thebitstreet (OP)
|
|
March 14, 2016, 11:14:53 AM Last edit: June 24, 2016, 02:38:43 PM by thebitstreet |
|
Microsoft, Windows uygulama mağazasında Bitcoin’e verdiği desteği kaldırdı. Windows 10 yüklü cihazlarda kullanılan Windows uygulama mağazasında (Microsoft Store) kullanıcılar bugüne kadar ödemelerini Bitcoin ile yapabiliyor ve bakiyelerine Bitcoin de ekleyebiliyorlardı. Ancak kullanıcı sözleşmesi ve sık sorulan sorular güncellemesiyle Microsoft Bitcoin’e verdiği desteği kaldırdı. Mevcut hesabında Bitcoin olan kullanıcılar bakiyelerini bitirene kadar kullanabilecekler ancak yeni Bitcoin bakiye yüklemesi ve geri alma özelliklerini kullanamayacaklar. Teknoloji alanında son iki yılın en sıcak konularından biri olan Bitcoin’nin gün geçtikçe ilgi yitirdiğini söyleyebiliriz. Microsoft’un da Bitcoin’e verdiği desteği kaldırmasının arkasında, sanal para biriminin kullanıcılar tarafından kendi mağazasında yoğun olarak kullanılmaması yatıyor. Öte yandan Bitcoin’li ödemeleri destekleyebilmek için ilgili yazılım ve güvenlik altyapısını sürekli güncel tutmak gerektiriyor. Fırsat maliyeti beklenenden fazla olsa gerek ki şirket Bitcoin’e verdiği desteğini kaldırdı. Kaynak: Webrazzi http://webrazzi.com/2016/03/14/microsoft-kullanicilarin-bitcoinle-odeme-yapabilmesi-opsiyonunu-kaldirdi/EDİTDün Microsoft’un bitcoin kullanmaktan vazgeçtiğini gösteren bir mesajla karşılaşmıştık. Ancak bugün Microsoft’tan konuya açıklık kazandıran bir bilgilendirme geldi: Yanlışlıkla yaptık, Bitcoin’i desteklemeye devam ediyoruz. Evet, Microsoft basına yansıyan söz konusu değişikliğin tamamen bir hata olduğunu söylüyor. Aralık 2014’te başlatılan bitcoin ile ödeme seçeneği ve bitcoin hesap özelliklerinin devam ettiğini bildiriyor. Yani Windows, Windows Phone ve Xbox platformlarındaki uygulama, oyun veya video alımları için bitcoin kullanımı geçerliğini koruyor. Kaynak: Webrazzi, Alp Işık http://webrazzi.com/2016/03/15/microsoft-bitcoin-destegini-yanlislikla-kaldirmis/
|
|
|
|
cakir
Legendary
Activity: 1274
Merit: 1000
★ BitClave ICO: 15/09/17 ★
|
|
March 14, 2016, 01:44:31 PM |
|
Microsoft ne zaman başladı ki böyle bir şeye? Şu ana kadar sadece oyunla ilgili marketi kabul ediyordu, Xbox mu neydi.
|
|
|
|
| ,'#██+: ,█████████████' +██████████████████ ;██████████████████████ ███████: .███████` ██████ ;█████' `█████ #████# ████+ `████+ ████: ████, ████: .# █ ████ ;███+ ██ ███ ████ ████ ███' ███. '███, +███ #████ ,████ ████ ████ █████ .+██████: █████+ `███. ,███ ███████████████████████ ████ ████ ███████████████████████' :███ ███: +████████████████████████ ███` ███ █████████████████████████` ███+ ,███ ██████████████████████████ #███ '███ '██████████████████████████ ;███ #███ ███████████████████████████ ,███ ████ ███████████████████████████. .███ ████ ███████████████████████████' .███ +███ ███████████████████████████+ :███ :███ ███████████████████████████' +███ ███ ███████████████████████████. ███# ███. #██████████████████████████ ███, ████ █████████████████████████+ `███ '███ '████████████████████████ ████ ███; ███████████████████████ ███; ████ #████████████████████ ████ ███# .██████████████████ `███+ ████` ;██████████████ ████ ████ '███████#. ████. .████ █████ '████ █████ #████' █████ +█████` ██████ ,██████: `███████ ████████#;,..:+████████. ,███████████████████+ .███████████████; `+███████#,
| |
|
|
|
|
designerusa
Legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
|
|
March 14, 2016, 05:52:19 PM |
|
Microsoft'un uygulama mağazasında bitcoin kabul ettiğini ilk kez bu haberde duydum. Çok şey mi kaçırdım bilmiyorum diyeceğim de zaten desteğini de geri çekmiş. Yine de üzüldüm. Yazılım devinin arkasında durması iyi olurdu Bitcoin için.
