Bitcoin Forum
June 24, 2024, 06:02:45 PM *
News: Voting for pizza day contest
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Asteroid Madenciliği  (Read 750 times)
NetNeo (OP)
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 280
Merit: 103



View Profile
April 15, 2016, 11:53:48 PM
 #1

Bizler burda coin madenciliği yapmaya çalışırken adamlar olayı bir kaç boyut öteye götürmüş olmalılar ki , Asteroid Madenciliği'ne geçiş yapmışlar. Biz diyoruz ki ASIC miner , adamlar diyor ki Asteroid miner. Bu cihazları kaça satıyorlar acaba? BTC 'den sonra bu işe el atmak gerekecek sanırım yakın gelecekte .

Siz ne dersiniz? Buyrun;

Astrofizikçi Neil deGrasse Tyson, Nisan 2015 tarihinde Mic’e verdiği demeçte, dünyadaki ilk trilyonerin metalik asteroidlerdeki mineral içeriğini keşfeden kişi olacağını söylemişti. Bu gerçekten doğru ise, küçük bir Avrupa ülkesi olan Lüksemburg, son derece zengin olacağa benziyor.

3 Şubat Çarşamba günü, Lüksemburg Başbakan Yardımcısı Etienne Schneider ülke olarak planlarının Larry Page’nin Gezegensel Kaynaklar ve asteroid madenciliği firması Deep Space ile birlikte asteroid madenciliğine girmek olduğunu açıkladı – boyut ve metal içeriğine bakıldığında bu işin getirisi 195 milyar doları buluyor. Bu metaller demir, nikel, kobalt, altın ve platin gibi çok çeşitli.

Schneider, demecinde “amacımız uzayda dönüp duran yaşamsız kayalardaki keşfedilmemiş mineral kaynaklarındaki zenginliğe doğal habitatlara zarar vermeden ulaşmak” dedi. “Lüksemburg için uzun dönemde hedefteki yüksek teknoloji sektörü olarak uzay ve uydu endüstrilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz” diye ekledi.

Schneider iddiaya göre NASA’nın araştırma merkezini 2013 yılında ziyaret ettiğinde beri gizlice bir madencilik programı yürütüyor .

Ancak asteroidlerin peşinden gitmek yeni bir şey değil: Osiris-Rex, NASA’nın asteroid numune görevinde kullandığı modülün ismi, 2016’da uzaya fırlatılmak üzere bir süredir hazır bekliyor ve böylece en sonunda yıldızlar arası madencilik ziyaretlerine yol açma potansiyeline sahip. Bu seyahat ise, ne bulursa bunun 60 gramı için 1 trilyon dolar ile ücretlendiriliyor.

Bu elbette ucuz bir gayret değil. Asteroidlere bir ziyaret 2,6 milyar dolar civarına mal oluyor, ancak getirdiği malzeme ile bu maliyeti kapatacağı ihtimali üzerinde duruluyor. Raporlara göre orta boyuttaki bir asteroidin platin rezervi Birleşik Krallık’ın bütün platin ürününden daha fazla. Bu sebepten dolayı Başkan Barack Obama, geçen sene imzaladığı bir kanuna göre Birleşik Devletler’in herhangi bir vatandaşı uzaydan herhangi bir kaya getirirse bu kayanın mülkiyeti Birleşik Devletler’e ait olacak, benzer şekilde Deep Space Industries özel bir yatırım olarak yılda 2 milyar dolar ayırıyor.

Bütünün her parçası da son derece görkemli. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı “gezegenler arası mal bulanındır” biçiminde bir yasayı imzalıyor. Buradaki nokta açık: Endüstriyel dünya bir dönüm noktasında.

DSI’ya verdiği demeçte, Deep Space Industries başkanı Rick Tumlinson “dünyanın değiştiği anlar var” diyor. “Birleşmiş Devletler, gerçek kişiler ve uzaya açılan şirketlerle işbirliği yaparak, Lüksemburg tarihe bir çizik atmaya hazırlanıyor. Lüksemburg vatandaşları gurur duyacak”.

Asteroidler üzerinde madencilik yapmak için itici güç uzun zamandır gündemde ve işe karışan ülkeler için büyük getirileri var. Bunun anlamı zaten kırılgan olan gezegenimizin bazı parçalarını yakmak ve patlatmak değil elbette. Aynı zamanda insanlık tarihinde erişilememiş olan inanılmaz zenginliklere ulaşmak anlamına da geliyor. Lüksemburg, bol şanslar…


Kaynak



▶▶  BTCitcoin 2  ◀◀    Scalable Bitcoin Fork with instant verified payments
██████████████████████████████
kenanzz
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1036
Merit: 1000


View Profile
April 16, 2016, 12:00:58 AM
 #2

5-10 yıl önce izleyip izleyip güldüğümüz fantastik uzay filmleri yavaş yavaş gerçek oluyor desenize Cheesy
Zz
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1820
Merit: 1077


View Profile
April 16, 2016, 01:35:26 AM
 #3

Önce ayda maden arasalar daha efektif olmaz mı?
Asteroid i bulucan, gitçen gelecen uzun iş. Ay hemen şurası.
lahmacunkuregi
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 403
Merit: 250


internet aktivist


View Profile
April 16, 2016, 12:11:46 PM
 #4

5-10 yıl önce izleyip izleyip güldüğümüz fantastik uzay filmleri yavaş yavaş gerçek oluyor desenize Cheesy

yavaş yavaş gerçek oluyor ama insan bir yandan seviniyor bir yansan tırsıyor Cheesy çok mu hızlı ilerliyoruz acaba akışına bıraksak daha iyi olur en azından belki başımıza bir şey gelmez Cheesy şaka maka daha çok maden her türlü imkanı önümüze koyacak milyarlarca dolar yatırım yapılıyor şu tamamen elmastan oluşan gezegeni kazsak yeter bize heralde Grin

fuathan
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1092
Merit: 520


Aleph.im


View Profile
April 16, 2016, 01:23:18 PM
 #5

Dünyada altın bitince elektronik devlerinin giriştiği şeylerden...
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!