Daca nu-i schimbi in fiat lucrurile sunt mai simple ( deocamdata) insa tu ai precizat ca in cazul in care.... poi in primul rand trebuie sa platesti impozitul pe venitul obtinut 16% daca venitul obtinut este egal sau depaseste 5 salarii medii, atunci mai platesti 10.5% la pensii si 5.5% la sanatate ( ultimele doua taxe sunt teoretice...) Daca nu declari, faci evaziune, cam asa sta treaba...
Acum cu reglementarea e cu dus intors..in conditiile in care tot mai multe magazine accepta plata cu BTC , in viitor probabil ca lucrurile se vor schimba..
Sper ca nu am fost inteles gresit, eu consider cel putin impozitul pe venit, ca fiind obligatii civice, adica daca unii nu declara venitul si altii il declara, desi toti beneficiaza intr un fel sau altu de .. invatamant gratuit ( teoretic) serviciu medical de urgente, autostrazi iluminat public bla bla bla, frumos este ca fiecare sa contribuie cu ce datoreaza..( atentie este o idee generala, nu fac referire la tine) De ex. in cazul meu as zice asa.. pentru ce asigurare de sanatate? pentru ce pensie? nu mi trebuie.. hai sa fie asa.. totusi gandeste in felul urmator, sa zicem ca eu nu platesc asigurarea medicala, da? si candva am nevoie de ingrijire de urgenta.. pe banii tai intelegi?
sau.. nu vreau acum pensie da? dar mai tarziu cand imi ajunge cutitul la os.. o sa aplic pentru un ajutor social... pe banii prostilor care isi vor plati la acea vreme taxele.. cam asta e ideea generala.. ( nu discutam despre cine si ce fura... pentru ca si printre aceia va fi unul care va spune.. "ce daca nu platesc o suma de xxxxxxx, altul fura mai mult.. si ce?" )
Eu personal, nu ma impac cu actualul sistem social din lume, progres si alte porcarii.. eu sunt mai conservator de fire , as putea sa traiesc intr-un loc retras sa imi produc tot ce am nevoie ( o fac in cateva situatii si acum) dar deocamdata traiesc printre oameni... si merg pe principiul cetateanului responsabil.