Merhaba arkadaşlar bende yeniyim. Ponzi bir siteye tam olarak 4.31 BTC kaptırdım. Ama şahsen buna üzülmüyorum çünkü ana paramı çıkarttıktan sonra bir kenara ayırmıştım.
Benimde sormak istediğim bir kaç soru olacak sizlere.
1-Anons edilen yeni alt coinleri takip edip kendimce mantıklı gelenlerin madenciliğini yapıyorum ammavelakin elimde herhangi bir miner bulunmamakta. ASUS N53S laptoumla denemeler yapıyorum. Algoritmaların çeşitliliğine göre hash/s çok fazla değişiklik gösteriyor. Bunu stabil hale getirebilmemin bir yolu var mı? (Hasimoto algo da çok aşırı oynaklık gösteriyor ver ETH bir gün 0.01 çıkarken ertesi gün 0.001 çıkabiliyor. Pool verileri ile karşılaştırdığımda bile bana düşen payda abzürt bir fark çıkıyor)
2-Arduino bir PC yapsam ve USB minerlardan ona taksam mantıklımı olur yoksa direk laptopuma USB çoğaltıcı ile takıp hiç Arduino ile uğraşmasam mı?
3-Son olarak sormak isteğim soru ise Poloniex exchange sitesi gibi güvenilir sitelerin listesini yazabilirmisiniz acaba?
Şimdiden çok teşekkürler....
1.laptop ile kazmanın bir getirisi olmaz,ama denemek için kullanabilirsiniz gerekli önlemleri aldıktan sonra(soğutma).
Algoritmalardaki hız farklılıkları yapılarından ileri geliyor,bir makinede scrypt algoritması ile kazarken aldığınız hash rate ile sha256 algoritması ile kazarken aldığınız hashrate aynı olamaz.burada demek istediğiniz şeyi ise tam olarak anlayamadım
(Hasimoto algo da çok aşırı oynaklık gösteriyor ver ETH bir gün 0.01 çıkarken ertesi gün 0.001 çıkabiliyor. Pool verileri ile karşılaştırdığımda bile bana düşen payda abzürt bir fark çıkıyor)
2.Notebookunuzu bu iş için kullanmanızı tavsiye etmem.hiç taşımayacaksanız sıkıntı yok tabi.madencilik belirli bir süre için yapılmıyor maalesef.
Öncelikler geç cevap için kusura bakmayın. Dün HDD mi değiştirik bütün soğutma sistemini elden geçirmiştim. Anca foruma girebilecek zaman bulabildim.
(Hasimoto algo da çok aşırı oynaklık gösteriyor ver ETH bir gün 0.01 çıkarken ertesi gün 0.001 çıkabiliyor. Pool verileri ile karşılaştırdığımda bile bana düşen payda abzürt bir fark çıkıyor)
Burda demek istediğim ethminer ayarlarında (ethminer -C -F
http://xxxx:zzzz/Weblogin.Worker/YourHashrateInMH/s) bölümünü ayarlamakta çok zorluk çekiyorum. 1 blockta 2.5 MH sonuç verirken başka bir blockta 9.5 MH sonuç verebiliyor. O yüzden altı cizili bölüme ortalama bir Hashrate yazdım. Ve sanırım bu yüzden çıkan ETH sonucu çok oynaklık gösterdiğini düşündüm. Bunu stabil hale getirmenin bir code veya yöntemi varmıdır bunu merak etmiştim.
Birde rigs kiralamanın ne kadar mantı olduğu sormak isterim.
Konu dışına çıktıysam kusura bakmayın arkadaşlar.