Hash Rate Şubat ayında da hızlı yükselişini devam ettirecek gözüküyor. Zaten şu anda ben bu yazıyı yazarken, 9 saat sonra %19-20 aralığında bir hashrate artışı geleceği gözüküyor. Bundan sonra Çin'deki uzun tatilin bitmesinin ardından, tatilin oluşturduğu durgunluk görülebilir, daha düşük bir hash artışı olacaktır. %10 un altında bekliyorum. Daha sonra minerlar kullanıcılara kargolanmaya başlayacağından ve makine üretimi de hızlanacağından hash rate Şubat sonuna doğru yüksek oranda artacaktır. Diğer küresel oyuncuları ve spekülatörleri bilmem ama hashrate in Bitcoin fiyatı üzerinde direk etkisi olduğu inancındayım. Tersine Şubat içinde $325 leri göreceğimizi düşünüyorum. Satış baskısını unutmamak lazım. 1 Mart ta ne olur diye nokta atışı yapmak zor. Ama Mart içinde $400 ların üzerine tekrar çıkacaktır. Ödül yarılanmasına doğru, 16nm çiplerinde gelişiyle ve sonrasında yukarı doğru ciddi sıçramalar olacaktır. $600 görürsem şaşmam. Daha sonra ve beraberinde 16nm ler iyice yayıldıkça ve haftalar geçtikçe $400 lara geri dönecektir. Hani "sesli düşündüm" derler ya, burada ben de yazarken düşündüm.
Özetle 1 Mart'ta şu olacak diyemem. Bu kadar volatilesi yüksek bir para birimi için kim 1 Mart'ta şu olur derse yanılır. Belli bir aralık veren arkadaşlar haklılar.
İlle de bir şey söylemem gerekiyorsa. $345 derim.