Bitcoin Forum

Alternate cryptocurrencies => Mining (Altcoins) => Topic started by: elenapetrova on April 02, 2021, 12:27:21 PM



Title: Out of memory on CUDA device?
Post by: elenapetrova on April 02, 2021, 12:27:21 PM
Using 1x GTX1060 6GB on WIN10 with 8GB RAM and 48GB VRAM using ethminer-0.18.0-cuda8.0-windows-amd64.

Code:
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
SUCCESS: Specified value was saved.

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
SUCCESS: Specified value was saved.

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
SUCCESS: Specified value was saved.

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
SUCCESS: Specified value was saved.

setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
SUCCESS: Specified value was saved.

ethminer -U -P stratum+tcp://0xa7e593bde6b5900262cf94e4d75fb040f7ff4727@eu1.ethermine.org:4444

ethminer 0.18.0
Build: windows/release/msvc

 i 13:34:18 main     Configured pool eu1.ethermine.org:4444
 i 13:34:18 <unknown> Selected pool eu1.ethermine.org:4444
 i 13:34:18 <unknown> Stratum mode : Stratum
 i 13:34:18 <unknown> Established connection to eu1.ethermine.org [172.65.207.106:4444]
 i 13:34:18 <unknown> Spinning up miners...
cu 13:34:18 cuda-0   Using Pci Id : 01:00.0 GeForce GTX 1060 6GB (Compute 2.1) Memory : 6.00 GB
 i 13:34:18 <unknown> Authorized worker 0xa7e593bde6b5900262cf94e4d75fb040f7ff4727
 i 13:34:18 <unknown> Epoch : 405 Difficulty : 4.00 Gh
 i 13:34:18 <unknown> Job: 752dcc7f... eu1.ethermine.org [172.65.207.106:4444]
 i 13:34:21 <unknown> Job: 8a816022... eu1.ethermine.org [172.65.207.106:4444]
 i 13:34:21 <unknown> Job: 44989ebd... eu1.ethermine.org [172.65.207.106:4444]
 i 13:34:21 <unknown> Job: a98199f0... eu1.ethermine.org [172.65.207.106:4444]
cu 13:34:21 cuda-0   Generating DAG + Light : 4.23 GB
cu 13:34:21 cuda-0   Unexpected error CUDA error in func dev::eth::CUDAMiner::initEpoch_internal at line 123 out of memory on CUDA device 01:00.0
cu 13:34:21 cuda-0   Mining suspended ...
 m 13:34:23 <unknown> 0:00 A0 0.00 h - cu0 0.00
 i 13:34:25 <unknown> Job: 0893215c... eu1.ethermine.org [172.65.207.106:4444]
 m 13:34:28 <unknown> 0:00 A0 0.00 h - cu0 0.00
 i 13:34:29 <unknown> Job: 2c105ebe... eu1.ethermine.org [172.65.207.106:4444]


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: philipma1957 on April 02, 2021, 12:36:13 PM
Using 1x GTX1060 6GB on WIN10 with 8GB RAM and 48GB VRAM using ethminer-0.18.0-cuda8.0-windows-amd64.

Code:
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
SUCCESS: Specified value was saved.

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
SUCCESS: Specified value was saved.

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
SUCCESS: Specified value was saved.

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
SUCCESS: Specified value was saved.

setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
SUCCESS: Specified value was saved.

ethminer -U -P stratum+tcp://0xa7e593bde6b5900262cf94e4d75fb040f7ff4727@eu1.ethermine.org:4444

