Bitcoin Forum
July 24, 2024, 12:18:02 PM *
News: Help 1Dq create 15th anniversary forum artwork.
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 [4] 5 6 »  All
  Print  
Author Topic: One way to undervolt R9 300 series cards by BIOS mod  (Read 27056 times)
genuin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406
Merit: 251



View Profile
August 12, 2016, 07:20:41 AM
 #61

But the memory controller load is usually over 90% if I set the frequency to be 1250 MHz. I think Etehreum uses a lot of memory access.
yes sir ,in fact Etehreum uses a lot of memory access
adaseb
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3808
Merit: 1723



View Profile
August 12, 2016, 10:04:59 AM
 #62

The best I could get was this

27.1MH/s using 170watts running at 950/1500 using 0.938V

So about ~ 6.3W/MHS.

███████████████████████
███████████████████████
████████▀█▀████████████
████████████████████████
████████████████▀▀██████
████▀▀▀█████████████████
████████████▄▄▄▄███████
█████████████████▄▄▄████
█████████████████▀█████
████████████▀██▀████████
████████████████████████
███████████▄▄█████▄▄█████

███████████████████████
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
.
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██




██
██
██
██
██
██
██
██
██
████
████▀▀▀
▀▄
▌░░▐▌
█████▄▄█
████████▄
████████▌
███████
███████
██████
██████
█████
██




██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
.
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
.
..Play Now..
[
Heardalis
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 453
Merit: 264


View Profile
August 12, 2016, 11:21:58 AM
 #63

The best I could get was this

27.1MH/s using 170watts running at 950/1500 using 0.938V

So about ~ 6.3W/MHS.

with a bios mod?
can u share the mod?

Also try it on Dual?
sp_
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2912
Merit: 1087

Team Black developer


View Profile
August 12, 2016, 11:36:48 AM
 #64

I get 26mhash eth and 500mhash sia (-dcri 40)  at around 180watt per 390( gigabyte g1). ( modded bios)

Using claymore v 5.3

Team Black Miner (ETHB3 ETH ETC VTC KAWPOW FIROPOW MEOWPOW + dual mining + tripple mining.. https://github.com/sp-hash/TeamBlackMiner
Heardalis
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 453
Merit: 264


View Profile
August 12, 2016, 11:42:22 AM
 #65

I get 26mhash eth and 500mhash sia (-dcri 40)  at around 180watt per 390( gigabyte g1). ( modded bios)

Using claymore v 5.3


cool...so can u share ur mod ?
adaseb
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3808
Merit: 1723



View Profile
August 12, 2016, 11:52:48 AM
 #66

I get 26mhash eth and 500mhash sia (-dcri 40)  at around 180watt per 390( gigabyte g1). ( modded bios)

Using claymore v 5.3


So if you only mined ETH without sia it would only use 140watts ?

███████████████████████
███████████████████████
████████▀█▀████████████
████████████████████████
████████████████▀▀██████
████▀▀▀█████████████████
████████████▄▄▄▄███████
█████████████████▄▄▄████
█████████████████▀█████
████████████▀██▀████████
████████████████████████
███████████▄▄█████▄▄█████

███████████████████████
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
.
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██




██
██
██
██
██
██
██
██
██
████
████▀▀▀
▀▄
▌░░▐▌
█████▄▄█
████████▄
████████▌
███████
███████
██████
██████
█████
██




██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
.
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
.
..Play Now..
[
adaseb
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3808
Merit: 1723



View Profile
August 12, 2016, 11:54:31 AM
 #67

The best I could get was this

27.1MH/s using 170watts running at 950/1500 using 0.938V

So about ~ 6.3W/MHS.

with a bios mod?
can u share the mod?

Also try it on Dual?

Read the first post and try those instructions. I can't post my ROM because its only for my specific card. Use HawaiiBiosReader and edit the values manually and flash.

███████████████████████
███████████████████████
████████▀█▀████████████
████████████████████████
████████████████▀▀██████
████▀▀▀█████████████████
████████████▄▄▄▄███████
█████████████████▄▄▄████
█████████████████▀█████
████████████▀██▀████████
████████████████████████
███████████▄▄█████▄▄█████

███████████████████████
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
.
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██




██
██
██
██
██
██
██
██
██
████
████▀▀▀
▀▄
▌░░▐▌
█████▄▄█
████████▄
████████▌
███████
███████
██████
██████
█████
██




██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
.
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
██
.
..Play Now..
[
sp_
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2912
Merit: 1087

Team Black developer


View Profile
August 12, 2016, 12:28:27 PM
 #68

I get 26mhash eth and 500mhash sia (-dcri 40)  at around 180watt per 390( gigabyte g1). ( modded bios)

Using claymore v 5.3
So if you only mined ETH without sia it would only use 140watts ?

I think it was 160W. Don't remember. I flashed around 100 cards and only 2 have failed. Needed to reflash to default. I also have some xfx 390 cards, and get more errors with these. I think the G1 series has bether asic quality. I made 2 mods with almost the same settings.

