.
• Niet vastgebonden – Je kan je private sleutels exporteren.
• Snelle en eenvoudige installatie voor alle grote besturingssystemen (Windows, Mac, Linux).
• Veilig ontworpen – Alle private sleutels zijn versleuteld opgeslagen op jouw systeem (of op een USB stick)
• Importeer en Exporteer je private sleutels of seeds.
• Versleutelde portemonnee – Het bestand dat jouw groestlcoins bevat is beschermd met een wachtwoord. Je bent beschermd tegen diefstal.
• Deterministische sleutel aanmaking – Indien je je portemonnee verliest kan je deze herstellen vanuit de seeders. Je bent beveiligd tegen je eigen falen.
• Geen single point of failure – De code is open source en kan gedraaid worden met je eigen lokale node.
• Transacties worden lokaal ondertekend – Je private sleutels worden niet gedeeld met de server. Je hoeft de server je geld niet toe te vertrouwen.
• Free software – Iedereen kan de code controleren.
• Bestaanscontrole – Groestlcoin Multisig verifieerd alle transacties in je geschiedenis met gebruik van een volledige node.
• Koude opslag – Houd je private sleutels offline en ga online met een alleen-lezen portemonnee. Onderteken transacties vanaf een computer die altijd online is. Zend ze uit met een machine die jouw sleutels niet in bezit heeft.
• Multisig – Splits de toestemming om munten te verzenden tussen meerdere portemonnees met gebruik van BIP32 afgeleiden en P2SH adressen. Compact verserialiserings formaat voor niet of gedeeltelijk ondertekende transacties welke de BIP32 hoofd publieke sleutel bevatten en de afgeleiden die benodigd zijn om inputs te ondertekenen.

Groestlcoin Multisig concepten
• Kluizen – Kluizen zijn bestanden met een .vault extensie. Deze extensies bevatten rekeningen, sleutelkettingen en transactiegeschiedenis. Ze kunnen direct worden geopend in Groestlcoin Multisig en stellen het basis document samen dat Groestlcoin Multisig kan aanmaken en bewerken.
• Sleutelkettingen – Sleutelkettingen zijn verzamelingen van private en/of publieke sleutels welke met behulp van BIP32 deterministisch gegenereerd worden vanuit de master seed. Ze kunnen worden geïmporteerd en geëxporteerd naar en van Groestlcoin Multisig als bestanden met de extensie .priv en .pub. Iedere sleutelketting kan een naam worden toegekend en heeft een hash welke uniek word vastgesteld door de master seed en altijd gelijk blijft.
• Rekeningen – Rekeningen zijn logisch gegroepeerd verzamelingen van stortingsadressen die deterministisch worden aangemaakt vanuit een reeks sleutelkettingen en een m-van-de-n beleid. De rekeningbalans bestaat uit alle transactie outputs die uitgeefbaar zijn volgens de hiervoor genoemde sleutelkettingen onderhevig aan het ingestelde m-van-de-n beleid. Ieder onderscheidde rekening bevat een aparte verzameling van adressen die altijd onderdeel zullen uitmaken van die rekening. Adressen worden gegenereerd door het parallel gebruik van sleutelketting reeksen/stambomen. Publieke sleutels worden lexicografisch gesorteerd in het aflossingsscript. Rekeningen hebben ook een start tijdstempel die aangeeft hoe ver terug in de blokketen we moeten kijken als we scannen voor transacties. Gedeelde rekeningen, ofwel alleen-lezen rekeningen, zijn rekeningen die zijn ontdaan van alle private sleutels. Ze kunnen alleen worden gebruikt om transacties in te zien, niet om te betalen.

Hoe Groestlcoin Multisig te gebruiken:
1. Maak een nieuw kluisbestand aan.
Vanuit het bestandmenu selecteer je “New Vault” – of een andere manier, klik op de werkbalk knop. Je zal worden gesouffleerd om een naam te geven aan je kluis bestand. Maak een nieuwe map aan voor je kluisbestand, zorg ervoor dat je de bestandsextensie “.vault” gebruikt en sla vervolgens op.
2. Maak een rekening aan met gebruik van de wizard of doe dit handmatig.

GEBRUIK VAN DE WIZARD (eenvoudig)
Vanuit het rekeningmenu, selecteer “Account Wizard…” – of op een andere manier, klik op de werkbalk knop. Je zal worden gesouffleerd om een naam te geven aan je rekening en een beleid voor je rekening aan te geven. Indien je een eenvoudige rekening wenst, stel het beleid dan in voor 1-van-de-1.
Aantekening: Groestlcoin Multisig maakt altijd gebruik van pay-to-script-hash adressen, welke beginnen met het cijfer 3, zelfs bij 1-van-de-1 rekeningen.
Voor meervoudige ondertekeningsrekeningen: Selecteer aan de linkerkant het minimum aantal ondertekeningen die vereist zijn om transacties te ondertekenen voor de rekening. Selecteer aan de rechterkant het totaal aantal sleutelkettingen die de rekening gebruikt. Een rekening zal automatisch voor je worden aangemaakt, samen met een nieuwe verzameling sleutelkettingen.

HANDMATIG (gevorderd)
Vanuit het Keychain menu, selecteer “New Keychain…” – of op een andere manier, klik op de werkbalk knop. Je zal worden gesouffleerd om een naam te geven aan de sleutelketting. Kies wat je maar wilt. Herhaal stap 2 voor het aanmaken van meerdere sleutelkettingen, indien gewenst.
Klik met de rechter muisknop op een sleutelketting in het Keychain tabblad en selecteer “Export Private Keychain…” om een back-up te maken van de sleutelketting. Selecteer “Export Public Keychain…” om het bestand te exporteren en te delen met andere mensen of apparaten die je onderdeel wilt laten uitmaken van de rekening. Gebruik hetzelfde menu en selecteer ”Import Keychain…” om publieke of private sleutelkettingen vanaf een bestand te importeren.
Klik de knop “New Account” in de werkbalk. Selecteer de gewenste sleutelketting die de rekening gaat ondertekenen, selecteer hierna het miimum aantal ondertekeningen dat vereist is voor ondertekening. De standaard aanmaaktijd is gelijk aan de klok van het systeem wat je gebruikt – dit wordt gebruikt om te bepalen hoe ver terug in de tijd de blokketen gescant moet worden. Let er op dat de aanmaaktijd eerder wordt ingesteld dan de eerste transactie die op de rekening plaats heeft gevonden.

