Bitcoin Forum

Local => Skandinavisk => Topic started by: Ottoman1 on March 27, 2013, 09:09:23 AM



Title: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Ottoman1 on March 27, 2013, 09:09:23 AM

Den kanda svenska finansbloggaren Cornucopia har gjort ett inlagg om BTC for nagra dagar sedan dar han namner att BTC bubbel toppen ar nara forestaende och mer eller mindre sagar valutan vid fotknolarna. Han namner att den omtalade anonymiteten for anvandare av BTC ar en bluff eftersom IP addresser ar sparbara (de som inte ar krypterade da).

Hur ser communityn pa detta?

http://cornucopia.cornubot.se/search?ie=UTF-8&q=bitcoin  (http://cornucopia.cornubot.se/search?ie=UTF-8&q=bitcoin)


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Ottoman1 on March 27, 2013, 09:51:59 AM
Jag sjalv haller med om att BTC ar mitt uppe i spekulations bubbla pa kort sikt och det enbart pga. de fundementala faktorerna inte finns for tillfallet - tex. en underliggande valfungerande ekonomi. Darmed inte sagt att de inte kan uppsta, dock maste det till ekonomisk infrastruktur for att BTC ska bli "mainstream". Just nu ar det alldelles for mycket fokus pa mining och hur man far en snabb avkastning.




Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Rockefoten on March 27, 2013, 11:05:41 AM
At vi er i en bubble nå tror jeg er sannsynlig, og boblen kommer sikkert til å sprekke etterhvert. Men det betyr ikke at Bitcoin med dette vil implodere, jeg tror trenden vil fortsette oppover igjen etter sprekken.
Og at Bitcoin er nødvendigvis ikke helt anonymt er ikke noe nytt, det sies vel heller at Bitcoin er psevdonymt.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: grass on March 27, 2013, 11:58:48 AM
Att det skulle råda total anonymitet är en myt, inget fel i det påståendet.

Bitcoins lagras i regel ganska osäkert också, många har väldigt dålig säkerhet.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Herodes on March 27, 2013, 01:08:08 PM

Den kanda svenska finansbloggaren Cornucopia har gjort ett inlagg om BTC for nagra dagar sedan dar han namner att BTC bubbel toppen ar nara forestaende och mer eller mindre sagar valutan vid fotknolarna. Han namner att den omtalade anonymiteten for anvandare av BTC ar en bluff eftersom IP addresser ar sparbara (de som inte ar krypterade da).

Hur ser communityn pa detta?

http://cornucopia.cornubot.se/search?ie=UTF-8&q=bitcoin  (http://cornucopia.cornubot.se/search?ie=UTF-8&q=bitcoin)

Dette er hans pompøse innledning:

Quote
I juni 2011 skrev jag att bitcoin var i en bubbla och är ett pyramidspel. Bara några dagar senare började kraschen.

At bitcoin er et pyramidespill kan effektivt tilbakevises:

Quote
Bitcoin is a pyramid scheme?

Bitcoin is nearly opposite of a pyramid scheme in a mathematical sense. Because Bitcoins are algorithmically made scarce, no exponential benefit is derived from introducing new users to use of it. There is a quantitative benefit in having additional interest or demand, but this is in no way exponential.

Rent teknisk er det således tilbakevist at det ikke er et pyramidespill. Dessverre vil man få en hel del journalister og bloggere som ikke riktig forstår teknologien og fenomenet, men som likevel har en infantil trang til å uttale seg. Skal man få en uhildet og objektiv oppfatning av systemet, må man bruke minst 1 uke med intens research, og i tillegg ha den teknologiske kompetanse for å forstå systemet. Man trenger ikke forstå en bilmotor for å kunne kjøre en bil, ei heller trenger man å forstå bitcoin for å bruke bitcoin. Men skal man uttale seg om bitcoin, så må man i det minste være istand til å ha evne til å gjøre skikkelig research, og ikke blindt kaste ut påstander etter å ha lest et par artikler etter å ha googlet. Evnen til å gjøre skikkelig research ser ut til å være noe mange mangler i disse dager hvor alt skal skje så fort som mulig, og alt handler om klikk på sine artikler.

Det kan virke fra artikkelens tone at forfatteren er negativ til bitcoin, og har bestemt seg for å skrive negativt og at alt som kan finnes frem eller brukes som negativ omtale er noe han vil gripe fatt i. Dette er ikke et ukjent fenomen.

Quote
Confirmation bias (also called confirmatory bias or myside bias) is a tendency of people to favor information that confirms their beliefs or hypothese.
Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias

Han skriver videre:

Quote
Nu skriver jag igen att bitcoin återigen är i en bubbla, mycket driver av Russia Todays Max Keiser, som ägnar sig åt pump-and-dump, precis som han tidigare gjort inom silvret.

Her kan man se gull og sølvpriser de siste 10 år:
http://silverprice.org/charts/history/silver_10_year_o_usd.png
http://silverprice.org/charts/history/gold_10_year_o_usd.png

Som man kan se, er prisstigning både på Sølv og Gull rimelig sammenfallende. Nå synes jeg vi tillegger Max Keiser meget mye kredit, om det er han som  har pumpet opp prisen alene, noe de fleste vel kan være enige om at høres meget besynderlig og lite sannsynlig ut.

Tvertimot kan man i dag se at det er en reell fare for at Euro-deposits i banker i jurisdiksjoner som ikke er finansielt stabile ikke er trygge, se f.eks. Kypros.

Quote
Jag kommer naturligtvis blir utskälld av bitcoin-fanatiker som kommer kalla mig dum i huvudet och att jag inte fattar någonting. Jag skriver detta ändå.

Ja, det er det sikkert noen som kommer til å gjøre, men å kalle noen dum i hodet og at man ikke fatter noenting, det er en ganske usivilisert måte å diskutere på. Dog, en person som gjengir bitcoin-myter vil jeg likevel kalle for kunnskapsløs, det er ikke dermed sagt at vedkommende er dum i hodet, men å kanskje tenke seg noe mer om før man bastant slenger ut påstander, er en god ting.

Quote
Först som vanligt några rader om marknadsbubblor och deras anatomi. Bubblor är irrationella och som sådana kan de alltid fortsätta uppåt, men det är alltså ingen diskussion om att bitcoin är i en bubbla här och kommer krascha. Dessutom är mycket av de obegåvade uppfattningarna om bitcoin baserade på direkta felaktigheter påhejdade av direkta lögner från t ex haussande Max Keiser.

Her lenker man til noen standard bilder ifht. bobler. Jeg vil da gjerne henvise til et annet kjent fenomen: Internett. Internett startet forsiktig, og deretter vokste det, og det vokser fortsatt. Bitcoin er en worldwide desentralisert kryptocommodity, og det er ingen logikk i at bitcoinprisen er bundet til bestemte regler i forhold til tradisjonelle boble-fremstillinger. Og om den var hadde det også vært vanskelig å vite hvor på kurven vi ligger akkurat nå. Gavin Andresen har sagt (uten at hans ord nødvendigvis er det som forteller fremtiden) at det kommer til å være 2 eller 3 bobler til etter boblen sommeren 2011. Imidlertidig er denne teknologien fremdeles på et svært tidlig stadium, og vi er inne i en ekspansiv vekstfase, så  det ingen grunn til å tro at vi skal få en vesentlig reversjon på dette tidspunkt. Imidlertidig er veksten svært skarp nå, så det kunne være rimelig å tro at denne raske veksten ikke var bærekraftig, noe jeg tidligere har uttrykt skepsis i forhold til, men nå har denne skepsisen min minket. Det kommer store valutavolum inn på alle exchanges som opererer med Euro. Jeg tror mange folk ønsker å flytte penger til bitcoin, fordi de ser at bitocin øker i verdi, og også at de ser at bitcoin kan være en 'safe heaven' for midler i land hvor myndighetene kan komme til å gå til drastiske tiltak. Jeg tror det er mange med innskudd på +100K Eur på Kypros som skulle ønske at de hadde pengene sine i bitcoin nå.. Iflg. de nyhetsrapporter jeg har sett, så ser slike kontoinnehavere på et mulig 40% tap på dette tidspunkt. Og jeg leste at mennesker fra Russland sannsynligvis vil tape 3-4 milliarder Euro totalt. Nå nektet som kjent Russland å gi Kypros et kriselån nylig, så om dette er hevn (om vi ikke får det - så tar vi det) vites ikke. Ryktene sier at menn i Putins krets ikke er veldig fornøyde..

Quote
Förra gången kraschade bubblan ca 90% och motsvarande kommer ske igen. Just nu är bubblan i den maniska fasen, driven av självbedrägeri och girighet och man pratar om ny ekonomi, den här gången är det annorlunda, ny paradigm etc. Samtidigt är de flesta som är inne i bitcoin okunniga när det gäller ekonomi och bubblan uppför sig därför helt enligt skolboken.

Her er artikkelforfatter igjen veldig bastant: "motsvarande kommer ske igen". Dette kan han ikke vite. Hadde han vært mer moderat og sagt at det er en mulighet for at tilsvarende kan skje igjen, så ville han fått mer kredibilitet, enn om han er så dogmatisk som han er. Personlig har jeg ingen utdannelse innen økonomi, men det hindrer meg likevel ikke i å se at de fundamentale kreftene som driver prisen nå, er mer solide enn tidligere. Sommeren 2011 hadde vi en luftboble, nå ser vi at svært mange selskaper adopterer bitcoin som en del av sin forretningsstrategi, og det er rett og slett mye mer substans i den prisstigningen som er nå. Rett nok har prisen økt meget mye i det siste, så det kan hende at vi vil få et visst tilbakefall i prisen i kortvarige eller langvarige periode, og vi kan også muligens oppleve perioder med stabilitet. Men siden presset er såpass stort nå, f.eks. har MtGox rundt 5000 mennesker i verifikasjonskø (dvs. id-papirer må godkjennes), så viser dette at interessen er stor. Samtidig har vi også Coinlab-dealen i usa, som inngår avtale med en Silicon Valley bank, som gir mulighet for mye enklere inntreden for venture capital i bitcoin systemet. Samtidig har FinCen uttalt at bitcoin-virksomheter må ha en lisens for å operere. Jeg kan da sitere bitcoin utvikler Jeff Garzik: "The US govt just declared bitcoin legal".

For større funds og investeringsselskaper, så er dette et avgjørende element. Derfor vil vi nå se at økt kapital tilføres bitcoin, og derav prisstigning. De siste ukene har vi sett flere ganger at bitcoins for mer enn 1 million dollar om gangen har kjørt prisen opp i store oppkjøp på MtGox.

Forrige helg hadde vi en reversal helt ned til 52. Men dette var kortvarig, fordi markedet er bullish, og mange så på mulighetene til å kjøpe billige coins. De som kjøpte på dette stadiet, sitter nå og ser på en fortjeneste på ca 40% på noen få dager. Slike muligheter er garantert å vekke interessen til en rekke investorer. I tilleg er det nok mange som sitter long, og ikke selger ut før de har fått en vesentlig kapital-avkastning.

Jeg er som sagt ikke økonomiutdannet, men jeg tror at tradisjonelle økonomimodeller ikke kan appliseres enkelt på bitcoin. Vi må også huske på alle doom and gloom artiklene om internet selv når dette ble utviklet, at det ble for tungt, for omstendelig og ville kollapse av seg selv osv. Jeg tror mye av grunnen til at mange mennesker er negative og skeptiske ligger i menneskets natur selv, vi har ofte problemer med å akseptere endringer og være innovative, mange er vanemennesker og henger seg opp i gammel tankegang osv, og mange er ignorante, og ser ikke muligheten når den er der. I bunn og grunn må man gjøre grundige undersøkelser selv og danne sin mening. Blir man utelukkende styrt av det emosjonelle, så kan det gå galt. Bitcoin er en eksperimentell teknologi, og vi har ingen garanti for at det skal gå bra, men så langt ser det lovende ut.

