ayni chipsetli seriler sorun cikarmaz sanirim, yani demek istedigim driverleri birbiri ile uyumlu olan seriler.
mesela radeon 4600 serisinin driveri hd serisine uymazsa driver sorunu cikabilir sistemde.
http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMD-Radeon-Software-Crimson-Edition-15.12.aspxornegin crimson 15.12 nin uyumlu oldugu seriler;
AMD Radeon™ R9 Fury Series Graphics AMD Radeon™ R7 300 Series Graphics
AMD Radeon™ R9 Nano Series Graphics AMD Radeon™ R7 200 Series Graphics
AMD Radeon™ R9 300 Series Graphics AMD Radeon™ HD 8500 - HD 8900 Series Graphics
AMD Radeon™ R9 200 Series Graphics AMD Radeon™ HD 7700 - HD 7900 Series Graphics
bunlar birarada sorunsuz kullanilabilir diye dusunuyorum.
--
bu arada belirtmeye sanirim gerek yok, bu hobi projesi ile hobi seviyesinde hash gucu icin ekran kartlarina butcede ekstra yer ayirmayacagini umarim.
Ben denedim chip setli farklı kartları beraber çalıştırmayı beceremedim. Bir yolu varsa bende öğreneyim.
elektrik üretme işine girerken bir macera daha olsun diye , bilgisayar tamircisi olan kuzenimden uygun fiyata birkaç tane ekran kartı almayı düşünüyorum. Bu ekran kartları 2.el ve sizin yazdığınız serilerin daha eski modelleri olacak. O yüzden sordum
yoksa birkaç başlıkta 2 farklı gpu yu bağlayıp çalıştıran vardı.Onlarda r9 390x falan yani. Böyle bir yatırım yapmayacak kadar bilgi edindim
penguen eğer benim gibi kurmayı düşünüyorsanız buradan takip edin.Fakat elinizde gtx 750 ve üstü varsa yapabilirsiniz. forumda da birçok konu açılmış ve yapılıyor yani. Biri 2 farklı ekran kartı için 2 farklı miner programı kullanmış btc için işe yarıyor mu bilmiyorum
running two different gpu yazınca hemen çıkıyor zaten forumda açılan konular