Bitcoin Forum
October 23, 2017, 08:36:18 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.0.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 3 »  All
  Print  
Author Topic: I think I fucked up  (Read 3313 times)
Epicblood
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
October 17, 2012, 11:12:26 PM
 #1

Hey all, this is due to the aftermath of this thread

I plug everything back in, hit the power button and now my fans move about half a cm and then nothing happens.
dafuq did I do?

1AbYgR1FspHBB5EqyaxX6MrT6jmc7eMVEQ
Looking for Scrypt miner for ML605
Revolutionary MoneyMaking! Build your own cloud miner!
1508747778
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508747778

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508747778
Reply with quote  #2

1508747778
Report to moderator
1508747778
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508747778

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508747778
Reply with quote  #2

1508747778
Report to moderator
1508747778
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508747778

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508747778
Reply with quote  #2

1508747778
Report to moderator
The Bitcoin software, network, and concept is called "Bitcoin" with a capitalized "B". Bitcoin currency units are called "bitcoins" with a lowercase "b" -- this is often abbreviated BTC.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1508747778
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508747778

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508747778
Reply with quote  #2

1508747778
Report to moderator
1508747778
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508747778

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508747778
Reply with quote  #2

1508747778
Report to moderator
1508747778
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508747778

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508747778
Reply with quote  #2

1508747778
Report to moderator
01BTC10
VIP
Hero Member
*
Offline Offline

Activity: 742



View Profile
October 17, 2012, 11:20:02 PM
 #2

Any POST?

If not unplug everything. Then try booting with only one stick of ram if you get a valid POST then add the other stick if any. Then plug one component at the time an try to boot.

Good luck.
Epicblood
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
October 17, 2012, 11:20:45 PM
 #3

POST?

1AbYgR1FspHBB5EqyaxX6MrT6jmc7eMVEQ
Looking for Scrypt miner for ML605
Revolutionary MoneyMaking! Build your own cloud miner!
Remember remember the 5th of November
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1554

Reverse engineer from time to time


View Profile
October 17, 2012, 11:21:31 PM
 #4

POST-Power-on self test.

BTC:1AiCRMxgf1ptVQwx6hDuKMu4f7F27QmJC2
mufa23
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1022


I'd fight Gandhi.


View Profile
October 17, 2012, 11:23:10 PM
 #5

So why did you start another thread?

Positive rep with: pekv2, AzN1337c0d3r, Vince Torres, underworld07, Chimsley, omegaaf, Bogart, Gleason, SuperTramp, John K. and guitarplinker
01BTC10
VIP
Hero Member
*
Offline Offline

Activity: 742



View Profile
October 17, 2012, 11:23:41 PM
 #6

POST?
http://en.wikipedia.org/wiki/Power-on_self-test

If you get 1 short beep when powering up, everything is good else you got a problem. Refer to your motherboard user manual for beep diagnostic code.
Epicblood
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
October 17, 2012, 11:24:21 PM
 #7

no beep
I'll take out GPU an shit, and see what happens

1AbYgR1FspHBB5EqyaxX6MrT6jmc7eMVEQ
Looking for Scrypt miner for ML605
Revolutionary MoneyMaking! Build your own cloud miner!
SysRun
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616


Portland Bitcoin Group Organizer


View Profile
October 17, 2012, 11:27:55 PM
 #8

Probably one of your GPUs. Unplug them all from the MB then plug one in and make sure you see monitor output. repeat as needed.

This happened to me a few weeks back. It turns out my Power supply was failing out of a lead.

Images are not allowed. As your member rank increases, you can use more types of styling in your signature, and your signature can be longer. See the stickies in Meta for more info.
Max 2000; characters remaining: 1781
Epicblood
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
October 17, 2012, 11:30:04 PM
 #9

Removed my GPU, still nothing, I think i fried my MB

1AbYgR1FspHBB5EqyaxX6MrT6jmc7eMVEQ
Looking for Scrypt miner for ML605
Revolutionary MoneyMaking! Build your own cloud miner!
superfastkyle
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 437


View Profile
October 17, 2012, 11:36:35 PM
 #10

The fans spinning for a fraction of a second is almost always either a bad motherboard or a short wire somewhere.

Here is my troubleshooting procedures.
1. Unplug everything! Remove all cards
2. Check cpu/memory seated properly
3. Cycle switch on power supply, plug back in 24 pin motherboard/8 pin CPU/CPU FAN
4. plug in power switch on motherboard and check that it powers up (if not try different power supply and retry, if still no power replace motherboard)
5. plug in video cards 1 at a time and pcie cables (check pcie adapter cables if used sometimes pins come out of the molex side)
6. Check for power after each video card is added (if no power after a video card is added test motherboard again with just that video card or another system if possible to double check card is dead
7. plug back in drives and boot up system

#1 is important, unplugging cables will reset protection modes on power supply
PuertoLibre
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218



View Profile
October 17, 2012, 11:37:34 PM
 #11

Removed my GPU, still nothing, I think i fried my MB
Whatever you do, don't panic.

