Bitcoin Forum
December 11, 2017, 08:12:12 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 [3] 4 5 »  All
  Print  
Author Topic: "Error opening block database. Do you want to rebuild the block database now?"  (Read 46680 times)
P_Shep
Legendary
*
Online Online

Activity: 1134


View Profile WWW
May 16, 2013, 06:28:52 PM
 #41

Also tried coping the entire blockchain etc from another machine with 8.1 on it... same thing.

Is levelDB libraries missing or something?
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
P_Shep
Legendary
*
Online Online

Activity: 1134


View Profile WWW
May 16, 2013, 08:54:40 PM
 #42

So 7.1, 8.0, 8.1 all don't work now after uninstalling/wiping everything.

Then I logged into the admin account and installed it... that did run!

so, back to regular account, ran it... and it worked!

Then I stopped it, re-started it, and... it does the same thing and can't initialise the database :/

Can't work out what's going on at all.
P_Shep
Legendary
*
Online Online

Activity: 1134


View Profile WWW
May 17, 2013, 12:01:16 PM
 #43

So I started changing permissions of the roaming folder. change the ownership to the user account, and set full control for everyone.... same result. thing is that the file and folders were created OK anyway when deleted.

Next I change the data directory to another HDD... finally it worked.
Restarted... still working.

So for some reason it will no longer work where it's supposed to. Not too much of a loss though, means I save space on the SDD moving it to the big HDD.
italeffect
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 254



View Profile
May 31, 2013, 06:05:28 AM
 #44

I got this error today after using 8.2 for about 12 hrs. Couple of clean shutdowns and launches no problem, then tonight the error popped up out of the blue. Re-downloading the block chain now..

Dash: Xdopotr3eAHpsSCMkUyU2YWP3WQWb5X3t8
norman
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 47


View Profile
June 10, 2013, 03:29:54 PM
 #45

I also see this on 8.2 today after a couple weeks of using an 8.2 (rc and then release) without a problem. 
norman
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 47


View Profile
June 11, 2013, 05:38:40 PM
 #46

A friend of mine with a new Macbook Air SSD having the same issue about 1 out of 5 launches it says the block chain is corrupt with Bitcoin 0.8.2

Are the other people having this issue also using a SSD?

No SSD on my failure.
toffoo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 403



View Profile
June 11, 2013, 06:04:20 PM
 #47

A friend of mine with a new Macbook Air SSD having the same issue about 1 out of 5 launches it says the block chain is corrupt with Bitcoin 0.8.2

Are the other people having this issue also using a SSD?

Unfortunately, yes.

I had so many corruption problems with 0.8.1 that I decided to downgrade to 0.7.2 until the known issues were resolved.

Now that 0.8.2 is released I decided to give it a try and unfortunately it's now crashed with database corruptions twice.

0.8.2 is definitely running better than the previous 0.8 Mac releases I tried, but there are definitely still problems.  I was going to wait and see a bit before I start publicly complaining, but yes, since you asked I'm having problems as well.

toffoo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 403



View Profile
June 11, 2013, 10:40:25 PM
 #48

Ok, I've now had three database corruption crashes with 0.8.2 Mac client.  This is the only interesting line in debug.log is:

Code:
Verifying last 288 blocks at level 3
LevelDB read failure: Corruption: block checksum mismatch

From what I've seen on github, LevelDB corruption issues were supposed to be resolved in the 0.8.2 release and now 0.8.2 is listed with no known issues.

Can someone with a github account please submit an issue report for this?

From what I've seen, we've had no real stable Mac client release since 0.7.2 so it would be nice to get whatever bug is causing this LevelDB corruption finally squashed.

optimator
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 347



View Profile WWW
June 14, 2013, 03:39:00 PM
 #49

So 7.1, 8.0, 8.1 all don't work now after uninstalling/wiping everything.

Then I logged into the admin account and installed it... that did run!

so, back to regular account, ran it... and it worked!

Then I stopped it, re-started it, and... it does the same thing and can't initialise the database :/

Can't work out what's going on at all.

