Başbakan Yardımcısı Elvan, "25 yaşına kadar olan gençlerimizin genel sağlık sigortası primi borçlarını sileceğiz, 3 milyon 300 bin gencimiz bundan yararlanacak" dedi.
"Gençlerimizin sigorta pirim borçları vardı ve bunları ödeyemiyorlardı. 25 yaşına kadar olan gençlerimizin genel sağlık sigortası kapsamındaki sigorta pirim borçlarını siliyoruz. Bununla ilgili yasa teklifimizi TBMM'ye sunmuştuk. 2 gün önce Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. İnşallah Meclis Genel Kurulundan da geçecek ve gençlerimizin genel sağlık sigortası primi borçlarını sileceğiz ki 3 milyon 300 bin gencimiz bundan yararlanacak ve toplam 3,6 milyar liralık devletin alacağından, tahsilatından vazgeçmiş oluyoruz. Dolayısıyla özellikle gençlerimizin bu alandaki borçlarını siliyoruz."
Seçim öncesi herkesin borcunu sileceklerini söyledikten sonra çark etmişler, sadece 25 yaş altı diyorlar. Üçkağıtçılıkta bunların üstüne yok. Kullanmadığı sigorta için binlerce lira borçlu görünen milyonlarca işsiz var bu ülkede, ayıptır.
Devlet, herkes gelip gelir testi yaptirsin demedi mi?
Issiz olan kac kisi gidip yaptirdi?
Devlet isi olmayan, geliri olmayanin sigorta primlerinin devlet tarafindan karsilanacagini defalarca soylemedi mi?
Sen essek gibi yat, kalkip bir de gelir testine bile, tenezzul etme, donra kalk vay efendim neden 25 yasina kadar diye sor.
Ben uzerimde para olmadigi ve sigortam da olmadigi icin devlet hastanesinin acil servisinde kimligimi rehin biraktigimi biliyorum. Bugun hanginiz yasiyor boyle bir seyi?
Her boku elestirin de bari bunu elestirmeyin, nankorler!