Disconnect all power leads except for those connected to the motherboard (24pin plus any extra 4 pin plugs).

As strange as it sounds, sometimes a fan might fail and it shorts causing strange behavior throughout the system. (Including no POST)

If you pull out all cards and leave the system as if it were a barebone, then you should know if it is the motherboard. Also retrace the steps you might have done in the last 24 hours. Usually it might be something pligged in badly.

            ▄▄▄███████████▄▄▄
        ▄▄█████████████████████▄
      ▄██████████████████████████▄
    ▄█████████████████▀▀▀██████████
   █████████████████       ███████
  ██████▀▀▀████████   ███   ██████   █
 █████       ██████   ███   ██████   ██
 ████   ███   █████   ███   █████   ███
█████   ███   █████   ███    ████   ████
█████   ███   █████   ████   ████   ████
████    ███   ████   █████   ███   █████
████   ████   ████   █████   ███   █████
▀███   ████   ████   ██████       █████
 ███   █████   ███   ████████▄▄▄███████
  █   ██████   ███   █████████████████
      ███████       █████████████████
     ██████████▄▄▄█████████████████▀
     ▀███████████████████████████▀
       ▀▀██████████████████████▀
           ▀▀▀████████████▀▀▀



Worldcore
▄▄
██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
▀▀  ██
    ██
    ▄▄
    ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ██
██  ▀▀
██   
Epicblood
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
October 17, 2012, 11:40:20 PM
 #12

unplugged everything, took out GPU and RAM, still nothing...

1AbYgR1FspHBB5EqyaxX6MrT6jmc7eMVEQ
Looking for Scrypt miner for ML605
Revolutionary MoneyMaking! Build your own cloud miner!
01BTC10
VIP
Hero Member
*
Offline Offline

Activity: 742



View Profile
October 17, 2012, 11:45:52 PM
 #13

unplugged everything, took out GPU and RAM, still nothing...
You need a minimum of 1 stick of RAM to boot  Grin
Epicblood
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
October 17, 2012, 11:46:45 PM
 #14

well yea, hang on, I'll take a pic of what I have plugged in ATM

1AbYgR1FspHBB5EqyaxX6MrT6jmc7eMVEQ
Looking for Scrypt miner for ML605
Revolutionary MoneyMaking! Build your own cloud miner!
Epicblood
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
October 17, 2012, 11:53:49 PM
 #15

http://imageshack.us/g/1/9818242/

1AbYgR1FspHBB5EqyaxX6MrT6jmc7eMVEQ
Looking for Scrypt miner for ML605
Revolutionary MoneyMaking! Build your own cloud miner!
SysRun
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616


Portland Bitcoin Group Organizer


View Profile
October 17, 2012, 11:59:56 PM
 #16

Try this, (*maybe someone else already suggested this) unplug your power supply from the wall and then remove your CMOS battery. leave it for a few minutes. put the CMOS back in and power back up.

Do you know the model number of your motherboard? some models don't beep when they POST.

Images are not allowed. As your member rank increases, you can use more types of styling in your signature, and your signature can be longer. See the stickies in Meta for more info.
Max 2000; characters remaining: 1781
SysRun
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616


Portland Bitcoin Group Organizer


View Profile
October 18, 2012, 12:01:45 AM
 #17

wait... how many GPUs on this rig? you only have one? do you have any other GPUs to test with?

Images are not allowed. As your member rank increases, you can use more types of styling in your signature, and your signature can be longer. See the stickies in Meta for more info.
Max 2000; characters remaining: 1781
Epicblood
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
October 18, 2012, 12:03:43 AM
 #18

just the one
its a GA-X58A-UD3R

1AbYgR1FspHBB5EqyaxX6MrT6jmc7eMVEQ
Looking for Scrypt miner for ML605
Revolutionary MoneyMaking! Build your own cloud miner!
superfastkyle
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 437


View Profile
October 18, 2012, 12:04:35 AM
 #19

Epicblood go down my list and tell me where you get stuck and I will be glad to help you. You may get bombarded with replies here and doing them in the incorrect order may not tell us for sure what the issue is
Epicblood
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
October 18, 2012, 12:07:23 AM
 #20

Epicblood go down my list and tell me where you get stuck and I will be glad to help you. You may get bombarded with replies here and doing them in the incorrect order may not tell us for sure what the issue is
I have tried everything short of replacing parts (don't have any extras)

1AbYgR1FspHBB5EqyaxX6MrT6jmc7eMVEQ
Looking for Scrypt miner for ML605
Revolutionary MoneyMaking! Build your own cloud miner!
Pages: [1] 2 3 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!