Je zal de nieuwe rekening zien verschijnen in het Account tabblad. Klik met de rechter muisknop om een pop-up menu te zien verschijnen. Selecteer “Export Account…” om een back-up te maken van de rekening – Deze back-up bevat alle private sleutels die je bezit. Om het alleen-lezen bestand te exporteren selecteer je in plaats daarvan “Export Shared Account…”. Het zal mogelijk zijn om dit bestand op ieder apparaat te importeren om de activiteit te bekijken, maar het ondertekenen van transacties in onmogelijk gemaakt.

3. Maak verbinding met het netwerk.
Als standaard instelling zal Groestlcoin Multisig proberen om verbinding te maken met onze Groestlcoin node die draait op groestlcoin.org. Als je geen volledig node wilt draaien naast dit programma, laat deze instelling dan met rust. Indien je verbinding wilt maken met een lokale Groestlcoin node (bijvoorbeeld een die lokaal Groestlcoin-Qt of Groestlcoin-wpf draait) kan je het IP adres veranderen naar localhost en lokale poort via Network -> Settings.. (File -> Preferenses… bij Mac).
Aantekening: Groestlcoin Multisig verbind enkel via het peer-to-peer protocol en speciale RPC toegang voor andere nodes is niet vereist.
Rechts onderaan van het hoofdmenu zouden 2 nummers moeten staan gevolgd door een icoontje. De twee nummers vertellen je de status van synchronisatie van de blokketen. Het bovenste cijfer geeft aan hoeveel blokken er zijn opgeslagen in je kluis bestand, het onderste cijfer staat voor het aantal blokken er de laatste keer dat je synchroniseerde in de blokketen aanwezig waren. Als je nog nooit verbonden ben geweest met het netwerk zou er 0/0 moeten staan, gevolgd door een rode X.
Ben er zeker van dat de Groestlcoin node waarmee je verbinding maakt (bijvoorbeeld Groestlcoin-Qt) is gesynchroniseerd, selecteer vervolgens “Connect to <host>” vanuit het Network menu – of op een andere manier, klik de “Connect” knop aan in de werkbalk. Als de verbinding succesvol wordt gemaakt zou het onderste nummer moeten oplopen, vervolgens moet het bovenste nummer oplopen tot beide getallen gelijk zijn. Terwijl dit bezig is zal het icoontje een ronddraaiende oranje cirkel zijn. Zodra de kluis is gesynchroniseerd wordt het icoontje groen.

4. Rekening bevoorraden.
Selecteer het Account tabblad. Hier zou je de zojuist aangemaakt rekening moeten terugvinden. Zorg ervoor dat de rekening is geselecteerd. Klik op de “Receive” werkbalk knop. Er zal gevraagd worden naar een betalingskenmerk en hoeveelheid – dit is optionele informatie. Klik de “New Invoice” knop aan. Onderaan de dialoog zie je Script Details staan. Aan de rechterkant krijg je een QR-code. Kopieer “Address” vanuit deze positie en verstuur een betaling vanuit een andere portemonnee. Als het succesvol is zou de rekening moeten worden gedebiteerd met de gelijke hoeveelheid als de voorgaande transactie.

5. Bekijk je transactie.
Zorg dat de rekening is geselecteerd in het Account tabblad. Selecteer vervolgens het Transactions tabblad. Hier zie je vervolgens de storing die je zojuist hebt uitgevoerd. Klik met de rechter muisknop en selecteer “View at blockchain.info” om een browserscherm te openen en de transactiedetails in te zien.

6. Ontsluit sleutelkettingen.
Klik in het Keychain tabblad met de rechter muisknop op de sleutelketting die je wilt gaan gebruiken om transacties te ondertekenen en klik vervolgens “Unlock keychain…”in het pop-up menu wat verschijnt. Zodra het ontsloten is kan de sleutelketting herhaaldelijk gebruikt worden voor de duur van de sessie. Als het programma wordt afgesloten en daarna opnieuw wordt geopend moeten de sleutelkettingen opnieuw worden ontsloten. Dit is een beveiligingsmaatregel.
Je hebt de mogelijkheid om een wachtwoord in te stellen voor je sleutelketting. Dit zal de sleutelketting versleutelen – de ontsloten sleutelketting zal alleen tijdens de actieve sessie worden opgeslagen in het geheugen. Als je de sleutelketting of rekening naar een bestand exporteert zal alleen de versleutelde sleutelketting worden opgeslagen.
ZEER BELANGRIJK: ALS JE HET WACHTWOORD VERGEET, HELAAS, GROESTL MET KAAS! Het is verstandig om je wachtwoord ergens op te schrijven en vervolgens op een andere plek te bewaren dan waar je de versleutelde sleutelketting hebt opgeslagen.

7. Het versturen van je eerste betaling.
Selecteer het Accountants tabblad. Zorg ervoor dat de rekening die je voor de betaling wilt gebruiken is geselecteerd. Klik op de “Send” knop ik de werkbalk. Er zal worden gevraagd om een honorarium, een adres, een hoeveelheid en een kenmerk. Een honorarium is over het algemeen vereist door het Groastlcoin netwerk voor transacties die kleiner zijn dan 0.02 GRS en het is dus aan te raden om een honorarium van tenminste 0.0005 GRS in te stellen als je hele kleine bedragen verstuurd. Een hoger honorarium zorgt in het algemeen voor snellere bevestiging, maar de exacte bevestigingstijd kan vooraf niet worden voorspeld. Zodra je de transactie informatie hebt ingevuld klik je op “Save Unsigned”. De niet ondertekende transactie zal bovenaan het Transactions tabblad te zien zijn. Klik met de rechter muisknop en selecteer: “Signatures…” om het ondertekening scherm te openen. Bovenaan is de hash te zien van de niet ondertekende transactie, evenals het aantal ondertekeningen dat nog vereist is voor de transactie. Klik met de rechter muisknop op een sleutelketting en selecteer “Add signature…” om met die sleutelketting te ondertekenen. OPMERKING: Je kan alleen ondertekenen met sleutelkettingen waarvan je de hoofd private sleutel bezit. Vanuit hetzelfde pop-up menu kan je “Export Transaction To File…” en “Import Transaction From File” selecteren. Gebruik deze commando’s voor het delen van niet of gedeeltelijk ondertekende transacties als bestanden met andere personen of andere apparaten. Iedere toegevoegde ondertekening wordt samengevoegd in de transactie als je deze importeert. Zodra het minimum aantal ondertekeningen welke zijn vastgesteld in het m-van-de-n beleid zijn bereikt heb je de mogelijkheid om de transactie naar het netwerk te versturen door met de rechter muisknop de transactie te selecteren en te klikken op “Send Transaction”

