@worthyou Elimden geldiğince projeye katkıda bulumak isterim.
Eğitim bilimleri çok fazla bilgimin olduğu bir alan olmasa da bazı şeylere aşinayım
Ben klasik metodla (Davranışçı yaklaşımla) eğitim öğretim hayatıma başlayıp ve bu şekilde bitirdiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Şu anki nesil böyle değil, sürekli metodlar değişiyor her sene bir başka şey geliyor öğretmenler hazır değil, verilen seminerler yetersiz vs vs çok fazla sıkıntı var bu konuda. Eski öğretmenler (her ne kadar eksik olsa da) yeni sisteme adapte olamıyorlar vs bu konu uzar gider, şikayet ettiğimizle kalırız bu kısımları atlayalım en iyisi
(Bunu yazmazsam içimde kalır: Yapılandırmacı yaklaşımı getirip "Çoklu Zeka"yı dışarıda bırakan *üstün* eğitim sistemimiz o kadar başarılı oldu ki her sene sistem değişiyor
)
Flipped Classroom dediğin model bana Proje Yaklaşımı'nı hatırlattı. (Bir başka eğitmenlik eğitimimde öğrendiğim konuydu bu). "Bilginin kaynağı kitaptır, eğitmenler sadece yönlendiricidir" yaklaşımındaki bilginin kaynağı kitap'tan tablete kaymış gibi duruyor. Aslında Çoklu Zeka Kuramı'nı da işin içine katınca Tablet'in kitaplardan daha fazla etkili olabileceğini düşünüyorum. Kitaplar malesef her zeka türüne hitap edemiyor. (İşitsel, Müziksel zekaya hitap eden ders materyalleri tabletlerde kullanılabilir).
Eğer eğitim materyalleri sadece tablet ile sınırlı kalmazsa, hazırlanan dijital eğitim materyalleri öğrencileri kitaplara yönlendirirse ortaya şahane bir şeyler çıkabilir. (Sadece kitaba yönlendirme değil, sosyal olarak ebeveynlere de yönlendirme yapılmalı diye düşünüyorum, Aile bireyleriyle soru-cevap vb şekilde iletişim kurma, sosyal zekanın gelişimi için).