|
|
jamieebotwin (OP)
Legendary
Activity: 809
Merit: 1000
|
|
March 23, 2016, 05:03:40 PM |
|
Güzel öneriler podcast dinlemeyi de severim iyi ki açmışım konuyu hem madem bilime girdik haber sitelerinin bilim anlayışından bıkanlar için bir link daha vereyim Bilimfili http://bilimfili.com
|
|
|
|
The Young Turk
Legendary
Activity: 1176
Merit: 1013
DAVID CHAUM's xx coin SALE IS NOW LIVE!
|
|
March 23, 2016, 05:11:02 PM |
|
Bunların yanına bir de Evrim Ağacı'nı ekleyelim o zaman; http://www.evrimagaci.org/E tabi burada sanırım sadece Türkçe olanları paylaşıyoruz. Ama ingilizce isteyenler için; http://discovermagazine.com/Dergisine aboneyim bu arada, Dijital olarak çok ucuza geliyor. 2 yıllık ücreti 30$. Black friday vs geldiğinde çok çok ucuza alabiliyorsunuz. Kaliteli dergi okumanın keyfi başka tabi. Bizim eski güzelim tübitak bilim ve teknik dergisi şimdilerde namaz kılan robot vs anlatadursun, kaliteli bilim haberleri için başka dillere muhtaç kalıyoruz...
|
|
|
|
ozgr
Legendary
Activity: 1596
Merit: 1013
|
|
March 23, 2016, 06:44:42 PM |
|
Bi tavsiye de benden gelsin http://felsefetasi.org Çok sağlam yazarlar var ilk defa bir blog okurken bu kadar zevk alıyorum.
|
|
|
|
arancra
|
|
March 23, 2016, 07:29:30 PM |
|
Konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler. Güzel bir paylaşım başlığı oldu. Kısıtlı vaktimizi değerlendirebilmek adına güzel linkler paylaşmış herkes. Teşekkürler.
|
|
|
|
fuathan
|
|
March 24, 2016, 12:09:07 AM |
|
|
|
|
|
by rallier
Legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
|
|
March 24, 2016, 10:52:07 AM |
|
yazdıklarınızın hepsi benim de takip ettiğim sayfalar. Gerçekten hakkını veriyorlar.
|
signature not found.
|
|
|
Pierre 2
Legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
|
|
March 24, 2016, 03:07:58 PM |
|
Cidden bahsedilen web sitesi çok iyiymiş. Çok keredir sahte bilim mevzularını anlatmaya çalışırdım, artık bu sitenin linkini vereceğim. Al oku diye.
|
|
|
|
jamieebotwin (OP)
Legendary
|
|
August 10, 2016, 01:47:48 PM |
|
Temel oranı ihmal yanılgısı , hakkında ilgimi çeken makale yayınlandı buradan da paylaşayım istedim. Şu örnek çok hoşuma gitti Temsiliyet kestirmesi, gördüğümüz bir numunenin, verilen bir açıklamaya uyma olasılığının tahmin edilmesidir. Şöyle açıklayalım: Diyelim Cüneyt 32 yaşında, atletik, motosiklete biniyor, güzel bir sarışınla çıkıyor. Şunlardan hangisi daha muhtemel? (a) Cüneyt bir öğretmen (b) Cüneyt bir futbolcu. Çoğunluk, Cüneyt’in futbolcu olduğunu söyleyecektir. Ama şunu düşünün: Yüzbinlerce öğretmene karşılık sadece yüzlerce futbolcu var. Temel oranları ihmal yanılgısına düşüyoruz. Cüneyt’in öğretmen olma ihtimali, futbolcu olma ihtimalinin belki bin katı. Her sakallıyı baban sanma: Temel oranı ihmal yanılgısı
|
|
|
|
xRaVeNx
Legendary
Activity: 980
Merit: 1011
|
|
August 11, 2016, 08:23:29 AM |
|
Temel oranı ihmal yanılgısı , hakkında ilgimi çeken makale yayınlandı buradan da paylaşayım istedim. Şu örnek çok hoşuma gitti Temsiliyet kestirmesi, gördüğümüz bir numunenin, verilen bir açıklamaya uyma olasılığının tahmin edilmesidir. Şöyle açıklayalım: Diyelim Cüneyt 32 yaşında, atletik, motosiklete biniyor, güzel bir sarışınla çıkıyor. Şunlardan hangisi daha muhtemel? (a) Cüneyt bir öğretmen (b) Cüneyt bir futbolcu. Çoğunluk, Cüneyt’in futbolcu olduğunu söyleyecektir. Ama şunu düşünün: Yüzbinlerce öğretmene karşılık sadece yüzlerce futbolcu var. Temel oranları ihmal yanılgısına düşüyoruz. Cüneyt’in öğretmen olma ihtimali, futbolcu olma ihtimalinin belki bin katı. Her sakallıyı baban sanma: Temel oranı ihmal yanılgısıTemel oranı unutmak cidden büyük sorunlara sebebiyet veriyor, kendimden biliyorum. Verilen linklerin bir iki tanesi dışında bilmiyordum çok yararlı bir konu oldu.