Het wordt gewaardeerd als er feedback wordt gegeven over het volgende:
1. Kan je munten ontvangen? (Kleine bedrage om te voorkomen dat je munten verliest)
2. Kan je munten versturen?
3. Kan je facturen aanmaken?
4. Werkt de alleen-lezen functionaliteit?
5. Kan je de portemonnee gebruiken zonder dat je lokaal een node draait?
6. Kan je de portemonnee gebruiken terwijl je lokaal een node draait?

Belangrijk:
• Er is geen garantie en er kan geen partij aansprakelijk worden gesteld voor geleden schade. Indien je munten verliest door gebruik van deze applicatie zal deze niet worden gecompenseerd. Gebruik geschied op eigen risico.

De applicatie heeft mogelijk niet gevonden fouten of problemen. Om feedback achter te laten:
1. stuur een pb
2. Email: groestlcoin@gmail.com
3. Plaats berichten van foutmeldingen in dit topic

Belangrijk:
Groestlcoin Multisig gebruikt een bestandsnaam .vault in plaats van wallet.dat zoals dat gebruikelijk is bij Groestlcoin Core. Maak een back-up van je bestanden door deze te kopiëren en te verplaatsen naar een veilige locatie.
Je kan het downloaden door de onderstaande links te gebruiken en Groestlcoin gebruiksklaar zijn in minder dan 5 minuten.
Compileer de Linux portemonnee: https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-Multisig/blob/master/docs/linux-build-environment

Download de OSX DMG Portemonnee hier: https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-Multisig/releases/download/0.9.4/Groestlcoin-Multisig.dmg
Download de Windows Portemonnee (64 bit) hier: https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-Multisig/releases/download/0.9.4/groestlcoin-multisig_x64.msi
Download de Windows Portemonnee (32 bit) hier: https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-Multisig/releases/download/0.9.4/groestlcoin-multisig_x86.msi

Broncode:
https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-Multisig  - De Groestlcoin Multisig Portemonnee Broncode
jackielove4u
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 587
Merit: 526View Profile WWW
August 22, 2015, 06:20:54 PM
 #9Aegis Groestlcoin Portemonnee is ontwikkeld met gebruikmaking van de hoogste standaard op het gebied van cryptografie en informatie beveiliging. Het maakt gebruik van bewezen beveiligingsalgoritmen en –protocollen om een wereldklasse applicatie/systeem en gebruikerservaring af te geven. De belangrijkste voordelen ten opzichte van de gebruikelijke Groestlcoin Android portemonnee zijn ondersteuning voor android wear, alleen-lezen adressen, NFC tags als versleuteling en het versturen van GRS via SMS.


Als je gebruik wilt maken van je Android wear, een alleen-lezen eadres wilt volgen, gebruik wil maken van NFC tag als versleutelingsmethode of GRS wilt verzenden via SMS dan is de Aegis Groestlcoin de juiste keuze voor jou!

Eigenschappen
• NFC beveiliging – Sla je encryptie sleutel apart op met een NFC tag.
• Sleutels zijn altijd versleuteld op het apparaat
• Actieve Groestlcoin wallet – De balans en transacties worden continu geüpdatet in real-time
• Als je portemonnee wordt gestolen of als je hem kwijt raakt zijn je GRS veilig door de versleuteling
• Nieuwe gebruikers interface die gemakkelijk is in gebruik
• Mogelijkheid tot importeren van private sleutels
• Alleen-lezen adressen – Volg alleen-lezen adressen
• SMS ondersteuning – Als je niet weet wat iemand zijn Groestlcoin adres is kan je deze persoon een SMS versturen door zijn mobiele nummer te vragen. De persoon zal vervolgens een SMS ontvangen die zegt dat ze hun Groestlcoinadres moeten versturen. Zodra ze antwoorden zal Aegis het adres gebruiken en je om een bevestiging vragen. De Aegis Portemonnee app leest de SMS berichten niet en verstuurd ze nergens naartoe.
• Android wear ondersteuning – Ondersteuning voor Android wear meldingen, ontvangstadres, het tonen van een qr code en balans
• Back-up je Groestlcoins op een veilige manier door gebruik te maken van de Aegis back-up functionaliteit. Hierna kan je de portemonnee herstellen als dat nodig is.
• Transparant – Aegis Groestlcoin Portemonnee is free en open-source

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt aangeleverd voor het volgende:
1. Lukt het om munten te ontvangen?
2. Lukt het om munten te verzenden?
3. Lukt het om een QR code te scannen van een ander apparaat?
4. Lukt het om GRS te versturen via SMS?
5. Wordt de koers juist berekend?
6. Hoe snel is een transactie?
7. Lukt het om zonder problemen een NFC tag te gebruiken als versleuteling?
8. Werkt de alleen-lezen functionaliteit naar behoren?
9. Werkt je Android wear goed samen met Aegis Groestlcoin wallet?

Belangrijk:
Sla je wachtwoord op een veilige locatie op!
• Om de app af te sluiten klik je eenvoudigweg op de terug toets tot je op het thuisscherm beland. De app zal zichzelf afsluiten (het is niet noodzakelijk om de verbinding te verbreken). Deze applicatie heeft een GPL versie 3 licentie. Er is geen garantie en er kan geen partij aansprakelijk worden gesteld voor geleden schade. Indien je munten verliest door gebruik van deze applicatie zal deze niet worden gecompenseerd. Gebruik geschied op eigen risico.