Team Black Miner (ETHB3 ETH ETC VTC KAWPOW FIROPOW MEOWPOW + dual mining + tripple mining.. https://github.com/sp-hash/TeamBlackMiner
sp_
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2912
Merit: 1087

Team Black developer


View Profile
August 12, 2016, 12:29:31 PM
 #69

I get 26mhash eth and 500mhash sia (-dcri 40)  at around 180watt per 390( gigabyte g1). ( modded bios)
Using claymore v 5.3
cool...so can u share ur mod ?

No, but it is not very dificult. Use the hawaiibios tool and try yourself.

Team Black Miner (ETHB3 ETH ETC VTC KAWPOW FIROPOW MEOWPOW + dual mining + tripple mining.. https://github.com/sp-hash/TeamBlackMiner
naum1881
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
August 14, 2016, 05:45:25 PM
 #70

I've already got at least the same results: only 3 cards out of 100 don't want to work with a table mentioned in first post.
What can you advise me to do with those 3 cards?
 
bobben2 (OP)
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 279
Merit: 104


View Profile
August 16, 2016, 03:36:28 PM
 #71

Hi Bobben 2,

thx for your detailed post. Everything is fine for our R9 390 cards in common, but we really expected some troubles in stability with only several cards out of 100+.

You've already edited bios for 380X, could you, pls., share it with us?


Thank you in advance.




Hi ,
I added links to modded BIOS files in the O.P.
Cheers.

Fellow miners, get your thens and thans in order and help other forum readers understand what you are writing. Remember the grammar basics:  B larger THAN A (comparator operator). If something THEN ....
NewbieTreider
Member
**
Offline Offline

Activity: 89
Merit: 10


View Profile
August 16, 2016, 07:26:17 PM
 #72

Thank you for share bobben2!

I will try the 380x bios once I back home!

Again, Thank you very much! Smiley
crazyearner
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1820
Merit: 1001



View Profile
August 16, 2016, 08:00:25 PM
 #73

What would be a good wattage drop can do on the cards without effecting has rate that much on sapphire r9 390 nitro card  using core voltage (mV) on mis after burn??

=
  R E B E L L I O U S 
  ▄▀▀▀▀▀▄▄                           ▄▄▀▀▀▀▀▄
▄▀        █▄▄                     ▄▄█        ▀▄
█            █████████████████████            █
█▄          ██       ██ ██       ██          ▄█
█        █            █            █        █
  █    █               █               █    █
   █ ██               █ █               ██ █
    █ █               █ █               █ █
    █ ███▄  █████▄   ██ ██   ▄█████  ▄███ █
    █     ███     █         █     ███     █
     █   █   ▀███ █  █   █  █ ███▀   █   █
     █   █      █ █  █   █  █ █      █   █
     █   █      ██  █     █  ██      █   █
      █  █     ██  █       █  ██     █  █
      █  █    ██  █ ███████ █  ██    █  █
      █ ███   ██  █         █  ██   ███ █
       █   ▀███      █   █      ███▀   █
        █     ██       █       ██     █
         █      █   ▄▄███▄▄   █      █
          ███   ███▀       ▀███   ███
             █████           █████
                  ███████████
  ▄▀▀▀▀▀▄▄                           ▄▄▀▀▀▀▀▄
▄▀        █▄▄                     ▄▄█        ▀▄
█            █████████████████████            █
█▄          ██       ██ ██       ██          ▄█
█        █            █            █        █
  █    █               █               █    █
   █ ██               █ █               ██ █
    █ █               █ █               █ █
    █ ███▄  █████▄   ██ ██   ▄█████  ▄███ █
    █     ███     █         █     ███     █
     █   █   ▀███ █  █   █  █ ███▀   █   █
     █   █      █ █  █   █  █ █      █   █
     █   █      ██  █     █  ██      █   █
      █  █     ██  █       █  ██     █  █
      █  █    ██  █ ███████ █  ██    █  █
      █ ███   ██  █         █  ██   ███ █
       █   ▀███      █   █      ███▀   █
        █     ██       █       ██     █
         █      █   ▄▄███▄▄   █      █
          ███   ███▀       ▀███   ███
             █████           █████
                  ███████████
  R E B E L L I O U S
Pmalek
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2828
Merit: 7366


Playgram - The Telegram Casino


View Profile
August 19, 2016, 10:28:26 AM
 #74

I have been following Bobben's first post but I dont understand this voltages on my Gigabyte 390 card...

