Bitcoin Forum
December 11, 2017, 01:08:19 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Sanal Makina Kullanmak İçin Sistem Önerisi  (Read 861 times)
mjpo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 720



View Profile
February 11, 2016, 11:01:16 AM
 #1

Arkadaşlar merhaba,

AMD A8 5600K işlemcili ve asus crosshair v formula z anakartlı bir bilgisayarım var, henüz ram almadım. Bu sistemde çalıştırabileceğim maksimum sanal sistemi çalıştırmak istiyorum. Hangi işletim sistemini kullanarak ve ne kadar ram ile kaç sanal makina çalıştırabilirim? Fikri olan var mı?

1512954499
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1512954499

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1512954499
Reply with quote  #2

1512954499
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1512954499
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1512954499

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1512954499
Reply with quote  #2

1512954499
Report to moderator
1512954499
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1512954499

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1512954499
Reply with quote  #2

1512954499
Report to moderator
1512954499
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1512954499

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1512954499
Reply with quote  #2

1512954499
Report to moderator
altcoin_trader
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168


View Profile
February 11, 2016, 11:44:07 AM
 #2

Arkadaşlar merhaba,

AMD A8 5600K işlemcili ve asus crosshair v formula z anakartlı bir bilgisayarım var, henüz ram almadım. Bu sistemde çalıştırabileceğim maksimum sanal sistemi çalıştırmak istiyorum. Hangi işletim sistemini kullanarak ve ne kadar ram ile kaç sanal makina çalıştırabilirim? Fikri olan var mı?


ne kadar çok ram olursa o kadar iyi.
Ana kartınıza DDR3 2400+ ram takabiliyorsunuz 4 ram slotunuz var. 32GB a kadar destekliyor. 64bit işletim sistemi kurarsanız 32GB ram yapabilirsiniz.
4 x 8GB lık ram takarsınız.


AMD işlemcilerin vmware de intel kadar performans göstermediği yazıyor forumlarda.
http://cpuboss.com/cpu/AMD-A8-5600K
4 çekirdek var işlemcide 1 çekirdek ana host a ayırsanız en fazla 3 sanal makine oluşturursunuz.



mjpo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 720



View Profile
February 11, 2016, 12:54:44 PM
 #3

Arkadaşlar merhaba,

AMD A8 5600K işlemcili ve asus crosshair v formula z anakartlı bir bilgisayarım var, henüz ram almadım. Bu sistemde çalıştırabileceğim maksimum sanal sistemi çalıştırmak istiyorum. Hangi işletim sistemini kullanarak ve ne kadar ram ile kaç sanal makina çalıştırabilirim? Fikri olan var mı?


ne kadar çok ram olursa o kadar iyi.
Ana kartınıza DDR3 2400+ ram takabiliyorsunuz 4 ram slotunuz var. 32GB a kadar destekliyor. 64bit işletim sistemi kurarsanız 32GB ram yapabilirsiniz.
4 x 8GB lık ram takarsınız.


AMD işlemcilerin vmware de intel kadar performans göstermediği yazıyor forumlarda.
http://cpuboss.com/cpu/AMD-A8-5600K
4 çekirdek var işlemcide 1 çekirdek ana host a ayırsanız en fazla 3 sanal makine oluşturursunuz.




Cevap için teşekkürler,

Kiralık vps hizmeti veren yerler de 1 vps için 1 çekirdek mi kullanıyor?

mhanbostanci
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050


www.digilira.com


View Profile WWW
February 11, 2016, 03:00:45 PM
 #4

Kiralık vps hizmeti veren yerler de 1 vps için 1 çekirdek mi kullanıyor?

yoo öyle bir kısıtlama yok.
neye ihtiyacınız varsa ona göre custom vps alabildiğiniz gibi hazır paketlerden birini de alabilirsiniz.
https://www.digitalocean.com/pricing/ adresinden alternatifleri görebilirsiniz.
Eğer konuya çok hakim değilseniz Türkçe destek alabileceğiniz bir yerden hizmet alamanızı öneririm.
bakın burada da isteğinize göre kendiniz belirliyorsunuz https://www.sadecehosting.com/cloud-server-sunucu.php

.▄███████████████████████▄
███████████████████████████
██████▌       ▀▀▀█████████
█████████▄          ▀██████
██████████▄          ▀█████
██████████           █████
██████████           █████
███████████    ▄██▄   █████
███████████▄▄▄▄████ ▄█████
███████████████████████████
███████████████████████████
███████████████████████████
 ▀███████████████████████▀
.digilira.||||
[/center
mjpo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 720



View Profile
February 12, 2016, 05:05:27 AM
 #5

Kiralık vps hizmeti veren yerler de 1 vps için 1 çekirdek mi kullanıyor?

yoo öyle bir kısıtlama yok.
neye ihtiyacınız varsa ona göre custom vps alabildiğiniz gibi hazır paketlerden birini de alabilirsiniz.
https://www.digitalocean.com/pricing/ adresinden alternatifleri görebilirsiniz.
Eğer konuya çok hakim değilseniz Türkçe destek alabileceğiniz bir yerden hizmet alamanızı öneririm.
bakın burada da isteğinize göre kendiniz belirliyorsunuz https://www.sadecehosting.com/cloud-server-sunucu.php


Arkadas yukarida 4 cekirdekli islemcim oldugunu, 1 cekirdegi ana makinanin kullanacagini diger 3 cekirdegi 3 sanal makinanin kullanacagini o yuzden 3 sanal makina kullanabilecegimi yazmis. Vps hizmeti veren yerlerde de bu is boyle mi? Boyle oldugunu pek sanmiyorum..1sanal makina icin 1 cekirdek kullanmamanin bir yolu olmali..

