Bitcoin Forum
December 08, 2016, 08:29:25 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: I need Help quick  (Read 956 times)
DarkKnightNomeD
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
May 28, 2011, 05:36:32 AM
 #1

Right now i got everything on my Mining Machine Working

the only thing not working right now is OVERCLOCKING / Underclocking

I have used ATI Tray, MSI Afterburner, and as well Riva tuner does not work with 5850 ati radeon (Gigabyte)

What i need right now is advice on what PROGRAM i can use, RIGHT NOW

i need to be able to Change my CLOCKING Ranges, Minimums and Maximums  settings to lets say 500 to 800

to GPU Core CLock and like 500 to 1200 range for Memory

Because at this Moment and time EVERY SINGLE F#$#$!@# Time i try to Lower the GPU Core Clock Setting Below 760, it does NOT work, it just Stays at 760, it WILL not Lower itself to 650 or even 725
1481228965
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481228965

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481228965
Reply with quote  #2

1481228965
Report to moderator
1481228965
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481228965

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481228965
Reply with quote  #2

1481228965
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481228965
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481228965

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481228965
Reply with quote  #2

1481228965
Report to moderator
1481228965
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481228965

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481228965
Reply with quote  #2

1481228965
Report to moderator
1481228965
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481228965

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481228965
Reply with quote  #2

1481228965
Report to moderator
DarkKnightNomeD
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
May 28, 2011, 05:39:26 AM
 #2

also i forgot to add, i have 2 video cards, i need to change both clocking ranges, i need to increase minimums and maximum ranges
d3c0n808
Member
**
Offline Offline

Activity: 113

Not Goxed


View Profile
May 28, 2011, 05:50:46 AM
 #3

5850 dont like the memmory underclocked for some reason i spent a good 8 hours flashing, reflashing etc etc the best i could get it down to without it crashing was 800 mhz. 5830s on the other hand seem to have no problem with  lower memory speeds.   

60 GH/s BFL Single SC - Pre-Order Yours Today!
`````` Only $1299.99 - butterflylabs.com ``````
DarkKnightNomeD
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
May 28, 2011, 05:57:31 AM
 #4

dam are you serious?
ElectroGeek007
Member
**
Offline Offline

Activity: 79



View Profile
May 28, 2011, 05:59:01 AM
 #5

5850 dont like the memmory underclocked for some reason i spent a good 8 hours flashing, reflashing etc etc the best i could get it down to without it crashing was 800 mhz. 5830s on the other hand seem to have no problem with  lower memory speeds.   

My 5850 disagrees with you. Smiley It is running stably and at its best @ 950 MHz core/180 MHz memory. I guess it just depends on the individual card.

OP, read the first post of this thread (http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=4292.0) carefully, and you may need to change the permissions of the .cfg file first, as I did.

"And what the enemy will see, they will see the flash of our cannons, and they will hear the ringing of our swords, and they will know what we can do! By the sweat of our brow and the strength of our backs and the courage in our hearts! Gentlemen, hoist the colors!"
d3c0n808
Member
**
Offline Offline

Activity: 113

Not Goxed


View Profile
May 28, 2011, 06:02:11 AM
 #6

5850 dont like the memmory underclocked for some reason i spent a good 8 hours flashing, reflashing etc etc the best i could get it down to without it crashing was 800 mhz. 5830s on the other hand seem to have no problem with  lower memory speeds.  

My 5850 disagrees with you. Smiley It is running stably and at its best @ 950 MHz core/180 MHz memory. I guess it just depends on the individual card.

OP, read the first post of this thread (http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=4292.0) carefully, and you may need to change the permissions of the .cfg file first, as I did.


Yea I think it has to do with the individual card as well, I just for the life of me could not get it stable.  Oh well its still pretty cool even with the higher mem.


As far as lowering your minimums rbe editor is the easist way to do it.  Basically edit your bios so your fans are always 100%, ram mins and maxs, etc, etc there is a little bit of a learning curve to the software.  You'll see what I mean

60 GH/s BFL Single SC - Pre-Order Yours Today!
`````` Only $1299.99 - butterflylabs.com ``````
DarkKnightNomeD
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
May 28, 2011, 06:08:30 AM
 #7

5850 dont like the memmory underclocked for some reason i spent a good 8 hours flashing, reflashing etc etc the best i could get it down to without it crashing was 800 mhz. 5830s on the other hand seem to have no problem with  lower memory speeds.   

My 5850 disagrees with you. Smiley It is running stably and at its best @ 950 MHz core/180 MHz memory. I guess it just depends on the individual card.

OP, read the first post of this thread (http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=4292.0) carefully, and you may need to change the permissions of the .cfg file first, as I did.


THANK YOU THANK YOU THANK YOU

finally i can get this machine running now
timmmay
Member
**
Offline Offline

Activity: 70



View Profile
May 28, 2011, 10:07:41 AM
 #8

I've found if you use MSI Afterburner and your miner crashes occasionally for no apparent reason, make sure the CCC.exe (Catalyst Control Centre) process is killed!

phelix
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


nmc:id/phelix


View Profile
May 30, 2011, 09:12:33 AM
 #9

I've found if you use MSI Afterburner and your miner crashes occasionally for no apparent reason, make sure the CCC.exe (Catalyst Control Centre) process is killed!
generally it is a risk to run two programs changing graphics card parameters at once. with my program clocktweak it might be easier to set mem clocks, it is not free, though.

blockchained.com ■ bitcointalk top posts
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!