Sant nok, de fleste ideer er nettopp det - kun ideer, og de fleste nyvinninger er ikke noe som er revolusjonerende eller endrer verden, men det er så mange talløse eksempler på revolusjonerende teknologi som mange mente var helt ubrukelig. Noen eksempler: Telefonen mente sjefen for det største amerikanske telegrafiselskapet at var helt ubrukelig, ingen ville vel høre en person i den andre enden, telegrafi var mer enn godt nok! Mange ville nok nikket samtykkende til det den gangen, men ikke i dag. I dag ler vi av det. I dag er det selvsagt å snakke i telefonen. Men slik er den menneskelige psykologi, vi har vondt for å tro at noe kan skje, før det faktisk har skjedd. Derfor blir foregangsmennesker og entrepenører ofte ledd ut av mennesker som ikke deler deres visjoner. En annen artig fortelling er den om brødrene Orville (August 19, 1871 – January 30, 1948) and Wilbur (April 16, 1867 – May 30, 1912) Wright, som er kreditert med å ha skapt det første selvdrevne fly. Deres far ristet på hodet av deres ideer, og mente at de var helt på viddene, det samme gjorde de fleste andre. Men brødrene stod på likevel og klarte det de satte seg føre, og bare kort tid etter gjorde man transatlantiske flights. Jeg har ikke sett utviklingsgrafen til denne teknologien, men jeg skulle ikke bli forundret om den peker kun oppover helt siden 1903 da de fikk sitt første fly i lufta.

Man kan også se på 'Big Data', jeg vil også tro at dette har vokst ekspansivt siden dets tamme begynnelse. Alt i alt, er det mange teknologier som vokser ekspansivt og som ikke ser ut til å sakke ned. Bitcoin er en protokoll, som eksisterer på internett. Den samme teknologien kan også brukes til andre ting enn å være en commodity/currency, se f.eks. bitmessage og namecoin. Utbredelsen av bitcoin er ikke direkte sammenfallende med USD/BTC-prisen, men det er helt åpenbart en korrelasjon her.

Ved større utbredelse av bitcoin, så vile det også være større etterspørsel etter bitcoin, og siden ingen kan aksellerere mengden bitcoin som kommer inn på markedet, så vil det nødvendigvis bli et kjøpspress, noe som vil føre kursen oppover.

Quote
Det andra är att Max Keiser, som nu sägs vara dollarmiljonär i bitcoin, ägnar sig åt pump-and-dump - han snackar upp en tillgång för att själv tjäna pengar på det. För att kunna göra en pump-and-dump måste man hitta en liten marknad, där man kan blanda sanningar med lögner och lura folk att köpa upp kursen till vilken nivå som helst. Bitcoin är precis en sådan tillgång, speciellt som de flesta inte förstår ett dugg om bitcoin. Bland annat påstår Max Keiser att Bitcoin är anonyma, vilket är helt fel. Vilket inte är den enda felaktigheten kring bitcoin.

Om Max Keiser skulle være dollarmillionær i bitcoins eller ikke er jo ikke uinteressant i forhold til hans ståsted, men jeg tviler igjen sterkt på at Max Keiser alene er den som drar bitcoinprisen opp, selv om han helt sikkert er en person som kan bidra til det. Jeg har hørt litt på han, og det han sier virker ganske interessant, men jeg har ikke intim kjennskap til han og hans teorier. På den samme side kan man si at alle som hyller sitt eget produkt eller sin egen investering er med på å proppe opp verdien på dette, og det gjør jo selvsagt alle som har en egeninteresse i det. Men dette minner meg litt igjen om sjalusi, når man nesten går til personangrep på denne måten. Den rene økonomiske interesse i spekulative henseender iforhold til å virkelig ønske bitcoin teknologisk og samfunnsmessig suksess er ikke nødvendigvis motsigelser. Mange er tiltrukket bitcoin på grunn av politiske forhold.

Hvorfor artikkelforfatter henger seg opp i at Max Keiser hevder at bitcoin er anonymt og dermed forsøker å diskreditere Max Keiser (det oppfattes slik av meg, da den generelle tone er svært negativ) vites ikke, men kanskje ved å peke på feil med Max Keiser, så får han mindre troverdighet ?

Sannheten er for enhver person som søker å finne den, og i dette tilfellet snakker vi om konkret teknologi, og da er vi inne på et begrenset område, hvor vi kan finne konkrete sannheter, og vi kan ikke leve med halvkvede sannheter og subjektiver meninger slik vi har innen religion. Vi snakker fakta og hard teknologi.

Fakta er at bitcoin ikke er anonym slik dette begrepet er definert. Ved å være anonym, så er dette ensbetydende med at ingen vet hvem du er, og heller ikke kan finne det ut. Pseudo-anonym betyr at du er relativt anonym, men ved stor innsats så kan man finne ut hvem du er. I alle praktiske henseender, så er pseudo-anonymitet tilstrekkelig for folk flest. Driver du med aktiviteter som krever absolutt anonymitet, må du først identifisere hvilke faktorer som spiller inn, og deretter søke å minimere/eliminere disse til et nivå du er komfortabel med. Det er mulig med teknologi i dag å minimere dette så mye at det i alle praktiske henseender blir svært vanskelig å finne ut hvem du er, men som standard er altså bitcoin ikke helt anonymt.

Når du er på internett, så har du en ip-adresse, og denne er registrert hos din tilbyder, som igjen har din adresseinformasjon. Du kan endre din ip-adresse på mange forskjellige måter. En mulighet er å benytte tjenester på internett som lar deg gå vha andre maskiner. TOR er en kjent tjeneste for nettopp dette. I en del tilfeller kan trafikk likevel spores tilbake til din hjemmeadresse. Eksempel:

Du er en ungdom og finner ut at du skal joine Anonymous, fordi du synes det er kult. Så du kjøper deg en billig VPS i USA, og gjør litt web-defacing på et par govt-sites i USA. FBI blir satt på saken, og kontakter VPS tilbyderen, og henter ut ip-adresse du vanligvis logger deg på med, kanskje VPS-tilbyderen tok betalt i bitcoins, så de har ikke din adresse. Med ip-adressen du vanligvis logger på med, om dette er din hjemme ip-adresse, så vil FBI kontakte norsk politi, som igjen vil kontakte din internett-tilbyder i Norge. Disse vil så utlevere personinformasjon, og du vil deretter få politi på døren din. Selv om tjenesten du betalte for på nettet lovet å ikke logge ip, så kan FBI ha tvunget operatøren til å installere logging programvare, for å unngå fengselsstraff eller store bøter. TOR gjør det hele vanskeligere ved å kjøre trafikken gjennom flere noder, slik at ingen noder i nettverket vet både opprinnelses- og destinasjons IP. Om man i tillegg til å bruke teknologi for å skjule sine spor online, også går til det skritt å skjule sin fysiske lokasjon, så blir man ekstra vanskelig å finne. Kanskje kunne spor føre til en viss internett-kafe, men medmindre man hadde overvåkningsbilder derfra, så er sporet kaldt. Eller man kunne logget seg på vha et trådløst åpent nett, eller uatorisert tilgang til et beskyttet nettverk. Det er mange måter å gjøre det på, men for den gjengse hjemmebruker som benytter bitcoin, er slik metoder noe vel i overkant.

Så man kan argumentere med at bitcoin er anonymt på den måten at det er ikke lett å finne ut hvem som eier en bitcoin-adresse. F.eks. om du har et bank-konto nr. og vet at kriminalitet er begått i forbindelse med den kontoen, så kan politiet med letthet kontakte banken og få ut adresseinformasjon på den personen. Men om politiet får en bitcoin-adresse, så skal det godt gjøres om politiet klarer å finne ut hvem som eier den. Er man heldig, kan det hende at eier har lagt igjen spor online, som igjen kan føre til at man kan finne ip-adresse fra logger på tredjepartstjenester, og man kan også gjøre block-chain analyse. Men om man er rimelig forsiktig av seg, så skal det svært godt gjøres å finne ut hvem som eier en bitcoinadresse, så i alle praktiske hensender, er bitcoin på den måten anonymt.

Dessuten er det ganske simplisifisert å si at bitcoin er anonymt eller ikke anonymt. Først må man definere hva man mener med bitcoin, siden det er mange aspekter iforhold til dette. Snakker man om kun bitcoin-adresser, protokollen bitcoin i helhet, datapakker som sendes (ikke alt av dette er transaksjoner), bitcoin og dens forbindelse til tradisjonelle banksystemer, så vil svaret kunne bli annerledes betinget av hvilke betingelser som legges til grunn, og anonymitet kunne bli alt fra 0% til 100%. F.eks. kan man laste ned vanitygen, og legge dette inn på en bootbar USB-disk og generere en privat bitcoinadressenøkkel. Dette kan man gjøre på en air-gapped computer (dvs. ingen nettverksforbindelse). Deretter kan man få en bitcoin-overføring fra hvor som helst i verden, og ingen vil vite hvem som eier adressen, da den aldri har touchet nettverket i det hele tatt (bortsett fra da det ble sendt bitcoins til den - og dersom sender gjorde tiltak for å være anonym - så ville han også i alle praktiske hensender være svært anonym.). Adressen kunne også kommuniseres til en betalende part vha. PGP, og dermed ville den være sikret for innsyn av en tredjepart når den ble sendt over e-post. For å få tilgang til bitcoinsa, må man senere importere den private nøkkelen i en klient, og man må da igjen gjøre tiltak om man vil beholde sin anonymitet. Det er rimelig å anta at 3-letter agencies som NSA m.fl. allerede i dag har verktøy som utfører sofistikert analyse av blokkjeden.

Det finnes også muligheter for å benytte seg av visse krypto-exchanges anonymt og gå inn med bitcoins, kjøpe litecoins eller en annen alt-coins, og deretter kjøpe bitcoins igjen, da er det ikke lett å følge sporet i blokkjeden lengre.. Så, med tunge anonymitetstiltak, så er det mulig å være så anonym at det ikke er praktisk gjenomførbart å finne ut hvem vedkommende er.

Paranoide nivåer av anonymitet er likevel ikke nødvendig for den gjengse bruker. Så i standard status vil jeg si at bitcoin er pseudo-anonym. Men om man benytter en exchange til å kjøpe bitcoins, så må man som regel presentere en rekke dokumenter for å bli verifisert, og medmindre man her benytter falske papirer (noe som er strengt ulovlig), så vil man ha en link fra det tradisjonelle banksystemet og til bitcoin. Hver bitcoin-transaksjon har en referanse, og man kan følge hvor bitcoinsa går i blokkjeden.

Så for å vise et eksempl på hvordan man kunne spore en bruker som gjorde noe ulovlig men ikke dekket sine skritt:

En bruker kjøper noe ulovlig på en nettside og får dette i posten, i teorien (men sjelden i praksis) kunne politiet da ha ført bevis på følgende måte:

Politiets påstand: Leif kjøpte hasj på en kanadisk nettbutikk med bitcoins, hasjen ble sendt til Leif sin adresse.
Leif's påstand: Dette er feil, jeg aner ikke hvem som har sendt meg hasj!