ethminer 0.18.0
Build: windows/release/msvc

 i 13:34:18 main     Configured pool eu1.ethermine.org:4444
 i 13:34:18 <unknown> Selected pool eu1.ethermine.org:4444
 i 13:34:18 <unknown> Stratum mode : Stratum
 i 13:34:18 <unknown> Established connection to eu1.ethermine.org [172.65.207.106:4444]
 i 13:34:18 <unknown> Spinning up miners...
cu 13:34:18 cuda-0   Using Pci Id : 01:00.0 GeForce GTX 1060 6GB (Compute 2.1) Memory : 6.00 GB
 i 13:34:18 <unknown> Authorized worker 0xa7e593bde6b5900262cf94e4d75fb040f7ff4727
 i 13:34:18 <unknown> Epoch : 405 Difficulty : 4.00 Gh
 i 13:34:18 <unknown> Job: 752dcc7f... eu1.ethermine.org [172.65.207.106:4444]
 i 13:34:21 <unknown> Job: 8a816022... eu1.ethermine.org [172.65.207.106:4444]
 i 13:34:21 <unknown> Job: 44989ebd... eu1.ethermine.org [172.65.207.106:4444]
 i 13:34:21 <unknown> Job: a98199f0... eu1.ethermine.org [172.65.207.106:4444]
cu 13:34:21 cuda-0   Generating DAG + Light : 4.23 GB
cu 13:34:21 cuda-0   Unexpected error CUDA error in func dev::eth::CUDAMiner::initEpoch_internal at line 123 out of memory on CUDA device 01:00.0
cu 13:34:21 cuda-0   Mining suspended ...
 m 13:34:23 <unknown> 0:00 A0 0.00 h - cu0 0.00
 i 13:34:25 <unknown> Job: 0893215c... eu1.ethermine.org [172.65.207.106:4444]
 m 13:34:28 <unknown> 0:00 A0 0.00 h - cu0 0.00
 i 13:34:29 <unknown> Job: 2c105ebe... eu1.ethermine.org [172.65.207.106:4444]



This is the btc only section. I asked for the mods to move it to Alt coins.

Try using phoenix miner


https://bitcointalk.org/index.php?topic=2647654.0


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: elenapetrova on April 02, 2021, 01:45:58 PM
Sorry for the wrong section and thank you for your suggestion! PhoenixMiner gives me error "Can't use CUDA device 0: compute cap. 2.1 (at least 3.0 required)".


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: philipma1957 on April 02, 2021, 03:08:34 PM
Sorry for the wrong section and thank you for your suggestion! PhoenixMiner gives me error "Can't use CUDA device 0: compute cap. 2.1 (at least 3.0 required)".

Your drivers appear out of date.


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: elenapetrova on April 02, 2021, 05:44:52 PM
I’m using 390.77, while I think the latest one for GTX1060 is 465.89. The reason I’m using this particular version is because the GPU is a Chinese replica of the original one and it came with the older version in the disk. I tried installing the latest one, but it didn’t recognise the GPU. I will be very happy if you have any suggestions on what can be done in this case… Thank you!


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: shiftoshi on April 02, 2021, 05:50:34 PM
I’m using 390.77, while I think the latest one for GTX1060 is 465.89. The reason I’m using this particular version is because the GPU is a Chinese replica of the original one and it came with the older version in the disk. I tried installing the latest one, but it didn’t recognise the GPU. I will be very happy if you have any suggestions on what can be done in this case… Thank you!
Its probably not a real 1060 but old card like GTX 260 rebranded in BIOS if it is Chinese knock-off.


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: elenapetrova on April 02, 2021, 06:04:45 PM
That is my concern as well. First I thought that it could be with fake 6GB RAM, but then everything looks legit in the GPU-Z...


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: Skol600ml on April 02, 2021, 08:19:38 PM
That is my concern as well. First I thought that it could be with fake 6GB RAM, but then everything looks legit in the GPU-Z...

When you can't use official drivers, usually isn't legit. Let us see what gpuz says.


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: JayDDee on April 02, 2021, 08:30:29 PM
The device is limited to compute 2.1, a 1060 is compute 6.1. It's a fake.
Your drivers, as old as they are, are too new for the GPU.

The GPU is too old and useless for mining whatever it really is.


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: BitKongy on April 02, 2021, 09:46:51 PM
The device is limited to compute 2.1, a 1060 is compute 6.1. It's a fake.
Your drivers, as old as they are, are too new for the GPU.

