Polo ile ilgili pis dedikodular dönmeye başladı sağda solda, uzun vadeli yatırımlarınızı ve kullanmadığınız bitcoinlerinizi cüzdanlarınıza çekin.
Zirvedeyken intihar etmek akıllıca olmaz. Bu kadar işlem hacmi yüksek borsa şayet zarar yazarsa kapatıp gider. Zarar yazdığını da sanmıyorum. Poloniex bu forumda bir çok insanın kazanç kapısı ve bence en kaliteli altcoin borsası. umarım söylentiler boş çıkar
geçtiğimiz gün bir kaç zibidi trollünün chatboxa verdiği zarar, değişik değişik küfürler, insanları topluca yönlendirmeler,
spakülasyonlarına kurban arayan tiplemelerden chatboxu kapatarak kurtuldu poloniex. Böylece insanlar rahat bir nefes aldı.
sahte bir tweet atıp, bir de chatboxta PPC falanca yerde böyle böyle olcak denilince bardağı taşıran son damla oldu.
çok doğru bir karar verildi.
eee bu durum bu zibidilerin hoşuna gitmeyince polo kapanacak demeye başladılar haliyle.
Ben matematiği ve mantığı çok severim. Hayatımda doğru kararlar almama sebep olurlar daima.
500,000,000$lık işlem hacmi olan bir sitede tradelerden ortalama 0,20% komisyon alındığı düşünüldüğünde günde 100,000$lık kazanç sağlayan polo kapanacak öyle mi?
buna kadir inanır bile inanmaz.
Bu haber olsa olsa birkaç zibidinin elde ettiği haksız kazanca çomak sokan poloyu karalama kampanyasından başka hiç birşey değil.
Yatırımlarınızı güvenle yapabilir, istediğiniz miktar parayı güven içinde sitede tutabilirsiniz.
Bir de bu sitenin şimdiye kadar hacklenmemesinin sebebi coinlerin offline adreslere yollanmasıdır. yani aslında biz poloda sadece rakamlarla alışveriş yapıyoruz gerçekte o coini trade etmiyoruz.
o coini temsil eden rakamlarla trade yapıyoruz.
deposit we withdraw sırasında bir tek farklı bir sunucudan verilen isteklerin manuel kontrolü sonrasında dışarı aktarılıyor coinler. içiniz rahat olsun. (şimdilik)
Aşağıdaki linkte zibidilerin sahte haber ile siteye ve oranın müşterilerine verdiği zararın boyutu
Dostum, sana etraflıca bir cevap vereyim.
1. Cold wallet'da fundların ortalama %70 ila %90 arası tutulur. Yine de hot walletlarda meydana gelecek bir %10 zarar herhangi bir borsayı tepe taklak etmeye yeter. Bknz mt.gox, bakınız eklediği bir coinin sonradan gelen developerının attığı cüzdana sakladığı truva ile hot wallet'ları yavaşça boşaltılan Cryptsy, bakınız tek hamlede Bitfinex. Borsalar her halükarda hot walletlarda coin bulundurmak zorunda, çekimleri anında karşılayabilmek için.
2. Hiçbir merkezi borsa paranızı saklamanız için güvenli değildir. Zaten bitcoin'in çıkış amacı da tam olarak merkezi sistemlere duyulması gereken güveni ortadan kaldırmaya yöneliktir. Bakınız Satoshi Nakomoto'nun "Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System" ismiyle yayınladığı
bitcoin whitepaper'ı. Merkezi borsalarda her zaman gözden çıkarılabilecek miktarlar tutulmalıdır.
3. Benim yazdığım spekülasyonu okumamışsın. Polo'nun hacklenmesine yönelik değil, regüle edilmesine yönelik. Zira Polo'nun asset değiş tokuşuna izin vererek birçok yasayı ihlal ettiği söyleniyor. Mesela bu bağlamda REP (Augur) bir assettir.
4. Trollbox'da yaşanan sorunlar yeni değil. Ethereum, Ripple ve Stellar pumplarında Polo'nun tamamen kilitlenmesi ve büyük dumpların yaşanmasını, Polo halen açıklayabilmiş değil. Üstelik forumda da ispatlı olarak Polo'dan bir süredir bazı coinlerini çekemeyenlerin konuları mevcut. Bu soruların trollbox'ta arka arkaya sorulması elbette huzursuzluk yaratmıştır. Ben de aşağı yukarı 2 senedir Polo trollbox'ında aktif olarak takılıyordum.
5. Sakın ama sakın kimseye bir daha, hele de böyle public bir forumda, paranızı borsalarda güvenle tutabilirsiniz demeyin. Merkezi bir sistem sonuçta, başına bir şey gelirse sizi suçlarlar. Haberiniz olsun.