De applicatie heeft mogelijk niet gevonden fouten of problemen. Om feedback achter te laten:
1. Stuur een pb naar hashengineer op bitcointalk https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=155038
2. Email: hashengineeringsolutions@gmail.com
3. Plaats berichten van foutmeldingen in dit topic

Aegis Groestlcoin portemonnee is beschikbaar in de Google play store:
https://play.google.com/store/apps/details?id=hashengineering.groestlcoin.aegiswallet

Bron code: 
https://github.com/GroestlCoin/groestlcoinj - Groestlcoin Java library voor Aegis Groestlcoin portemonnee
https://github.com/GroestlCoin/AegisWallet - De Aegis Groestlcoin portemonnee
jackielove4u
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 587
Merit: 526View Profile WWW
August 22, 2015, 06:21:26 PM
 #10Electrum-grs Android is een lichtgewicht “slanke client” groestlcoin Android portemonnee en is gebaseerd op een client-server protocol. Het grootste voordeel ten opzichte van de orginele GroestlcoinAndroid portemonnee is het niet behoeven te downloaden van de gehele blokketen.


Om Groestlcoin klaar te maken voor het grote publiek is de Electrum-grs Android portemonnee (v0.5.22) klaar om getest te worden. De app maakt het mogelijk om Groestlcoin op je apparaat te versturen en ontvangen zonder dat de blokketen gesynchroniseerd hoeft te worden. Als je gebruik maakt van de app, sla je wachtwoord dan goed op en email deze naar jezelf! Op die manier kunnen je munten veilig worden gesteld, zelfs als je telefoon kwijt raakt of wordt gestolen. Bovendien heeft de gebruiker op deze manier totale controle over zijn kapitaal op ieder gewenst moment in de tijd.

Electrum-grs Android implementaties:
BIP-0032 implementeert een hiërarchisch deterministische portemonnee
BIP-0039 voor het implementeren van een ezelsbruggetjes code of ezelsbruggetjes zin voor het aanmaken van deterministische portemonnees ( het proces om in een Bip-0032 seed te veranderen)

Eigenschappen
• Koersweergave in verschillende nationale fiatvaluta
• Handmatig adres management ontvangen (aan te zetten in de opties)
• Portemonnee dient slechts eenmalig te worden geback-upt, bij het eerste gebruik.
• Portemonnee back-up bestaat uit een lijst van 12 simpele woorden (BIP-0039).
• Ledig de portemonnee met 1 klik
• Automatische verbindingsbehandeling met snelle nieuwe verbindingen en herkenning van netwerk verandering
• Wachtwoord beschermt je herstel zin
• Top beveiliging – Electrum- grs maakt gebruik van technologie geschikt voor de bankwereld. Je geld is veilig opgeslagen door de garantie dat je private sleutels het apparaat nooit zullen verlaten
• Klik op ieder adres om de aantekeningen aan te passen of om hem te kopiëren
• Ondersteuning van URI betaalverzoeken vanuit de browser of andere apps

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt aangeleverd voor het volgende:
1. Kan je munten ontvangen? (kleine hoeveelheden om te voorkomen dat je munten verliest)
2. Kan je munten versturen?
3. Kan je QR codes scannen vanaf een andere telefoon?
4. Kan je munten aanvragen via email of een andere android service?
5. Wordt de koers juist berekend?
6. Hoe snel is een transactie?

Belangrijk:
Sla je beveiligingszin op een veilige plek op!
Om de app af te sluiten klik je eenvoudigweg op de terug toets tot je op het thuisscherm beland. De app zal zichzelf afsluiten (het is niet noodzakelijk om de verbinding te verbreken). Deze applicatie heeft een GPL versie 3 licentie. Er is geen garantie en er kan geen partij aansprakelijk worden gesteld voor geleden schade. Indien je munten verliest door gebruik van deze applicatie zal deze niet worden gecompenseerd. Gebruik geschied op eigen risico.

De applicatie heeft mogelijk niet gevonden fouten of problemen. Om feedback achter te laten:
1. Stuur een pb naar hashengineer op bitcointalk https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=155038
2. Email: hashengineeringsolutions@gmail.com
3. Plaats berichten van foutmeldingen in dit topic

Groestlcoin-GRS Android is beschikbaar in de google play store:
https://play.google.com/store/apps/details?id=hashengineering.groestlcoin.wallet.electrum

Bron code: 
https://github.com/GroestlCoin/groestlcoinj - Groestlcoin Java library voor de Android App en mogelijk andere software
https://github.com/GroestlCoin/android-electrum-grs - Groestlcoin Android Electrum-grs
jackielove4u
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 587
Merit: 526View Profile WWW
August 22, 2015, 06:21:52 PM
 #11Groestlcoin-wpf is een alternatieve volledige node client met een ”lichtgewicht” optie gebaseerd op WPF. WPF, dat staat voor Windows Presentation Foundation, is Microsoft zijn nieuwste benadering van een GUI kader, welke wordt gebruikt in het .NET kader. De grootste voordelen ten opzichte van de orginele Groestlcoin client zijn de mogelijkheid om blockchain.dat te exporteren en de lichtgewicht modus welke ervoor zorgt dat het niet noodzakelijk is om de gehele blokketen te downloaden.


Als je op zoek bent naar een alternatieve volledige node die eenvoudigweg zonder problemen functioneerd, dan is groestlcoin-wpf de juiste keuze voor jou.

