Bitcoin Forum
April 25, 2015, 12:30:36 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.10.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: I can solo mine but I cant connect to pools (SOLVED)  (Read 1683 times)
Jokah
Member
**
Offline Offline

Activity: 69



View Profile

Ignore
May 18, 2011, 11:51:35 PM
 #1

I've just got my self set up with GUIminer but I seem to have a problem. I've got my account setup on bitcoins.cz and Ive got it linked to my Mybitcoin account and I have assigned a worker.

I can start up GUIminer and start solo mining with absolutely no problems but when I try to join a pool I get the message "problems communicating with bitcoin rpc"

I have a bitcoin.conf file created with all the rpcusername=, rpcpassword= and rpcallowip= all setup.

Port 8332 is open and both bitcoin and guiminer are allowed through my firewall. Any kind of spyware or peerblock is currently disabled while I try figure this out.

I have tried every pool I can in the list in guiminer apart from the ones where you have to sign up. I've no problem signing up to a pool but I just figured it would be a waste of time untill I can sort this problem out. There a few you dont have to sign up for and I cant connect to any of them.

Any thoughts?
coin palaceHot Slots and blackjack from Bender  click here
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1429965036
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1429965036

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1429965036
Reply with quote  #2

1429965036
Report to moderator
1429965036
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1429965036

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1429965036
Reply with quote  #2

1429965036
Report to moderator
1429965036
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1429965036

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1429965036
Reply with quote  #2

1429965036
Report to moderator
1429965036
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1429965036

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1429965036
Reply with quote  #2

1429965036
Report to moderator
grue
Global Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1400



View Profile

Ignore
May 18, 2011, 11:54:49 PM
 #2

you don't need to configure bitcoin.conf if you're pool mining.

It is pitch black. You are likely to be eaten by a grue.

Tired of annoying signature ads? Ad block for signatures
Jokah
Member
**
Offline Offline

Activity: 69



View Profile

Ignore
May 18, 2011, 11:58:10 PM
 #3

I'm still not exactly sure what I do and dont need to for each specific scenario but I thought I'd just try cover every base.

It seems to be working now. I left it trying to connect while I wrote this thread and did some more research and after about 10-15 mins it just connected?!

Anyone any thoughts on why it would do this?
grue
Global Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1400



View Profile

Ignore
May 19, 2011, 02:16:17 AM
 #4

try using a command-line miner, and see if that works. if it doesn't, post your startup parameters. (command line miners are easier to debug Wink )

It is pitch black. You are likely to be eaten by a grue.

Tired of annoying signature ads? Ad block for signatures
Jokah
Member
**
Offline Offline

Activity: 69



View Profile

Ignore
May 19, 2011, 08:36:19 PM
 #5

Thank you for you response but it seems to be working fine now.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!