Here is the screen

[Gigabyte 390 bios.jpg](https://postimg.org/image/brf8wjm89/)


▄▄███████▄▄███████
▄███████████████▄▄▄▄▄
▄████████████████████▀░
▄█████████████████████▄░
▄█████████▀▀████████████▄
██████████████▀▀█████████
████████████████████████
██████████████▄▄█████████
▀█████████▄▄████████████▀
▀█████████████████████▀░
▀████████████████████▄░
▀███████████████▀▀▀▀▀
▀▀███████▀▀███████

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
 
Playgram.io
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▄▄▄░░
▀▄







▄▀
▀▀▀░░
▄▄▄███████▄▄▄
▄▄███████████████▄▄
▄███████████████████▄
▄██████████████▀▀█████▄
▄██████████▀▀█████▐████▄
██████▀▀████▄▄▀▀█████████
████▄▄███▄██▀█████▐██████
█████████▀██████████████
▀███████▌▐██████▐██████▀
▀███████▄▄███▄████████▀
▀███████████████████▀
▀▀███████████████▀▀
▀▀▀███████▀▀▀
██████▄▄███████▄▄████████
███▄███████████████▄░░▀█▀
███████████░█████████░░
░█████▀██▄▄░▄▄██▀█████░
█████▄░▄███▄███▄░▄█████
███████████████████████
███████████████████████
██░▄▄▄░██░▄▄▄░██░▄▄▄░██
██░░░░██░░░░██░░░░████
██░░░░██░░░░██░░░░████
██▄▄▄▄▄██▄▄▄▄▄██▄▄▄▄▄████
███████████████████████
███████████████████████
 
PLAY NOW

on Telegram
Q_R_V
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 428
Merit: 250


Inactivity: 8963


View Profile
August 19, 2016, 10:55:03 AM
 #75

I have been following Bobben's first post but I dont understand this voltages on my Gigabyte 390 card...

Here is the screen

[Gigabyte 390 bios.jpg](https://postimg.org/image/brf8wjm89/)



Put Bobben's values into four "Voltage" tabs in "Limit Tables" section + into two "Voltage" tabs in "PowerPlay" section.
uncaer9
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 413
Merit: 250


View Profile
August 19, 2016, 11:37:29 AM
 #76

currently im running 2x saphire nitro  R9 390 im undervolt to -15% and overclock to 1100mz no mod bios and running perfect at 31mhs
if i mod my bios what i get ?

           ▄▄▄███████████▄▄▄
       ▄▄█████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█████▄▄
     ▄████▀                 ▀████▄
   ▄███▀
  ▄██▀
 ▄██▀   ▄█████████████████████▄
▄██▀    ████████▀▀   ▀▀████████
███     ██████▀  ██▄▄   ▀██████     ███
███     ██████   ██████  ██████     ███
███     ██████▄  ██▀▀   ▄██████     ███
▀██▄    ████████▄▄   ▄▄████████    ▄██▀
 ▀██▄   ▀█████████████████████▀   ▄██▀
  ▀██▄                           ▄██▀
   ▀███▄                       ▄███▀
     ▀████▄                 ▄████▀
       ▀▀█████▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█████▀▀
           ▀▀▀███████████▀▀▀
PUREVIDZ█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
▀▀▀▀▀
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
▀▀▀▀▀
[][████████████████████████████
████████████████████████████

▄               ▄█████▄   ▄▄
██▄           ▄███████████▀
████▄        ▄█████████████▀
▀█████▄▄     ████████████▀
 ▀██████████▄████████████
█████████████████████████
 ███████████████████████▀
  ▀█████████████████████
  ▄▄███████████████████
   ███████████████████
    ▀▀██████████████▀
     ▄▄███████████▀
▀███████████████▀
  ▀▀████████▀▀
]█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
█▄█████▄█
▀▀▀▀▀
Deepcleen
Member
**
Offline Offline

Activity: 116
Merit: 10


View Profile
August 20, 2016, 09:06:15 AM
 #77

currently im running 2x saphire nitro  R9 390 im undervolt to -15% and overclock to 1100mz no mod bios and running perfect at 31mhs
if i mod my bios what i get ?

For my own mod, I run the R9 390 below 1000mV, but the Core/Memory is just 975/1000 MHz, so the hash rate is just 27.4 MH/s.
Sarspin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 33
Merit: 0


View Profile
August 25, 2016, 08:18:46 AM
 #78

currently im running 2x saphire nitro  R9 390 im undervolt to -15% and overclock to 1100mz no mod bios and running perfect at 31mhs
if i mod my bios what i get ?

For my own mod, I run the R9 390 below 1000mV, but the Core/Memory is just 975/1000 MHz, so the hash rate is just 27.4 MH/s.

You might need to mod the memory strap timing.

I heard the Eliovp has modified the Sapphire Nitro cards in the past.
beks1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 50
Merit: 0


View Profile
September 09, 2016, 07:52:25 PM
 #79

Any bios for sapphire 380 Nitro (elpida)?
Sarspin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 33
Merit: 0


View Profile
September 15, 2016, 04:50:01 PM
 #80

Any bios for sapphire 380 Nitro (elpida)?

You can use some kind of BIOS editor to do the mod yourself. There are many instructions on the internet.
Pages: « 1 2 3 [4] 5 6 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!