Politiet kunne da kontakte kanadisk politi, som ville hente ut kundeinformasjon fra nettstedet (i dette tilfellet adressen det var bestilt til og aktuell bitcoin adresse og transaksjonsreferanse).

Nå har politiet sikret et bevis som viser at det er bestilt hasj hjem til Leif, men de kan fortsatt ikke bevise at det var han selv som bestilte det.

Nå tar politiets lokale dataekspert og gjør noen undersøkelser på block-chain, etterhvert finner han ut at transaksjonen til bitcoinadressen Leif betalte til stammer fra en bestemt exchange, la oss kalle den BitcoinEx. Politiet finner ut hvor operatøren for BitcoinEx befinner seg, og siden BitcoinEx mottar penger vha SEPA-overføringer, og i tillegg verifiserer kunder ved at kundene må sende inn identifikasjonspapirer, så kan man finne ut hvem som sendte de aktuelle bitcoins fra BitcoinEx. Leif trodde han var smart, for han sendte aldri ID-papirer til BitcoinEx. Men etter å ha kontaktet polsk politi, og fått disse til å hente ut informasjon fra BitcoinEx, fant norsk politi ut at Leif hadde benyttet sin konto i DnB for å gjøre en overføring til BitcoinEx's polske bankkonto.

I retten hevder Leif at han ikke vet hvem som har bestilt hasj til hans adresse. Politiet fremlegger bevis fra DnB som viser at en person med Leif's vante ip-adresse (verifisert av ISP) logget seg inn på nettbanken den og den dato, og sendte penger til BitcoinEx, hvorpå det ble kjøpt bitcoins, og disse ble sendt til skummelweb.com hvor det ble bestilt hasj hjem til Leif.

Retten vil da se på bevisene og høgst sannsynlig dømme Leif til en saftig bot evt. kort fengselsstraff, ut fra disse bevisene. Ville man dratt det lengre, kunne man også sjekket lokasjonsdata ifht Leif's mobil (gått på teleoperatører) for å bevise at han var hjemme på det tidspunkt transaksjonen fant sted.

Nå er dette kun et eksempel, og vi ville neppe fått politiet til å gå til slike skritt ifht. Leif's hasjhandel.

Alt i alt er artikkelforfatters diskusjon rundt bitcoins anonymitet svært grunn.

Quote
Max Keiser är underhållande och ibland sevärd och läsvärd, t ex kring sitt sågande av USA:s vapenlagar och den amerikanska vapenlobbyn, men i fallet bitcoin ägnar han sig åt direkt bedrägligt beteende för egen personlig vinnings skull

Jeg vet ikke om dette stemmer eller ikke, men det virker som at Keiser er mye opptatt av 'currency wars', og om han er redd for at tradisjonelle valutater skal feile, virker det naturlig å se på alternativer (gull, sølv, bitcoin). Dessuten ser jeg ikke noe direkte galt i å snakke opp noe man er interessert i for å tjene penger på det. Om det er utelukkende pengegriskheten som gjelder, da er det imidlertidig noe problematisk, men jeg vil tro at de fleste interesserte og oppegående mennesker kan danne seg en egen mening. Jeg lar meg ikke farge av hva en enkeltperson mener om Max Keiser, da ville jeg heller høre på det han har å si. Jeg har kun hørt et foredrag med han, tror det var fra bitcoinkonferansen i London, og det var et meget interessant foredrag. Om det var slik at han kun er interessert i bitcoin av spekulative årsaker, da vil jeg gjerne dra den slutningen selv.

Quote
För övrigt är det viktigt att känna till att majoriteten av alla bitcoin sitter i händerna på ett fåtal individer, sannolikt de som startade pyramidspelet. När som helst kan en eller flera av dessa dumpa sina bitcoin, som även om värdet faller 90% på en sådan dumpning blir miljonärer i verkligheten.

Istedetfor å komme med en slik påstand, ville det være mer interessant om han kunne presentere en liste med disse individene. Selv om noen sitter på større mengder bitcoins, så tror jeg dette er i stor grad spekulasjoner. Vi har også hatt flere flash-crash og store sellouts i år, og vi har sett kursen gå tilbake til der den var omtrent med en gang etterpå. Jo større markedet blir, jo mindre effekt vil en enkelttrader ha på markedet. Igjen trekker han frem dette med pyramidespill her. All den tid det er tilbakevist teknisk at bitcoin er et pyramidespill, så blir det bare komisk å nevne dette igjen. Bitcoin oppfyller ikke de trekk som viser at noe er et pyramidespill, typisk at man har ulike ledd, og at den som sitter på toppen tjener mer jo flere den har under seg, og jo flere disse har under seg igjen, slik at de som kommer sist inn ikke tjener noe særlig. Bitcoin har eksistert i rundt 4 år, og en day-trader kan komme inn i dag og tjene mer på en uke enn en early-adaptor som minet noen få bitcoins for morro skyld i 2009. Hadde det vært slik som det er i et typisk pyramidespill at det er de på toppen som tjener store penger, så hadde alle early-adaptors vært steinrike i dag. Fakta er at noen av dem er steinrike, men jeg vil tro at enda flere bare så på bitcoin som en novelty, lastet ned klienten, minet litt, og deretter la det på hylla.

Incentivet for å dumpe en uforholdsvis stor mengde bitcoins på markedet, hva skulle det være ? Ville det ikke være bedre å dryppe det litt og litt på markedet, slik at man fikk en bra pris for bitcoinsa som man solgte ? Det enste incentivet jeg kunne se for å dyppe en veldig stor mengde bitcoins på markedet, måtte være å ødelegge for markedet. Og vi kan ikke se bort fra at det kan skje en gang, men da må man også tenke på at mange ville sett muligheten for å få billige bitcoins, og da ville salget bli veid opp av de som ville kjøpe, slik vi f.eks. så forrige helg da flash-krasjet ned på 52 raskt ble reversert. Man kan sikkert se på de ulike exchangene sin ordrebok og finne ut hvor mye markedet kan tåle av salg, og så selge simultant på alle markedene, men som regel ville en angripende part gå tom for cash, medmindre de hadde ufattelig mye med penger, og de som har ufattelig mye med penger, er som regel veldig lite villige til å sløse bort penger, det er ofte en grunn til at de har ufattelig mye penger. Så akkurat dette scenarioet, selv om det ikke er en umulighet, anser jeg det som svært lite sannsynlig.

Quote
Myt: Bitcoin är tryggt

Ja, bitcoin skyddar dig mot att Swedbank eller en cypriotisk bank går omkull. Men man eliminerar inte någon risk, utan byter bankrisken mot en IT-risk istället.

För en drabbad individ så är det betydligt vanligare att en dator blir stulen, en dator blir hackad, en hårddisk kraschar, bostaden brinner ner, backuper inte är verifierade att de fungerar än att en bank går omkull.

Dina bitcoin existerar som en fil på din dator. Händer något med detta förlorar du dina "pengar". Och det händer saker med datorer hela tiden. Det finns dokumenterade fall där datorer hackats och bitcoin stulits, genom att skickas till någon annan.

Men visst, tror du att det är sannolikare att banken kraschar än din dator, välj du bitcoin.

Her igjen er artikkelforfatter svært negativ. Det virker som at han nesten fråder om kjeften der han sitter og hamrer på tastaturet for å fortelle hvor fælt det er å investere i bitcoin. Han har imidlertidig noen poenger. Bitcoin er ikke garantert av noen nation state. Det er ingen absolutte garantier. Det samme kan man se med tradisjonell fiat valuta, det er heller ingen absolutte garantier, myndigheter kan devaluere eller stjele penger til innbyggere når de måtte finne det for godt. Siden det meste er sentralisert (les banker), så er dette en enkel sak. Om man måtte gått hjem til hver enkelt person og tatt deres datamaskin, så ville det straks blitt mye mer ressurskrevende, og man ville nok møtt på betraktelig mer motstand..

Imidlertidig viser artikkelforfatter nettopp her sin manglende kunnskap om bitcoin. Det er ikke dermed sagt at han er dum, men han har slett ikke gjor den research man skulle kunne forvente av et logisk tenkende oppegående individ.

Jeg vil anbefale artikkelforfatter å google offline-wallet og brain-wallet. Begge to er metoder for å unngå nettopp slike scenarioer som det han skisserer. Alt du trenger for å sikre dine bitcoins er å ha multiple backups, de kan også være kryptert, og man kan ha det på forskjellige steder. F.eks. hjemme, på remote sites kryptert, i bankboks, i en boks nedgravd i skogen - stort sett - bare fantasien setter grenser. For elektroniske backups kan man bruke faraday cage osv. Her virker det som at artikkelforfatter langer ut med den vesle kunnskapen han har, uten å vite om de muligheter som finnes.

Med offlinewallets, paperwallets, brainwallets - mulighetene er mange, og det går ann å sikre seg slik at dersom polisen kommer og konfiskerer alt av utstyr, eller huset brenner ned, så har man fortsatt sine bitcoins. Jeg vil tro at den normalt oppegående person er istand til å få til dette, om han gjør grundig research på nettet, evt. kan man alltids konsultere en ekspert på området.

Så det sutrende utsagnet om at dersom du tror at banken krasjer før din datamaskin, velg du bitcoin - er et veldig unyansert og tåpelig utsagn, som mangler substans.

Quote
Myt: Bitcoin är anonymt

Nej, Bitcoin är inte ett duggt anonymt. Alla transaktioner någonsin är fullt tillgängliga för alla som är ansluta till Bitcoin och allting är fullt spårbart av alla skattefogdar i världen.

Dette har jeg allerede diskutert og gitt et godt bilde på. Her er det FUD av høg klasse. Allting er sporbart av alle skattemyndigheter i hele verden. Da utfordrer jeg jeg artikkelforfatter til å gå på localbitcoin og gjøre en transaksjon med en lokal trader i sverige, etterpå kjøper han noe til seg selv på nettet og bestiller det hjem til seg selv, etterpå sender han en e-post til det svenske skattevesenet og skriver:

"Hei, jeg kjøpte bitcoins i dag, og bestilte en vare fra usa til min hjemmeadresse, kan dere sende meg den informasjonen dere har på denne handelen?"

Jeg håper de fleste ser hvor dumt dette er...

Quote
Den som är intresserad kan t ex gå in på blockchain.info och se efter själv, t ex titta på de största bitcointransaktionerna, men även de senaste transaktionerna live direkt på förstasidan. Sedan kan man klicka sig ner på olika ID:n, se deras transaktionshistorik och aktuella saldon etc. Även IP-addresser framgår. Allt är helt öppet och är en direkt antites mot anonymt. Någon banksekretess existerar inte.

Det er korrekt at man kan gå inn på blockchain.info og se all mulig offentlig informasjon fra blockchain. Igjen vil jeg gjerne gi artikkelforfatter en utfordring. Finn ut hvem som eier 1HorriBLeWypTH3YqEAn8J5LweNJHrZ7bo, vedkommendes navn, hjemmeadresse og telefon-nummer.

Jeg håper de fleste ser hvor dumt dette er...

Ja, man kan se alt som foregår i block-chain, ingenting her er anonymt i forhold til ipadresser og bitcoinadresser, men koblingen mellom dette og virkelige identiteter kan i stor grad maskeres, slik at helheten blir anonymitet, det kommer ann på hvilke skritt man tar.  Her tror jeg artikkelforfatter har stirret seg blind på det han ser på blockchain.info of drar veldig lettvinte og kunnskapsløse konklusjoner ut fra dette.

