Arkadaşlar ben bu konuyu
12 Mayıs 2016 da açmışım O zaman
10 dolar mış ETH . O zamandan bu zamana defalarca patladı zaten
Hem iyi hem kötü yönde.
Konunun hala güncel kalması ilginç olmuş. Ben takibi bırakmıştım açıkçası. Daha yeni fark ettim halâ konuya yazıldığını.
Onlarca arkadaş yorum yazmış, bazılarına cevap yazayım geç olmuş olsada
:
Selamlar. Ether fiyatı düşerse ve mining maliyetlerini karşılamayacak boyuta gelip anlamsızlaşır ise elimizde ki GPU donanımlı sistemler ile hangi alt coin i kazmalıyız ?
Şuan birçok kişi (Bende dahil) Ethereum a güvenerek masraf yapıp ekran kartı / kartlı sistemler rigler kuruyoruz. Peki ya Ethereum patlar ise nereye yönelmeliyiz ?
Hocam bu başlığı ne zaman görsem ne para kazanmıştır diyorum içimden. Sonra grafiği açıyorum siz söyledikten sonraki bir kaç ay eth zarar yazmış umarım kazdıklarını o arada elden çıkarmamıştır diyorum.
Ether o günden bu güne temel bir taşa dönüştü ancak taşın sıkıntıları var şu an. Belki o doğru bizde problem gereksiz projeler gerektiğinden çok daha büyük paraları topluyor.
O zamandan bu zamana binlerce ETH sattım, Çünkü ben madencilik sistemlerimi kurduğumda öncelik sistemi ROI etmekti ve etti de hemde kat kat.
Evet düşündüğün gibi çok kazançlı oldu ama öte yandan bazı yanlış yatırımlar ile yüksek miktarları da kaybettim.
Esas işin ilginç kısmını söyleyeyim, ben ETH madenciliğine başladığım zamandan beridir dönen bir geyik var, madencilik bitecek, madencilik patlayacak, ETH pos a geçicek, artık ETH kazılamayacak gibi mevzular taaa 2016 dan bu yana sürmekte. Yani bu piyasa da spekülasyon ve manipülasyonlar bitmiyor. Madencilik hala sürüyor ve para kazandırıyor. Dönem dönem kazancı düşse de yıllardır bitmedi.
Konu baya uzun zaman önce açılıp bu ihtimaller düşünülmüş. Kaç sene geçti ve ethereum bu süreçte piyasadaki yerinin sağlam olduğunu gösterdi. Bence bu açıdan korkacak bir şey yok
Evet bu arkadaşta haklı. Demek ki şu anlama geliyor; Piyasada kendine sağlam yer edinmiş coinlerin kötü anlamda patlayıp gitmesi kimsenin işine gelmez. Bu coinler ile oynayan balinaların, borsaların dahil istemeyeceği bir durum bu. Para dalgalı havada kazanılıyor, onun için sert iniş ve çıkışlar her zaman olacaktır ama patlayıp yok olup gitme durumu uzak bir ihtimal. Bunu görmüş olduk bende görmüş oldum 2016 da açtığım bu konu ile.
Eth patlarsa kazacak bir alt coin bulamayabilirsin bence çünkü eth bu piyasanın petrolü demir yolu olarak düşünmelisin.
Ben buna katılmıyorum . Madencilik ETH ile başlamadı ve ETH ile de devam etmiyor. ETH öncesinde BTC, LTC madenciliği vardı. Ve bunların madenciliği bile hala yapılıyor. XMR dahil. Yani madenciliğin geleceği ile ETH yi direk bağdaştırmak doğru olmaz. ETH bize sadece ekran kartlarımız ile yeniden kârlı bir madencilik serüveni yaşattı ve geri çekildi. ETH haricinde şuan kazılan ve çok daha kârlı bir sürü coin var ve olmaya devam edecektir.