Eigenschappen
• Werkt via TOR of SOCKS5 proxy
• Kan gebruik maken van bootstrap.dat bestanden als database voor de blokketen
• Importeer/Exporteer de blokketen van/naar bootstrap.dat
• Importeer wallet.dat vanuit de Groestcoin-Qt portemonnee
• Exporteer je portemonnee naar wallet.dat of xml formaat
• Gebruik zowel groestlcoin-wpf en groestlcoin-Qt met dezelfde adressen parallel aan elkaar. Wanneer je geld verstuurd vanuit één van de programma’s zal deze transactie automatisch zichtbaar worden in de andere portemonnee
• Scan de blokketen opnieuw met een eenvoudige muisklik
• Werkt als een volledige node en luisterd naar poort 1331 (de poort waarna wordt geluisterd kan worden veranderd)
• Blokken worden snel geverifieerd, parallel verwerking bij CPUs met meerdere kernen
• Delf Groestlcoins met je cpu met een eenvoudige muisklik
• Alle private sleutels worden versleuteld bewaard op je lokale machine (of een usb stick)
• Lichtgewicht – Heeft een lichtgewicht modus die het voor nieuwe gebruikers mogelijk maakt om niet de gehele blokketen te moeten downloaden en op te slaan
• Gemakkelijk – geen noodzaak om te zoeken naar extra nodes en het .conf bestand te bewerken
• Free en gedecentraliseerd – Open source volgens GNU licentie

Groestlcoin-WPF Database modes
• Normale mode – Aangepast DBLite library formaat. Maakt gebruik van blijvende HashTable in geval van parallelle transacties. Niet verenigbaar met andere portemonnees. Groestlcoin-wpf staat standaard ingesteld op de normale modus.
• Bootstrap mode – Het is een plat binair bestand welke Groestlcoin blokketen informatie bevat, vanaf het genesisblok tot aan het blok met de meest recente hoogte. Alle versies valideren en importeren het bestand “grs.bootstrap.dat” automatisch in de grs locatie. Grs.bootstrap.dat is verenigbaar met de Qt portemonnee Groestlcoin-Qt can van dit bestand laden.
• Lite (SVP) mode – De lite modus maakt het mogelijk om super snel te synchroniseren met de Groestlcoin blokketen. Het ontwerp is gebaseerd op de principes van het “Simplified Payment Verification” of “SVP” systeem zoals wordt beschreven in sectie 8 van Satoshi’s Whitepaper. We hebben aanvullende lite opties in de portemonnee geïntegreerd.

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt aangeleverd voor het volgende:
1. Kan je munten ontvangen? (kleine hoeveelheden om te voorkomen dat je munten verliest)
2. Kan je munten versturen?
3. Kan je jouw transacties terug zien in de blokexplorer?
4. Kan je de portemonnee gebruiken met TOR?
5. Lukt het om je groestlcoin-qt (wallet.dat) bestand te importeren?
6. Lukt het om een bootstrap.dat te exporteren?
7. Hoe lang duurt het om volledig te synchroniseren in normale modus en in lite modus?

• Deze applicatie heeft een licentie op basis van de GNU licentie voorwarden. Er is geen garantie en er kan geen partij aansprakelijk worden gesteld voor geleden schade. Indien je munten verliest door gebruik van deze applicatie zal deze niet worden gecompenseerd. Gebruik geschied op eigen risico.

De applicatie heeft mogelijk niet gevonden fouten of problemen. Om feedback achter te laten:
1. stuur een pb
2. Email: groestlcoin@gmail.com
3. Plaats berichten van foutmeldingen in dit topic

Belangrijk:
Groestlcoin-WPF gebruikt een bestandsnaam wallet.db in plaats van wallet.dat (zoals gebruikt in Groestlcoin-QT)
Locatie Windows: Navigeer naar C:\Gebruikers\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\Groestlcoin-WPF ( of open windows explorer en typ %appdata%\groestlcoin-wpf) en maak een back-up van het wallet.db bestand door deze te kopiëren en naar een veilige locatie te verplaatsen

Je kan de toepassing downloaden door de volgende link te gebruiken.
Download de Windows portemonnee (64 bit) hier: https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-WPF/releases/download/2.1.0.6/groestlcoin-wpf_x64.msi
Download de Windows portemonnee (32 bit) hier: https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-WPF/releases/download/2.1.0.6/groestlcoin-wpf_x86.msi

Broncode:  https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-WPF  - De Groestlcoin-WPF portemonnee broncode
jackielove4u
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 587
Merit: 526View Profile WWW
August 22, 2015, 06:28:01 PM
 #12Een nieuwe Groesltcoin Core versie 2.11.0 is nu beschikbaar om te downloaden, welke zowel nieuwe functionaliteit als bug reparaties bevat. Om deze reden is het aanbevolen om te upgraden indien je een volledige Groesltcoin node of een lokale Groestlcoin Core portemonnee draait.


V2.11.0 is vanaf nu de officiële release versie van Groestlcoin Core. Naast nieuwe functionaliteiten bevat deze update enkele zeer belangrijke beveiligingsreparaties en alle gebruikers MOETEN zo snel als mogelijk upgraden naar deze nieuwste versie. Pool operators, P2Pool en solo delvers in het bijzonder, omdat zodra BIP 66 van kracht is, blokversie 112 (ofwel  1) en blokversie 2 afgekeurd zullen worden door het gehele netwerk en enkel blokversie 3 geaccepteerd zal worden.

