Bitcoin Forum
December 04, 2016, 04:26:51 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Opinions: Is a Corsair TX750 enough for four HD 5830s?  (Read 1150 times)
mouser98
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
June 10, 2011, 02:04:27 PM
 #1

dedicated mining rig:  biostar A870U3 mobo, Sempron 140 cpu, 2 gig ddr300 mem, 4 sapphire radeon hd 5830s, oc'd to 875,900

is the Corsair tx750 enough power for it?

if not, what symptoms will i notice?
1480868811
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480868811

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480868811
Reply with quote  #2

1480868811
Report to moderator
1480868811
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480868811

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480868811
Reply with quote  #2

1480868811
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
CubedRoot
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 295


View Profile
June 10, 2011, 02:25:49 PM
 #2

You will be cutting it close I think. I am running 3 HD5850's and a HD5870 in my rig and 750 wasnt nearly enough.  WHen I added the 5870 it killed it. LOL.

I ended up going with the HD850 from corsair.  ITs not much more money than the 750, and it gives you an extra 100 watts of overhead.

Amazon has them for $134 shipped:
http://amzn.to/lHdtiw

mouser98
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
June 10, 2011, 02:28:27 PM
 #3

i only got all of the programming and other issues finally resolved this morning and have had it mining for about 2 hours now.  but it seems to be running okay, so far.  any idea what kinds of symptoms i might see if the PSU is overloaded?
Lightspeed
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126



View Profile
June 10, 2011, 02:30:28 PM
 #4

ive got a sweet 2600k rig right next to me, only 2 5830s, but the powerdraw is currently only 243 watts with both cards hashing /w 875core clock + cpu currently doing nothing

Overclocking = money? Greatest full time hobby ever!
1AR2eheP4nckS3tuzZHG6ARYndeddxmeDg
CubedRoot
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 295


View Profile
June 10, 2011, 02:31:36 PM
 #5

Usually it will be simple lockups on the GPU's if you are running on the verge of overloading your PSU. Sometimes the system will randomly reboot.  Are you overclocking these GPU's?  They will require a good bit more power once you start overclocking them, thats when I started seeing all the problems on my rig.  Overclocking with that 5870 just put me right on the edge of stability. My GPU's would lock up and I would be forced to reboot my system and downclock the GPUs.
sang
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 274


View Profile
June 10, 2011, 02:32:53 PM
 #6

Im running an entire mining rig w/ 2x 5830's at 1000mhz on a 400w Enermax PSU :-)

Its all about the 12v rails.
mouser98
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
June 10, 2011, 02:36:33 PM
 #7

Usually it will be simple lockups on the GPU's if you are running on the verge of overloading your PSU. Sometimes the system will randomly reboot.  Are you overclocking these GPU's?  They will require a good bit more power once you start overclocking them, thats when I started seeing all the problems on my rig.  Overclocking with that 5870 just put me right on the edge of stability. My GPU's would lock up and I would be forced to reboot my system and downclock the GPUs.

i only have them oc'd to 875, with mem uc'd to 900.  as far as i know, that's all aticonfig will let me do, and i am happy with it, i don't want to push them too hard, the third card temp is 67C as it is (although the others are much lower)
Fakeman
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154



View Profile
June 10, 2011, 02:46:03 PM
 #8

What is the advantage of underclocking the ram? I have one Sapphire 5830.

16wEsax3GGvJmjiXCMQUWeHdgyDG5DXa2W
mouser98
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
June 10, 2011, 02:48:28 PM
 #9

What is the advantage of underclocking the ram? I have one Sapphire 5830.

it doesn't use as much voltage, so it doesn't generate as much heat, or spend the elec$
Fakeman
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154



View Profile
June 10, 2011, 03:04:00 PM
 #10

Tried that and it doesn't seem to decrease hash rate, if it saves a bit of power then I'll keep doing it.

16wEsax3GGvJmjiXCMQUWeHdgyDG5DXa2W
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!