Hiç kimse seni tam düğüm olan bir cüzdan kullanmaya zorlamıyor. Hafif cüzdanlardan birini kullanabilirsin.
Tam düğüm cüzdanlar bitcoin işlemleri için olmazsa olmazdır. Eğer dediğin gibi her sene sıfırlansaydı blok zinciri; 2 sene önce üretilip kullanılmamış bitcoinler ağa dahil edilemezlerdi.
haklısınız ama bakınca yakın yıllar içinde belki 200 gb a kadar çıkacak , belki daha da artacak.kapasite ihtiyacı.hoş bir harddiskin beşte biri belki ama esas sıkıntı çöktüğünde indexlemesi.benim şimdi 4-5 günümü alıyor , o zaman ne kadar olur bilmiyorum.kendim için değil sadece ama bu herkeste neden kullanayım sorusu yaratabilir , node ların azalmasına sebep olabilir diye düşünüyorum.
Yaşadığın sorunu haftalık yedeklemelerle aşabilirsin. Yani reindex yapmanı gerektirecek durumları önceden biliyorsun. (Cüzdan açıkken elektrik kesintisi vs).
Bitcoin çekirdeğini kapatıp Blok zincirinin olduğu klasörü komple farklı bir konuma kopyala.
Yani; Cüzdanın D:\Blokzinciri klasöründen çalışıyorsa bu klasörü D:\Blokzinciri2 şeklinde kopyala. (Cüzdan kapalıyken).
Eğer elektrik kesintisi, veya düzgün kapatmama olursa D:\Blokzinciri klasöründeki veriler zarar görecektir. 1. klasör reindex istediğinde yapacağın iş basit.
bitcoin-qt.exe -dataDir=D:\Blokzinciri2 şeklinde diğer klasöre geç 2. klasör düzgün senkronizasyonu tamamladığında 1. klasörü komple sil, 2.'yi yeniden adlandır.
(Wallet.dat kopyalamayı unutma).
Disk alanı için de; 1 TB diskin şu anki fiyatı 150-200 TL civarı. Bu mu pahalı?