Bitcoin Forum
December 13, 2017, 07:32:34 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 »  All
  Print  
Author Topic: Nov 11 to Dec 11 SIDEHACK compac stick pool club. New run.  (Read 20457 times)
This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic.
Mikestang
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 994



View Profile
November 12, 2015, 11:58:24 PM
 #41

Or if you got 1A per port, Y-cable would put you to 2A.

This.  My hub is rated at 1A per port and when I exceed 1A I see the voltage start to drop, so a Y cable will let me push it to 2A per stick.

I also have 1 stick on an old laptop and those ports just barely provide 0.5A, so I'm using a cable there so the stick on that computer can run at 262freq for ~ 14GH/s.
1513150354
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513150354

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513150354
Reply with quote  #2

1513150354
Report to moderator
1513150354
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513150354

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513150354
Reply with quote  #2

1513150354
Report to moderator
1513150354
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513150354

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513150354
Reply with quote  #2

1513150354
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513150354
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513150354

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513150354
Reply with quote  #2

1513150354
Report to moderator
1513150354
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513150354

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513150354
Reply with quote  #2

1513150354
Report to moderator
1513150354
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513150354

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513150354
Reply with quote  #2

1513150354
Report to moderator
hedgy73
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1092



View Profile
November 12, 2015, 11:59:32 PM
 #42

If I rented some hash should I point it to my stick address ( http://solo.ckpool.org/workers/1JiWuyX94wrCr7JhkAn7x5qNMCEef1KhqX.hedgy73stick ) or do I need a donation address setting up?

we talked about it during the last run.  I mentioned it helps track sticks, but  I think in this run mixing sticks and donated would be fine.

When I setup the over clock contest this weekend


 that stick would need to stand alone to track.

So if you are not planing to try the overclock contest I would just lump it together.

If you  enter the contest you can do a second account at that time.

Ok great thanks Smiley.

Are there any more details anywhere about the overclock contest?

They are in the last October to November thread.

Basically it is the best share total for 1 stick during 24 hours. Must show a screen shot or photo of the cgminer.
Bfgminer at the start and finish.

Must be air cooled . If you crash you lose.

So the screen shot should be twenty four hours.

I will photo what I mean.

I host this stick  so pretend it was in the overclock contest

the start time is 2015-11-12 at 7:40AM

it has an A of 103370

look left and shares are 102606

at 2015-11-13 at 7:40 am 

24 hours would be up and you would take a screen shot showing the gui with no crash and cryptoglance's accounting for you

we would enter the shares and see how you stand.



Great thanks for the information I'll take part Smiley.

I have a few questions if you dont mind:

1). Is it for just 1 stick?

2). When you say 'air cooled' is that with or without a fan?

3). What day / time is the competition?

4). Is the winner based on most shares or best share?

5). Is there a prize? Grin.

1) the over clock will be only one stick per contestant
2) air cooled includes fans
3) it will be for 24 hours     Have to delay start of  it Maybe the  Sat 21st
4) i like this question  and it was going to be the fastest stick ie most shares but because I like the question.
  there will be 2 prizes
A) most shares in 24 hours B) highest share in 24 hours.
5)the prize is wait for it : a compac stick

Excellent thanks for your answers I'm glad you liked my question Cheesy.

1). Ok
2). Ok
3). Ok
4). (a)(b) Nice Smiley
5). Great prize!!! Grin

Count me in Cheesy.

Jake36
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 331


View Profile
November 13, 2015, 12:03:45 AM
 #43

My stupid Y usb cable are 2 weeks late ... I guess i will never get them ... Sad

Did you order them from Amazon?  If so you probably got them from the same Chinese seller I did, and not realizing they ship via a super slow boat until weeks after I ordered I was pretty bummed that I didn't notice sooner.  To top it off they only sent me 1 of the 4 Y cables I ordered, so I am currently waiting another ~3 weeks for the remaining cables to show up.

Nah Ebay, yeah I guess they will arrived next month Tongue

EDIT: http://www.ebay.com/itm/221661361513

IF they actually ship them! I ordered from the same seller and after about 7-8 weeks, nothing, not even a email saying that they were shipped. So contacted to find out if they had shipped them yet and if they hadn't, to just cancel and refund. They refunded.

So I found some cables for cheap and made my own.
hedgy73
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1092



View Profile
November 13, 2015, 12:06:06 AM
 #44

If either of you are in UK or even EU I can send you some of my Y cables as I wont be needing them? I have 5.

US or further probably wouldn't be worth while.

