Casper_2641 (OP)
Newbie
Activity: 49
Merit: 0
|
|
December 03, 2015, 09:38:50 PM |
|
Almanya, sanal para birimi olan bitcoin konusunda diğer pek çok ülkeye göre daha esnek bir tutum sergilese de, yasadışı olarak bitcoin üretmek halen ciddi bir suç olma özelliğini taşıyor. Almanya?dan gelen bitcoin tutuklama haberi, hükümetin tavrında bir değişiklik olmadığının bir göstergesi.
İki bilgisayar korsanı, belirli bilgisayarları yasadışı yöntemlerle kullanarak bitcoin üretme suçundan tutuklandı. Alman polisinin açıkladığı verilere göre ikili, $954,000 değerinde bitcoin üretmiş durumda. Polisin verilerine göre bitcoin üretiminde yer alan bir diğer şahıs ise halen aranıyor.
Arkadaşlar bu durum nedir açıklayabilirmisiniz nasıl suç sayılabilir BTC üretmek ?
|
|
|
|
bobmarley650
Legendary
Activity: 1232
Merit: 1001
|
|
December 03, 2015, 09:50:53 PM |
|
Almanya, sanal para birimi olan bitcoin konusunda diğer pek çok ülkeye göre daha esnek bir tutum sergilese de, yasadışı olarak bitcoin üretmek halen ciddi bir suç olma özelliğini taşıyor. Almanya?dan gelen bitcoin tutuklama haberi, hükümetin tavrında bir değişiklik olmadığının bir göstergesi.
İki bilgisayar korsanı, belirli bilgisayarları yasadışı yöntemlerle kullanarak bitcoin üretme suçundan tutuklandı. Alman polisinin açıkladığı verilere göre ikili, $954,000 değerinde bitcoin üretmiş durumda. Polisin verilerine göre bitcoin üretiminde yer alan bir diğer şahıs ise halen aranıyor.
Arkadaşlar bu durum nedir açıklayabilirmisiniz nasıl suç sayılabilir BTC üretmek ?
Herhalde başka bilgisayarları kontrol ederek (botnet oluşturarak) bitcoin üretiyorlardı.
|
|
|
|
needmoney
Legendary
Activity: 1848
Merit: 1023
I am a good bro
|
|
December 03, 2015, 09:53:20 PM |
|
Anladığım kadarıyla botnet benzeri sistemler kullanarak üretiyorlar. Aslında esas suçları bilgisayarlara sızma ve kendi menfaatlerine kullanma yani bitcoin ürettikleri için değil.
|
|
|
|
Casper_2641 (OP)
Newbie
|
|
December 03, 2015, 09:54:11 PM |
|
Herhalde başka bilgisayarları kontrol ederek (botnet oluşturarak) bitcoin üretiyorlardı. Yani kendi bilgisayarlarımızda Bitcoin kazmak suç değil anladığım kadarıyla.
|
|
|
|
DevilMorgan
|
|
December 03, 2015, 09:54:34 PM |
|
Benimde aklıma aynı şekilde yapılacağı geliyor, Kişilerin kendi rızası ve bilgisi olmadan bilgisayar veya network'ü izinsiz kullanarak BTC üretmekten yargılanmışlar, BTC üretmekten ziyade Hack olayında ceza yemişler görünüyor. Almanya, sanal para birimi olan bitcoin konusunda diğer pek çok ülkeye göre daha esnek bir tutum sergilese de, yasadışı olarak bitcoin üretmek halen ciddi bir suç olma özelliğini taşıyor. Almanya?dan gelen bitcoin tutuklama haberi, hükümetin tavrında bir değişiklik olmadığının bir göstergesi.
Herhalde başka bilgisayarları kontrol ederek (botnet oluşturarak) bitcoin üretiyorlardı.
|
|
|
|
|
nasituygun
Legendary
Activity: 952
Merit: 1006
|
|
December 03, 2015, 09:57:33 PM |
|
Bitcoin adı sadece laf olsun diye araya iliştirilmiş. Bitcoin ile hiçbir alakası yok. Adamlar milletin bilgisayarını izinsiz kullanarak btc üretmiş. Bu adamlar btc ürettikleri için değil, izinsiz milletin bilgisayıra girdikleri için yakayı ele vermişler.
|
|
|
|
mhanbostanci
Legendary
Activity: 3290
Merit: 1550
|
|
December 03, 2015, 10:08:16 PM |
|
Bitcoin adı sadece laf olsun diye araya iliştirilmiş. Bitcoin ile hiçbir alakası yok. Adamlar milletin bilgisayarını izinsiz kullanarak btc üretmiş. Bu adamlar btc ürettikleri için değil, izinsiz milletin bilgisayıra girdikleri için yakayı ele vermişler.