The GPU is too old and useless for mining whatever it really is.
Gtx1060 6gb can still hash with 22MH @2.4$ per day on ethereum right now, how can you call this useless? If this is useless what will you called R9 390,HD7970 and GTX970??? If you have a gtx1060 you aren't using pls send to me i will gladly send you my address


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: JayDDee on April 02, 2021, 10:38:59 PM
The device is limited to compute 2.1, a 1060 is compute 6.1. It's a fake.
Your drivers, as old as they are, are too new for the GPU.

The GPU is too old and useless for mining whatever it really is.
Gtx1060 6gb can still hash with 22MH @2.4$ per day on ethereum right now, how can you call this useless? If this is useless what will you called R9 390,HD7970 and GTX970??? If you have a gtx1060 you aren't using pls send to me i will gladly send you my address

Are you having trouble reading or is it a comprehension problem? I'm sure the OP will sell you his fake
1060 at a really good price. Unfortunately mine is real so it's not for sale.


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: miner29 on April 03, 2021, 12:33:43 AM
I suspect it may have a 13pin vga d-shell on the back...if it does it is not a 1060.



Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: elenapetrova on April 03, 2021, 07:42:10 AM
Thank you for all of the replies, guys! But I think you misunderstood me. I've said "the GPU is a Chinese replica" earlier. I don't doubt if it's a legit one, I'm sure that it's fake.

My question is more like - is there any way I can run some miner (old version, etc), so I can see the hash-rate?

This is the GPU-Z screenshot:
https://i.ibb.co/FgvYHw7/gpuz.png

What I've tried so far:
1. Installed the driver 390.77 from the Chinese CD - Windows DOES recognise the card
2. Installed the driver 390.77 from the NVidia website - Windows DOES recognise the card
3. Installed the driver 465.89 from the NVidia website - Windows DOES NOT recognise the card

Errors so far:
ETHMiner: Out of memory
LoLMiner: Problem in loading kernel
PhoenixMiner: Compute 2.1 (minimum 3.0 required)

I'm guessing that if the GPU's chipset is an old one, I can use some old miner version to mine? Or I'm mistaken?


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: Hosenpupsi on April 03, 2021, 09:36:20 AM
Thank you for all of the replies, guys! But I think you misunderstood me. I've said "the GPU is a Chinese replica" earlier. I don't doubt if it's a legit one, I'm sure that it's fake.

My question is more like - is there any way I can run some miner (old version, etc), so I can see the hash-rate?

This is the GPU-Z screenshot:
https://i.ibb.co/FgvYHw7/gpuz.png

What I've tried so far:
1. Installed the driver 390.77 from the Chinese CD - Windows DOES recognise the card
2. Installed the driver 390.77 from the NVidia website - Windows DOES recognise the card
3. Installed the driver 465.89 from the NVidia website - Windows DOES NOT recognise the card

Errors so far:
ETHMiner: Out of memory
LoLMiner: Problem in loading kernel
PhoenixMiner: Compute 2.1 (minimum 3.0 required)

I'm guessing that if the GPU's chipset is an old one, I can use some old miner version to mine? Or I'm mistaken?

The GPU is not from a 1060 see here https://www.techpowerup.com/gpu-specs/nvidia-gf116.g88
so I think its all Fake, Fake 1060, Fake 6GB. so "Out of Memory" because there are only 1-1.5GB on this Card.



Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: elenapetrova on April 03, 2021, 10:01:14 AM
Omg, that's bad! I paid 1,300$ for a rig with 8 slots and 8 GPUs... :-(


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: batsonxl on April 03, 2021, 10:45:48 AM
Omg, that's bad! I paid 1,300$ for a rig with 8 slots and 8 GPUs... :-(
Can you post photos of gpu? from back front and outputs. dvi hdmi? is there vga output? i can tell you 100% if i see is it fake or not.


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: JayDDee on April 03, 2021, 12:15:42 PM
I'm guessing that if the GPU's chipset is an old one, I can use some old miner version to mine? Or I'm mistaken?

ccminer is the oldest Nvidia GPU miner. If anything supports compute 2.1 it's ccminer,
if it's really a legitimate 2.1 GPU with just fake branding.



Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: elenapetrova on April 03, 2021, 12:50:58 PM
Thank you so much! I'll give it a try :-)


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: FP91G on April 03, 2021, 05:09:01 PM
Thank you for all of the replies, guys! But I think you misunderstood me. I've said "the GPU is a Chinese replica" earlier. I don't doubt if it's a legit one, I'm sure that it's fake.

My question is more like - is there any way I can run some miner (old version, etc), so I can see the hash-rate?

This is the GPU-Z screenshot:
https://i.ibb.co/FgvYHw7/gpuz.png

What I've tried so far:
1. Installed the driver 390.77 from the Chinese CD - Windows DOES recognise the card
2. Installed the driver 390.77 from the NVidia website - Windows DOES recognise the card
3. Installed the driver 465.89 from the NVidia website - Windows DOES NOT recognise the card

Errors so far:
ETHMiner: Out of memory
LoLMiner: Problem in loading kernel
PhoenixMiner: Compute 2.1 (minimum 3.0 required)

I'm guessing that if the GPU's chipset is an old one, I can use some old miner version to mine? Or I'm mistaken?
Remove the cooling system and look at the marking of the video chip on the video card. First you need to determine what kind of video card you have in order to understand whether it can mine or not.
You bought 8 video cards for about $ 150 each, it's hard for me to guess what kind of video cards you actually have. A healthy mining farm with such parameters costs 2.5 times more.


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: sxemini on April 03, 2021, 05:11:52 PM
Omg, that's bad! I paid 1,300$ for a rig with 8 slots and 8 GPUs... :-(

And at this point you did not recognize that it is fake? The prices at the moment are much higher!

On you gpuz screenshot is the name of the chip -> gf116 (GTX 550ti)-> 40nm -> releasdate 2011 and gpuz also show FAKE before the name of the card.

So you can looking about mining and gtx 550ti but its worthless i think.


Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: Skol600ml on April 03, 2021, 08:38:16 PM
Thank you for all of the replies, guys! But I think you misunderstood me. I've said "the GPU is a Chinese replica" earlier. I don't doubt if it's a legit one, I'm sure that it's fake.

My question is more like - is there any way I can run some miner (old version, etc), so I can see the hash-rate?

This is the GPU-Z screenshot:
https://i.ibb.co/FgvYHw7/gpuz.png

What I've tried so far:
1. Installed the driver 390.77 from the Chinese CD - Windows DOES recognise the card
2. Installed the driver 390.77 from the NVidia website - Windows DOES recognise the card
3. Installed the driver 465.89 from the NVidia website - Windows DOES NOT recognise the card

Errors so far:
ETHMiner: Out of memory
LoLMiner: Problem in loading kernel
PhoenixMiner: Compute 2.1 (minimum 3.0 required)

I'm guessing that if the GPU's chipset is an old one, I can use some old miner version to mine? Or I'm mistaken?

It's a Fermi 2.0 Card, a GeForce GTX 560M, a GTS 450 or GTX 550ti.

I don't belive you can mine anything profitable with those nowdays.

They current models they are selling usualy looks like that (with green stripes too):

https://http2.mlstatic.com/D_NQ_NP_834131-MLB31679608222_082019-O.jpg

Never buy those.




Title: Re: Out of memory on CUDA device?
Post by: elenapetrova on April 09, 2021, 05:05:41 PM
It's a Fermi 2.0 Card, a GeForce GTX 560M, a GTS 450 or GTX 550ti.

I don't belive you can mine anything profitable with those nowdays.

They current models they are selling usualy looks like that (with green stripes too):

https://http2.mlstatic.com/D_NQ_NP_834131-MLB31679608222_082019-O.jpg

Never buy those.




I bought that exactly this one, but with red stripes. Anyway, on some software says GF116, other GP106. Some software says 2GB, other 6GB. I ran a benchmark tests in Linux and it look like it's GF116, 2GB GPU. And the 1,300$ price was with the chassis (with motherboard, processor), etc. Basically, the GPU costed me 70 USD. That was my first and last attempt in mining :D