Bitcoin Forum
December 04, 2016, 10:34:21 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: [Resolved] Setup Reaper miner (GPU) for my main PC  (Read 9531 times)
film2240
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 994


Professional filmmaker/Freelance videographer


View Profile WWW
July 14, 2012, 07:43:23 PM
 #1

I'm looking for some sort of guide as to how to setup the Reaper (GPU) miner on my main PC as it has a decent card I'd like to make use of.Is it possible for someone to make a config suitable for an HD6950 with unlocked shaders to make setup more painless so I can get past that compiling part when you first run it? How can I make sure it only mines LTC rather than any other currency in Reaper?

Any help would be appreciated.Smiley

[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
1480890861
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480890861

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480890861
Reply with quote  #2

1480890861
Report to moderator
1480890861
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480890861

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480890861
Reply with quote  #2

1480890861
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
grimd34th
Member
**
Offline Offline

Activity: 89


NOPE


View Profile
July 14, 2012, 10:43:06 PM
 #2

How can I make sure it only mines LTC rather than any other currency in Reaper?
remove
Code:
mine bitcoin
mine solidcoin
in reaper.conf
film2240
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 994


Professional filmmaker/Freelance videographer


View Profile WWW
July 14, 2012, 11:07:25 PM
 #3

How can I make sure it only mines LTC rather than any other currency in Reaper?
remove
Code:
mine bitcoin
mine solidcoin
in reaper.conf
Thanks for that:) Now to figure out the rest.

[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
grimd34th
Member
**
Offline Offline

Activity: 89


NOPE


View Profile
July 14, 2012, 11:22:42 PM
 #4

How can I make sure it only mines LTC rather than any other currency in Reaper?
remove
Code:
mine bitcoin
mine solidcoin
in reaper.conf
Thanks for that:) Now to figure out the rest.
if you hop in #litecoin in freenode ill be glad to help
film2240
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 994


Professional filmmaker/Freelance videographer


View Profile WWW
July 20, 2012, 07:22:46 PM
 #5

I've managed to get reaper running successfully on the PC now. I only get like 220k/hash on my radeon HD6950 though.What performance should I be getting with that card? What are the best mem and core clocks to use with that card? What settings should I use in reapers config for that card?

I have concurrent threads to 6144 like I was told from somcwhere else and gpu threads to 4.

Any help would be appreciated.My other thread about the laptop is now resolved but couldn't change the title to resolved.Thanks Smiley

[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
Vorksholk
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1456



View Profile WWW
July 22, 2012, 03:45:07 AM
 #6

If it helps at all, I did make this:

http://www.youtube.com/watch?v=EvhpOQHVZpM

Fold Proteins, earn cryptos! CureCoin.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=603757.0
film2240
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 994


Professional filmmaker/Freelance videographer


View Profile WWW
July 22, 2012, 09:28:00 AM
 #7

If it helps at all, I did make this:

http://www.youtube.com/watch?v=EvhpOQHVZpM
It was thanks to your video that I was introduced to easy LTC mining in the first place.The CPU scrypt miner is more straightforward due to  a clear GUI.Reaper is more difficult but not too hard. Thanks for the vid anyway Smiley  Does anyone on here know how to improve the performance of reaper on my HD6950 with unlocked shaders as that's the sticking point for me now? I'm only getting like 220kHash/s rather than what I was told it should be (at least double what I'm getting). What things should I overclock?Both core and memory? Or is having a more modest core clock but much faster memory clock going to help more? What core and memory clocks work well for LTC mining? Thanks.

PS.I know this is a little off topic but I know someone else who also needs help setting up reaper https://bitcointalk.org/index.php?topic=94193.0 and I'm out of ideas after suggesting things to the OP of that thread.

[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
Vorksholk
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1456



View Profile WWW
July 22, 2012, 01:58:09 PM
 #8

Film2240, you should be getting about double that hash rate... Make sure in reaper.conf you have the line "device 0" there, so that it doesn't try to mine on your CPU (which it can't... but it tries anyhow!), then bump aggression in litecoin.conf as high as you can go with stability, and try with changing settings like gpu_thread_concurrency to multiples of the number of cores on your card (1408?). Also try both 1, 2, and 4 threads per gpu Smiley.

Fold Proteins, earn cryptos! CureCoin.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=603757.0
film2240
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 994


Professional filmmaker/Freelance videographer


View Profile WWW
July 23, 2012, 12:44:03 PM
 #9

Film2240, you should be getting about double that hash rate... Make sure in reaper.conf you have the line "device 0" there, so that it doesn't try to mine on your CPU (which it can't... but it tries anyhow!), then bump aggression in litecoin.conf as high as you can go with stability, and try with changing settings like gpu_thread_concurrency to multiples of the number of cores on your card (1408?). Also try both 1, 2, and 4 threads per gpu Smiley.

Thanks for the input.I'm going to try that.So putting device 0 can help reaper focus purely on my GPU and hopefully stop my CPU fans from spinning up (when reaper tries to mine on it too).No of shaders is 1536 on my card (as it's unlocked). As soon as I get a chance,I'll add this to my PCs reaper configs. Thanks Smiley

[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
film2240
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 994


Professional filmmaker/Freelance videographer


View Profile WWW
July 24, 2012, 06:02:56 PM
 #10

I'm happy to report that I've finally got reaper running successfully at high speeds with very few stales. I now get 454Kh/s or above on my HD6950 (unlocked to 1536 shaders) with these settings:

In litecoin.conf:
protocol litecoin

worksize 256
aggression 16
threads_per_gpu 4
sharethreads 18
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 6144

and in reaper.conf:
kernel reaper.cl
save_binaries yes
enable_graceful_shutdown yes
long_polling yes
device 0

mine litecoin

Adding 'device 0' is very important as this stops reaper from mining on CPU and GPU which degrades performance.

Clocks are (stable at):
885MHz (core clock)
1000MHz (mem clock)

Great success.I hope this thread helps those who need it. Smiley

[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
[This signature is available for rent]
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!