Nevjerojatno. Ako sam dobro shvatio, projekt se sastoji od toga da korisnici pošalju ETH i onda kroz pet dana dobe 0.5-1% više natrag? Pa kako itko u to još vjeruje? Po čemu se to razlikuje od onog "Dear sir, send me 1 ETH, I give you 10 ETH back"?
Razlikuje se u tome što je prvo ponzi i neko će uspjeti izvući novce i/ili zaraditi/djelomično izvući dok će drugi izgubiti, dok je ovo "pošalji 1 dobiš 10" najobičniji pokušaj krađe.
1% u 5 dana NE MOŽE biti legit niti slučajno. Koji je to postotak tjedno? Koje je to postotak mjesečno? Koji je to postotak godišnje?
Smart contract ponzi, ništa novo osim što je postotak iznenađujuće malen. Bila ih je hrpa prije par mjeseci sa mnogo većim postotcima ali čini mi se da ih je sve manje i manje.
Eto..primjer iz prve ruke zašto takve stvar prolaze: "Takav doprinos može biti legitiman".
Nešto što ja volim zvati "slow burning ponzi", upravo taj manji postotak prevari veći broj ljudi. Samo treba postaviti jedno pitanje: "od kuda dolazi moja zarada/postotak" i sve jasno.