|
|
|
|
techman
Legendary
Activity: 1020
Merit: 1027
|
|
March 14, 2016, 09:31:32 PM |
|
|
|
|
|
arancra
|
|
March 14, 2016, 09:32:00 PM |
|
Beklediği ilgiyi yakalayamamasının baş sorumlu microsoft bence. Btc ile ödeme kabul ettiğini çok güzel duyurabilirdi istese ilk günden beri.
|
|
|
|
by rallier
Legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
|
|
March 14, 2016, 10:57:48 PM |
|
Adamlar yok etmiyoruz yok ediyoruz derken bile reklam oluşturdu iyi oldu iyi
|
signature not found.
|
|
|
thebitstreet (OP)
|
|
March 15, 2016, 07:17:45 PM |
|
Microsoft geri adım attı, hala Bitcoin kabul ettiklerini açıkladı. http://www.c[Suspicious link removed]m/2016/03/14/microsoft-stops-accepting-bitcoin-on-windows-10.html Bilgilendirme için teşekkürler, editliyorum. Doğru söylüyorsunuz, öyle böyle derken güzel reklam oldu
|
|
|
|
|
Pierre 2
Legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
|
|
March 18, 2016, 10:09:49 AM |
|
Bu kadar çabuk çöpe atacak olmasına baya şaşırmıştım zaten. Neyse ki geri adım atmışlar. Zaten büyük bir hata olurdu.
|
|
|
|
arancra
|
|
March 18, 2016, 07:39:54 PM |
|
Reklam olarak fayda getirecek bir haber diye düşünüyoruz, ama, bizler gibi kıyısından köşesinden bitcoin i öğrenip bilenler dışında, ilgilenen oldu mu acaba bu haberle =)
|
|
|
|
lahmacunkuregi
Sr. Member
Activity: 403
Merit: 250
internet aktivist
|
|
March 25, 2016, 09:25:01 AM |
|
bence yanlışlıkla yapılmış bir şey değil bu bir şeyler var ama hadi hayırlısı
|
|
|
|
Pierre 2
Legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
|
|
March 25, 2016, 10:45:18 AM |
|
bence yanlışlıkla yapılmış bir şey değil bu bir şeyler var ama hadi hayırlısı Değil mi? Tam da ether'in pumplanıp bitcoin in yerden yere vurulmasını sağladı. Belki de kastidir. Tam da niyet ether dir. Bakalım.
|
|
|
|
arancra
|
|
March 26, 2016, 09:00:31 PM |
|
Son kullanıcıya yönelik bir duyuru, reklam yapmadığı sürece, çok kısıtlı etkisi olur bence. Ciddi bir hareket sağladığını düşünmüyorum bu haberin.
|
|
|
|
guwera
Legendary
Activity: 1153
Merit: 1001
Coin-Turk.com
|
|
April 04, 2016, 10:20:35 AM |
|
bu haber daha sonrasında yalanlandı. yanlışlıkla olmuştur dendi.
ki microsoft excele BTC logosu ekliyor...
|
|
|
|
NetNeo
|
|
April 04, 2016, 12:16:01 PM |
|
Verdiği desteği çekmesi pastadan pay alamaması anlamına geliyor ki , bunu asla yapmayacaktır. Son yıllardaki android ve haliyle linux atılımı sonrasında bulduğu her fırsatı değerlendirecektir diye düşünüyorum
|
|
|
|
EUROPEANTURK
|
|
April 16, 2016, 07:10:51 PM |
|
microsoftun destek verdiğini bu haberle öğrendim. Adamlar bişiler biliyoki destekliyorlar. geleceği açısından çok önemli. keşke google da bitcoin ödemelerini kabul etse. o zaman bakın ortalık nasıl olur.
|
|
|
|
simplelife888
|
|
April 17, 2016, 09:56:44 AM |
|
Microsoftun verdiği desteği çekmesi kötü olmuş destek sürmüş olsaydı Microsoft gibi ağırlığı olan bir firmanın diğer firmalar üzerinde örnek teşkil etmesi bitcoin açısından önemli olurdu umarız tekrar desteğini sürdürür
|
|
|
|
mustang321
|
|
April 18, 2016, 01:08:15 PM |
|
Bitcoin için üzücü bir olay ayrıca prestij kaybıda
|
|