Quote
Bitcoin är inte anonymt, bitcoin är pseudonymt. När en pseudonym interagerar med verkligheten blir pseudonymen identifierbar och spårbar. T ex den som säljer en vara eller tjänst och tar betalt i Bitcoin. Inte ens om denne person sätter upp ett nytt ID för varje transaktion blir vederbörande omöjlig att identifiera, eftersom man därefter flyttar sina bitcoins till ett av sina "riktiga" konton. Tittar man bland transaktioner så är väldigt många transaktioner just förflyttningar av hela bitcoinsaldot för ett id till ett annat - dvs man använder ett anonymt ID för transaktionen, men avslöjar sig därefter direkt, fullt spårbart och öppet för alla på Internet.

Ja, selvsagt - det er ingenting nytt med dette. Igjen, skal man bruke bitcoin og er opptatt av anonymitet, så vet man at bitcoin er pseudo-anonymt og ikke anonymt, og må da gjøre tiltak deretter, dersom nødvendig.

Quote
Om du köper något av någon på Internet, t ex via utbyte av bitcoin ID:n via mail, så kan du sedan aktivt  bevaka vad denna någon gör för erhållna bitcoins. Knappast anonymt.

Jeg vet ikke helt hva han mener med bitcoin ID her, men om du kjøper et smykke fra en butikk i england med bitcons, så kan du senere gå inn på blokkjeden og se hvor disse bitcoinsa er sendt videre, men du kan ikke umidelbart vite hva butikken har brukt disse på. Det eneste du ser er mange adresser, og at bitcoinsa er sendt mellom disse. Det er ikke akkurat informasjon som er spesielt nyttig for den vanlige forbruker. For de som har spesiell interesse av å gjøre blockchain-analyse og har sofistikerte verktøy for dette, som gjerne crawler webben for å prøve å finne løse tråder (bitcoin-adresser i forumsignaturer o.l.), så er det mer interessant. Å bruke dette som argument over full overvåkning er en smule underlig. Det eneste den normale kunden kan se er forflytning av bitcoins fra egen adresse til A,B,C og så videre. Om han er heldig kan han kanskje være heldig å se at blockchain.info har identifisert en adresse, kanskje eier av butikken hvor man kjøpte smykket prøver seg på satoshi dice, da ville man kunne se det. Men i alle praktiske henseender så er dette et ikke-argument.

Quote
Jag har från flera källor fått reda på att svenska Skatteverket är fullt insatta i hur bitcoin fungerar. Antagligen inväntar man bara att man i samband med något annat identifierar en bitcoinanvändare. Därefter kan man enkelt och omdelbart se när bitcoin erhållits och när de realiserats, och kan alltså först se när man eventuellt fått betalt och undanhållit skatt och moms, och sedan när man sålt bitcoin eller köpt något för sina bitcoins och alltså realiserat dem och undanhållit ytterligare skatt.

Igjen, mer FUD. Om man bedriver forretning i Sverige, så betaler man den skatt man skal. Bitcoin er ikke en magisk måte å unngå beskatning på. De samme argumenter kan benyttes ifht. cash. Om man tror at ved å bruke bitcoins, så er man i et tax-heaven, så er det feil. Man er fremdeles underlagt alle lover og regler i sin jurisdiksjon. Men artikkelforfatter kan gjerne konkretisere mer hva han mener rundt dette, det virker mer på meg som om det er skremselspropaganda. F.eks. setningen "Antagligen inväntar man bara att man i samband med något annat identifierar en bitcoinanvändare." er jo svært rar. Her gis det diffuse ikke konkrete hentydninger til 'något annat'. Hva skal dette 'något annat' være ? Mener han bitcoin exchanges ? Jeg ser det som en uoverkommelig praktisk oppgave å holde styr på alt hva som skjer innenfor bitcoin, man kan trade bitcoin for så mye forskjellig, så mange steder, at det er ikke en mulighet for å holde oversikten over alt, og mye er også 'off the grid'. Og hva med utenlandske transaksjoner ? Noen ganger tror jeg man tillegger myndigheter større effektiviet og oversikt enn de faktisk innehar. Ja, jeg tror meget vel at det sitter enkelte personer i offentlige departementer som har en viss oversikt over hva som foregår av alternative betalingsmåter, men det frie markedet er sterkt, og der det er et marked, vil det alltid springe frem løsninger, det kan ikke reguleres ihjel. Det vil sannsynligvis komme metoder og verktøy for myndighetsorganer for å overvvåke deler av bitcoin-infrastrukturen, f.eks. kunne man tenke seg at en svensk bitcoin exchange måtte rapportere trader-profits direkte til svenske skattemyndighetene, men artikkelforfatter sprer her FUD (Fear, Uncertainty, Doubt) ved å rasle med sablene og fremstille de svenske skattemyndighetene som et allvitende orakel, noe som vi alle vet er langt fra sannheten. Nye lover, reguleringer og tiltak tar måneder om enn ikke år i alle byråkratiske myndighetsorganisasjoner. Bitcoinbrukere i Sverige og generelt sett kan ta det helt med ro. Det sagt, ønsker du å bryte regler i din jurisdiksjon, så må du også være klar over hvilke konsekvenser det kan få.

Quote
Man ska också komma ihåg att skattemyndigheter i hela EU har samarbete med varandra, så om en får tillgång till data där någon identifierar bitcoinanvändare så lär man dela med sig.

Jeg tror de fleste er klar over at myndighetene i EU samarbeider med hverandre på mange ulike områder. Hele EU er tuftet på samarbeid.. Men, "om en får tillgång till data där någon identifierar bitcoinanvändare så lär man dela med sig" er rimelig drøyt å komme med. Om jeg drar på ferie i Hellas, og først tar ut 3000 i kontanter i Oslo som jeg betaler til noen og så får bitcoins mot dette, og putter det i en brainwallet, og siden gjør jeg flere smådeals med vekslere i Hellas på min ferietur for å få lommpenger, så er jeg en bitcoinanvendere, men jeg er ingen skatteundrager, og dersom en myndighetsperson i Hellas skulle fått vite om dette, så ser jeg ikke noen som helst grunn til at vedkommende skulle kontakte norske skattemyndigheter. Det du nærmest gjør her er å si at alle bitcoinbrukere implisitt er kriminelle, noe som langt ifra er sannheten. Noen mennesker vil faktisk kunne bruke penger på en ferietur, uten å la kortselskapene og bankene få denne informasjonen. Dessuten kan du på denne måten også evt. få med deg flere kroner enn hva myndighetene tillater på ferietur.  

Se f.eks. denne linken som er meget aktuell:
http://www.aftenposten.no/okonomi/Feriepengene-blir-beslaglagt-pa-flyplassen-6938327.html#.UVLkjTJHaEI

Ved reise med en stor familie til F.eks. Spania eller portugal, så skal altså 25000Kr i Euro være en maksgrense ? Og ved å ta med seg mer penger enn dette, så beslaglegger norske myndigheter dette ? Det er svært alvorlig, og en direkte inngripen i private menneskers frihet. Mange ville si at det er staten som er tyven akkurat her. Nå vil jeg ikke oppfordre til lovbrudd, men når systemet ikke fungerer, så må man jobbe utenom det. Andre mennesker har ingenting med hva du bruker pengene dine på, eller hvor du sender dem. Dette er et viktig prinsipp, som handler om frihet. Kapitalkontroll handler ikke om å unngå kriminalitet osv, det handler mer om kontroll, om å holde deg som innbygger i ørene, om å kontrollere befolkningen. Det har vært gjort mange bra skritt de siste årene med at man friere kan reise, og økt samarbeid (EU, Schengen osv.) Skal man drive med valuta-kontroll, så får man sette fokuset på de virkelig kriminelle, de som driver med narkotikatrafikk, trafficking osv. Å stoppe familiefedre med 50000 i kontanter på innerlomma anser jeg som kriminelt av den norske stat, eller som en hvilken som helst annen stat som gjør dette. Kommer man med besterforeldre, kone og 3 barn, og skal bo i flott leilighet, leie bil, og dra rundt på typiske turiststeder, så får penga fort ben og gå på. Kjedelig da om ferien skulle bli ødelagt av minibanker som går tomme eller andre begrensninger, så da er cash en god løsnign for å 'sikre seg'. Så lenge begrensningen ligger på 25000, så ser jeg ingenting i veien for å ta med seg opptil et slik kontantbeløp, og ha resten i bitcoins, så kan man gjøre deals med lokale bitcoindealere i spania og portugal. Her kunne man også brukt tradisjonelle bank-kort, men hva om man skulle få problemer med kortet eller minibanken ? Bitcoins kan virke som en sikrere metode da. Artikkelforfatter må også ta innover seg at ikke alle mennesker liker å stå med lua i hånda, og bli fortalt hva de skal gjøre og ikke gjøre, så lenge de er lovlydige borgere. Noen lover og regler gir rett og slett ikke mening.

F.eks. kan man se at det i Norge ikke er lovlig med prostitusjon. Ikke det at jeg ville anbefalt noen den yrkesvei, men dersom en kvinne med 'varer' av attraktiv klasse vil ta betalt 2000kr i timen for å gi andre en tjenste, så kommer altså den norske stat og sier at det er tillatt, men ikke for mannen - han er kriminell. Men som alle vet, dette er et marked som eksisterer, og som ikke forsvinner - det har eksistert fra tidenes morgen - uansett hva man mener om de moralske aspektene rundt dette. På den annen side kan man se politikere, forretningsmenn og andre høgt på strå som er 'gavmilde', og omgis av unge yppige kvinner. Men neida, dette er lovlig, her er det jo bare snakk om reiser, middager, og gaver, og selvsagt elsker de unge yppige kvinnene disse mektige eldre mennene for deres indre skjønnhet..

Eller ta en tur på Snarøya, Frogner, Holmenkollen og se hvor mange 'kjøpekoner' det er her. Det er lov å 'kjøpe' seg en kone til mangfoldige millioner kroner, det er endog sosialt godtatt, men om den lite attraktive taxisjåføren vil ha seg sin halvårige runde med morro, så skal han bøtelegges så det svir.

En annen ting er eiendomsskatten. F.eks. har din bestefar hele sitt liv jobbet og slavet, og etterlater seg en betydelig pengesum når han dør, da snakker vi arveavgift, formuesavgift osv. Ja, staten må han sine inntekter, men hvor effektive er de i anvendelse av våre penger ? Man kan se at selv oljefondet opprettet en selskapsstruktur i Luxembourg for å 'maksimere' utbytte. Altså staten selv forsøker å unndra penger fra seg selv. Alt er selvsagt lovlig, om man benytter de smutthull som finnes, så juridisk sett kan man ikke settes fast..

Om man ser rundt seg, så ser man at de rike er flinke til å slippe beskatning, mens det er middelklassen som skattlegges tungt.

Quote
Återstår att se när det sker en räd hos någon av de penningtvättare som växlar över bitcoin till riktiga pengar och man kan börja rulla upp alla skattebrottslingar.

Så lenge personene som driver veksling har oppgitt hva de tjener ved selvangivelsen, så ser jeg ingen grunn til å drive å raide disse, dette blir veldig far out.. Det ser også ut som at du automatisk antar at alle som driver med bitcoin er skatteundragere og kriminelle, kanskje faktisk noen driver med bitcoin av ideologiske og politiske grunner, og har fått nok av dette overvåknings og kontrollhysteriet ? I tillegg vet vi at det er de store bankene som styrer verden, myndighetene tør ikke engang å gå mot disse bankene lengre. Mister de kontroll over kapitalen, vil de også miste sin makt.