Hem izini belli edecek kadar beceriksiz korsanlar hemde utanmadan cpu ile bitcoin kazmaya kalkıyorlar.. aklıma meşhur bir fıkra geldi Madem uçmayı bilmiyorsun... http://www.fikra.web.tr/index.php?sayfa=mektup&fikra_no=1937
|
|
|
|
Casper_2641 (OP)
Newbie
|
|
December 03, 2015, 10:21:49 PM |
|
Hem izini belli edecek kadar beceriksiz korsanlar hemde utanmadan cpu ile bitcoin kazmaya kalkıyorlar.. aklıma meşhur bir fıkra geldi Madem uçmayı bilmiyorsun... http://www.fikra.web.tr/index.php?sayfa=mektup&fikra_no=1937Gece gece güldürdünüz evet durum aynen böyle gibi görünüyor.Bilgiler için teşekkürler.
|
|
|
|
Dilemma
|
|
December 03, 2015, 10:45:44 PM |
|
Adamlar bilişim suçu izlemişler medya olayı yine bitcoin üzerinden işlemiş sanki evde uyuşturucu yetiştirirken yakalanmışlar gibi..
|
|
|
|
ozgr
Legendary
Activity: 1596
Merit: 1013
|
|
December 03, 2015, 10:52:11 PM |
|
az çok bu işleri bilen kafası çalışan herkes botnetci oluyor sonra böyle yakalanıyor işte ama ne yalan söyleyeyim imrendim millet sitelere firmalara şantaj için kullanır bunlar mining yapmış
|
|
|
|
Surger
|
|
December 03, 2015, 10:53:50 PM |
|
sahte bitcoin mi basmışlar yine skandal, yine bitcoin konu ile alakası olmasa da
|
|
|
|
Casper_2641 (OP)
Newbie
|
|
December 04, 2015, 06:09:56 PM |
|
Adamlar bilişim suçu izlemişler medya olayı yine bitcoin üzerinden işlemiş sanki evde uyuşturucu yetiştirirken yakalanmışlar gibi..
Her kötü olayın bitcoin ile bağdaştırılması kasıtlı gibi geliyor bana memnun olmayan bir kesim var sanırım BTC'den.
|
|
|
|
to1ga
|
|
December 04, 2015, 06:22:00 PM |
|
Bazı websitelerine girdiğimde işlemci sesi çok fazla yükseliyor. kapattığımda bu ses bitiyor. Denk geldiklerimi bilişim suçlarına şikayet ediyorum. Ama pek bir sonuç alamıyorlar heralde. İnşallah hepsinin soyu tükenir. Hapishanede oğlancı olurlar.
|
|
|
|
armadora
|
|
December 04, 2015, 06:39:12 PM |
|
954 bin usd mining geliri (çok fazla sayıda pc olsada) cpu ile imkansıza yakın belki pclerin gpu larıyla yaptılarsa olabilir. i3 cpu ile btc mining de artık havuz tarafından kabul edilen share bile yollayamıyorsunuz.
|
|
|
|
deblue
Legendary
Activity: 1484
Merit: 1000
|
|
December 04, 2015, 06:50:47 PM |
|
kac k bot vardı acaba
|
|
|
|
nyks
|
|
December 04, 2015, 06:59:35 PM |
|
Bazı websitelerine girdiğimde işlemci sesi çok fazla yükseliyor. kapattığımda bu ses bitiyor. Denk geldiklerimi bilişim suçlarına şikayet ediyorum. Ama pek bir sonuç alamıyorlar heralde. İnşallah hepsinin soyu tükenir. Hapishanede oğlancı olurlar.
Bende sik karsilasiyorum oyle fan deli gibi calismaya basliyor bitcoin yerine islemciyle kazilan coinleri daha cok tercih ediyorlar utorrent olayinida unutmayalim hala yapiyor olabilirler.
|
|
|
|
deblue
Legendary
Activity: 1484
Merit: 1000
|
|
December 04, 2015, 07:06:38 PM |
|
js ile çok düşük hız oluyor zaman kaybı o iş
|
|
|
|
mhanbostanci
Legendary
Activity: 3290
Merit: 1550
|
|
December 05, 2015, 10:47:34 PM |
|
Sebebi : https://minergate.com/web-minertam o.ç. luğu bu heriflerin yüzünden tv den online film izleyemez olduk. çakıyor LG televizyon.
|
|
|
|
akustik
|
|
December 10, 2015, 08:15:42 AM |
|
Sebebi : https://minergate.com/web-minertam o.ç. luğu bu heriflerin yüzünden tv den online film izleyemez olduk. çakıyor LG televizyon. Ben bu siteyi bilmiyordum Biraz inceledim de çok da verimli görünmüyor aslında tabi bunu kaç bilgisayara yaptırdığınıza da bağlı ne işler varmış bu piyasada..
|
|
|
|
|