Bitcoin Forum
November 14, 2024, 11:42:10 PM *
News: Check out the artwork 1Dq created to commemorate this forum's 15th anniversary
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: 2020 3. Çeyreğinde Ethereum Merkezsiz Finans (Defi) Trendleri (consensys raporu)  (Read 103 times)
KriptoHayat (OP)
Member
**
Offline Offline

Activity: 125
Merit: 26


View Profile WWW
November 21, 2020, 06:00:58 PM
Last edit: June 09, 2021, 09:11:43 PM by KriptoHayat
 #1

Ethereum Ağında Merkezsiz Finansa Dair 2020 Yılında 4 Farklı Trend Oluştu

1) Otomatik Pazar Yapıcıların (AMM’ler) Yükselişi

2) Yönetişim belirteçleri ve verim çiftçiliği

3) Çatallar, türevler ve ağ etkileri

4) ve “garip DeFi”

1- Otomatik Pazar Yapıcıların Yükselişi (AMM’ler)

Sabitlenmiş kripto paralar ve borç verme platformları uzun zamandır Ethereum Merkezsiz Finans (DeFi) faaliyetlerinin merkezindeyken birden otomatik pazar yapıcılar yani merkezsiz borsalar yeni trend haline dönüştü.

Merkezsiz Borsaların (DEX) merkezi borsalara göre hem fiyat hemde fiyatlandırma açısından avantajları olduğu bir adım daha öne çıktı. Merkezsiz borsaların gerçekten merkezi borsaları piyasadan silip geçebileceği bir döneme girmiş olabiliriz. Kalıcı kayıplardan kaçınmak için Uniswap’tan sonra bir çok proje yeni yaklaşımlar geliştirdi ve uyguladı.

Bir çok AMM’ler kripto para borsalarına likidite sağlamaları amacıyla yatırımcılara yönetişim tokeni vaadinde bulunarak projeyi adeta merkezsiz özerk topluluklara (DAO) bıraktı. Bu dağıtılan tokenler yatırımcılara ”yönetime katılma ve kar payı” sağladı.

Merkezsiz borsaların toplam değerleri ise bu safhada 4 milyar doları aştı. Wall Street piyasa yapıcılarının aksine yatırımcılar işlem yapmak isteyen herkese bir çok kripto para ile likidite sağlayarak yatırım yapmalarını sağladı.

2- Yönetişim Jetonları ve Verim Tarımı

 Yönetişim tokenleri trendi 2. çeyrekte Compound şirketi tarafından başlatıldı. Likidite sağlayanlara Compound token dağıtan şirket bir çok kripto paranın çıkmasına ve kripto para çiftçiliği yapmak isteyen insanları piyasaya doğrudan ve dolaylı olarak çekti. $ BAL, $ CRV, $ UNI, $ YFI  tokenlerinin hızlandırılmış bir şekilde piyasaya çıkmasını gördük. Farklı likidite yönetimleri ve farklı token dağıtım mekanizmaları olan bu kripto paralar ise hala programlarına devam etmektedir.

3- Çatallar, Türevler ve Büyüyen Bir Ağ  

Trend: Bu çeyrek, AMM’lerin popülaritesinden ve verim çiftçiliğinden yararlanmaya çalışan bir dizi çatal, taklitçi ve (en önemlisi) mem tabanlı tokenlerden de yoksun değildi. SushiSwap ve CREAM, Uniswap ve Compound’un çatalları olarak piyasaya sürüldü. Bu çatalları çevreleyen ayrıntılar ve veriler, ağ etkilerinin, topluluk popülaritesinin ve hatta açık kaynak yazılımın doğasının nasıl DeFi’ye özgü olduğunu ortaya çıkardı.

4 – Garip DeFi

Kripto para ile uğraşanların çeşitli söylemleri kripto para haline gelip satılmaya başlandı. Bir çok kripto para örnekleriyle beraber geldi. Topluluk içerisinde şaka olarak kullanılan terimler bile kripto para olarak çıkarılmaya başlandı.

Ethereum geliştirilmeye devam edildikçe ilginç fikirlerde sunulmaya devam edilecektir. Ethereum ağının geliştirilmesi ile birlikte güvenlikli, olgun projelerin çıkması beklenmektedir. Kullanıcıların gittikçe daha fazla kullanmaya başladıkları Ethereum merkezsiz uygulamaları ise ilerleyen süreçte akıllı telefonlarda kullanılmaya başlandığı zaman ise tüm insanlara hitap edebilecek ve insanların hayatlarını kolaylaştıracaktır.

kaynak: https://kriptohayat.com/2020-3-ceyreginde-ethereum-merkezsiz-finans-defi-trendleri/

kriptohayat.com

hmsr
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 798
Merit: 106


👉bit.ly/3QXp3oh | 🔥 Ultimate Launc


View Profile
November 22, 2020, 09:54:14 PM
 #2

Herhalde en fazla trend olanı defi projeleridir bu önemli bir adım ama çoğu projenin çöpten öteye gidemediği bir trend verim çiftçiliği de önemli gelişmelerden bir tanesi diye söyleyebiliriz

yns1903
Member
**
Offline Offline

Activity: 756
Merit: 16


View Profile WWW
November 25, 2020, 04:19:07 PM
 #3

Benim bu konuda en fazla ilgimi çeken kısım YFI ya nerelerden geldi bu token niye bu kadar yükseldi hala daha anlamadım BTC'yi bile geçti hemde bunu çok kısa bir sürede yaptı ayrıca Defi rüzgarı bu senenin en ilginç projelerinin içinde yer alıyor bakalım merkeziyetsiz platformlarda nasıl yenilikleler göreceğiz merak ediyorum

trendcoin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2366
Merit: 1140


DGbet.fun - Crypto Sportsbook


View Profile
November 26, 2020, 04:04:17 PM
 #4

defi platformlarının nfts tokenlerle genel anlamda bir gelişim kazanabileceğini düşünüyorum. aksi halde mevcut borç verme ve alma sistemlerinin sürdürülebilir olmadığını düşünüyorum; ntfs tokenlerle gerçek hayata entegre olabilirler ve balondan kurtulabilirler.

gumusi
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 980
Merit: 207


View Profile
November 27, 2020, 06:46:25 AM
 #5

Defi projeleri hayatımıza rüzgar gibi girdi. Bir sürü coin defi olmaya başladı. Bunun sürdürülebilir olması için devamının gelmesi lazim. Yoksa zaten cryptoya balon gözüyle bakılıyor ve ilk patlayan balon da bu olur.
Nft tokenler  de nasıl bir işlevsellik kazanacak nerak ettim doğrusu.
muslol67
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1582
Merit: 670


View Profile
November 27, 2020, 12:05:50 PM
 #6

Evet eksen Defi'ydi. Ama aslında defiye hizmet sağlayan diğer projeler daha büyük değer kazandılar. Bu konudaki en büyük örnek LINK mesela. LINK oracle ile defi ağlarını daha iyi bir mekanizma haline getirmek üzere tasarlıydı. Neredeyse dipten tepeye hızlı bir koşu başlattı. KAVA, BAND vs gibi benzer projelerde aynı şekilde.

DeFi, gelecek için bir avantaj. Belki yüksek ETH fee'leri biraz can sıkıcı oldu ama bu konuda bir yol açıldı bir kere. Eminim devamı gelecektir.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!