De virkelige kriminelle er bankene, det er her myndighetene må vende sin oppmerksomhet om de ønsker å fange kriminelle. Men, oi - ja jeg glemte det. Myndighetene er i seng med bankene, og myndighetene er den lille underdannige kvinnen, mens bankene er den store dominerende mannen.

Quote
Privatpersoner och företag är fortfarande 100% skyldiga att betala skatt på all försäljning ett företag gör och alla reavinster på något som säljs dyrare än det köps in - även bitcoin.

Selvsagt, som tidligere nevnt - du er underlagt de lover som gjelder i din jurisdiksjon - ikke noe nytt under solen her - alle oppegående voksne mennesker vet det, uansett om de holder på med bitcoin, selger ved, plukker jordbær elller multer.

Quote
Läs mer om en passiv analys av icke-anonymiteten av bitcoin och hur många användare man kan identifiera bara genom passivt iaktagande. Om man dessutom är aktiv och går in och interagerar så kan man rulla upp betydligt mer.

Rulla opp ? Nå begynner jeg å lure på om dette er aktiv astroturfing, eller om artikkelforfatter er en myndighetschill. Det er soleklart og selvfølgelig at jo mer man legger i ressurser på et område, jo mer vil man kunne avdekke, bitcoin er ikke untatt fra dette universelle faktum.

Quote
De som påstår att bitcoin är anonymt visar bara att de, som de flesta, inte förstår systemet. Och man ska inte investera och spekulera i något man inte förstår.

Regelen er at man hverken skal spekulere i noe man ikke forstår, eller satse mer enn man kan tape. Derfor skal man ikke låne en million kroner for å investere i bitcoin, om man ikke har råd til å tape den, og derfor skal man ikke kjøpe ulovlige varer for bitcoin og tro at man ikke er sporbar. Men den som ikke forstår systemet, virker i stor grad å være artikkelforfatter. Han driver med FUD.

Quote
Korrekt värde på Bitcoin

Det korrekta värdet på bitcoin går att räkna ut. Korrekt värde är värdet på det man kan köpa för bitcoin, vilket dock kräver en omfattande kartläggning för att räkna ut. Man behöver alltså räkna ut bitcoin-ekonomins BNP, undantaget den rent finansiella spekulationen. Bitcoin-"BNP" är garanterat betydligt lägre än den bubbla vi ser idag.

OK, siden artikkelforfatter vet dette, vil jeg gjerne se regnestykket på den korrekte verdien av bitcoin, ellers så blir dette bare løse påstander kastet ut i luften.

Quote
Men som sagt, spekulationsbubblan kan fortsätta pumpas upp, men den kommer krascha. Hårt.

Det var bra du fikk med deg det siste ordet der, slik at det understreker hva som skal skje, slik at du oppnår den effekten du vil. Fremdeles har du ikke grungitt hvorfor det er en boble som skal sprekke spesielt godt.

Quote
Förr eller senare har Max Keiser slut på obegåvade lättlurade tittare och läsare. Samtidigt kan man på blockchain.info se hur allt fler längre innehav av bitcoins likvideras (bitcoin days destroyed), dvs de som klev in i pyramidspelet tidigare säljer av till Keiser-fårket. Ett tydligt tecken på att bubblan är på väg att brista.

Jeg angrer allerede nå på at jeg har latt meg trolle, men jeg får fullføre når jeg først har skrevet så mye som dette. Igjen, Max Keiser er ikke den mannen som gjør at bitcoin blir en suksess eller en failure. Har har bare en liten posisjon i det hele. At tidlige adopters nå tar ut penger er jo ganske naturlig. Ville ikke artikkelforfatter tatt ut en million dollar (og selvsagt rapportert dette med et smil rundt munnen til det svenske skatteverket) dersom han hadde hatt muligheten til det? Dvs. om han var en early-adaptor da. Her ser det ut som at han bare er en sosialistisk anti-bitcoin predikant. Igjen forsøker du her å poengtere grunnen til at boblen vil briste, fordi en mann snakker positivt om bitcoin, og at det vil bli slutt på hans tilhengere. Nå fatter jeg nesten ikke at jeg orker å skrive dette her, blir bare dummere og dummere..

Quote
Max Keiser hävdar att bitcoin är pengar, eftersom de bland annat har ett inbyggt värde i anonymiteten. Men de är alltså inte anonyma och därmed faller hela hans argumentation. Om detta beror på att Keiser medvetet ljuger eller om han är inkompetent kan jag inte avgöra. Antagligen är han bara drabbat av bubblans girighet och självbredrägeri.

Nå kjenner ikke jeg godt nok til Max Keiser, men han taler på bitcoinkonferanser, så om han sier noe feil, kan jeg tenke meg at det er folk som korrigerer han. Har artikkelforfatter vært i kontakt med Max Keiser for å få en avklaring på hva han faktisk mener. Igjen dras girighet og sjølvbedrageri frem her. Jeg lurer på om ikke artikkelforfatter kanskje kan være noe misunnelig, kanskje han skulle ønsker at han selv var rik, og må dermed rakke ned på en som er rik (?). Jeg aner ingenting om hvor mye penger Max Keiser har, ikke interesserer det meg heller. Jeg er aldri misunnelig på de som har mange penger, tvert om er jeg glad på deres vegne.

"If I can't have anything nice, then no others should have anything nice either" - det er jo noe som trolig er det indre motto til en rekke 'små' mennesker.

Quote
Sedan blir jag nu idiotförklarad nedan för att jag inte fattar något, men den som skriker högst har inte nödvändigtvis rätt. Att jag med några dagars precision prickade förra bubblan betyder inte att jag har lika god precision den här gången, men en bubbla är det. Girighet och självbedrägeri härskar.

Nei, jeg vil applaudere deg for trolling av meget høg klasse, og du fikk ihvertfall meg til å kaste bort mye tid. Du kan hamre deg selv så mye du vil på brystet og at du var flink til å spå da boblen brast sist gang, og kanskje du får rett igjen - men det er måten budskapet er brakt frem på som er så provoserende. Men det er kanskje hensikten ? Jo mer provoserende man skriver, jo mer lesere får man på egen blogg, og jo mer penger tjener man! Ser du poenget mitt ? Du beskylder Max Keiser for å hause opp bitcoin for å tjene penger, men selv sitter du med en blogg og snakker provoserende, også for å tjene penger. Hvordan er du bedre enn Max Keiser ? Kanskje du bare har mindre penger rett og slett, og er misunnelig. Hadde du ikke vært misunnelig, ville du kanskje fremført budskapet på en mindre negativ måte, med et mer nøytralt språk ?

Her griper du til flere hårstrå:
Quote
Tillägg: För de normalbegåvningar som tror att det inte finns IT-säkerhetsproblem eller buggar och feldesign i bitcoin, läs vidare på denna länk. Det finns incidenter där 250 000 USD respektive 300 000 USD blivit stulna i form av bitcoins, och det är bara de mer spektakulära fallen. Plus att det nu finns två olika versioner av programvaran, som inte accepterar samma bitcoins pga en databasbugg.

Til og med NASA med sine avanserte utviklingsmetoder har tapt raketter på grunn av programmeringsfeil. Bitcoin er fortsatt i beta, og at det ikke skulle være noen feil, er noenlunde naivt å tro. Tvertimot burde du berømme utviklerene for hvordan de taklet feilen da den oppstod, alle samarbeidet, og feilen var rettet meget raskt. La meg se det same skje i et sentralisert system, her ville det tatt mye lengre tid å ordne!

Buggen det var snakk om her, var en bug som var veldig vanskelig å oppdager i utgangspunktet, forde som vil lese mer om hvordan det skjedde, er det mye informasjon på forumet her om det.

Du drar frem tilfellene der bitcoins er stjålet. Ja, USD or EUR har aldri blitt stjålet i større kvanta ? I Sverige har vi jo ransbander som har blitt eksperter i å slå til mot pengetransporter. Vil du dermed at man skal slutte å trykke papirpenger ? I den sosialistiske ånd er det vel best å ha alt digital i bankene, slik at myndighetene har kontroll på absolutt alt ? Hva med digitale innbrudd i fiat-banker, betyr det at vi også skal legge ned alle digitale banker ?

Folk blir ranet hver dag på gaten i hele verden, og noen bitcoin wallets blir stjålet her og der, men med kryptering og to-faktor autentisering som kommer etterhvert, så blir ting sikrere, og den enkelte har også et ansvar for å beskytte egne penger, akkurat som du oppbevarer gull og sølv på et sikkert sted, så gjør du det samme med bitcoin, men du kan oppbevare privatnøkler på flere steder, så bitcoin er faktisk enklere å beskytte enn gull og sølv.

Det virker på meg som at du er pro-government og anti-bitcoin, og er full av confirmation-bias da du drar til deg alle negative ting du kan om bitcoin, istedetfor å trekke frem de positive utviklingene i det siste, eller i det minste få til en balansert fremstilling. Nå er jeg pro-bitcoin og mer av en liberal person hva angjelder politiske ståsteder, men jeg kan godt ta en diskusjon i forhold til bitcoin, men dette er teknologi og fakta, det er ikke religion, og ønsker du en sivilisert oppegående debatt, så før det på en balansert måte. Det eneste jeg kan konkludere med er å gratulere artikkelforfatter for god trolling og seriøs FUD. Hadde han fremstilt de negative aspektene ved bitcoin på en mindre dogmatisk måte, skulle jeg sett på hans innsigelser, men hans argumentasjonsmåte er intet annet enn smålig, barnslig og kunnskapsløst. Han har simpelthen googlet og funnet de elementer som passet hans syn på bitcoin.







Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Ottoman1 on March 27, 2013, 02:40:07 PM
Herodes, du borde lagga in det under kommentarerna i Cornucopias blogg:)

A andra sidan sa far han da som han vill, fler lasare;)



Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: sub0 on March 27, 2013, 03:21:42 PM
Herodes, du borde lagga in det under kommentarerna i Cornucopias blogg:)

A andra sidan sa far han da som han vill, fler lasare;)


+1

+1


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Herodes on March 27, 2013, 08:59:38 PM
Jeg var så vidt innom bloggen hans og tittet.

En fyr skrev i kommentarfeltet at en kompis av han hadde tjent 200000 på kursstigningen. Det eneste blogginnehaver svarte var:

Quote
De som går in tidigt i ett pyramidspel eller köper in sig tidigt kan bli vinnare. Nu, tveksamt.

Din kompis är skattebrottsling om han inte deklarerar vinsten, kan vara bra för honom att veta.

Ikke noe "Gratulerer, så hyggelig for din kompis"...

Siden han har lagt ut poseringsbilde av seg selv på bloggen sin, tok jeg meg litt kunstnerisk frihet:

http://weknowmemes.com/generator/uploads/generated/g1364418001113245049.jpg








Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: securo on March 28, 2013, 03:53:01 PM
Jeg tenker for meg selv at årsaken til den voldsomme verdistigningen på bitcoin nylig, er at Avalon Asics kun tar betalt i bitcoin, og faktisk leverer varene.
Forøvrig er det vel en del russiske statsborgere som godt kunne tenke seg å flytte verdier anonymt nå som Kyproskontoen ikke gir så gode renter lenger.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Spjuth on March 30, 2013, 11:26:46 PM
Att Bitcoin kan krascha igen tror nog dom flesta. Men jag är övertygad att den på lång sikt kommer vara lika självklar för transaktioner som e-mail är för att kommunicera. Jag sitter still i båten!  :)


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: MaTachi on April 06, 2013, 09:10:44 AM
Prisökningen Bitcoins har sett kan omöjligen motsvara något ökande i handel eller försäljning. Jag är övertygad om att majoriteten investerar i Bitcoins i förhoppning att de snart kommer vara värda mer.

