Bitcoin Forum
August 10, 2022, 05:15:46 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 23.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bitcoin-qt.exe has stopped working?  (Read 4730 times)
crazylikeafox
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 798
Merit: 251



View Profile
November 15, 2012, 08:22:06 PM
 #1

Hey Guys,

I have the latest version of Bitcoin running on my laptop just fine, but on my desktop I get a "bitcoin-qt.exe has stopped working" error consistently. Both are running Windows 7 64 bit.  On the splash screen it says "Verifying database integrity" and then it stops.  I have run a full system virus scan, thinking there was something trying to inject itself to Bitcoin, but there was nothing detected.   I have done some searches about it, but haven't found any answers to resolve it.

Anyone have a clue what might be causing this?
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1660151746
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1660151746

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1660151746
Reply with quote  #2

1660151746
Report to moderator
1660151746
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1660151746

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1660151746
Reply with quote  #2

1660151746
Report to moderator
1660151746
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1660151746

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1660151746
Reply with quote  #2

1660151746
Report to moderator
zxyzxy
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 133
Merit: 100


View Profile
November 15, 2012, 09:08:27 PM
 #2

reinstall the program, try to uninstall it with this.
Stephen Gornick
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2506
Merit: 1004


View Profile
November 15, 2012, 11:05:43 PM
 #3

reinstall the program, try to uninstall it with

Bitcoiners should be very careful be allowing software to be installed from anywhere, including something like this.

The error is likely due to an improper shutdown (either app crash, or windows crash, or power interruption) in which the automatic recovery of the database wasn't successful.

Firstly, make sure you have a backup of your wallet.dat (but don't overwrite a previous backup).

The debug.log will help show which database the program is having trouble with.


Unichange.me

            █
            █
            █
            █
            █
            █
            █
            █
            █
            █
            █
            █
            █
            █
            █
            █


MysteryMiner
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428
Merit: 1023


Show middle finger to system and then destroy it!


View Profile
November 16, 2012, 12:12:40 AM
 #4

Revo Uninstaller is shit, don't use it!

Backup wallet.dat to safe place. Uninstall Bitcoin. Delete Bitcoin directory from Users/<Username>/AppData/Roaming/Bitcoin and install Bitcoin again. Copy the wallet.dat back in place.

bc1q59y5jp2rrwgxuekc8kjk6s8k2es73uawprre4j
niko
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756
Merit: 500


There is more to Bitcoin than bitcoins.


View Profile
November 16, 2012, 12:17:12 AM
 #5

Revo Uninstaller is shit, don't use it!

Backup wallet.dat to safe place. Uninstall Bitcoin. Delete Bitcoin directory from Users/<Username>/AppData/Roaming/Bitcoin and install Bitcoin again. Copy the wallet.dat back in place.

Yes. Then come back here and let us know how it's going.

They're there, in their room.
Your mining rig is on fire, yet you're very calm.
crazylikeafox
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 798
Merit: 251



View Profile
November 16, 2012, 10:12:25 PM
 #6

Revo Uninstaller is shit, don't use it!

Backup wallet.dat to safe place. Uninstall Bitcoin. Delete Bitcoin directory from Users/<Username>/AppData/Roaming/Bitcoin and install Bitcoin again. Copy the wallet.dat back in place.

This worked...thanks!
Benson Samuel
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1890
Merit: 1000


Landscaping Bitcoin for India!


View Profile WWW
November 30, 2012, 03:55:16 PM
 #7

Tried it and no luck.

Made a backup of Wallet
Uninstalled Bitcoin-qt
Deleted folder in roaming path

Reinstalled Bitcoin
Copied wallet.dat in place.

Can see the Bitocoins in an unconfirmed state and it is not syncing.

DannyHamilton
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2870
Merit: 3407



View Profile
November 30, 2012, 05:56:44 PM
 #8

Tried it and no luck.

Made a backup of Wallet
Uninstalled Bitcoin-qt
Deleted folder in roaming path

Reinstalled Bitcoin
Copied wallet.dat in place.

Can see the Bitocoins in an unconfirmed state and it is not syncing.
Not syncing at all?  Still on block 0?  Or just not syncing very fast?  Depending on your computer, it can take a few days of continuous syncing to sync the entire blockchain.
Gabi
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1148
Merit: 1008


If you want to walk on water, get out of the boat


View Profile
November 30, 2012, 07:19:00 PM
 #9

About uninstalling bitcoin: note that bitcoin has only 2 folders: the one where you have bitcoin-qt.exe (with the daemon and src subfolder) and the one inside appdata/roaming where it store the blockchain and wallet.dat

So to "uninstall" it you just have to delete these 2 folders and that's all  Wink

Always backup wallet.dat

Benson Samuel
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1890
Merit: 1000


Landscaping Bitcoin for India!


View Profile WWW
November 30, 2012, 07:20:54 PM
 #10

Aaah, Its back.

Tried the same process again and its back to syncing Smiley

joinmicah
Member
**
Offline Offline

Activity: 81
Merit: 16


Crypto-Commodities are the People's Money!


View Profile
January 25, 2013, 09:33:07 PM
 #11

What Services does Bitcoin-qt need to run correctly what system files did I mess up my bitcoin-qt really bad all it says is not responding in my task manager no matter what I do... I am going to leave my computer on to see if something happens but it doesn't look good I can't even see the interface it won't load up... however the Debug Log is updating and it just seems to be verifying the blockchain.
sounds
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140
Merit: 100

1221iZanNi5igK7oAA7AWmYjpsyjsRbLLZ


View Profile
January 26, 2013, 06:21:15 AM
 #12

That's what it's doing.

It goes "not responding" until the blockchain is loaded, which can take 10 minutes or longer. Just wait.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!