Yazdıklarınızdan şunu anlıyorum,
Bir topluluk Tarafından işlemlerde kullanılan coinler (crave, dash, Monero, bytecoin) btc ile birlikte hareket ederek yükseliyor.
Diğer altcoinler ise reel paraya Dönme isteğine yenik düşerek dumplanarak fiyatı düşüyor.
İyide, bir coin in fiyatının düşmesi için, birileri satarken elinde btc si olanda altcoin i almıyor mu?
buna göre elinde alt coin birikimi olan bir kişi btc üzerinden USD ye geçmeye çalışırken elinde btc olanda ucuza alt coin almış olmuyor mu?
Ben btc nin USD karşısında değerlenmesini alt coin Yatırımı için fırsat olarak görüyorum.
Bazısı da ilk mesajda yazdığın gibi çıkış fırsatı olarak görüyor abi.
Mesela, c-cex'teki dandik usd marketi hariç sadece BTC ile işlem gören coinlerden bazılarının BTC değeri de yükseldi. Böylece hem BTC artışından hem de BTC fiyatındaki artıştan iki taraflı hızlı bir şekilde yükselmiş oldu coinin değeri. Bazı örnekler vermek gerekirse (yakından izlediğim marketlere istinaden ve izninizle scam olan p&d coinlerini saymıyorum, mesela Arch gibi) Bytecent'in fiyatı %42, Crave'in fiyatı %12 artmış durumda. BTC'deki artışı da katarsak hatırı sayılır kısa zamanlı kar getirdiler diyebiliriz. (bknz. Yeni Fırsatlar konum)
@mhanbostanci, özel mesajlarına bak.