Dock fyller ändå Bitcoin ändå ett reellt syfte. Det finns inget enklare sätt att föra över pengar mellan två privatpersoner över nätet.

Jag ser lite likhet med dotcom-bubblan. Då var allt nytt, det väldigt mycket löften och lite resultat. Lite samma sak är det nu, man köper in sig i ett outforskat koncept som man hoppas växer och kommer användas i större utsträckning.
Skillnaden är att under dotcom-bubblan investerade man i företag som inte producerade något (än). I fallet Bitcoin är det inte fråga om produktion och utdelning, vilket gör det svårare att avgöra vad ett rimligt pris är.

Jag är lite kluven. Jag har respekt för Cornucopia och det hade inte förvånat mig om det är en bubbla som krashar. Dock vill jag samtidigt se att Bitcoin lyckas.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Herodes on April 06, 2013, 01:12:08 PM
Jag har respekt för Cornucopia.

Mtja.. han virker som en person som skriver veldig negativt, og mye av negativiteten hans bygger på påstander som ikke kan underbygges. Om du ønsker å respektere slike personer, deg om det.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: MaTachi on April 06, 2013, 01:36:07 PM
Jag har respekt för Cornucopia.

Mtja.. han virker som en person som skriver veldig negativt, og mye av negativiteten hans bygger på påstander som ikke kan underbygges. Om du ønsker å respektere slike personer, deg om det.
Jag har läst en del på hans blogg tidigare och jag tycker att han då haft sunda åsikter. T.ex. när han skriver om peak oil. Men visst är det möjligt att han kan ha fel i frågan bitcoins.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Herodes on April 06, 2013, 05:03:19 PM
Jag har respekt för Cornucopia.

Mtja.. han virker som en person som skriver veldig negativt, og mye av negativiteten hans bygger på påstander som ikke kan underbygges. Om du ønsker å respektere slike personer, deg om det.
Jag har läst en del på hans blogg tidigare och jag tycker att han då haft sunda åsikter. T.ex. när han skriver om peak oil. Men visst är det möjligt att han kan ha fel i frågan bitcoins.

Tja - jeg har bare lest en artikkel av ham, så det var et lite grunnlag å dømme personen på. Men jeg vet personlig at jeg aldri ville ha skrevet en ramlende negativ artikkel om noe som jeg ikke har inngående kjennskap til.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: plethora on April 07, 2013, 12:09:11 AM
En teori är att priset stiger eftersom det nu bara skapas hälften så många nya bitcoins. 2009 - 2013 skapades 10,5 MBTC. 2013 - 2017 kommer det bara att öka med 5,25 MBTC vilket betyder att vi kan få en liknande ökning i värde 2017. Detta behöver alltså inte alls vara en bubbla.

https://en.bitcoin.it/w/images/en/thumb/e/e3/Total_bitcoins_over_time_graph.png/741px-Total_bitcoins_over_time_graph.png

Quote
jkabrams 2013-03-23 16:00
Början på nedgång?
http://blockchain.info/sv/charts/market-cap?showDataPoints=false&timespan=&show_header=true&daysAverageString=1&scale=0&address=

Cornucopia? 2013-03-23 16:03
Vore väl absurt att jag skulle pricka den här bubblan nästan perfekt, precis som i juni 2011.

Redan fem timmar efter att Cornucopia skrev inlägget tror han att han är synsk. Sedan dess har värdet stigit från $65 den 23:e mars till $142 idag. Tur att man inte lyssnade på Cornucopia  :o


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Herodes on April 07, 2013, 12:25:57 AM
Om man ser på tilstrømningen av kunder til exchangene i det siste + main stream attention, til og med sinkene i norsk media har evnet å få dette med seg nå. Forbes har allerede skrevet om cryptovaluta i månedsvis..

+ at fundamentals er sterkere nå. Siden kjøpspresset er så sterkt som det er nå, så ville jeg bli overrasket om vi ikke allerede mandag førstkommende kommer til å oppleve en signifikant oppgang.

Nå må vi også tenke på at bitcoin har globalt potensiale, og det er en veldig liten prosentandel av de som har potensial til å bruke bitcoin som vet om bitcoin. I tillegg er ikke engang referanseklienten ute av beta, så det er relativt fremdeles 'early doors'.

Så langt jeg kan se, fremstår Cornucopia som en selvgod svensk sosialistfjott. Han må gjerne kritisere bitcoin, men da må det ligge fakta og logikk bak hans argumenter, han kan ikke bare google i en halvtime, og dermed dra bastante slutninger i den ene eller andre retning.

På meg virker det som at han har bestemt seg for at bitcoin er noe drit, sånn må det være, og da finner han alt som stemmer for hans syn, og  drar frem det som 'bevis' på at han har rett.

Her er en mer intelligent kritiker:
http://www.forbes.com/sites/timothylee/2013/04/03/four-reason-you-shouldnt-buy-bitcoins/

Jeg har ingenting imot kritikk, kritiske blikk og meninger er viktig - men når man er kritisk for å bare være kritisk for kritikkens skyld, da er det for dumt og usaklig. Om man vil oppnå respekt hos oppegående folk, så kommer man med saklig kritikk, et sleivspark hit og dit kan skje selv den beste, men når det er gjennomgående surt, usaklig og negativt, og man ikke forstår enkle prinsipper, så blir det håpløst.



Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Timon2010 on April 07, 2013, 03:50:46 PM
De flesta som dissar Bitcoin har nog inte tänkt klart och riktigt förstått hur Bitcoin fungerar. I synnerhet har man inte heller förstått hur Open Source fungerar. Kanske är det så att rätt så många inte vet vad Open Source är för något. Därav slänger man ut bluff! bubbla!

De som dissar Bitcoin utan att kunna backa upp sina påståenden med verklig fakta brukar jämföra med tulipmanin som rådde och bubblade stort mellan 1636-1737. Enligt wikin steg det ordentligt och manin nådde sin höjd mellan November och föll i Februari, alltså tre ynka månader innan det sprack.

Det är mycket skillnader mellan tulpaner och Bitcoin. Det senare har mycket mera användningsområden, och det sitter folk och arbetar för det. Förtroende finns, och det endast så länge nätverket fungerar. Med en begränsad mängd coins skapas ju "vill ha" hos många, därför går det upp i pris mot andra valutor. Tajmingen är också klockren, vi lever trots allt i en tidsålder där Internet är vardagen för de flesta. Redan idag är vi beroende av det med våra fiat-valutor.

Vissa menar att det finns inget som säger att man inte kan ändra så att det blir fler än 21m mynt (delbart i åtta decimaler) som "släpps ut"? Framtiden får visa och om det verkligen behövs flera bitcoins så är det en överenskommelse med alla.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: retriever83 on April 08, 2013, 08:51:37 AM

Herodes: Jeg har ikke mulighet til å sende PM, da jeg er nyregistrert. Har du mulighet til å PM-e meg en mailadresse du kan nås på? Dette gjelder i hovedsak generelle spørsmål rundt bitcoins. Håper du tar kontakt, så kan vi ta det derfra!


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Herodes on April 08, 2013, 11:29:04 AM

Herodes: Jeg har ikke mulighet til å sende PM, da jeg er nyregistrert. Har du mulighet til å PM-e meg en mailadresse du kan nås på? Dette gjelder i hovedsak generelle spørsmål rundt bitcoins. Håper du tar kontakt, så kan vi ta det derfra!

Forumet er den beste plassen til å spørre generelle spørsmål rundt bitcoins. Fordelen er da at du har mange øyne som kan se hva du skriver, og ergo vil du få flere synspunkter, og sannsynligvis bedre svar enn jeg evner å gi alene.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: retriever83 on April 08, 2013, 12:35:42 PM
Jeg jobber med en artikkel og vil gjerne snakke med en som trader bitcoins – før dagspressen gjør det. Vil du ta det på PM? Hadde satt utrolig stor pris på din hjelp/ekspertise! :)


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Herodes on April 08, 2013, 12:49:11 PM
Jeg jobber med en artikkel og vil gjerne snakke med en som trader bitcoins – før dagspressen gjør det. Vil du ta det på PM? Hadde satt utrolig stor pris på din hjelp/ekspertise! :)

Takker for din interesse, men jeg skal være ærlig å si at jeg synes systemet i seg selv er mer interessant ifht. de monetære, politiske, teknologiske og filosofiske aspekter enn fokuset på enkeltpersoner. Derfor kan jeg anbefale deg følgende ressurser:

bitcoin.org/bitcoin.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin
http://bitcoin.org/en/
https://www.youtube.com/watch?v=zzvyUgBH1Lo

Når det kommer til media, vet jeg at sturles på dette forumet tidligere har snakket med dagens Næringsliv, samt sjefen for http://bitminter.com/ har også vært fremme i medie-bildet.

Om du ønsker å bidra på en positiv måte (og da snakker jeg ikke om et polariserende tabloid måte) - så vil jeg anbefale å bruke tid på å forstå de tekniske aspektene ved bitcoin og også de implikasjoner dette kan ha for samfunnet, og gjøre research online. For noen av de mest profesjonelle personene som kan forklare bitcoins til deg, kan jeg anbefale f.eks. BitPay Business Solutions:

https://bitcointalk.org/index.php?topic=160131.msg1702464#msg1702464

Quote
Send reporters my way. I can set them straight. I usually spend 90% of the conversation helping them correctly understand Bitcoin.

Guys like Maxim at FoxNews got it right after about 20 minutes on the phone.

http://www.foxnews.com/tech/2013/03/29/digital-currency-bitcoin-surpasses-20-national-currencies-in-value/

Ellers om du er interessert i å bidra i bitcoin community, så er du velkommen til å henge her på forumet. Om du er en reporter, og ikke er her i privat egenskap, ville det være fint om du skriver dette i signaturen din.


Dette er også et godt utgangspunkt: http://www.nrk.no/ytring/ein-eigen-valuta-for-skeptikarar-1.10975305


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: MaTachi on April 08, 2013, 05:45:54 PM
Redan fem timmar efter att Cornucopia skrev inlägget tror han att han är synsk. Sedan dess har värdet stigit från $65 den 23:e mars till $142 idag. Tur att man inte lyssnade på Cornucopia  :o

To be fair, han skrev dock faktiskt:
Quote
Sedan blir jag nu idiotförklarad nedan för att jag inte fattar något, men den som skriker högst har inte nödvändigtvis rätt. Att jag med några dagars precision prickade förra bubblan betyder inte att jag har lika god precision den här gången, men en bubbla är det. Girighet och självbedrägeri härskar.
Han tror att det är en bubbla och att den nödvändigtvis inte spricker just nu. Kanske om veckor, eller månader, eller år. Men någon gång tror han att den spricker.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: MaTachi on April 08, 2013, 05:57:11 PM
De flesta som dissar Bitcoin har nog inte tänkt klart och riktigt förstått hur Bitcoin fungerar. I synnerhet har man inte heller förstått hur Open Source fungerar. Kanske är det så att rätt så många inte vet vad Open Source är för något. Därav slänger man ut bluff! bubbla!