|
|
|
|
jamieebotwin (OP)
Legendary
|
|
February 28, 2017, 10:28:29 PM |
|
Yalansavar'da yayınlanan "Dünya Dışı Yaşam" konulu podcast. https://yalansavar.org/2017/02/13/podcast14-dunya-disi-yasam-1/Yayın akışı: Dünya dışı yaşam mümkün mü? Drake eşitliği ve evrenin büyüklüğü Yaşanabilir gezegen arayışı ve Kepler misyonu Belirli başlı UFO gözlemleri, Roswell olayı
|
|
|
|
batuski
Newbie
Activity: 1
Merit: 0
|
|
July 16, 2018, 10:43:52 AM |
|
bende bir site tavsiyesinde bulunayım https://www.cokilgincbilgiler.com/ adresinde neredeyse her konudan ilginç bilgiye rastlamak mümkün
|
|
|
|
civilengineer
|
|
July 16, 2018, 10:45:53 AM |
|
Ben güncel bilgiler, siyaset ve liderlerin, vekillerin konuşmaları konusunda dogrulukpayi.com'u takip ediyorum. Ha birde teyit.org sitesi de araştırmacı bir site tavsiye ederim.
|
|
|
|
verpobs
Newbie
Activity: 70
|
|
July 16, 2018, 06:09:22 PM |
|
teyit.org var bir de. gündemde olan haberlerin gerçeklik değerinin olup olmadığını ortaya çıkaran farklı bir platform. tavsiye ederim.
|
|
|
|
hugoworld
|
|
July 17, 2018, 07:04:32 AM |
|
Teşekkürler paylaşımınız için . Bilmediğim sitelerdi . Podcast dinlemeyi de çok severim. Bakalım neymiş bu popüler yalanlar öğrenelim.
|
|
|
|
nr14
Newbie
Activity: 30
|
|
July 17, 2018, 04:53:14 PM |
|
Ben güncel bilgiler, siyaset ve liderlerin, vekillerin konuşmaları konusunda dogrulukpayi.com'u takip ediyorum. Ha birde teyit.org sitesi de araştırmacı bir site tavsiye ederim.
Siteyi gördüğüm zaman aklıma ilk gelen site bu olmuştu açıkçası. Yaptığı araştırmalara oldukça güveniyorum ve her seferinde bu medya bu siyasiler bizi salak yerine koyuyor galiba diyorum. Teyit.orgda da çoğunlukla insanları kışkırtmak için sosyal medyadaki haberlerin doğruluğu araştırılıyor ki bu da önemli bir nokta açıkçası
|
|
|
|
bobita
Legendary
Activity: 2646
Merit: 1333
|
|
July 17, 2018, 08:55:59 PM |
|
Siteyi gördüğüm zaman aklıma ilk gelen site bu olmuştu açıkçası. Yaptığı araştırmalara oldukça güveniyorum ve her seferinde bu medya bu siyasiler bizi salak yerine koyuyor galiba diyorum. Teyit.orgda da çoğunlukla insanları kışkırtmak için sosyal medyadaki haberlerin doğruluğu araştırılıyor ki bu da önemli bir nokta açıkçası Kimseyi salak yerine koymuyorlar malesef, görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun her gördüğüne inanan (okuduğuna demiyorum, okumuyorlar çünkü) bir kitle çoğunlukta artık, akıl yürütme, bilgi vb yok, facebookta, instagramda gör, paylaş. Özetle, zaten salak !
|
|
|
|
kiymetli
|
|
July 17, 2018, 11:36:56 PM |
|
Siteyi gördüğüm zaman aklıma ilk gelen site bu olmuştu açıkçası. Yaptığı araştırmalara oldukça güveniyorum ve her seferinde bu medya bu siyasiler bizi salak yerine koyuyor galiba diyorum. Teyit.orgda da çoğunlukla insanları kışkırtmak için sosyal medyadaki haberlerin doğruluğu araştırılıyor ki bu da önemli bir nokta açıkçası Kimseyi salak yerine koymuyorlar malesef, görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun her gördüğüne inanan (okuduğuna demiyorum, okumuyorlar çünkü) bir kitle çoğunlukta artık, akıl yürütme, bilgi vb yok, facebookta, instagramda gör, paylaş. Özetle, zaten salak ! her taraftan çıkıyor bu tip insanlar. Okuduğu veya gördüğü şeyi araştırmaya tenezzül etmeden hoşuna gidiyorsa sanki doğruymuş gibi paylaşıyor. Yalan değil salak.
|
|
|
|
|
|