Evrim mi ? Çok komik hangi evrim.
Basitçe şöyle anlatayım. Ben dedemin Hz. adem ve nineminde Hz. Havva olduğuna inanıyorum. Siz maymundan geldik diyorsanız o sizin probleminiz.
Hımm.
(şu ana kadar bilinen*) Tarihte ilk olarak sümer hikayelerinde anlatılan havva'nın adem'in kaburga kemiğinden yaratılması olayına inanıyorsun ciddi ciddi. Hani azıcık biyoloji biliyorsan her ikisinin de aynı dna'ya sahip olduğunu falan kavrarsın sanırım.
Hani adem cinsiyet olarak erkek ya, XY kromozomlarına sahip. Havva yaratılırken adem'den gelen XY kromozomu nasıl oldu da XX'e dönüştü ki "soyunu sürdürülebilir" (bkz: eşeyli üreme) hale geldi?
Bak lise hatta ilköğretim düzeyi biyoloji (fen bilgisi) konusunda bir soru sordum.
(bilinen* = yazının icadı)
İnandığın hikayede, masalda bile bir "değişim, gelişim, evrilme, evrim" söz konusu.
Günümüzde karmaşık adlettiğimiz organizmalar(primatlar vs) için evrimin gözlenmesi süreci "yaşam süresinin kısalığı" sebebiyle mümkün değil.
Ancak daha az karmaşık, hatta tek hücreli organizmalarda evrimi çok rahat gözlemleyebilmekteyiz.
Her sene yeni bir isimle grip çıkıyor ortaya, Ama esasında hepsi aynı familyadan diyelim biz ona. Farklı tür olsa da aynı familyadan.
Önceki sene kuş gribiydi, geçen sene domuz gribi oldu, bu sene belki de tekrar evrim geçirip "at gribi" olacak.
Ne için evrim geçiriyor bu grip virüsü?
İnsanlar kuş gribinden korunmak için aşı geliştirdi, bağışıklık sistemini güncelledi (aa bak burada da evrim var insanlık dış etkenle evrim geçirdi) virüs de durur mu yapıştırdı cevabı, birkaç gen modifikasyonu ile kendisini güncelledi, hoop insanlığın evrimi devre dışı kaldı.
Bağışıklık sistemi yeterince güçlü olmayanlar öldü (doğal seleksiyon), bağışıklık sistemini güçlendirmeyi başaranlar hayatta kaldı, hem insan için geçerli bu hem de virüsler için.
Aslında evrim dediğimiz şey gözümüzün önünde yaşanıyor. life span (ömür süresi) sebebi ile komplike/karmaşık organizmalarda evrimi tam anlamıyla gözlemleyemiyoruz.
Bu arada bilim dünyası evrimin bir teori olup olmadığını tartışmayı bıraktı (bir kesim hariç, tahmin edin o kesim hangi kesim? Tebrik ederim doğru bildiniz: bir dine (dogmatik düşünceye) sahip olanlar.
Artık bilim dünyası hangi koşullar altında nasıl evrimlerin oluştuğunu gözlüyor, bunu da doğal olarak parça parça ele alıyor vs.
Her şey tek kitapta anlatılıyor, huriler, 72 huri verecekler, penisim hiç inmeyecek sabahtan akşama kadar seks oh yes kafa yapısıyla bir yere varılamayacağını ışid'den, arap ülkelerinden vs görüp anlayın artık. (bkz: düşünemedi karikatürü).
Neyse, sağlık olsun. Dünyayı yöneten Yüz binde 1'lik kesimin ayak işlerini yapacak kişiler de lazım.