De som dissar Bitcoin utan att kunna backa upp sina påståenden med verklig fakta brukar jämföra med tulipmanin som rådde och bubblade stort mellan 1636-1737. Enligt wikin steg det ordentligt och manin nådde sin höjd mellan November och föll i Februari, alltså tre ynka månader innan det sprack.

Det är mycket skillnader mellan tulpaner och Bitcoin. Det senare har mycket mera användningsområden, och det sitter folk och arbetar för det. Förtroende finns, och det endast så länge nätverket fungerar. Med en begränsad mängd coins skapas ju "vill ha" hos många, därför går det upp i pris mot andra valutor. Tajmingen är också klockren, vi lever trots allt i en tidsålder där Internet är vardagen för de flesta. Redan idag är vi beroende av det med våra fiat-valutor.

Vissa menar att det finns inget som säger att man inte kan ändra så att det blir fler än 21m mynt (delbart i åtta decimaler) som "släpps ut"? Framtiden får visa och om det verkligen behövs flera bitcoins så är det en överenskommelse med alla.

Problemet är väl att ökningen i Bitcoin-värdet omöjligen kan motsvara en lika stor tillväxt i mängden användsningsområden och sajter som tar Bitcoins. Som det är nu köper folk Bitcoins för att tjäna enkla, snabba pengar. Man sitter på dem ett tag och sedan säljer man dem när de nått ett högre pris. Cornucopia säger just att "Girighet och självbedrägeri härskar".

När alla potentiella spekulanter har köpt sina mynt, och om användsninsområdena inte ökar, så lär priset stabiliseras och folk kommer sälja sina mynt då de blivit meningslösa, vilket kan orsaka en krash.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: retriever83 on April 09, 2013, 01:14:22 PM
Jeg jobber med en artikkel og vil gjerne snakke med en som trader bitcoins – før dagspressen gjør det. Vil du ta det på PM? Hadde satt utrolig stor pris på din hjelp/ekspertise! :)

Takker for din interesse, men jeg skal være ærlig å si at jeg synes systemet i seg selv er mer interessant ifht. de monetære, politiske, teknologiske og filosofiske aspekter enn fokuset på enkeltpersoner. Derfor kan jeg anbefale deg følgende ressurser:

bitcoin.org/bitcoin.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin
http://bitcoin.org/en/
https://www.youtube.com/watch?v=zzvyUgBH1Lo

Når det kommer til media, vet jeg at sturles på dette forumet tidligere har snakket med dagens Næringsliv, samt sjefen for http://bitminter.com/ har også vært fremme i medie-bildet.

Om du ønsker å bidra på en positiv måte (og da snakker jeg ikke om et polariserende tabloid måte) - så vil jeg anbefale å bruke tid på å forstå de tekniske aspektene ved bitcoin og også de implikasjoner dette kan ha for samfunnet, og gjøre research online. For noen av de mest profesjonelle personene som kan forklare bitcoins til deg, kan jeg anbefale f.eks. BitPay Business Solutions:

https://bitcointalk.org/index.php?topic=160131.msg1702464#msg1702464

Quote
Send reporters my way. I can set them straight. I usually spend 90% of the conversation helping them correctly understand Bitcoin.

Guys like Maxim at FoxNews got it right after about 20 minutes on the phone.

http://www.foxnews.com/tech/2013/03/29/digital-currency-bitcoin-surpasses-20-national-currencies-in-value/

Ellers om du er interessert i å bidra i bitcoin community, så er du velkommen til å henge her på forumet. Om du er en reporter, og ikke er her i privat egenskap, ville det være fint om du skriver dette i signaturen din.


Dette er også et godt utgangspunkt: http://www.nrk.no/ytring/ein-eigen-valuta-for-skeptikarar-1.10975305


Tusen takk for utfyllende svar! Jeg vil gjerne sette meg inn i – og forstå "hvordan bitcoins fungerer", men saken er den at jeg gjerne vil ned på individnivå med noen som trader bitcoins i Oslo, for et (eventuelt anonymt) intervju. Send gjerne en PM dersom du skulle ha mulighet:)


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Herodes on April 10, 2013, 05:43:11 PM
Jeg la merke til i går at kursen flatlinet i flere timer, siden den hadde steget voldsomt før det - så tenkte jeg at den kunne falle igjen. Da jeg la meg i går, så tenkte jeg at den sikkert ville falle da jeg våknet, men så såg jeg når jeg våknet at den var på 265. I ettertid kan det se ut som at prisen flatlinet, og så ble det i overkant optimistisk kjøp som kjørte den opp på 266, før vi nå fikk et voldsomt panikkfall i dag. Er det boblen som brister, eller er det bare en korreksjon på den voldsomme pristigningen vi har sett nylig ? Om man ser på 6mnd kartet (http://bitcoinity.org/markets), så ser det fortsatt ikke ut som en boble som sprekker, da må nok prisen ned langt under 100 etter min mening. Og det er verdt å nevne at for bare 7 dager siden var prisen på 125. Så det er godt mulig at folk bare har blitt litt vel optimistiske, og kjøpt ukritisk, og at vi nå stabiliserer oss på en mer 'reell' verdi, hva nå enn det måtte være når vi snakker om bitcoin.. Man skal heller ikke lengre tilbake enn til midten av mars før prisen var helt nede på 50.



Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: NorwayBM on April 10, 2013, 08:34:05 PM
"...hva den nå måtte være"

Akkuratt dette som er spennende, for det er vel strent tatt ikke noe tak. Det hele avhenger hvor mange som vil ombord. Ser man i et bredt perspektiv, og går teknologien etter i sømmene så er det jo klart at den har et enormt potensiale. Jeg kjøpte litt i går så har følgelig tapt, men jeg ser på dette som en langtidsinvestering på grunn av teknologiens natur.

Det er skriverier om at det er ddosing ute å går, er det noen som kan si noe om det?


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Herodes on April 10, 2013, 08:38:24 PM
Det er skriverier om at det er ddosing ute å går, er det noen som kan si noe om det?

Det finnes jo ganske mange måter å Ddos'e på. Vet ikke om du fikk med deg spamhaus saken hvor de bruker DNS-server til å mangedoble innkomende trafikk tilbake mot offer ved bruk av spoofet avsenderadresse (jeg kan ikke alle de tekniske detaljene - men det var det jeg fikk med meg), og så har også MtGox skrevet på sin facebook side at det er folk som prøver å dra nytte av panikk ved å Ddos'e serverene deres for å få folk til å panikkselge, og dermed kan disse så senere kjøpe opp billige coins. Jeg vet ikke om det er vann i den teorien, men det er ikke en umulighet heller.

Uansett - om det er det som er strategien, så vil jo folk lære etterhvert!


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Herodes on April 11, 2013, 04:12:14 PM
Det skal bli interessant å se hvor lavt vi synker nå. 30 dagers trenden viser fortsatt over 100% opp, og veksten i det siste har vært veldig bratt, så at det ble en korreksjon er ikke uventet. Det som blir interessant å se nå er når det flater ut og evt. hvor langt ned vi går. Jeg vet ikke om MtGox 'cool off' period er det lureste å gjøre. Jeg synes markedet bør få styre seg selv bestanding, jeg er ikke tilhenger av 'cool off' perioder, jeg har lest at mange tradisjonelle børser bruker dette, og jeg har ikke sett nøyere på argumentene for dette, men umiddelbart mener jeg at det er et overformynderi, og ikke en god ting. Om folk lar seg rive med av panikk, så la det skjer - markedet vil alltid stabilisere seg på det nivå som det mener noe er verdt uansett, etter min mening. Dersom det er slik at prisen steg raskt, og mye høgere enn de 'underliggende verdier', så er det ikke så rart at vi fikk en korreksjon nå. Jeg er fortsatt bullish long term.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: der_troll on April 11, 2013, 07:10:09 PM
Jeg tror de kalte det en "cool off"-periode, men i realiteten bruker det til å oppgradere servere og diverse.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: hrkristian on April 11, 2013, 07:54:59 PM
Det vi har sett de siste 36 timene er skremmende lik en bull trap, nå gjenstår det egentlig å se hvilken retning verdien går de neste dagene, enten var det en liten korreksjon eller så vil vi se manglende interesse og et dropp til godt under 50% av de $120 de ligger på nå.

Jeg avventer ihvertfall med å investere, så får jeg heller hate meg selv for ikke å ha investert mens det fortsatt er så lav som den er akkurat nå.

Mt. Gox sier fallet skyldtes panikk fordi serverne deres ikke kunne takle presset, noe som helt sikkert stemmer, men et så stort fall ville ikke ha skjedd om bare hobby-investorene fikk panikk, her var det større aktører som bailet ut/cashet inn når boblen allikevel var ganske klar til å sprekke, ihvertfall om jeg leste statistikken riktig (BTC volumet gikk fra 10'000 til 27'000 i løpet av crashet.)


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Herodes on April 11, 2013, 08:31:47 PM
Jeg tror de kalte det en "cool off"-periode, men i realiteten bruker det til å oppgradere servere og diverse.

Ja, det er vel kanskje på tide! Å bli kvitt gox-laget hadde ikke gjort det, selv om jeg nesten synes det er smått sjarmerende. ;)

Det vi har sett de siste 36 timene er skremmende lik en bull trap, nå gjenstår det egentlig å se hvilken retning verdien går de neste dagene, enten var det en liten korreksjon eller så vil vi se manglende interesse og et dropp til godt under 50% av de $120 de ligger på nå.

Jeg avventer ihvertfall med å investere, så får jeg heller hate meg selv for ikke å ha investert mens det fortsatt er så lav som den er akkurat nå.

Mt. Gox sier fallet skyldtes panikk fordi serverne deres ikke kunne takle presset, noe som helt sikkert stemmer, men et så stort fall ville ikke ha skjedd om bare hobby-investorene fikk panikk, her var det større aktører som bailet ut/cashet inn når boblen allikevel var ganske klar til å sprekke, ihvertfall om jeg leste statistikken riktig (BTC volumet gikk fra 10'000 til 27'000 i løpet av crashet.)

Hvis det var en korreksjon, så var det ihvertfall en rimelig stor en! Største på en god stund! For 30 dager siden lå vi og vaket rundt 50, så vi får se om vi faller under dette, eller om det holder seg over det! Markedet er ungt og nytt, og om det blir pessimisme nå, så varer det vel knapt et par uker tenker jeg. ;)

Og så er det nå en gang slik at når man investerer når ting virker åpenbart, da vil alle gå inn, mens det er de som tar den store riskoen som også får de store gevinstene, de er de som tar riskikoer som folk flest ikke tar. Men da er selvsagt risikoen også tilsvarende.. hehe.

Jeg satt og fulgte litt med på tradinga, og jeg så på et punkt at 2000 bitcoins, tilsvarende litt over 2 millioner kroner ble kjøpt på 200 f.eks, så om storinvestorerer trakk seg ut, så så det ikke ut som at alle gjorde det ihvertfall!

Jeg lurer på om vi ikke fikk en 'balle-på-seg-effekt'. Mange nye som har investert i det siste, og da fallet startet, så ble nok veldig mange nervøse og begynte å selge, noe som igjen før andre til å bli nervøse og selge, og i tillegg var det helt sikkert en god del som ville sikre profitt i fiat. Og så har selvsagt de som panikkselger ut med tap i forhold til investeringen sin.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: hrkristian on April 11, 2013, 08:57:00 PM
Ja "liten" korreksjon var kanskje ikke helt riktig :p

Jeg ser verdien går oppover sakte men sikkert (120->124), burde samsvare med at en del spekulanter på andre exchanges satser på en stor-økning i morgen når Mt. Gox åpner igjen, de kommer nok til å tjene en slant eller to.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Herodes on April 11, 2013, 09:03:24 PM
Ja "liten" korreksjon var kanskje ikke helt riktig :p

Jeg ser verdien går oppover sakte men sikkert (120->124), burde samsvare med at en del spekulanter på andre exchanges satser på en stor-økning i morgen når Mt. Gox åpner igjen, de kommer nok til å tjene en slant eller to.