Wat is er nieuw in versie v2.11.0?
Het recent vrijgeven van de nieuwe Groestlcoin Core is gigantisch, de technische specificaties hebben de kenmerken van Bitcoin v0.11.0 maar met stukken die speciaal voor Groesltcoin zijn ingezet. Op algemeen gebied is alles wat nieuw is verborgen, maar bloksychronisatie en verschillende interne processen zijn aanzienlijk en meer efficiënt. Er zijn daarnaast verschillende grote privacy verbeteringen, de meest significante veranderingen zijn:
• QT samenhang verandert. Versie geüpgraded naar versie 5.5.
• OpenSSL samenhang verandert. Versie geüpgraded naar 1.0.2a (19 maart 2015)
• BerkeleyDB samenhang verandert. Versie voor Windows en MAC geüpgraded naar 5.3.21 (11 mei 2012)
• Protocolversie verandert naar 70002
• Blokversie 112 geïnterpreteerd als versie 1. Alle nieuwe blokken zullen worden aangemerkt als blokversie 3, maar de v2.11.0 client accepteerd evenwel blokversie 1 (v112) en blokversie 2 tot het moment dat 95% van alle blokken blokversie 3 zullen zijn. Na dit moment zullen alle blokversie 1 en blokversie 2 blokken worden afgestoten.
• Alle mogelijke talen toegevoegd.
• Nieuwe waarschuwingstoetsen toegevoegd.
• De heilige naam van .GroestlCoin in UNIX is veranderd naar enkel kleine letters: .groestlcoin
• Extra voorname seeders toegevoegd.
• Nieuw testnet aangemaakt.
• Vanaf nu wordt er een installatieprogramma aangeleverd.
• Transactie –url ondersteuning voor blokexplorers van derde partijen.
• Muntcontrole ondersteuning.
• Mogelijkheid tot opening van Groestlcoin URI of betaalverzoek.
• Mogelijkheid tot het uitgeven van niet bevestigde munten.
• Mogelijkheid om verzend en ontvangstadres in te zien.
• Groestlcoin-cli. Een andere aanpassing in de vrijgegeven versie 2.11.0 is het afstand nemen van het uitvoerprogramma groestlcoind welke zowel als server en als RPC client functioneerde. De RPC functionaliteit (“vertel de draaiende groestlcoin deamon om DIT te doen) is gesplitst in een afzonderlijk uitvoer bestand, ‘groestlcoin-cli’.
• Transactie kneedbaarheid gerelateerde reparaties. Groestl is om van te genieten, niet om mee te kneden!
• Automatisch gereedschap bouwsysteem. Voor v2.11.0 zijn we gewisseld naar een automatisch gereedschap bouwsysteem gebaseerd systeem in plaats van een individueel maakbestand. Door gebruik te maken van de standaard “./autogen.sh; ./configure; make” voor Groestlcoin-QT en Groesltcoind wordt het eenvoudiger gemaakt voor ervaren open source ontwikkelaars om bij te dragen aan het project.
• Opnieuw merken van Groestlcoin Core. Om verwarring te voorkomen tussen Groestlcoin-het-netwerk en Groestlcoin-de-software hebben we de naam van de betreffende client veranderd naar Groesltcoin Core.
• OP_RETURN en ondersteuning voor data in de blokketen.
• Standaard script regels versoepeld voor P2SH adressen.
• Alleen-lezen portemonnee ondersteuning. Dit staat toe dat de portemonnee transacties van en naar bekende portemonnees volgt waar je wel het publieke adres van bezit, maar niet de private sleutel.
• Geheugen gebruik optimalisatie. Er zijn meerdere veranderingen in deze vrijgegeven versie gemaakt om het standaard geheugen gebruik van een node te verminderen.
• Experimentele ondersteuning voor significante CPU creaties is toegevoegd in deze vrijgegeven versie.
• Privacy: Stream isolatie voor Tor. Deze vrijgave voegt een functionaliteit toe die een nieuwe omloop maakt voor iedere nieuwe peer verbinding, indien de software wordt gebruikt met Tor.
• Privacy: Maak het uitzenden van portemonnee transacties onbruikbaar.
• Blokbestanden snoeien voor nodes (zonder portemonnee). Deze vrijgave ondersteunt het draaien van een volledig gevalideerde node zonder het onderhouden van een kopie van de volledige blokbestanden en undo gegevens op de harde schijf. Het snoeien staat standaard uit.
• Snellere blokketen synchronisatie door kop-eerst synchronisatie en ondersteuning voor het downloaden van parallel geschakeld blok downloaden. Het downloaden van de blokketen is nu veel sneller en kan worden voltooid binnen een half uur, in plaats van dat het voor sommige gebruikers uren duurt.
• Een REST interface welke ongeautoriseerd toegang naar publieke node gegevens mogelijk maakt wanneer de –rest vlag is gespecificeerd.
• RPC Server “Warm-Up” modus welke eerder start dan in vorige versies. Dit helpt gebruikers of dienstverleners die er op moeten kunnen rekenen te vertrouwen dat de servers reeds gestart zijn en dat ze snel beschikbaar zullen zijn.
• Verbeterde ondertekening beveiliging. Dit is onderhevig aan het gebruik van de libsecp256k1 library voor het ondertekenen van de transacties, in plaats van OpenSSL. libsecp256k1 is een cryptografische library welke is geoptimaliseerd voor elliptisch golvende gebruiksdoeleinden waar Groestlcoin van afhankelijk is en is ontwikkeld door Bitcoin Core ontwikkelaar Pieter Wuille. Gekenmerkt door betere beveiliging, door zich te verharden tegen timing lekkages en onwillekeurigmaking, wordt er beweerd dat deze library beter getest en over het algemeen beter is aangeschreven dan de implementaties in OpenSSL.
• Verbeterd algoritme voor honorarium optimalisatie. Deze vrijgegeven versie schat automatisch hoe hoog een transactie honorarium (of hoe hoge prioriteit) vereist is voor een snelle bevestiging.
• Consensus library. Vanaf v2.11.0, bevat de Groestl Core distributie een consensus library. Het doel van deze library is het beschikbaar stellen van de verificatie functionaliteit, welke een kritiek onderdeel vormt van Groestelcoin’s consensus, aan andere applicaties, bijvoorbeeld alternatieve node implementaties.
• Nieuwe nuttige applicaties, inclusief groestlcoin-tx voor transactie gerelateerde functionaliteiten en groestlcoin-cli voor RPC commandolijn functionaliteiten aangezien deze door groestlcoind niet meer worden geaccepteerd.
• Strikte DER codering voor ondertekening (BIP 66). Dit introduceert blok versie 3 en een nieuwe consensus regel welke belet dat niet-standaard transacties in de blokken terecht komen.
• RPC toegang verandering. RPC toegang ondersteunt vanaf nu binaire netwerk adressen. Dit betekent je een uniek IP adres kan specificeren, evenals een CIDR netwerk adres of een netmask voor het verkrijgen van toegang van de RPC functionaliteit. Let op, het koppelen van wildcard strings werkt niet langer en zal een foutmelding tonen in het debug.log bestand indien je een wildcard string gebruikt rpcallowip = variable, zowel als configuratie instelling of als parameter bij het opstarten. Aantekening: IPv6 adressen kunnen ook worden gebruikt.
• Toegevoegde optie – Meldingen om te ontkomen aan netwerkwaarschuwingen. Let op dat het uitschakelen van netwerk waarschuwingen alleen gebruikt zou moeten worden door ervaren gebruikers, aangezien deze meldingen worden gebruikt voor netwerk noodoproepen en belangrijke beveiligingsontheffingen. Netwerk waarschuwingen zijn standaard ingeschakeld.
• Opsporen en afwijzen LibreSSL. Dit voorkomt dat een niet goedgekeurde SSL library gebruikt wordt voor het compileren van Groestlcoin Core. Dit voorkomt mogelijke consensus compatibiliteit problemen.
• Verbeterde getbalance RPC functionaliteit welke het mogelijk maakt voor de gebruiker om transacties zonder bevestigingen op het scherm te tonen (dit werkt ook met alleen-lezen adressen).

