Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim.
Bu zamana kadar hiç aktif olmadım
Benim için büyük kayıp olduğunu maalesef şimdi anlıyorum. Yeni başlayanlar için hazırlanmış tüm başlıkları okuduğumu düşünüyorum ama hâlâ istediğim Türkçe kaynaklara ulaşabilmiş değilim. Belki de gözümden kaçtı. Bu nedenle mümkünse aşağıda yer alan sorularımla ilgili açılan
Türkçe bir başlık var ise lütfen belirtin. Yoksa da ilgili maddeye karşılık gelen cevabı güncel şekli ile yazın. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
1- Yeni üyelerin çoğu bounty imza kampanyalarına katılamıyor ben de dahil. Bu süreyi tamamlayıncaya kadar imza alanında kendi sitemde yayınladığım bir yazının linkini paylaşabilir miyim?
2- Yeni üyelerin aktif olması ve yorum yapması bekleniyor. Peki İngilizce veya Türkçe forum başlıklarından herhangi birine istediğimiz şekilde cevap verebilir miyiz? Diyelim ki İngilizce bounty kampanyalarından birine dahil oldum ve ilgili konuya, katıldığıma dair kısa bir post atıyorum. Bu mesaj neden silinir veya hangi mesaj içerikleri spam olarak değerlendirilir?
3-Merit sisteminin mantığını anladım. Ancak o zaman geldiğinde nasıl merit vereceğimi anlamadım. Hangi üyelik seviyesinden itibaren merit verebiliriz ve merit vermek istediğimizde ekranın hangi bölümünde nasıl bir işaret, buton veya simge var?
4- Diyelim ki bir konu açmak istiyorum. Gerekli ön incelemeyi yaptım ama gün olarak çok fazla geriye gitmedim ve konuyu açtım. Bu konudaki detayları öncelikle sitemde yayınladığım için yazı sonuna kaynak olarak kendi linkimi de ekledim. Şimdi, forum genelinde özgürce paylaşım söz konusu ise bu tür paylaşımlardan dolayı da ban yemem değil mi? Ya da bir konuda yapılacak işlem ile ilgili Türkçe bir kaynak olmadığı söyleniyor ve ben de bu konuda yazı yayınladığım için ilgili linkteki işlemleri yapabilirsiniz tarzında bir yorum atıyorum. Bu durumda da ceza alır mıyım ya da yorumum silinir mi?
5-Yeni üyelerin forum dahilinde kesinlikle yapmaması gereken şeyler nelerdir?
1. imza bölümünde istediğin yazıyı, kendi sitenin reklamını vb. paylaşabilirsin.
2. imza kampanyalarında açıklama mevcuttur. hangi bölümlere atılan mesajların mesaj olarak sayılacağına dair bilgi veriliyor. yine aynı şekilde bazı imza kampanyaları local'i kabul etmez sadece global ister. spam spamdır "
" veya "teşekkürler" "sağol" bunlar spamdır silinebilir.
3. merit sistemiyle alakalı konu var zaten oradan inceleyebilirsin. gayet açıklayıcı orası. sana gönderilen her 2 merit için 1 sMerit (gönderebileceğin merit) kazanırsın. sMerit'in olduğu zaman mesajların quite bölümünün yanında "+merit" işareti çıkar ona basarak gönderebilirsin.
4. daha 2 hafta önce açılan konuyu sen de açarsan, bir habere veya bir yazıya herhangi bir yorum koymadan paylaşırsan konun kapatılabilir. ban yer misin? bunları devamlı yaparsan uyarı alırsın belki ceza alırsın belki de banlanırsın. modaratörün insiyatifindedir. Link paylaşabilirsin fakat linkin referans kasmak amacıyla ise mesaj veya konu kapatılır. kuraldır referans linki paylaşmak yasaktır.
5. yeni üyelerin yapması gereken en önemli şey 3 okuyup 1 sormaktır. şöyle açıklayayım 3 mesaj önce bir soruya cevap verilmiş sen bunlara bakmadan yine sorarsan tepki alabilirsin. aynı şekilde kafana takılan bir şey olduğu zaman önce araştırman daha sağlıklı olacaktır.
örnek vermek gerekirse;
merit ne? birisi anlatabilir mi? anlatmaz. anlatmasın da zaten.
airdrop ne? bu tip soruları sormana gerek yok. zaten anlatılmış. fakat okuduktan sonra meritteki gibi ben okudumda kafamda merit gönderme oturmadı nasıl oluyor diye soru sorman güzzeldir.