Såvidt jeg kan se fra bitcoinwatch.com, så har prisene på andre exchanges synket ?


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: MaTachi on April 12, 2013, 04:07:29 AM
Verkar som att Cornucopia hade rätt. :-P Det var bara en bubbla.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Ottoman1 on April 12, 2013, 06:56:25 AM
Bubbla pa kort sikt, men det ar nog det basta som har skett for Bitcoin pa lang sikt enl mig. De som tror pa iden och matematiken bakom valutan kommer behalla var sa saker - lycksokare med ett hopp om en snabb avkastning har forhoppningsvis tappat intresset lite:) Jag skulle vilja argumentera for att Bitcoins och andra virtuella decentraliserade betalningssystem ar har for att stanna. 



Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: MaTachi on April 12, 2013, 07:52:16 AM
Om den fortsätter svänga så här mycket och krashar gång på gång, så tvivlar jag på att den någonsin kommer tas seriöst.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Ottoman1 on April 12, 2013, 09:46:00 AM
I agree to disagree ;)


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: der_troll on April 12, 2013, 02:22:12 PM
Om den fortsätter svänga så här mycket och krashar gång på gång, så tvivlar jag på att den någonsin kommer tas seriöst.

Vennligst se på versjonsnummeret til den offisielle Bitcoin-klienten. Bitcoin er ikke i versjon 1 enda en gang, selvfølgelig må man regne med litt turbulens :)


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: MaTachi on April 12, 2013, 09:40:10 PM
Om den fortsätter svänga så här mycket och krashar gång på gång, så tvivlar jag på att den någonsin kommer tas seriöst.

Vennligst se på versjonsnummeret til den offisielle Bitcoin-klienten. Bitcoin er ikke i versjon 1 enda en gang, selvfølgelig må man regne med litt turbulens :)
Lol? Referensklienten och Bitcoin-protokollet är två olika saker. Givetvis var det inte klienten som orsakade en krash.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: der_troll on April 12, 2013, 10:52:01 PM

Lol? Referensklienten och Bitcoin-protokollet är två olika saker. Givetvis var det inte klienten som orsakade en krash.

Poenget mitt er at det er en ung teknologi (altså kan man ikke forvente 100% stabilitet, heller ikke i infrastrukturen rundt (børser etc.). Jeg sa ikke at klienten forårsaket krasjen. Jeg håper for din del at du misforsto med vilje...


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: der_troll on April 12, 2013, 10:56:42 PM
Men angående trådens tema, anonymitet: Det er flere forslag til hvordan man innebygge en "myntvasker" i protokollen, men dette kommer nok til å ta tid, for det er ganske komplekst.
Et av forslagene er et konsept som blir kalt Zerocoin: http://blog.cryptographyengineering.com/2013/04/zerocoin-making-bitcoin-anonymous.html (http://blog.cryptographyengineering.com/2013/04/zerocoin-making-bitcoin-anonymous.html)


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: MaTachi on April 12, 2013, 10:57:32 PM

Lol? Referensklienten och Bitcoin-protokollet är två olika saker. Givetvis var det inte klienten som orsakade en krash.

Poenget mitt er at det er en ung teknologi (altså kan man ikke forvente 100% stabilitet, heller ikke i infrastrukturen rundt (børser etc.). Jeg sa ikke at klienten forårsaket krasjen. Jeg håper for din del at du misforsto med vilje...
Du hävdade att version 1 av bitcoin ej är ute än. Vilket är ett felaktigt uttalande. Bitcoin-klienten och protokollet är två separata grejer.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: der_troll on April 12, 2013, 11:01:42 PM
Du hävdade att version 1 av bitcoin ej är ute än. Vilket är ett felaktigt uttalande. Bitcoin-klienten och protokollet är två separata grejer.

Jeg tror du skjønte hva jeg mente. Kverulering kaller vi det i Norge, dere har det tydeligvis i Sverige også :)


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: MaTachi on April 12, 2013, 11:04:22 PM
Du hävdade att version 1 av bitcoin ej är ute än. Vilket är ett felaktigt uttalande. Bitcoin-klienten och protokollet är två separata grejer.

Jeg tror du skjønte hva jeg mente. Kverulering kaller vi det i Norge, dere har det tydeligvis i Sverige også :)
Kvevrulering? I have no idea what you are talking about. Anyways, the thread is about Cornucopia foreseeing the crash happening right now.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Timon2010 on April 13, 2013, 08:34:52 AM
Verkar som att Cornucopia hade rätt. :-P Det var bara en bubbla.

Tycker inte han hade rätt. Han har under 2011 från början avfärdat Bitcoin helt och hållet. Nyss nådde Bitcoin 250$/btc innan det gick åt skogen. När spådde han om bubblan? Var det inte när värdet var 40-50$ under mars?

Under 2013 kommer gissningsvis flera sådana händelser att äga rum, och det är normmalt. Jag tycker alltså inte att jag har som helst rätt om någon bubbla. Vi är bara i början av en ny tid.

Hur kom det sig att under 2012 när värdet växtes i långsam takt mellan 2$-10$ att media inte tog Bitcoin på allvar då?
Skulle inte någon då ha skrivit om Bitcoin som en stabil valuta i normal ordning? Nej, för det fanns för lite intresse helt enkelt och man vet oftast att inga pengar inget intresse.

Att det gått upp så mycket och pendlat sedan i början av 2013 säger bara en sak och det är att omvärlden har fått upp ögonen för Bitcoin vilket den mannen verkar ha svårt att förstå.



Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Herodes on April 13, 2013, 06:13:22 PM
Ja, det som er mest interessant er å se hvor teknologien bringer oss på lang sikt, og den pilen ser ut til å peke oppover. Prisen i seg selv vil flukturere. Heldigvis finnes det mange intelligente og visjonære mennesker som bringer verden fremover. Om enkeltindivider får tilfredsstilt sitt ego ved å få rett eller hevde de har rett i spådommer på kort sikt er egentlig av mindre interesse, de med visjoner har en videre horisont enn det.

Det var de som hardnakket hevdet at jorden var flat da enkelte vitenskapsmenn var så vågale og påstå at den var rund.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: hrkristian on April 14, 2013, 06:03:12 PM
Jeg tviler ikke på at det vil være økende interesse for bitcoins fremover, men ingen nasjon eller finansinstitusjon vil sitte stille og se på mens en anonym valuta tar større og større andeler av verdensøkonomien.
Bitcoins er for tiden først og fremst en kriminelt brukt valuta med god grunn, den er anonym.

I en verden der (for den vestlige verden sin del) kriminelle er en veldig liten del av befolkningen er det ikke nødvendigvis behov for en anonym betalingsløsning.

Jeg browser veldig ofte /pol/ på 4chan, der er det mange forkjempere for bitcoins fordi bitcoins representerer et fritt market uavhengig av en "grådig" stat. Jeg er alt for eksistensen av en stat, en stat som har makt over økonomien, så den delen av bitcoins ser jeg ikke som nødvendig.

Hvor ser vi for oss bitcoins vil være i fremtiden hvis den tar av og blir koblet opp mot flere tjenester? Så fort det blir et stort inntjeningspotensiale vil "the big boys" steppe inn og ta den kontrollen de vil ha.


Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Herodes on April 14, 2013, 07:24:52 PM
Jeg tviler ikke på at det vil være økende interesse for bitcoins fremover, men ingen nasjon eller finansinstitusjon vil sitte stille og se på mens en anonym valuta tar større og større andeler av verdensøkonomien.

Hvor stor andel av verdensøkomien har bitcoin nå ?

Bitcoins er for tiden først og fremst en kriminelt brukt valuta med god grunn, den er anonym.

Bitcoin er ikke anonym, men snarere pseudo-anonym. Om du hevder at den blir brukt for kriminelle formål, kan du gi en kilde på dette ?

Se forøvrig her:
http://bitcoin-norge.org/w/index.php?title=Informasjon_til_media#Bitcoin_er_en_online_valuta_som_benyttes_til_.C3.A5_kj.C3.B8pe_narkotika.

I en verden der (for den vestlige verden sin del) kriminelle er en veldig liten del av befolkningen er det ikke nødvendigvis behov for en anonym betalingsløsning.

Jeg vet ikke om du er en løpegutt for det etablerte system, eller om du ikke helt har skjønt hensikten med bitcoin. For det første sier du her at man er kriminell i det man starter å bruke bitcoin. Er du også kriminell i det du kjøper et kubein på jernvarehandelen ? Det var et dårlig eksempel forøvrig, men du setter her bitcoin-brukere i bås, noe som er veldig kunnskapsløst.

Her har du en inkomplett liste over steder som aksepterer bitcoin:
https://en.bitcoin.it/wiki/Trade

Impliserer du herved at brukere av større nettsteder som Reddit og Wordpress er kriminelle, siden de betaler med bitcoin ?

Dette med 'kriminelle er en veldig liten del av befolkningen og at det ikke nødvendigvis er behov for en anonym betalingsløsning' er veldig far out. For det første sier du indirekte at bitcoin brukere er kriminelle, noe som ikke stemmer, og for det andre sier du at det er greit at man ikke skal ha individuell frihet. Begge deler er svært betenkningsfult.

Jeg browser veldig ofte /pol/ på 4chan, der er det mange forkjempere for bitcoins fordi bitcoins representerer et fritt market uavhengig av en "grådig" stat. Jeg er alt for eksistensen av en stat, en stat som har makt over økonomien, så den delen av bitcoins ser jeg ikke som nødvendig.

Ja, her har du egentlig allerede svar på hvor vi har deg. Med et slikt syn er jo ditt syn spikret, og bitcoin er ikke noe for deg. Det er greit nok.

Hvor ser vi for oss bitcoins vil være i fremtiden hvis den tar av og blir koblet opp mot flere tjenester? Så fort det blir et stort inntjeningspotensiale vil "the big boys" steppe inn og ta den kontrollen de vil ha.

Ja, slik det tradisjonelle postvesenet har gjort med e-post og im, og slik plate og musikbransjen har gjort med bittorrent ?









Title: Re: Bitcoin bubblan spricker snart? Anonymiteten en bluff?
Post by: Herodes on April 14, 2013, 07:40:10 PM
Forresten en kommentar til prisutviklingen. Vi har nå ligget på rundt 100 mot dollaren i en del timer. Nå er det ca 4.5 timer til det er mandag og bankene åpner i Tokyo, da vil vi muligens få en forsiktig oppgang. Men jeg er ikke 100% sikker, flatlining indikerer ofte at prisen vil snart falle. Men de siste ukene har vi fått en ramp-opp hver eneste mandag, så det blir spennende å se om vi får det også nå.

Når det kommer til 'lengre trender', ligger vi nå lavere enn vi gjorde for 7 dager siden, men likevel dobbelt så høgt som for knappe en måned siden. Hvis vi ser på prisen i begynnelsen av april  og drar en linje defra og til i dag og ignorerer 'boblen', så er vi omtrent på samme nivå i dag.

Blir en spennende uke dette.