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt aangeleverd voor het volgende:
1. Kan je munten ontvangen? (kleine hoeveelheden om te voorkomen dat je munten verliest)
2. Kan je munten versturen?
3. Zie je jouw transactie op een blokexplorer van een derde partij? (herstart de client na het ingeven van de blokexplorer) ?
4. Kan je de wallet gebruiken in combinatie met Tor?
5. Lukt het om een back-up te maken van je portemonnee (wallet.dat) bestand?
6. Lukt het om je portemonnee (wallet.dat)bestand te versleutelen?
7. Lukt het om gebruik te maken van de alleen-lezen functie?
8. Hoe lang duurt het voor je volledig gesynchroniseerd bent?
9. Lukt het om berichten te ondertekenen/verifiëren?
10. Lukt het om de verstuur/ontvangst adressen te zien?
11. Lukt het om de portemonnee in het Nederlands te gebruiken?

De applicatie heeft mogelijk niet gevonden fouten en problemen. Meldt deze alsjeblieft door gebruik te maken van de probleem achterhaler op github:
https://github.com/groestlcoin/groestlcoin/issues

Belangrijk:
• Er is geen garantie en er kan geen partij aansprakelijk worden gesteld voor geleden schade. Indien je munten verliest door gebruik van deze applicatie zal deze niet worden gecompenseerd. Gebruik geschied op eigen risico.
• Versleutel je portemonnee. Dit kan door te klikken in het eigenschappen menu in de portemonnee. Zorg dat je wachtwoord veilig is en vergeet deze niet.
• Maak een kopie van je wallet.dat bestand voor gebruik als back-up en verplaats deze naar een veilige locatie:
Locatie Windows: Navigeer naar
C:\Gebruikers\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\groestlCoin\wallet.dat (of open windows explorer en toets %appdata%\Groestlcoin\wallet.dat)
Locatie Mac: Finder-> Go {Hold Option] -> Library -> groestlcoin -> wallet.dat (~/Library/Application Support/groestlcoin/wallet.dat)

Waarschuwing:
Ondanks dat deze versie uitgebreid getest is op compatibiliteit met het bestaande Groestlcoin v2.1.0.6 netwerk, bestaad er de mogelijkheid dat er iets is gemist. MAAK EEN BACK-UP VAN JE GROESTLCOIN BESTANDEN en wallet.dat omdat, zodra je de v2.11.0 draait de oude v2.1.0.6 niet langer bruikbaar is met de gegevens op je harde schijf. Zonder dit te doen zal je node nadien opnieuw moeten synchroniseren (of moet je een bootstrap.dat importeren). Het is mogelijk dat de data van een volledig gesynchroniseerde v2.11.0 bruikbaar is in oudere versies zoals het is, maar dit wordt niet ondersteund en kan mogelijk breken zodra de oudere versie opnieuw probeert te indexeren. Omdat versie v2.11.0 gebruik maakt van kop-eerst synchronisatie en parallel blok downloaden zijn de blokbestanden niet achteruit verenigbaar met oudere versies van Groestlcoin Core of andere software:
• Blokken worden op de harde schijf opgeslagen zonder de juiste volgorde (in de volgorde waarin ze worden ontvangen), wat het onbruikbaar maakt met sommige functies van andere programma’s. Herindexeren door gebruik te maken van vorige versies zal om deze reden ook niet werken.
• De blokindex database zal vanaf nu koppen houden en geen blokken opslaan op de harde schijf, wat door oudere versies niet wordt ondersteund.


Hoe te upgraden?
Indien een oudere versie nog actief is, sluit deze dan. Wacht tot het volledig is afgesloten (dit kan enkele minuten duren bij oudere versies), vervolgens voer je de installatie uit (bij Windows) of kopieer simpelweg het qt bestand via / applicaties/Groestlcoin-qt (bij Mac).
Linux gebruikers: De kanonieke naam voor . GroestlCoin in Linux is veranderd naar enkel kleine letters: .groestlcoin. Maak een verbinding als oplossing: In .GroestlCoin .groestlcoin en wijzig de naar van GroestlCoin.conf naar groestlcoin.conf. Kopieer over groestlcoind/Groestlcoin-qt.

Download de Windows portemonnee (64 bit) hier:https://github.com/GroestlCoin/groestlcoin/releases/download/v2.11.0/groestlcoin_x64.msi
Download de Windows portemonnee (32 bit) hier:https://github.com/GroestlCoin/groestlcoin/releases/download/v2.11.0/groestlcoin_x86.msi
Download de MAC portemonnee hier:https://github.com/GroestlCoin/groestlcoin/releases/download/v2.11.0/Groestlcoin-Qt.dmg

