Sigara böreği de benden
Şaka bir yana benim böyle bir projem vardı zamanında.
Türkiye'de toprak işi ile uğraşan bir grubun bankasına projeyi satmak üzereydim olmadı
Altın günü gibi bir sistem düşünmüştüm.
1000 üye 1 yıl sürecek bir maraton düşünmüştüm.
tabi o zaman kripto para diye bir şey yok.
1.000 üye nin kredi kartından her gün 5 USD para çekilecek bir fonda toplanacak.
fona her gün 5.000 USD para girecek. Bir banka ile anlaşılacak gün sonlarında USD olarak günlük repo yapılacak.
1 yıldan önce sistemden çıkan kişinin o ana kadar yatırdığının yarısı verilecek kalanı fonda kalacak.
1.gün 5.000 USD 1 gecelik faize konuyor,
2.gün 10.000 USD 1 gecelik faize konuyor.
.
.
.
.
365.gün 1.825.000 USD 1 gecelik faize konuyor.
Bu tür zincirlerde üye kaybının dünya ortalaması şöyle;
%5 si ilk 6 ay içinde, %4'ü ise ikinci 6 ay içinde ölüm vefat kredi kartının expire etmesi ve bunun gibi sebeplerle gidiyor.
Ciddi hesap yapıp rapor halinde sunmuştuk bankaya.
bankaya tmsf el koymasaydı yapacaktık projeyi.
gidenlerin terk ettiği para miktarı projenin asıl gelir kaynağı oluyor.
Üyeleri çekmek içinde şöyle bir hesap çıkarmıştık:
bu parayı 1 yıl vadeli usd hesaba koyduğunuzda %9 faiz alabiliyorsunuz. bankalar 500 USD den daha az bakiyeye vadeli hesap açmıyor.
her gün 5 usd biriktirmeye başladığınızı var sayalım,
100 gün sonra 500 USD yi 265 günlük faize koyabileceksiniz. buna alacağınız faiz 32 USD
200 üncü günde bir 500 USD yi daha 165 günlük faize koyabileceksiniz. buna alacağınız faiz 20 USD
300 üncü günde 500 USD yi 65 günlük faize koyabileceksiniz. buna alacağınız faiz de 8 USD
olmak üzere toplamda 1 yılda 1825 USD biriktirmiş oldunuz faiz gelirinizde : 32+20+8 = 60 USD
genel toplam: 1.885 USD
biz size 1 yıl düzenli 5 USD ödemeniz karşılığında 1.925 USD vereceğiz.
üstelik biriktirmek için kasmayacaksınız. her ay düzenli kredi kartınızdan çekilecek.
hede bank biriktiren hesap
hey gidi günler hey!