I had this same problem. Then I realized when I copied the files some were as root owner. I did a
Code:
chmod -R [username] *
and the problem was solved.

toffoo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 403



View Profile
June 15, 2013, 12:27:56 AM
 #50

Ok, github account created, and my version of this issue reported:

https://github.com/bitcoin/bitcoin/issues/2770

cypherdoc
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764



View Profile
June 30, 2013, 01:28:35 PM
 #51

just got back from vacation and find my server shutdown.  0.8.2

upon reboot, i get this same error:

Code:
: Error opening block database.
Do you want to rebuild the block database now?

is there an easier way to rebuild db w/o deleting and redownloading?
cypherdoc
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764



View Profile
July 01, 2013, 06:04:50 AM
 #52

now i get the same "reindexing" or rebuild problem out of the blue on my Bitcoin Qt Mac version 0.8.3.  

in the last post, this same error occurred in Ubuntu with Bitcoind 0.8.2.

this is really a problem that needs to be fixed.
DrahogErusiel
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


Account was hacked and now reclaimed.


View Profile
August 10, 2013, 02:01:08 AM
 #53

i got the ""Error opening block database. Do you want to rebuild the block database now?"

im running osx. should i abort or rebuild?

Thread about account being hacked and reclaimed on 7-30-16
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1570173.new#new
LaserHorse
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140



View Profile
August 10, 2013, 04:42:22 AM
 #54

i got the ""Error opening block database. Do you want to rebuild the block database now?"

im running osx. should i abort or rebuild?

Try aborting then restarting your computer.
worked the last time this happened to me.

PiMiner - control & monitor your miners with Raspberry Pi   •   BTC: 1AV5JekeEVET5u2jTsLDMRsTtagrBnNTBR
DrahogErusiel
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


Account was hacked and now reclaimed.


View Profile
August 10, 2013, 05:11:11 AM
 #55

i got the ""Error opening block database. Do you want to rebuild the block database now?"

im running osx. should i abort or rebuild?

Try aborting then restarting your computer.
worked the last time this happened to me.

im already re indexing i had someone send me a coin a few days ago. whats the chances it was lost?

Thread about account being hacked and reclaimed on 7-30-16
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1570173.new#new
LaserHorse
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140



View Profile
August 10, 2013, 08:51:21 AM
 #56

im already re indexing i had someone send me a coin a few days ago. whats the chances it was lost?

zero, if the transaction was recorded in the blockchain.

PiMiner - control & monitor your miners with Raspberry Pi   •   BTC: 1AV5JekeEVET5u2jTsLDMRsTtagrBnNTBR
DrahogErusiel
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


Account was hacked and now reclaimed.


View Profile
August 10, 2013, 10:04:44 AM
 #57

im already re indexing i had someone send me a coin a few days ago. whats the chances it was lost?

zero, if the transaction was recorded in the blockchain.

thanks so much thats a relief... now to learn about how to downgrade and do a work around. or keep BTC on a android or something. windows/android seems to be what everyone uses when hacked.. cant win it all. 

Thread about account being hacked and reclaimed on 7-30-16
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1570173.new#new
narayan
Member
**
Offline Offline

Activity: 98


I do not sell Bitcoins. I sell SHA256(SHA256()).


View Profile
August 10, 2013, 01:02:00 PM
 #58

You don't need to run Bitcoin-Qt. You can use Electrum or Multibit.

BTC: 1PiPooLvcEoBLuXBHbwUnN5rShs2nas223
LTC: LRq7YPMDoERSZcte9ZPNHQkUbfiPsY55VM
DrahogErusiel
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798


Account was hacked and now reclaimed.


View Profile
August 10, 2013, 02:03:22 PM
 #59

You don't need to run Bitcoin-Qt. You can use Electrum or Multibit.

could i have my BTC transfer without finishing my blockchain in QT? I have a coin that was sent to me i have not received yet. could using Multibit or electrum intercept it? or should i wait?

also what one would people recommend? Electrum or Multibit?

Thread about account being hacked and reclaimed on 7-30-16
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1570173.new#new
rupy
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 725



View Profile
September 09, 2013, 01:44:09 PM
 #60

Ok, this is ridiculous!

1) Can't stop bitcoind with ./bitcoind stop; it replies "error: bla bla bla" (can't remember)..
2) Shuts down via jsonrpc and bitcoind process just sits there with 0% cpu though port is closed
3) Kills -9 process then this thread!?

So WTF now, delete database? I don't wan't to redownload whole blockchain after each "failed" restart of bitcoind?!?

Why is bitcoind asking a question you can't reply to?

EDIT: Currently reindexing, it's connectable, we'll see how that goes... funny thing bitcoind reports negative balance while indexing...

BANKBOOK GWT Wallet & no-FIAT Billing API
Pages: « 1 2 [3] 4 5 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!