Broncode:
https://github.com/Groestlcoin/Groestlcoin
Build instructies voor Linux kunnen hier worden gevonden: https://github.com/GroestlCoin/groestlcoin/blob/master/doc/build-unix.md
Build instructies voor OSX kunnen hier worden gevonden: https://github.com/GroestlCoin/groestlcoin/blob/master/doc/build-osx.md
Build instructies voor Winsdows kunnen hier worden gevonden: https://github.com/GroestlCoin/groestlcoin/blob/master/doc/build-windows.md
Anonylz
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 874
Merit: 501View Profile
August 23, 2015, 01:39:54 PM
 #13

wat een prachtige vertalingen toch weer Smiley▄▄                                  ▄▄
 ███▄                            ▄███
  ██████                      ██████
   ███████                  ███████
    ███████                ███████
     ███████              ███████
      ███████            ███████
       ███████▄▄      ▄▄███████
        ██████████████████████
         ████████████████████
          ██████████████████
           ████████████████
            ██████████████
             ███████████
              █████████
               ███████
                █████
                 ██
                  █
veil|     PRIVACY    
     WITHOUT COMPROMISE.      
▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂
|   NO ICO. NO PREMINE. 
   X16RT GPU Mining. Fair distribution.  
|      The first Zerocoin-based Cryptocurrency      
   WITH ALWAYS-ON PRIVACY.  
|                   ▄▄████
              ▄▄████████▌
         ▄▄█████████▀███
    ▄▄██████████▀▀ ▄███▌
▄████████████▀▀  ▄█████
▀▀▀███████▀   ▄███████▌
      ██    ▄█████████
       █  ▄██████████▌
       █  ███████████
       █ ██▀ ▀██████▌
       ██▀     ▀████
                 ▀█▌
   ▄███████
   ████████
   ███▀
   ███
██████████
██████████
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
     ▄▄█▀▀ ▄▄▄▄▄▄▄▄ ▀▀█▄▄
   ▐██▄▄██████████████▄▄██▌
   ████████████████████████
  ▐████████████████████████▌
  ███████▀▀▀██████▀▀▀███████
 ▐██████     ████     ██████▌
 ███████     ████     ███████
▐████████▄▄▄██████▄▄▄████████▌
▐████████████████████████████▌
 █████▄▄▀▀▀▀██████▀▀▀▀▄▄█████
  ▀▀██████          ██████▀▀
      ▀▀▀            ▀▀▀
strataghyst
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 393
Merit: 250


View Profile
August 24, 2015, 10:20:16 PM
 #14

wat een prachtige vertalingen toch weer Smiley

Ziet er inderdaad er strak uit  Cool
leipebarry
Member
**
Offline Offline

Activity: 84
Merit: 10


View Profile
August 25, 2015, 06:23:24 PM
 #15

Fantastisch man die lappen tekst!  Roll Eyes
Daar zal de gemiddelde burger in Nederland zeker op zitten te wachten.  Cheesy Grin
PsychoticBoy
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1750
Merit: 1007


Parental Advisory Explicit Content


View Profile
August 25, 2015, 08:18:34 PM
 #16

De wallets van Groestlcoin zijn echt goed, de JSwallet is zo simpel dat zelfs mijn oma het kan gebruiken en de nieuwe QT versie 2.11.0 ziet er helemaal strak uit.

Goed werk van de Groestlcoin devs Smiley

Even een paar Groestls gekocht op poloniex, je weet nooit waar dit naar toe kan gaan Wink
CoHe
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 38
Merit: 0


View Profile WWW
August 25, 2015, 09:50:31 PM
 #17

Ik zit nu een tijdje op de Groestlcoin IRC en heb eigenlijk alleen maar zeer positivieve ervaringen met de Groestl community daar.

Superb werk van de Groestlcoin devs, alles ziet er idd zeer strak uit weer, en van Jackie voor de vertalingen.
bronan
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 776
Merit: 500


Lazy Lurker Reads Alot


View Profile WWW
August 26, 2015, 09:35:46 PM
 #18

De inzet van vooral onze developers valt in mijn visie tot een van de beste in de crypto industrie,  velen zetten zich in om te zorgen dat eigenlijk nagenoeg alles mogelijk is.
Ben zelf momenteel niet direct in staat om op alles te reageren wat er gebeurt.
Maar ben er zeker van dat Jackie mij zeker op de hoogte stelt als er iets is waar ik tijd voor moet vrijmaken.
Hopelijk duurt de huidige lastige situatie niet al te lang.
Wat betreft de lange stukken, tsja je wil het goed doen en alle punten weergeven die van belang kunnen zijn voor diegene die wel waarde hechten aan de onderliggende techniek.
Dat dit voor de meeste mensen niet van toepassing is, maar er gewoon gebruik van willen maken is natuurlijk helemaal niet erg Cheesy.
Dit wil niet zeggen dat dan de teksten daarvoor korter zouden moeten worden.
jackielove4u
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 587
Merit: 526View Profile WWW
September 14, 2015, 11:03:46 AM
 #19

http://www.bitcoinupdate.nl/home/groestlcoin-core-wallet-update-version-2110
Anonylz
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 874
Merit: 501View Profile
September 14, 2015, 11:09:02 AM
 #20

positief stuk, helemaal toppie!▄▄                                  ▄▄
 ███▄                            ▄███
  ██████                      ██████
   ███████                  ███████
    ███████                ███████
     ███████              ███████
      ███████            ███████
       ███████▄▄      ▄▄███████
        ██████████████████████
         ████████████████████
          ██████████████████
           ████████████████
            ██████████████
             ███████████
              █████████
               ███████
                █████
                 ██
                  █
veil|     PRIVACY    
     WITHOUT COMPROMISE.      
▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂
|   NO ICO. NO PREMINE. 
   X16RT GPU Mining. Fair distribution.  
|      The first Zerocoin-based Cryptocurrency      
   WITH ALWAYS-ON PRIVACY.  
|                   ▄▄████
              ▄▄████████▌
         ▄▄█████████▀███
    ▄▄██████████▀▀ ▄███▌
▄████████████▀▀  ▄█████
▀▀▀███████▀   ▄███████▌
      ██    ▄█████████
       █  ▄██████████▌
       █  ███████████
       █ ██▀ ▀██████▌
       ██▀     ▀████
                 ▀█▌
   ▄███████
   ████████
   ███▀
   ███
██████████
██████████
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
     ▄▄█▀▀ ▄▄▄▄▄▄▄▄ ▀▀█▄▄
   ▐██▄▄██████████████▄▄██▌
   ████████████████████████
  ▐████████████████████████▌
  ███████▀▀▀██████▀▀▀███████
 ▐██████     ████     ██████▌
 ███████     ████     ███████
▐████████▄▄▄██████▄▄▄████████▌
▐████████████████████████████▌
 █████▄▄▀▀▀▀██████▀▀▀▀▄▄█████
  ▀▀██████          ██████▀▀
      ▀▀▀            ▀▀▀
Pages: [1] 2 3 4 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!