Arkadaşlar bilenler zaten biliyordur, bilmeyenler için yazıyorum.
biliyorsunuz son zamanlarda bu stake sağlayan coinler revaçta.
Bir miktar coin atıyorsunuz cüzdana stakeden kazanıyorsunuz. Fakat en güzel scam yöntemide bunlar oluyor.
Şimdi belki önceki postlarımdan okuyanlar hatırlar. Stake olaylarına hiç girmemiştim. dün deneyim dedim, en ucuz shell coindi.
konusuna bakarsanız 2500-4000 blok arası 500 coin veriyordu pos ödülü olarak. bunun yarısı size yarısı masternodelere gidiyor, tüm coinlerde olduğu gibi.
Denemek için aldım 15.000 adet c-cex'den 1000 sat civarından. ben aldığımda 3480. bloktaydı
virtual box ile 3 tane sanal pc kurdum, cüzdanı attım, bir de normal pc'me yüklediğim cüzdanla 4 adet cüzdan olmuş oldu.
her birine bölüştürdüm 4K, sonuncusuna da 3K işte. confirmasyonlar tamamlandığında 3600. blok bulunmuştu yaklaşık.
pc yi açık bıraktım yattım, 2 saat olgunlaşması gerekiyor coinin. dakikada yaklaşık 1 blok bulunsa 1-2 saat stake eder diye hesapladım.
2 gündür uykusuz olduğumdan akşam üzeri kalktım. olcaytuya selamlar
Bir baktım 400 sata düşmüş shell
cüzdanlara baktım:
4500, 4600, 4750, 4300 vs hemen hepsi 2-3 taneden fazla blok ödülü almış.
konuyu açmak yeni aklıma geldi, yoksa virtual pc leri silmeden ekran görüntüsü ile açardım.
ben ilk başından başlasam, 4 tane değilde 100 tane sanal pc de kursam gelecekti demek ki.
tabii ki ona göre coin almak gerekli cüzdana stake için, ama illa yüksek miktar şart değil.
uzun lafın kısası, bu tür coinlere girerken bunların bilincinde olun. dediğim gibi bilenler zaten biliyor ve kullanıyordur.
bilmeyenler için yazdım.