HerbPean
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246



View Profile
November 13, 2015, 03:26:11 AM
 #45

If either of you are in UK or even EU I can send you some of my Y cables as I wont be needing them? I have 5.

US or further probably wouldn't be worth while.

thanks but i'm in Canada Tongue
HerbPean
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1246



View Profile
November 13, 2015, 03:26:21 AM
 #46

My stupid Y usb cable are 2 weeks late ... I guess i will never get them ... Sad

Did you order them from Amazon?  If so you probably got them from the same Chinese seller I did, and not realizing they ship via a super slow boat until weeks after I ordered I was pretty bummed that I didn't notice sooner.  To top it off they only sent me 1 of the 4 Y cables I ordered, so I am currently waiting another ~3 weeks for the remaining cables to show up.

Nah Ebay, yeah I guess they will arrived next month Tongue

EDIT: http://www.ebay.com/itm/221661361513

IF they actually ship them! I ordered from the same seller and after about 7-8 weeks, nothing, not even a email saying that they were shipped. So contacted to find out if they had shipped them yet and if they hadn't, to just cancel and refund. They refunded.

So I found some cables for cheap and made my own.

Damm Tongue
Jake36
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 331


View Profile
November 13, 2015, 04:25:26 AM
 #47

If either of you are in UK or even EU I can send you some of my Y cables as I wont be needing them? I have 5.

US or further probably wouldn't be worth while.

thanks but i'm in Canada Tongue

Also, Thanks, but in the U.S.

Plus, already made what I needed.
hedgy73
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1092



View Profile
November 13, 2015, 08:13:01 AM
 #48

No problem guys Smiley.

stef942
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 155


View Profile
November 13, 2015, 03:40:42 PM
 #49

Hi, i have now 3 sticks + 2 twinfury + 1 bluefurry , can i join the game ?  Cheesy
zOU
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 700

★ these are stars ★


View Profile
November 13, 2015, 03:57:22 PM
 #50


Nah Ebay, yeah I guess they will arrived next month Tongue

EDIT: http://www.ebay.com/itm/221661361513
I ordered the same from the same vendor.

and in the meantime, I also ordered that:
http://www.ebay.fr/itm/201064854204?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Quote
USB 3.0 ports supply 0.9A each.
12V 3A power unit provide powerful power supply for HUB and devices.

So I guess I won't need the Y cable :p

(and if I do I can use this switch to plug 1 end of the cable...:
http://www.ebay.fr/itm/Orico-10-Port-USB-2-0-Hub-/400888657646?hash=item5d56d376ee:g:cdMAAOSw37tWBDLy)

philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1946


A new tool for prediction https://bitvol.info/


View Profile
November 13, 2015, 04:07:34 PM
 #51

Hi, i have now 3 sticks + 2 twinfury + 1 bluefurry , can i join the game ?  Cheesy

sure
point to below


https://bitcointalk.org/index.php?topic=1243205.msg12937856#msg12937856

so to join please post here and use your forum name after the btc addy for the user.

url

stratum+tcp://solo.ckpool.org:3333

user worker

1JiWuyX94wrCr7JhkAn7x5qNMCEef1KhqX.stef942stick

password:
x




when you did it correctly it should show here



http://solo.ckpool.org/workers/1JiWuyX94wrCr7JhkAn7x5qNMCEef1KhqX.stef942stick


Please support sidehack with his new miner project Send to : 1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
I mine alt coins with https://simplemining.net I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
zOU
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 700

★ these are stars ★


View Profile
November 13, 2015, 04:48:15 PM
 #52

If I rented some hash should I point it to my stick address ( http://solo.ckpool.org/workers/1JiWuyX94wrCr7JhkAn7x5qNMCEef1KhqX.hedgy73stick ) or do I need a donation address setting up?

we talked about it during the last run.  I mentioned it helps track sticks, but  I think in this run mixing sticks and donated would be fine.

good stuff, so I may throw in my U3 and BFL as I will not take part in the overclock contest ? Smiley

pepto
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 218


View Profile
November 13, 2015, 08:41:40 PM
 #53

For those running minera-cgminer,  I asked in prior locked threads why I couldn't manage to set my 'suggested share difficulty'.  
I received a few responses, not one of which worked.

Striking out on my own, I'll show how in a minute.
Syntax is crucial. It's not just what you type in, but what the ones helping you suggest you type in.

This is an entry I concocted  and made in minera; it works.  

