ben buna katılmıyorum . simdi boyle bir konunun kabul edilmesi vatan hainliği degil suclunun sucunu kabul etmesidir . bu da buyukluktur . kaldı ki oradaki turk milletvekilleri partilerinin aldıgı karara istinaden kabul etmek zorundaydı . belki de kurt asıllıdırlar bilemezsin . belki de soykırımda olen ermenilerin torunları .
ayrıca o olayda savas ortamında iki ordunun askerlerinin carpısması yoktu . turk-osmanlı devletinin , amatorce yonetim yapan ittihatcılarca kendi vatandası olan ermeni halkına zulumleri vardır . soykırım-katliam - gasp - hırsızlık bunların hepsi yasanmıstır . ne var ki birkac gercek turk vali himayelerindeki ermenileri korumustur ancak sdonra gorevden alınmıstır ( yahudilerin bir kısmını kurtaran schindler gibi ) bu valiler her yıl ermenilerce anılır .
tarih yanlıs ogretildigi icin , osmanlı-ermeni bize dusman ogretildigi icin yanılmanız cok dogru .
gercek ve dogru tarihi ogrenin . ama ogrendikleriniz bildiklerinizle ters dusse de gercekleri kabul edin ki bu buyukluktur .
Yukarıda arkadaşın yazdıkları olayı özetlemiş durumda ama ben bir konuda çok şaşkınlık içerisindeyim savaş ortamında iki ülkenin askerlerinin birbirlerine yapmış oldukları soykırımla ne derece alakalı olabilir onlarında askerleri ölmüş bizim de askerlerimiz ölmüş sonuç itibariyle burada soykırımda söz edilemez benim kabullenemediğim duruma gelince alman parlementosunda ki türkleri temsil edenlerin nasıl oluyorda bu soykırımı kabul eden tarafta oy verebiliyorlar ben onu anlamış değilim yani bu ne anlama geliyor almanya 2 ci vatan oradaki 3 milyon halkı temsil edenler bu vatan hayinliğini nasıl yapabiliyorlar ben bunu sindiremiyorum yazıklar olsun
Arkadaşım sen bunu yazmışsın ama ;1915 olayları durduk yere türkler tarafından çıkarılmadı bak ben sana herkesin bildiği tarihi birkez daha açıklayayım;
Ermeniler, Osmanlı Devleti’nin 1. Dünya Savaşı’na girmesini menfaatleri gereği istiyorlardı.
Çünkü Ruslarla birlik olup Türk milletine saldıracaklardı.
Nitekim Ermeniler bunu yapmış ve Ruslarla birlikte hareket etmişlerdi.
Ermeniler, Osmanlı Devleti’ne karşı giderek teşkilatlanıyordu. Ermeniler tarafından köylere kadar gönderilen ve
Ararat Gazetesi’nde yayınlanan talimatta şunlar isteniyordu;(BAK BURAYA DİKKAT ET !!!)
Kim olursa olsun her Ermeni asli ihtiyaçlarından bazılarını satmak suretiyle silahlanmalıdır.
Seferberlik için çağrılan Ermeniler bu emre uymayacaklardır.
Silah altına alınan Ermeniler bir yolunu bulup firar edecek ve Ermeni çetelerine dahil olacaklar.
Rus ordusu sınırı geçince Ermeniler bunlara katılıp Osmanlı ordusuna saldıracaklardır.
Osmanlı’nın ikmal yolları ve telgraf hatları kesilecektir.
Cephe gerisinde, iki yaşına kadar olan bütün Müslümanları gördükleri yerde katledeceklerdir.
Müslüman halkın yiyecek, mal ve mülkü yakılıp, ele geçirilecekti.
Terk edecekleri ev, hububat, kilise ve hayır kurumlarını yakıp Müslümanları bunların suçlusu olarak ilan edeceklerdir.
Resmi daireler kundaklanacak, Osmanlı zaptiye ve jandarmaları pusuya düşürülecektir.
Cepheden yaralı dönen Osmanlı askerleri öldürülecektir.
Şehir, kasaba ve köylerde ihtilaller çıkartılacaktır.
Müslüman halkın ve askerlerin moralleri bozulacak ve göçe mecbur tutulacaklardır.
Bütün Ermeniler silahlandırılacaktır.
İtilaf devletleri hesabına casusluk yapacaklardır.
Ermenilerin yaptıkları isyan, ihtilal ve katliamın faturasını Müslümanlara çıkararak, bunu iç ve dış kamuoyunda neşredeceklerdir.
★ Ermeniler bu genelgeye harfiyen uymuşlar ve Türk halkına büyük zarar vermişlerdir.
★ Ermeni katliamı o derece ileri boyutlara çıkmıştı ki bazı yerler Türkler tarafından boşaltılmıştır. (özellikle Van)
Ermeniler sadece Rusya tarafından değil İngiltere ve Fransa tarafından da destekleniyordu. Bağımsız bir Ermeni devleti kurulursa Osmanlı Devleti içten yıpratılmış olurdu.
TÜRK TARİHİNDE HİÇ BİR ZAMAN TÜRKLER SEBEPSİZ YERE HİÇ BİR MİLLETE KÖTÜ DAVRANMAMIŞLARDIR Kİ ERMENİ OLAYLARINDAN SONRA BU ÜLKE BİR ÇOK SÖMÜRGECİ ÜLKENİN SALDIRISINA MAĞRUZ KALMIŞTIR İŞKENCE GÖRMÜŞTÜR BUNLARIDA DÜŞÜNELİM ....!