Bitcoin Forum
October 27, 2020, 06:22:15 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.20.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: WARNING: ADL missing (no AMD platform?), temperature control is disabled  (Read 5408 times)
momagic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 152
Merit: 100


View Profile
March 21, 2013, 07:13:34 PM
 #1

I'm mining using GUIMiner and was using my CPU. I clicked stop mining then selected my GPU (Intel 400) and then clicked 'start mining'.

Am I going to cock up my machine? I hear a fan running but now sure which one.
1603779735
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1603779735

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1603779735
Reply with quote  #2

1603779735
Report to moderator
1603779735
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1603779735

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1603779735
Reply with quote  #2

1603779735
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1603779735
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1603779735

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1603779735
Reply with quote  #2

1603779735
Report to moderator
1603779735
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1603779735

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1603779735
Reply with quote  #2

1603779735
Report to moderator
1603779735
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1603779735

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1603779735
Reply with quote  #2

1603779735
Report to moderator
grue
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1219



View Profile
March 21, 2013, 08:47:34 PM
Last edit: March 21, 2013, 08:57:58 PM by grue
 #2

read the error again
>WARNING: ADL missing (no AMD platform?), temperature control is disabled
now read your gpu
>Intel 400

also, does your gpu even have opencl?

It is pitch black. You are likely to be eaten by a grue.

Adblock for annoying signature ads | Enhanced Merit UI
momagic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 152
Merit: 100


View Profile
March 21, 2013, 09:02:10 PM
 #3

I don't know, how do I find out?
grue
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1219



View Profile
March 22, 2013, 02:19:21 AM
 #4

I don't know, how do I find out?
1. get gpu-z (search for it)
2. run it
3. check if the "opencl" checkbox is checked

if not, check with your graphics vendor (intel) to see if there are opencl drivers available for your device. most likely, there won't be, because it's so old.

It is pitch black. You are likely to be eaten by a grue.

Adblock for annoying signature ads | Enhanced Merit UI
momagic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 152
Merit: 100


View Profile
March 22, 2013, 09:43:50 AM
 #5

I don't know, how do I find out?
1. get gpu-z (search for it)
2. run it
3. check if the "opencl" checkbox is checked

if not, check with your graphics vendor (intel) to see if there are opencl drivers available for your device. most likely, there won't be, because it's so old.

Thanks for the tip, it appears I have opencl :/

grue
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2058
Merit: 1219



View Profile
March 23, 2013, 01:56:47 AM
 #6

I don't know, how do I find out?
1. get gpu-z (search for it)
2. run it
3. check if the "opencl" checkbox is checked

if not, check with your graphics vendor (intel) to see if there are opencl drivers available for your device. most likely, there won't be, because it's so old.

Thanks for the tip, it appears I have opencl :/

if you have opencl, then you should ignore the message. the miner won't adjust for temperatures, but will otherwise work fine.

It is pitch black. You are likely to be eaten by a grue.

Adblock for annoying signature ads | Enhanced Merit UI
momagic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 152
Merit: 100


View Profile
March 23, 2013, 10:49:20 AM
 #7

Thanks, hopefully my laptop doesn't blow up.

I don't know, how do I find out?
1. get gpu-z (search for it)
2. run it
3. check if the "opencl" checkbox is checked

if not, check with your graphics vendor (intel) to see if there are opencl drivers available for your device. most likely, there won't be, because it's so old.

Thanks for the tip, it appears I have opencl :/

if you have opencl, then you should ignore the message. the miner won't adjust for temperatures, but will otherwise work fine.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!