--compac-freq 225  --suggest-diff 30

This is the best instruction I received in order to solve my problem. It did not work.
Use :
--compac-freq 225 -suggest-diff 30.

I'll bet you spotted the double dashes on the working entry.
Did you also notice the double spaces before the double dashes?

I didn't notice either of them until today and it became just trial and error that turned out favorably.
zOU
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 700

★ these are stars ★


View Profile
November 13, 2015, 08:53:07 PM
 #54


This is an entry I concocted  and made in minera; it works. 

--compac-freq 225  --suggest-diff 30

I'll bet you spotted the double dashes on the working entry.
Did you also notice the double spaces before the double dashes?

I didn't notice either of them until today.

Thank you.

What is in layman's terms the effect of this setting ?

pepto
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 218


View Profile
November 13, 2015, 09:12:06 PM
 #55

Hi zOU,
The frequency setting is totally irrelevant to my discussion and is only to show what a single line entry might look like, thus exposing the syntax. (apparently you can break it into two lines if you wish)  Frequency can be easily set in minera-cgminer because they give you a place to plug in your desired number.

My point is that if you cannot see that the syntax of what you are entering is 'bad', what you are attempting will never work and you probably won't know why.
zOU
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 700

★ these are stars ★


View Profile
November 13, 2015, 09:17:08 PM
 #56

Understood.

I get the freq setting, of course, but it seems to me your post was more about the suggested difficulty and the syntax.

I acknowledge the nicety of the syntax.

I've searched for an explicit description of the --suggest-dif command but I couldn't find one.
It seems it tries to override the pool difficulty by suggesting it's own value.
But I fail to grasp why it would even be possible.
Probably off topic though Smiley

Edit: found my answer:
https://www.reddit.com/r/BitcoinMining/comments/1jugmz/what_does_difficulty_mean_on_a_stratum_mining_pool/

pepto
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 218


View Profile
November 13, 2015, 09:51:08 PM
 #57

You are clearly on a good track zHO. Pools are exceptionally good at determining what share difficulty you should be receiving. Some pools take longer than others to figure this out. I like to be able to make that decision myself.
My problem was that without suggested difficulty, I would be sent 1K shares for 20-40 minutes until the pool recognized how small I am. (bad things can happen in 20- 40 minutes of not returning a share, zadig, usb, libusb and even more unfamiliar stuff).
Now I can ask it to start at an appropriate difficulty, and I will be returning shares in just moments.
hedgy73
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1092



View Profile
November 13, 2015, 10:48:23 PM
 #58

You are clearly on a good track zHO. Pools are exceptionally good at determining what share difficulty you should be receiving. Some pools take longer than others to figure this out. I like to be able to make that decision myself.
My problem was that without suggested difficulty, I would be sent 1K shares for 20-40 minutes until the pool recognized how small I am. (bad things can happen in 20- 40 minutes of not returning a share, zadig, usb, libusb and even more unfamiliar stuff).
Now I can ask it to start at an appropriate difficulty, and I will be returning shares in just moments.

Thanks for the info I've just added it to my cgminer .bat file command line. You're right mine used to start with 1k diff and took a while to come down, it now starts at 30 which was about where it settled at before Smiley.

Jake36
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 331


View Profile
November 14, 2015, 12:28:40 AM
 #59


Nah Ebay, yeah I guess they will arrived next month Tongue

EDIT: http://www.ebay.com/itm/221661361513
I ordered the same from the same vendor.

and in the meantime, I also ordered that:
http://www.ebay.fr/itm/201064854204?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Quote
USB 3.0 ports supply 0.9A each.
12V 3A power unit provide powerful power supply for HUB and devices.

So I guess I won't need the Y cable :p

(and if I do I can use this switch to plug 1 end of the cable...:
http://www.ebay.fr/itm/Orico-10-Port-USB-2-0-Hub-/400888657646?hash=item5d56d376ee:g:cdMAAOSw37tWBDLy)

I don't think you want to mix the power from two different sources (hub's) into 1 stick (or anything really). Remember reading something about that, but can't think of the reason why it's bad.

Probably why it's a NO NO, to use 2 different PSU on 1 board on S3's and the like.
zOU
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 700

★ these are stars ★


View Profile
November 14, 2015, 06:58:56 AM
 #60


I don't think you want to mix the power from two different sources (hub's) into 1 stick (or anything really). Remember reading something about that, but can't think of the reason why it's bad.

Probably why it's a NO NO, to use 2 different PSU on 1 board on S3's and the like.

I don't think I would have done it anyway, it wouldn't have looked good :p

Pages: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!