mhanbostanci
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050


www.digilira.com


View Profile WWW
February 12, 2016, 07:27:00 AM
 #6

Kiralık vps hizmeti veren yerler de 1 vps için 1 çekirdek mi kullanıyor?

yoo öyle bir kısıtlama yok.
neye ihtiyacınız varsa ona göre custom vps alabildiğiniz gibi hazır paketlerden birini de alabilirsiniz.
https://www.digitalocean.com/pricing/ adresinden alternatifleri görebilirsiniz.
Eğer konuya çok hakim değilseniz Türkçe destek alabileceğiniz bir yerden hizmet alamanızı öneririm.
bakın burada da isteğinize göre kendiniz belirliyorsunuz https://www.sadecehosting.com/cloud-server-sunucu.php


Arkadas yukarida 4 cekirdekli islemcim oldugunu, 1 cekirdegi ana makinanin kullanacagini diger 3 cekirdegi 3 sanal makinanin kullanacagini o yuzden 3 sanal makina kullanabilecegimi yazmis. Vps hizmeti veren yerlerde de bu is boyle mi? Boyle oldugunu pek sanmiyorum..1sanal makina icin 1 cekirdek kullanmamanin bir yolu olmali..

Oluşturacağınız sanal makinelerin kararlı çalışması için 3 sanal sunucu denmiştir.
isterseniz 4 çekirdekli sistemde n tane sanal makine yapın ama performansı nasıl olacak?
bunu deneyerek görebilirsiniz. Ben 16GB ram li i7 işlemcili bir notebook da ubuntu linux + vmware workstation ile çalışıyorum.
işlemcim 4 core, hyper trading ile 8 core görünüyor.
2 core işlemcili 2GB RAM li 4 sanal sunucu adam gibi çalışıyor.

çok sunucuya komut deploy etme ile ilgili bir proje için bir simülasyon yapmam gerekti.
1 core işlemcili 1GB ram li 8GB diski olan 10 tane debian linux vps oluşturdum.
çalıştı mı? evet çalıştı. ama performans istediğim gibi değildi. bilmem anlatabildim mi?

.▄███████████████████████▄
███████████████████████████
██████▌       ▀▀▀█████████
█████████▄          ▀██████
██████████▄          ▀█████
██████████           █████
██████████           █████
███████████    ▄██▄   █████
███████████▄▄▄▄████ ▄█████
███████████████████████████
███████████████████████████
███████████████████████████
 ▀███████████████████████▀
.digilira.||||
[/center
altcoin_trader
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168


View Profile
February 12, 2016, 07:34:45 AM
 #7

Ben 12GB ramli i5 işlemcili notebook'da 64bit windows7 üzerinde virtualbox ile sanallaştırma yapıyorum.
4GB ramli 2 core işlemcili sanal bir windows7 kullanıyorum bunun üzerinde
bir kaç ay önce bunun yanında birde xubuntu linux kurdum 1 core işlemci 2 Gb ramli.
tıkır tıkır kullanıyorum. ama yanında 1 sanal daha yaptığım zaman makine bayılıyor.

 

mjpo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 720



View Profile
February 12, 2016, 08:28:44 AM
 #8

Kiralık vps hizmeti veren yerler de 1 vps için 1 çekirdek mi kullanıyor?

yoo öyle bir kısıtlama yok.
neye ihtiyacınız varsa ona göre custom vps alabildiğiniz gibi hazır paketlerden birini de alabilirsiniz.
https://www.digitalocean.com/pricing/ adresinden alternatifleri görebilirsiniz.
Eğer konuya çok hakim değilseniz Türkçe destek alabileceğiniz bir yerden hizmet alamanızı öneririm.
bakın burada da isteğinize göre kendiniz belirliyorsunuz https://www.sadecehosting.com/cloud-server-sunucu.php


Arkadas yukarida 4 cekirdekli islemcim oldugunu, 1 cekirdegi ana makinanin kullanacagini diger 3 cekirdegi 3 sanal makinanin kullanacagini o yuzden 3 sanal makina kullanabilecegimi yazmis. Vps hizmeti veren yerlerde de bu is boyle mi? Boyle oldugunu pek sanmiyorum..1sanal makina icin 1 cekirdek kullanmamanin bir yolu olmali..

Oluşturacağınız sanal makinelerin kararlı çalışması için 3 sanal sunucu denmiştir.
isterseniz 4 çekirdekli sistemde n tane sanal makine yapın ama performansı nasıl olacak?
bunu deneyerek görebilirsiniz. Ben 16GB ram li i7 işlemcili bir notebook da ubuntu linux + vmware workstation ile çalışıyorum.
işlemcim 4 core, hyper trading ile 8 core görünüyor.
2 core işlemcili 2GB RAM li 4 sanal sunucu adam gibi çalışıyor.

çok sunucuya komut deploy etme ile ilgili bir proje için bir simülasyon yapmam gerekti.
1 core işlemcili 1GB ram li 8GB diski olan 10 tane debian linux vps oluşturdum.
çalıştı mı? evet çalıştı. ama performans istediğim gibi değildi. bilmem anlatabildim mi?

Teşekkür ederim, şimdi anladım. Fazla performans gerektiren birşey yapmayacağım. Dediğiniz gibi deneyerek maksimum sanal makina adedini öğrenebilirim..

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!